Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał(a):

nie zgłosiła gorącego uczynku, jprd

zgwałcił ją na komendzie, na oczach policjantów i nikt nic nie widział, czekali na zgłoszenie :D debilizm po-łgłówka sięgnął zenitu

Na jakiej komendzie Goebbels dlaczego ty wiecznie łżesz? Na jakich oczach policjantów? Zdarzenie miało miejsce w koszarach policji. Koleś poprosił ja do pokoju powiedzmy hotelowego bo to był hotel dla policjantów impreza odbywała się poza służbą w czasie wolnym. Nie na żadnej komendzie. 

Gwałt miał miejsce około godziny 3:30 w pokoju hotelowym nie na żadnych oczach.

Około 10 - 11 policjantka zgłosiła ten fakt. 

Przesłuchanie/przyjęcie zgłoszenia zakończyło się o godzinie 12.

O godzinie 14:45 gwałciciel został zatrzymany. 

Powiedz dlaczego ty jesteś takim zakłamanym oszustem? Powiedz dlaczego wy w to brniecie a to nie działa. Obciążanie Tuska i rządu tą sprawą to jest akt waszej desperacji. 

8 godzin temu, nie napisał(a):

tak są przeciw

Umowa z krajami Mercosur w obecnej wersji jest w dużej mierze bezpieczna dla polskich rolników i polskich konsumentów - ocenił premier Donald Tusk. Nie jest idealnie, ale nie jest źle - stwierdził.

co tam polska, eu chce i musi być

a debilne po-łgłowki jeszcze ich bronią 

Tak są przeciw. Cypr jako kraj przewodzący zrezygnował z głosowania w PE. Głosować będą przedstawiciele każdego kraju. Polska Francja Irlandia i Węgry chcą stworzyć mniejszość blokującą. Niestety te kraje to za mało. Gra idzie czy poprą to Włochy. Prawdopodobnie nie poprą umowa przejdzie dlatego Tusk tłumaczy, że ma ona zabezpieczenia. 

Jesteś na tym forum nie na darmo Goebbelsem łżesz i wyzywasz na każdym kroku a pis i tak tonie. Nawet udawane pogodzenie się maślarzy z Harcerzami nie wiele z mienia i nie wielu w to wierzy.

50 minut temu, jarecki napisał(a):

Gdzieś zgubiłem link ale już ocieplenie jest ,, passe " jest nowy straszak https://www.rmf24.pl/nauka/news-czy-europa-zamarznie-amoc-coraz-blizej-punktu-krytycznego,nId,8056153 więc ten Mercosur to jest walka o przetrwanie Europy 🤦

Z przemysłu żyje więcej ludzi jak z rolnictwa w Europie wiele rządów ma z tym duży problem co wybrać. W Ameryce południowej mocno obecny jest np VW ale i włoski Fiat. Dlatego wielka przyjaciółka Morawieckiego i Nawrockiego pani Meloni najprawdopodobniej tę umowę poprze. 

Z innej beczki Trumpowi dziennikarze pokazali nagranie z akcji w której zginęła ta babka. Trump stwierdził, że to fatalny wypadek i trzeba z tego wyciągnąć wnioski. Już nie ma terrorystki i ataku na ICE,. Chłop pójdzie siedzieć jak nic.

Opublikowano

Tak naprawdę to za bardzo ja nie rozumiem w czym to rolnictwo z merkosul jest zagrożeniem, może niech ktoś tu z na forum napiszę tylko podparte faktami bo zapewne większość rolników też nie rozumie 

7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Dlatego wielka przyjaciółka Morawieckiego i Nawrockiego pani Meloni najprawdopodobniej tę umowę poprze. 

Tak tylko że Włosi mają produkty z oznaczeniem geograficznym i ta umowa zapewnia im że nazwa produktu będzie zapewniona dla produktu oryginalnego , tak samo jak Francja tak naprawdę to rolnictwo Włoch więcej może zyskać na tej umowie 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jarecki napisał(a):

Tak naprawdę to za bardzo ja nie rozumiem w czym to rolnictwo z merkosul jest zagrożeniem, może niech ktoś tu z na forum napiszę tylko podparte faktami bo zapewne większość rolników też nie rozumie 

Tak tylko że Włosi mają produkty z oznaczeniem geograficznym i ta umowa zapewnia im że nazwa produktu będzie zapewniona dla produktu oryginalnego , tak samo jak Francja tak naprawdę to rolnictwo Włoch więcej może zyskać na tej umowie 

W skrócie - żywność za samochody i inne techniczne. UE teoretycznie ma wysokie wymagania co do jakosci żywnosci oraz cła. Państwa Ameryki Pd mają wysokie cła ogólnie na motoryzacje i dusi się z nadprodukcją żywności.

