Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

prawaki nie maja swiatlowodu wiec ich te problemy omijaja .

wlasnie rozmawialem z sasiadem z lubartowa czy bedziemie zmieniac firme na inna.

zetorki nie odpisales mi ile placisz za swiatlowod i ile firm masz do wyboru ??

tv chyba nie masz bo ciagle na af to kiedy ogladac..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...no i kłamiesz...

Na zakończenie szkolenia z oprysków, nigdy nie dawano nigdzie dyplomów...

...tobie ciągle coś się wydaje....😆

Wszyscy to przegrywy, tylko ty człowiek sukcesu...😆...szkoda że nie potrafisz żadnym się pochwalić....

mieszkając w fosie, chwalisz się tym co w zamku...🤭

...żałosne...

ja z wnuczka bylem juz 2 razy na zamku a ty ile ??

ktory to ten twoj zamek lubelski czy warszawski..🤣

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Co tam jeszcze knurku chrumkasz ?? Wymyśl coś nowego bo Ci się płyta zacięła wiperzku spod Krakowa ;)

zebys ty byl knurkiem to nie bylbys posmiewiskiem  ..

jedyne co potrafiles to chrumkac ?? za szukarka w domu robiles 😂

35 minut temu, dysydent napisał(a):

a bo to jeden taki festiwal?

a po cholerę mam się szlajać nad morze? w necie kilku nawet znam bo to bidny kra... może inaczej - bogaty kraj bidnych ludzi i bardzo dużo tam szpeni od hakowania różnych gratów cyfrowych i dużo ciekawych "wynalazków" stamtąd bywa przydatnych. Ostatnio Takiego jednego pytałem o szczegóły konstrukcyjne drukarki Kiocera co mi się w niej pozalepiały tonerem przekaźniki no i mam w pełni sprawną drukarkę bo na otwartym jutubie nie wszystkie pokazane i trzeba było ... no fakt - pogadać po angielsku to tam jakaś inna gwara i mało co chwytam tak w locie to przeszliśmy na pisanego czata

a i taki Hindus co go stać po zagranicznych morzach zwłaszcza europejskich to nie jest żaden miarodajny a jakiś dobrze odkuty internacjonał co rzeczywiście tylko ew cechy fizjologiczne mogą od europejczyka ale takiego rdzennego jeszcze sprzed Marco Polo różnić

oni przyjezdzaja tutaj zarabiac ..

to wystepy hare kryszna.

setki tysiecy miejsc pracy do indii z europy przewedrowalo w centrach uslug..

mnostwo infolinii anglojezycznych hindusi obsluguja..

ciekawe jak szybko ich zatapi ai ??

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

zetorki nie odpisales mi ile placisz za swiatlowod i ile firm masz do wyboru ??

Do czego ci taka informacja i czemu takie ważne czy mam światłowód?

Znowu jakis sukces że podłączyli?😆

Miałeś jakiś wpływ na to?

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Do czego ci taka informacja i czemu takie ważne czy mam światłowód?

Znowu jakis sukces że podłączyli?😆

Miałeś jakiś wpływ na to?

Jego światłowód, to może światło w tym chlewiku i woda w korycie.

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał(a):

oni przyjezdzaja tutaj zarabiac ..

to wystepy hare kryszna.

setki tysiecy miejsc pracy do indii z europy przewedrowalo w centrach uslug..

mnostwo infolinii anglojezycznych hindusi obsluguja..

ciekawe jak szybko ich zatapi ai ??

bardzo szybko nauczymy się odróżniać czy po drugiej stronie jest człowiek czy automat a z reszta infolinie są różnego typu i takie czysto techniczne niemarketingowe a instruujące o np jaki wewn. numer wybrać to już dawno zostały zautomatyzowane oi nawet wolę automaty w tej roli niż ludzi

no nie byłem nad morzem w szczycie sezonu to rzeczywiście mam prawo nie wiedzieć ilu, jakich i po co hindusów tam rezyduje. Jednak Polska to chyba nie jest ich główny kierunek i bardziej u brytoli pełno tam takich a u nas jeśli nawet jaki harikrysznowiec się trafi to taki on hindus jak ja chińczyk

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

z wnuczka bylem juz 2 razy na zamku a ty ile ??

ktory to ten twoj zamek lubelski czy warszawski

I co to ma do tego co gadałem?

Ja wozilem wnuczkę na motocyklu, a ty?

Tak samo idiotyczne pytanie jak twoje🤭

1 godzinę temu, Rowan napisał(a):

Jego światłowód, to może światło w tym chlewiku i woda w korycie.

Nie łapie co z tym światłowodem...

To coś jakos też dla nielicznych?

..żeby choć raz własnym osiągnięciem się pochwalił, to nie...no bo czym..

Sukces bo niedaleko Krakowa mieszka....😆🤭

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Sukces bo niedaleko Krakowa mieszka....😆🤭

Faktycznie sukces… Jedno z najdroższych i najbardziej beznadziejnych miast do życia w tym kraju… 

Opublikowano
Teraz, Rowan napisał(a):

Faktycznie sukces… Jedno z najdroższych i najbardziej beznadziejnych miast do życia w tym kraju… 

No aż tak , to może nie..

