Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, jacus napisał(a):

Jeszcze dopisz jurny.

Mógłbym dopisać tylko durny - knur rozpłodowy 😉
Ciebie za to jakaś pielęgniarka ewidentnie upuściła na ten pusty łeb w szpitalu 😉

Edytowane przez Rowan
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

Takie filmy oglądasz na zmianie??

Co ma w głowie,prócz siana ktoś kto takie gówno ogląda ?

Co masz w głowie, że o zaborcy piszesz "miłościwie nam panujący"?? 

Co masz w głowie, że o innych piszesz z pogardą bo mieszkają w innej części kraju?? 

Ty jako sympatyk historii powinieneś doskonale wiedzieć ze źródeł naukowych czy nawet z przekazów ustnych co działo się na terenie obecnej Polski  w okresie   powiedzmy 300 lat. Jakie wojska maszerowały przez te tereny, co po sobie zostawiły itd.

Czy zdajesz sobie sprawę, że istnieje prawdopodobieństwo, że w jakiejś części możesz być skundlony kacapskim nasieniem?? I być może bliżej ci do onucy niż niejednemu tutaj z Polski "B"??

Odpowiadać nie musisz bo szkoda mi życia na przepychanki z tobą. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jahooo napisał(a):

Jeszcze raz pier.... taka propagandę i sam napiszę do Jacka, aby dał ci z kwartał na samotne przemyślenia

moralnosc kalego ..

a tego co pisza do mnie nie czytasz ?

juz nie raz mialem i zapewniam cie ze istnieje zycie poza af i to takie prawdziwe..

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...lepiej że kłamczuch...

znowu zaczynasz ? podales  jakies przyklady kiedykolwiek ??

3 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

Jurny knur rozpłodowy ?? 

miales takie ? byly rownie jurne jak ty 😂

2 godziny temu, Rowan napisał(a):

Mógłbym dopisać tylko durny - knur rozpłodowy 😉
Ciebie za to jakaś pielęgniarka ewidentnie upuściła na ten pusty łeb w szpitalu 😉

dziecko - w tamtych czasach ludzie rodzii sie w izbach porodowych.

1 godzinę temu, Shaun napisał(a):

Co masz w głowie, że o zaborcy piszesz "miłościwie nam panujący"?? 

Co masz w głowie, że o innych piszesz z pogardą bo mieszkają w innej części kraju?? 

Ty jako sympatyk historii powinieneś doskonale wiedzieć ze źródeł naukowych czy nawet z przekazów ustnych co działo się na terenie obecnej Polski  w okresie   powiedzmy 300 lat. Jakie wojska maszerowały przez te tereny, co po sobie zostawiły itd.

Czy zdajesz sobie sprawę, że istnieje prawdopodobieństwo, że w jakiejś części możesz być skundlony kacapskim nasieniem?? I być może bliżej ci do onucy niż niejednemu tutaj z Polski "B"??

Odpowiadać nie musisz bo szkoda mi życia na przepychanki z tobą. 

u nas ostatnia wojna to byl potop szwecki..

nawet nie wiem gdzie mieszkasz...

zreszta polska c to stan umyslu a nie miejsce zamieszkania.

rolnik postepowy czy hajer przodowy to najlepszy przyklad.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

Wieprz upasiony z cienką fantazją

w koncu wstawiles sobie lustro do piwnicy ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, jacus napisał(a):

miaes takie ? byly rownie rujne jak ty 😂

Nie wiem, ale na pewno były spasione tak jak ty xD I chrumkał coś o Polsce A ... Coś, że tam skąd pochodzi trzymają gówno pod oknem xD A i w szoku był, że kojec miał metalowy a nie z palet powiązanych sznurkiem od snopowiązałki ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał(a):

w koncu wstawiles sobie lustro do piwnicy ??

Ty masz fobie, czy klaustrofobie z tą piwnicą. Udaj się do Babińskiego, może coś pomogą, jak nie na głowę to choć na nogi.

Opublikowano
18 minut temu, jacus napisał(a):

dziecko - w tamtych czasach ludzie rodzii sie w izbach porodowych.