Tam są olbrzymie farmy z amerykańskim i europejskkm - głównie duńskim i niemieckim kapitałem, które nie mają co robić z płodami (tak samo jak rolnicy w Polsce🤣) więc przywiozą to do UE żeby było jeszcze tańsze. Ludzie w marketach będą kupować tanie gowno i bedą szczęśliwi bo to jest tanie. Politycy bedą zadowoleni bo wyborcy będą zadowoleni i będą na nich głosować. Tak w skrócie.

Opublikowano

I co , Myślisz że to jest konkurencją dla polskiego kurczaka ? Trzeba doliczyć koszty transportu , mrożenia logistyki , warzywa wyprodukują taniej ? Kilka postów wyżej napisał Dysydent , problemem jest pośrednik ale i głupi chłopek , wczoraj karkówka w sklepie 27 zł a w Lidlu 8 zł więc o czym tu mowa a świnie po 4,5 zł 

A te wymagania to na papierze 

Oczywiście są duże koszty po stronie firm , a dodatkowe dni wolne tylko pogarszają sytuację 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

I co , Myślisz że to jest konkurencją dla polskiego kurczaka ? Trzeba doliczyć koszty transportu , mrożenia logistyki , warzywa wyprodukują taniej ? Kilka postów wyżej napisał Dysydent , problemem jest pośrednik ale i głupi chłopek , wczoraj karkówka w sklepie 27 zł a w Lidlu 8 zł więc o czym tu mowa a świnie po 4,5 zł 

A te wymagania to na papierze 

Mimo cła co raz przypływają "kurczaki" - dzisiaj miał przypłynąć statek z Brazylii. Jak nie będzie cła to myśle że będą częściej.

Ogladałem ostatnio program gdzie poazywali gospodarstwo w Brazylii(mówili tylko że udziałowcy z europy)- 30 tys haktarow - ryż, kukurydza, pszenica. Żniwa 2x w roku. Sredni plon ryżu - 10 ton z hektara. Myslisz że nasze zboże będzie tańsze czy ich mimo kosztów transportu?

Opublikowano

Ci co bazują na tych kurczakach z Brazylii długo nie pociągną , jest miejsce dla paszy ale  coraz więcej ludzi wybiera lepsza jakość 

Za PiSu  były etykiety na miesach z krajem pochodzenia, teraz ich nie widzę , wystarczy to przywrócić , do tego tak samo na wędlinach Kraj pochodzenia mięsa z którego wyprodukowano 

Ostatnio w mojej knajpie gdzie nieraz jadam pojawiła się wołowina z Boliwii , z Argentyny jest od dawna rasa Angus , rozmawiałem z właścicielem to cena z polskiego angusa lub herfirda była by zbyt wysoka 

Opublikowano (edytowane)

Leszek Miller .

W maju 1856 roku car Aleksander II Romanow przyjął w Warszawie delegację polskiej szlachty, która nieśmiało postulowała większą autonomię Królestwa Polskiego. Jego odpowiedź była krótka i brutalna: „Żadnych złudzeń, panowie!”. Te słowa stanowiły deklarację, że siła decyduje o wszystkim, a słabsi nie mają prawa do marzeń o suwerenności. Prawie 170 lat później, 5 stycznia 2026 roku, Stephen Miller, kluczowy doradca prezydenta Donalda Trumpa, wystąpił w studiu CNN i wypowiedział zdania brzmiące jak echo carskiego dictum. „Żyjemy w świecie rządzonym siłą, potęgą i mocą” – powiedział, argumentując, dlaczego Grenlandia powinna stać się częścią Stanów Zjednoczonych. A potem dodał z absolutną pewnością: „Nikt nie będzie walczył zbrojnie ze Stanami Zjednoczonymi o przyszłość Grenlandii”.
Czasy się zmieniają: z carskich pałaców przenieśliśmy się do telewizyjnych studiów, z Kongresu Wiedeńskiego do NATO, z rosyjskiego imperium do amerykańskiego supermocarstwa. Zmieniły się flagi, granice, technologie i retoryka. Sedno pozostaje jednak niezmienne: wielcy gracze nie proszą o pozwolenie, gdy widzą strategiczny interes. Biorą to, co uważają za niezbędne dla swego bezpieczeństwa i potęgi, a słabszym pozostawiają wybór między akceptacją a bezskutecznym protestem. Aleksander II nie ukrywał, że Polska musi pozostać częścią cesarstwa, bo tak dyktuje rosyjski interes państwowy. Miller nie ukrywa, że Grenlandia – z bazą Thule, surowcami i strategiczną pozycją w Arktyce – powinna należeć do USA, bo tak dyktuje amerykański interes narodowy.
Obaj przemawiają w imieniu najsilniejszego gracza swojej epoki i wiedzą, że nikt nie zaryzykuje wojny o terytorium niebędące dla niego egzystencjalnym. Różnica tkwi głównie w opakowaniu: Car mówił wprost w epoce rosyjskiego imperializmu, Miller mówi wprost w czasach amerykańskiej hegemonii, gdy maski porządku opartego na prawie międzynarodowym opadają jak jesienne liście. ONZ, prawo międzynarodowe – to narzędzia, które służą interesom najsilniejszego, dopóki mu służą. Gdy przestają, odkłada się je na półkę. Europa, oburzająca się dziś na słowa Millera, powinna spojrzeć w lustro własnej historii. Sama przez wieki stosowała tę samą logikę – od kolonii w Azji i Afryce po rozbiory Polski. Teraz, gdy role się odwróciły i to sojusznik przypomina o żelaznych prawach świata, reaguje świętym oburzeniem. Ale oburzenie jest tylko dekoracją porażki. Żadnych złudzeń, panowie!
Edytowane przez galan99
Opublikowano
Godzinę temu, racyl napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „„Gdyby do gw*łtu na komendzie doszło za rządów PiS, już dziś obowiązywałoby hasło: PiS piekło kobiet"- komentują internauci TG TARNOGÓRSKI”

