Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, dysydent napisał(a):

Ty chcesz śmiechem wykończyć tamtych? co?xD

z ukraicami mamy produkować haubice , jest pole do produkcji systemów antydronowych z Ukraincami itd , wyprodukowanie lufy do armatohaubicy to nie jest prosta sprawa , można drony produkować itd 

Już KPO jest , jachty dla bogatych , dofinansowanie samochodów elektrycznych też dla bogatych dla biedoty miały być rowery których nie będzie itd 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, tracker napisał(a):

nie wiem czy zawetował już czy nie ale ciekawie wygląda reakcja notowań na giełdzie polskich spółek zbrojeniowych na samą pogłoskę że zawetuje; w większości notowania tych półek rosną czyli rynek jednak "wie" że xujniane safe polskim spółkom zbrojeniowym nie służy
https://www.money.pl/gospodarka/gielda-spokojna-po-slowach-tuska-co-z-wetem-prezydenta-ws-safe-7262794166159584a.html

"Co ciekawe, wyraźne wzrosty widać w sektorze analizy danych i cyberbezpieczeństwa, który również miał być ważnym beneficjentem unijnych środków. Jak wynika z danych giełdowych, spółki takie jak Datawalk czy Wasko rosną odpowiednio o ponad sześć i osiem procent."

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Tusku utajnił umowę aby nie wyszło jakie szwabskie firmy będą zarabiać i ile za nasze mamy kupować dla ukrainy.

Jak prezydent Nawrocki z prezesem Glapińskim przedstawili Polskie SAFE na 0%, akcje szwabskiego  Rheinmetall spadły o 5 %.  :D

https://www.fronda.pl/a/Prof-Zurawski-vel-Grajewski-Coz-za-zbieg-okolicznosci-Po-zapowiedzi-SAFE-0-proc-akcje-Rheinmetallu-spadly-o-5,252740.html#:~:text=Prof. Żurawski vel Grajewski: „Cóż za zbieg,akcje Rheinmetallu spadły o 5% | Fronda.pl.

Edytowane przez tracker
  • Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał(a):

Dziś cena ropy na giełdzie spadła na 86-87 dolarów, zboże też poleciało w dół.

Wszystko zgodnie z zasadami. Ropa drożeje- zboże tanienie. Ropa tanieje- zboże tanieje.😂

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, tracker napisał(a):

Jak prezydent Nawrocki z prezesem Glapińskim przedstawili Polskie SAFE na 0%, akcje szwabskiego  Rheinmetall spadły o 5 %.  :D

To nie jest SAFE 0%, to jest SAFE INFLACJA 20%, ale na tym to się akurat PiSdeusze i Jaszczomb z NBP znają ...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Wszystko zgodnie z zasadami. Ropa drożeje- zboże tanienie. Ropa tanieje- zboże tanieje.😂

czy dało by się jaki silnik na zboże sklecić? oczywiście pomijając konia bo ten nie zdał egzaminu

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To nie jest SAFE 0%, to jest SAFE INFLACJA 20%, ale na tym to się akurat PiSdeusze i Jaszczomb z NBP znają ...

nie ma jeszcze takiego perpetum mobile, aby wziąć pieniądze za zero złotych, ktoś za to musi zapłacić, zapłaca obywatele, kwestia tylko - kto na tym będzie zarabiał i to kontrolował, oraz - na co pójdą pieniądze, bo jeśli spłacać ma Polski podatnik, na odsetkach zarobią niemieckie i francuskie banki, a o tym, na co pójdą pieniądze  - niemiecki rząd, to mi to jest nie w smak

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

czy dało by się jaki silnik na zboże sklecić?

Podobno da się tylko jest problem z wtryskiem i osiągnięciem normy Euro 5.🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

, na odsetkach zarobią niemieckie i francuskie banki, a o tym, na co pójdą pieniądze  - niemiecki rząd, to mi to jest nie w smak

A na SAFE Jaszczembia kto zarobi ?? Trump i jego żydoamerykanie ... Bo Nałroki nawet się nie kryje, że on to by chciał kupować zabawki w USA ... Oni zarobią, a najbiedniejsi Polacy za to zapłacą, bo to oni najbardziej oberwą jak inflacja wywali ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Podobno da się tylko jest problem z wtryskiem i osiągnięciem normy Euro 5.🤣

jak masz problem z wytryskiem, to do lekarza :D

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

A na SAFE Jaszczembia kto zarobi ?? Trump i jedno żydoamerykanie ... Bo Nałroki nawet się nie kryje, że on to by chciał kupować zabawki w USA ...

a to jest pytanie - jak ma dokładnie wyglądać ta transakcja, znasz tak dokładnie szczegóły techniczne ? 

a o tym, co i gdzie będziemy produkować i kupować, powinna decydowac armia, a nie prezydent

Teraz, mirro napisał(a):

Ja mam troje dzieci. to chyba wytrysk był OK.🤣

sam napisałeś, że norma Euro to 5, więc problem jest

Opublikowano

a o tym, co i gdzie będziemy produkować i kupować, powinna decydowac armia,

Yyyyyy lepiej nie ryzykuj.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

a o tym, co i gdzie będziemy produkować i kupować, powinna decydowac armia, a nie prezydent

No widzisz, tylko prezydentem jest Trumpowy lizidup i zrobi wszystko aby jego pan był zadowolony ... Już nawet ten żydowski ambasadorek chodzi do Jaszczembia na spotkania, przypadek ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

... Już nawet ten żydowski ambasadorek chodzi do Jaszczembia na spotkania, przypadek ??