Mało to istotne, gdzieś musiałeś jebnąć tym pustym łbem o twarde podłoże, bo nie wierzę, że aż taki się urodziłeś…

• Haha 3
Opublikowano
22 minuty temu, jacus napisał(a):

😂

u nas ostatnia wojna to byl potop szwecki..

zreszta polska c to stan umyslu a nie miejsce zamieszkania.

Jaki, jaki, jaki ten potop był?? 

Majster, przy takiej pisowni to mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że gdzieś tam u ciebie w linii musiał przewinąć się niejaki Henrik Kutasson. ;)  

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał(a):

Tam są dziesiątki narodów..jeśli nie setki.

Jeśli już to obywatele..

Ważniejszy jest podział na kasty i religie

co głównie decyduje o przynależności narodowej?
przede wszystkim język i daleko daleko dalej i tylko częściowo religia.
Kasty z samej swej natury nie mogą być odrębnymi narodami a tylko wskaźnikiem feudalności jednego wszak samoistnie odrębne przestają być kastami i jako takie moga istnieć tylko wewnątrz jednej struktury którą jak inaczej nazwać jeśli nie narodem

dotąd @jacus sięga odpowiedź dla ciebie plus ostatnie słowo tego posta; reszty czytać nie musisz a nawet wolał bym dodać że nie powinieneś.

W Indiach owa kastowość nawet ma podłoże genetyczno anatomiczne ale z Tobą i tutaj to już samo tego spostrzeżenie może wywołać niepotrzebną nawalankę nic z Wiedzą mającą wspólnego.
Co mądrzejsze osobniki stamtąd usiłują zatrzeć te różnice choćby zakazując owej kastowości ale nadal z mizernym skutkiem bo z daleka można odróżnić zwłaszcza braminów od pozostałych kast i nawet nie wiem czy owa kastowość wynika historycznie z wielorasowości wyjściowej z której utworzyło się tamto państwo czy jest wtórnym skutkiem owej kastowości choć najprawdopodobniejsza jest ta pierwsza opcja.
Zapewne kiedyś uda się wygasić i tam aż tak wyrazisty jaki znamy system kastowy ale czy gdziekolwiek indziej udało się takie coś bez rewolucji? nawet u jankesów przecież do dziś powracają ... Trump to rdzenny "południowiec" i jeszcze ze dwóch kolejnych w tym kierunku podążających i wraca tam coś na kształt systemu niewolniczego

Braun w Polsce to również kierunek ku uwstecznieniu w kierunku odbudowy kastowości społecznej i wiele podobnych przykładów tak że nie jest przesądzone czy uda się utrzymać bodaj teoretyczną równość praw człowieka w przyszłości na całej planecie bo istnieje pewna szansa że jednak pójdzie wszystko w przeciwnym kierunku  a przykład Indii pokazuje że ta opcja wcale nie jest tylko teoretyczna

narodowość induska dawniej była prawidłowsza a że obecnie i indyjska zyskuje uznanie jako nazwa tamtego regionu to tylko kwestia symboliki i jak tam sobie kto wymyśli a reszta uzna, z punktu widzenia obiektywnej Wiedzy to można i narodom numerki ponadawać albo dowolne inne figury geometryczne na nazwy i jeśli jakieś kryterium to jak sami siebie dani tambylcy nazywają i tam w tych Indiach statystycznie najczęściej pada zlepek fonetyczno słowny - hindustan bharat a język "hindi"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

Podpis prezydenta ? Jako przyklad kilku naturalizowanych sportowców którzy nawet po Polsku mówic nie potrafią , znając język angielski  nie stanę się anglikiem lub amerykaninem 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał(a):

Yyyyy generalnie to wydawanie odgłosu paszczowego o dużym natężeniu. Ale też wskazywanie kto nie przynależy do danej zarodowości albo silne negowanie jego przynależności. Reszta zaś se żyje spokojnie.🤣

• Haha 2
Opublikowano

to nie sa panstwa arabskie..