Oszuście to nie było na żadnej komendzie. 

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

Zyskać to rolnictwo włoskie na pewno nie zyska. Może część klientów będzie patrzyła skąd jest produkt ale większość kupi to tańsze. A, że ich będzie tańsze pomimo transportu itd. Na pewno oni nie walą tyle chemii co my mają wydajność z ha niższą ale uprawę prostszą tańszą. Jak już dają chemię to też tańszą bo nie ma takich obostrzeń jak w ujni. Maszyny często też prostsze tańsze. To samo tyczy się hodowli zwierząt. 

Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał(a):

Ostatnio w mojej knajpie gdzie nieraz jadam pojawiła się wołowina z Boliwii , z Argentyny jest od dawna rasa Angus , rozmawiałem z właścicielem to cena z polskiego angusa lub herfirda była by zbyt wysoka 

NO bo tam bydło pasie się sobie na luzie jak w jakimś Teksasie. Nikt nie pcha w to chemii koncentratów by to jak najszybciej rosło niech rośnie i rok dwa dłużej niż w UE. Ale tanio kosztuje. 

Oglądałem jakiś czas temu wlog rolnika z Kanady. Zbóż to nie miał tak ładnych jak w Europie ale nakłady miał niższe plon może też niszczy ale na tysiącach akrów mu nalatywało. 

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

☝️

Co ciebie jeszcze nie wypuścili? Pogorszyło ci się? NO jak mi przykro.

Opublikowano (edytowane)

Teraz darcie ryja w Europie jaka to zła Ameryka . Zapomniała Europa jaka była .

Europa powinna spojrzeć w lustro własnej historii. Sama przez wieki stosowała tę samą logikę – od kolonii w Azji i Afryce po rozbiory Polski. Teraz, gdy role się odwróciły i to sojusznik przypomina o żelaznych prawach świata, reaguje świętym oburzeniem. Ale oburzenie jest tylko dekoracją porażki. Upadała Europa drze japę . Cała wartość tej Europy . 

jedyną instytucję w UE, która jest wybierana przez obywateli, KE, świadoma, że Parlament może ją zablokować, zdecydowała się na jego całkowicie pominiecie w procesie zawierania umowy!

Co to oznaczaZnaczące przyspieszenie wejście w życia Mercosur! Już w najbliższy PONIEDZIAŁEK von der Leyen leci do Paragwaju aby sfinalizować umowę, a już od WTORKU do Europy moze płynąc żywność z Ameryki Południowej!

Obecnie w Unii Europejskiej jest 27 państw członkowskich, które utworzyły ten unikalny związek gospodarczo-polityczny sami mogą się kolonizować silniejsi biorą wszystko .

Ludzie się mordowali i będą się mordować pod   ideologie .:D

Dobrze powiada prawda jest nie wygodna ale prawdziwa .

https://www.facebook.com/reel/869677095685053

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

☝️

A to taką diagnozę ci lekarz dał ?? Nie dziwię się ... Jakie leczenie ?? Czopek w d*pę od proboszcza ?? Do Dąbrowy jedź, tam się specjalizują w takim leczeniu ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)

Tobie wszystko kojarzy się z PISem, księżmi i ruchaniem. Gadaj z @hubertuss niech załatwia ci jakieś miejsce na oddziale, bo to normalne nie jest. On przynajmniej się leczy, może efekt mizerny, ale warto próbować. I nie wstydzi się tego.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Oszuście to nie było na żadnej komendzie. 

Komenda czy hotel dla policjantów to tak samo jak akademik dla uczelni .

Na komendzie czy nie to nie ma znaczenia bo tu też było policjantów i nikt nie zareagował