Mówią że przypadek.😂

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, tylko prezydentem jest Trumpowy lizidup i zrobi wszystko aby jego pan był zadowolony ... Już nawet ten żydowski ambasadorek chodzi do Jaszczembia na spotkania, przypadek ??

żymianie teraz szukają poparcia, bo im się zaczyna grunt palić, jak jeszcze przez nich wzrośnie blokada dostaw ropy, to chyba będzie znowu exodus przez Morze Czerwone

Teraz, mirro napisał(a):

Mówią że przypadek.😂

a może żymianie czują wiatr zmian w konstelacji politycznej w naszym kraju ?

• Haha 1
Opublikowano

to chyba będzie znowu exodus przez Morze Czerwone

Aaaaa ja był chętnie zobaczył to przejście suchą stopą przez morze, bo mnie to jakoś dręczy ostatnio.🤣

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Aaaaa ja był chętnie zobaczył to przejście suchą stopą przez morze, bo mnie to jakoś dręczy ostatnio.🤣

rzucą kilka grzybków i odparuje

Opublikowano (edytowane)

Tusk już robi w gacie, bo po co on schwabom, jak już nic wiecej nie może, no jeszcze trochę rozkradnie, coś za grosze odda schwabom , no zadłuży Polskę ...  ale rządził już nie będzie. A im więcej zniszczy tym większe będzie oczyszczenie. :D

Edytowane przez tracker
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał(a):

a może żymianie czują wiatr zmian w konstelacji politycznej w naszym kraju ?

Nie wiem, ale mi się ten żymianski pomysł ekonomiczny Jaszczembia podoba. Chciałem kombajn kupić, ale mi pieniędzy szkoda, ale dał mi super pomysł. Sprzedam truskawki, potem je odkupie i zarobię w ten sposób na kombajn xD

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Orlen wprowadza od czwartku 12 marca specjalną promocję, w ramach której każdy kierowca korzystający z aplikacji Orlen Vitay, przez kolejnych osiem weekendów, kupi do 50 litrów benzyny lub oleju napędowego w cenie obniżonej o maksymalnie 35 groszy na litrze.

najpierw podnieśli ceny a teraz, kilka dni później, wprowadzają promocje 😂

rząd idiotów

• Haha 1
Opublikowano

Tak że czytam Orlen odkrył nowe złoża w strefie norweskiej , Obajtek wykonał kawał dobrej roboty z zapoczątkowaniem kupowanie praw do złóż , pewnie w większości Orlen jest udziałowcem w ilus procentach ale powoli się uczy 

2 minuty temu, nie napisał(a):

Orlen wprowadza od czwartku 12 marca specjalną promocję, w ramach której każdy kierowca korzystający z aplikacji Orlen Vitay, przez kolejnych osiem weekendów, kupi do 50 litrów benzyny lub oleju napędowego w cenie obniżonej o maksymalnie 35 groszy na litrze.

najpierw podnieśli ceny a teraz, kilka dni później, wprowadzają promocje 😂

rząd idiotów

Jeszcze musisz do tych 35 gr paczkę prezerwatyw dokupić bo rabatu nie dostaniesz 😝

• Haha 3
Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jeszcze musisz do tych 35 gr paczkę prezerwatyw dokupić bo rabatu nie dostaniesz 😝

jak nie zmieścisz 50l do baku to resztę możesz do "gumowego" zbiornika 🤣

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

trzeba doczytać ale prawdopodobnie technologią która zostanie zakupiona lub wyprodukowana przy udziale SAFE trzeba podzielić się z krajami UE  i to jest niebezpieczne znaczy się mysl techniczna ma być udostepniona reszcie krajów UE a to jesli by tak było to zmiania postać rzeczy 

Konfabulujesz kraje Europy będą mogły to kupić z nikim nie trzeba się dzielić 

1 godzinę temu, tracker napisał(a):

Rząd ma mieć plan B.

1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

Ty to chyba zrozumiałeś w lepszej wersji niż to wygląda w rzeczywistości

oni chcą tylko na papierze dokonać transakcji bez ruszania jakiegokolwiek złota i tę samą ilość sprzedać a zaraz kupić od samych siebie po cenach tych samych - kupna i sprzedaży bo chodzi tu tylko o przeksięgowanie obecnych cen złota względem tych z dnia zakupu kiedy tam ono było kupowane
cha; gdybyż to miało polegać na sprzedaniu części złota za równowartość tych miliardów ile tam obiecują i puszczenie tego złota w rynek to by miało chociaż sens ekonomiczny i żadnej inflacji nie wywołało
coś mi się wydaje że jest jeszcze gorzej niż Ty to zrozumiałeś

czekaj czekaj
"myśl techniczna" że niby w Polsce jest jakaś myśl techniczna w zbrojenbiach której by zachodnia Europa nie miała już dawno?

Ty chcesz śmiechem wykończyć tamtych? co?xD

Jak by tam nie było czego by nie mówili ja myślę, że to tylko mydlenie oczu że w zamian za weto jest coś innego. Rząd nie weźmie safe Glapiński powie, że nie ma złota na sprzedaż i rząd nie dostanie kasy. Bo tu tak naprawdę chodzi o to by rząd Tuska nie dostał kasy. By nie robił miejsc pracy nie kupował sprzętu do armii itd by opozycja mogła mówić, że jest żle. O ile pis dojdzie do władzy będzie dalej kupował sprzęt na kredyt jak w Korei tyko, że w USA i już zadłużanie przyszłych pokoleń będzie nie istotne.

1 minutę temu, nie napisał(a):

jak nie zmieścisz 50l do baku to resztę możesz do "gumowego" zbiornika 🤣

W kieszeń ci naleją albo w gębę 50 l to max limit gamoniu.