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem, ale na pewno były spasione tak jak ty xD I chrumkał coś o Polsce A ... Coś, że tam skąd pochodzi trzymają gówno pod oknem xD A i w szoku był, że kojec miał metalowy a nie z palet powiązanych sznurkiem od snopowiązałki ...

a gdy dowiedzial ze twoje malzenstwo,trwalo krocej niz zycie tucznika to byl pelen podziwu ??

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

No już dziesięć razy...

Masz te dyplomy?

i to niejeden od 2003 r

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jacuś ty jeszcze nie zauważyłeś że dosłownie wszyscy mają bekę z ciebie...?

to komplesy wiejskie ,samotnych przegrywow , ktorym dzieci uciekly do nas .

co mnie tacy obchodza  ?? 

12 godzin temu, Rowan napisał(a):

Mało to istotne, gdzieś musiałeś jebnąć tym pustym łbem o twarde podłoże, bo nie wierzę, że aż taki się urodziłeś…

a tobie w ktorym momencie glowka sie zagotowala ?

11 godzin temu, Shaun napisał(a):

Jaki, jaki, jaki ten potop był?? 

Majster, przy takiej pisowni to mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że gdzieś tam u ciebie w linii musiał przewinąć się niejaki Henrik Kutasson. ;)  

kutasow ??nie znam goscia ?twoj dziadek ?

4 godziny temu, dysydent napisał(a):

Kasty z samej swej natury nie mogą być odrębnymi narodami a tylko wskaźnikiem feudalności jednego wszak samoistnie odrębne przestają być kastami i jako takie moga istnieć tylko wewnątrz jednej struktury którą jak inaczej nazwać jeśli nie narodem

dotąd @jacus sięga odpowiedź dla ciebie plus ostatnie słowo tego posta; reszty czytać nie musisz a nawet wolał bym dodać że nie powinieneś.

W Indiach owa kastowość nawet ma podłoże genetyczno anatomiczne ale z Tobą i tutaj to już samo tego spostrzeżenie może wywołać niepotrzebną nawalankę nic z Wiedzą mającą wspólnego.
Co mądrzejsze osobniki stamtąd usiłują zatrzeć te różnice choćby zakazując owej kastowości ale nadal z mizernym skutkiem bo z daleka można odróżnić zwłaszcza braminów od pozostałych kast i nawet nie wiem czy owa kastowość wynika historycznie z wielorasowości wyjściowej z której utworzyło się tamto państwo czy jest wtórnym skutkiem owej kastowości choć najprawdopodobniejsza jest ta pierwsza opcja.
Zapewne kiedyś uda się wygasić i tam aż tak wyrazisty jaki znamy system kastowy ale czy gdziekolwiek indziej udało się takie coś bez rewolucji? nawet u jankesów przecież do dziś powracają ... Trump to rdzenny "południowiec" i jeszcze ze dwóch kolejnych w tym kierunku podążających i wraca tam coś na kształt systemu niewolniczego

Braun w Polsce to również kierunek ku uwstecznieniu w kierunku odbudowy kastowości społecznej i wiele podobnych przykładów tak że nie jest przesądzone czy uda się utrzymać bodaj teoretyczną równość praw człowieka w przyszłości na całej planecie bo istnieje pewna szansa że jednak pójdzie wszystko w przeciwnym kierunku  a przykład Indii pokazuje że ta opcja wcale nie jest tylko teoretyczna

narodowość induska dawniej była prawidłowsza a że obecnie i indyjska zyskuje uznanie jako nazwa tamtego regionu to tylko kwestia symboliki i jak tam sobie kto wymyśli a reszta uzna, z punktu widzenia obiektywnej Wiedzy to można i narodom numerki ponadawać albo dowolne inne figury geometryczne na nazwy i jeśli jakieś kryterium to jak sami siebie dani tambylcy nazywają i tam w tych Indiach statystycznie najczęściej pada zlepek fonetyczno słowny - hindustan bharat a język "hindi"

jest cos takiego jak festiwal indii..

jedz nad morze w wakacje i wtedy zobaczysz jak wygladaja prawdziwi hindusi na zywo..pogadzasz sobie  z nimi .poobserwujesz..

watpie zebys dal  rade . wiec ci podpowiem ze miedzy soba czesto, a nawet przewaznie, mowi po angielsku.. kazdy wyglada inaczej...sa nawet tacy kotrych trudno byloby odroznic od europejczykow.