Gość ma problem ze sobą...

Nigdy , ale to nigdy nie pochwalił się własnym osiągnięciem...no bo nie ma takich...

Jednak stara się innych poniżyć, szukając zalet tego gdzie jest...

Tylko że to nie jest łatwe....

Kupa gnoju przed domem, obwisły brzuch, starość...no i ogólnie ...odstaje nawet od sąsiadów...widziałeś...

... żenada...tak delikatnie mówiąc...

Opublikowano

Taki przykład… Mam do Krk 70km, jade tam 40min, po czym na drugą strone miasta przebijam się godzine, ciągłe korki, tłok, brak miejsc do zaparkowania i wszechobecny banderland. Jeżdze tam bardzo często, na chwile obecną nawet codziennie, do tego stopnia mnie to wkurzało, że zdecydowałem się na elektryka, bo jeszcze tymi buspasami jakoś idzie sprawniej się poruszać i nie trzeba tych haraczy za parking płacić, elektryka SCT też nie dotyczy, chociaż pozostałe auta które mam też nie podlegają tej głupocie. Po za tym okropnie drogie mieszkania, na obecną chwile rynek pracy w Krakowie też się skurczył, nawet i w mojej branży, gdzie zawsze było tam dużo pracy, to na obecną chwile zdecydowanie lepszy jest śląsk.

Opublikowano

Są wady , są zalety wszystko zależy od oczekiwań od życia i etapu życia , tak ja w każdym większym mieście , jest taniej jak w Warszawie , plus dla stolicy to jednak równina w okolicy i dojazdy łatwiejsze drogi też szersze lokalne 

Opublikowano
52 minuty temu, Rowan napisał(a):

Do tego Miszalski gratis🤣

28 minut temu, jarecki napisał(a):

Dlaczego beznadziejnych do życia ? 

Najdroższa komunikacja miejska w kraju, najdroższe parkingi do tego płatne cały tydzień, płatny wjazd do miasta, plątanina jednokierunkowych ulic w centrum. O resztę trza pytać jacusia, on jako dumny mieszkaniec podkrakowskiej wioski wie więcej.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, witejus napisał(a):

O resztę trza pytać jacusia, on jako dumny mieszkaniec podkrakowskiej wioski wie więcej.

Yyyyy łon to mo dobrze. Łon bez paśportu do miasta jedzie. Ja , jako mieszkaniec Priwislanskiego Kraju to zawsze ło wize przed wjazdem występować muszę.🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 3
Opublikowano

i tylko wasze dzieci glosuja nogami..

jest ktorys na zielono ??

rozczulajaca jest wasza troska o krolewskie miasto..

piszcie na zagranicznych forach zeby miliony turystow tutaj nie przyjezdzalo.

Może być zdjęciem przedstawiającym mapa i tekst „Zmiana liczby ludności gmin W latach 2009-2024* 2024* [%] 20%- 151,87% 15%- 20% 10%- 10%-15% 15% 5% 10% 0% 0%-5% 5% 5% 0% 10% 5% 15% 10% 20%- 15% သ 28, 28,12% 20% *dane skorygowane zuwzględnieniem zmian granic odministracyjnych niangranic.odministrocyinychgm gmin”

Opublikowano (edytowane)

mnie też co prawda sama czerwień otacza ale u mnie też blado to blado ale zielono
sam jestem zdziwiony

skąd ta mapa?
no tak ...fbcdn..; z szajs-zbuka
łeee

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

Poniedziałem przywitami podwyżkami cen paliwa na stacjach. Uderzenie w Iran odcina sporą część dostaw do Chin, to kolejny po Wenezuali kraj, który je zaopatrywał. Rosjanie jednym uderzeniem pozbawili Ukrainę mozliwości eksportu swojej ropy przez rurociąg Przyjaźń. Sami maja problem z przerobem swojej ropy, bo rafinerie , których jeszcze nie ukąsili ukraińcy, nie wyrabiają na zakrętach. Cena gotowychpaliw na giełdach znowu pójdzie w górę, gaz pewnie też. 

Opublikowano

jak zwykle gdy cos daje urban czy jemu podobni warto sprawdzic szczegoly i kontekst..

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Jam Ci jest,

moze jeszcze jarecki..

w tym roku 45 na plus.

w sasiedniej wsi ponad 600 mieszkancow a realnie 700 urodzilo sie 2 dzieci..

najwiecej w takiej sredniej 18 -pierwszy raz w historii sa na czele gminy..

nastawiali nowych osiedli gdzie sie da.

ogolnie 105 dzieci.nawet wiecej niz w 24.

w jednej ze wsi w rok zmarla 1 osoba . na ponad 400

1 godzinę temu, Rowan napisał(a):

Trzeba wziac poprawke na banderland, który przybył.

do was nawet oni nie chca przyjezdzac ?? a pakistanczycy, kolumbijczycy, wenezuelczycy ??