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał(a):

to niejeden od 2003 r

...no i kłamiesz...

Na zakończenie szkolenia z oprysków, nigdy nie dawano nigdzie dyplomów...

...tobie ciągle coś się wydaje....😆

4 minuty temu, jacus napisał(a):

komplesy wiejskie ,samotnych przegrywow , ktorym dzieci uciekly do nas .

co mnie tacy obchodza  ?? 

Wszyscy to przegrywy, tylko ty człowiek sukcesu...😆...szkoda że nie potrafisz żadnym się pochwalić....

mieszkając w fosie, chwalisz się tym co w zamku...🤭

...żałosne...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, jacus napisał(a):

a gdy dowiedzial ze twoje malzenstwo,trwalo krocej niz zycie tucznika to byl pelen podziwu ??

Co tam jeszcze knurku chrumkasz ?? Wymyśl coś nowego bo Ci się płyta zacięła wiperzku spod Krakowa ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, jacus napisał(a):

....

jest cos takiego jak festiwal indii..

jedz nad morze w wakacje i wtedy zobaczysz jak wygladaja prawdziwi hindusi na zywo..pogadzasz sobie  z nimi .poobserwujesz..

watpie zebys dal  rade . wiec ci podpowiem ze miedzy soba czesto, a nawet przewaznie, mowi po angielsku.. kazdy wyglada inaczej...sa nawet tacy kotrych trudno byloby odroznic od europejczykow.

a bo to jeden taki festiwal?

a po cholerę mam się szlajać nad morze? w necie kilku nawet znam bo to bidny kra... może inaczej - bogaty kraj bidnych ludzi i bardzo dużo tam szpeni od hakowania różnych gratów cyfrowych i dużo ciekawych "wynalazków" stamtąd bywa przydatnych. Ostatnio Takiego jednego pytałem o szczegóły konstrukcyjne drukarki Kiocera co mi się w niej pozalepiały tonerem przekaźniki no i mam w pełni sprawną drukarkę bo na otwartym jutubie nie wszystkie pokazane i trzeba było ... no fakt - pogadać po angielsku to tam jakaś inna gwara i mało co chwytam tak w locie to przeszliśmy na pisanego czata

a i taki Hindus co go stać po zagranicznych morzach zwłaszcza europejskich to nie jest żaden miarodajny a jakiś dobrze odkuty internacjonał co rzeczywiście tylko ew cechy fizjologiczne mogą od europejczyka ale takiego rdzennego jeszcze sprzed Marco Polo różnić

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

To, co brzmi jak internetowy żart, stało się przyczyną realnego kryzysu infrastrukturalnego w Londynie na początku 2026 roku. Szczury masowo zniszczyły sieć światłowodową, wykorzystując kable jako pożywienie i materiał do gniazd, co doprowadziło do bankructwa firmę telekomunikacyjną. 

Kluczowe fakty:
Problem: Londyński operator szerokopasmowego internetuG.Network, upadł po tym, jak szczury zniszczyły znaczną część jego podziemnej infrastruktury światłowodowej.

Przyczyna (Soja): Ekologicznebiodegradowalne osłony kabli, wykonane z materiałów na bazie soi i kukurydzy, okazały się niezwykle atrakcyjne dla miejskich gryzoni. Zapach izolacji przyciągał szczury, które przegryzały ją, myślącże to jedzenie.

Skala: Szkody były tak rozległeże potencjalny inwestor (Community Fibre) wycofał się z ratowania firmy, uznając naprawę za ekonomicznie nieopłacalną.

Kontekst: Londyn zmaga się z ogromną populacją szczurów (szacowaną nawet na 20 mln), a ciepłe, podziemne tunele zapewniają im idealne warunki do życia i żerowania. 

Ten przypadek pokazałże innowacyjne, ekologiczne materiały mogą być fatalne w skutkach, gdy zderzą się z surowymi realiami miejskiego ekosystemu.

🤣🤣 brak słów na lewackie idiotyzmy