Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I do tego jedna inspekcja zajmująca się badaniem importowanej żywności.

co to da ? ile się trzeba kopać i poswięćić żęby znalesc info o stacjach paliw z kiepskiej jakosci paliwami ? Komunikacja lepsza z obywatelem jest potrzebna .

39 minut temu, jahooo napisał(a):

Taka ostatnio zadyma z tym programem pożyczki dla obronności, najeżdżanie, że "kto nie z nami, ten przeciw nam" , straszenie ruskimi onucami

uważam, że pytania opozycji są zasadne, tylko źle sformułowane, a w internecie , gdzie rządza niemieckie media - przekręcana

po  pierwsze - skąd ta pożyczka i kto na niej będzie zarabiał

po drugie - czy tak samo jak z KPO , jak nie będziemy "demokratyczni", czytaj - Tusk nie będzie przy włądzy, czy jakaś "niewidzialna ręka demokracji" nie zabierze nam tych funduszy

po trzecie - na co możemy przeznaczyć te fundusze - na zakup gotowców od niemiec i francji, czy też na rozwój  badania w naszym kraju mad krajowymi produktami

są portale które zadają takie pytania tylko sa mniewj popularne , onet jest najbardziej rozbudowany z informacją szeroką od informacji poprzez sport do biznesy , interia jest mniejasza a WP jeszcze mmniejsza , dlatego szeroki prawicowy portal jest potrzebny taki kompleksowy od informacji przez sport do biznesu a nawet ploteczek trochę bo takowego nie ma 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

co to da ? ile się trzeba kopać i poswięćić żęby znalesc info o stacjach paliw z kiepskiej jakosci paliwami ? Komunikacja lepsza z obywatelem jest potrzebna .

tak samo ze zbożami technicznymi

Opublikowano

Oj Goebbels Goebbels która wersja jest prawdziwa? Ty już się gubisz w tym wszystkim. Najpierw piszesz, że umowy maja być podpisane i wszystko jest ustawione a potem, ze się czegoś naćpałeś.😀

42 minuty temu, nie napisał(a):

znowu naćpałeś się tvn-olu? jawna to jest twoja głupota a nie lista firm 🤣 

Godzinę temu, nie napisał(a):

i do końca maja mają być podpisane umowy na wszystkie pieniądze, co pokazuje, że wszystko jest ustawione

To która wersja jest prawdziwa?

22 minuty temu, jarecki napisał(a):

są portale które zadają takie pytania tylko sa mniewj popularne , onet jest najbardziej rozbudowany z informacją szeroką od informacji poprzez sport do biznesy , interia jest mniejasza a WP jeszcze mmniejsza , dlatego szeroki prawicowy portal jest potrzebny taki kompleksowy od informacji przez sport do biznesu a nawet ploteczek trochę bo takowego nie ma 

Ale po co zadawać pytania dotyczące problemów których nie ma. Przeciętny wyborca pisu żyje w oparach absurdu które serwuje mu pisowska propaganda i zadaje dziwne pytania nie mające nic wspólnego z światem realnym.

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Oj Goebbels Goebbels która wersja jest prawdziwa? Ty już się gubisz w tym wszystkim. Najpierw piszesz, że umowy maja być podpisane i wszystko jest ustawione a potem, ze się czegoś naćpałeś.😀

To która wersja jest prawdziwa?

🤣 głupszy niż norma przewiduje

mają być podpisane oznacza, że taki jest ostateczny termin, specjalnie taki krótki

jest ustawione oznacza, że dostać mają wyznaczone firmy a nie te, które mają najlepsze oferty, bo w dwa miesiące nie da się tego zrobić uczciwie 

pokaż tą jawną listę 🤣 chyba, że znowu kłamiesz

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nie napisał(a):

buahhaaahhhhaaaaaaaa :D 

nawet gdyby chcieli, to nie ma takich możliwości

nie mówiąc już o wolnym przepływie towarów wewnątrz eu i o zgodzie na to, żeby to państwa merkosuru same robiły kontrole tego co wysyłają do eu

Taaa, powiedział PiSdeusz ... Nie można by się wtedy nakraść przy zbożu technicznym ... Kontrolować żywności na rynku własnym nam nikt nie zabrania ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Polskie służby dowiedziały się o skażonej wołowinie z Brazylii 11 listopada 2025 r. - donosi RMF FM. Mimo tego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju zleciło "pilne kontrole" dopiero w tym tygodniu. Pieknie to swiadczy o zakutych łbach w rzadzie!!!

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Ale po co zadawać pytania dotyczące problemów których nie ma. Przeciętny wyborca pisu żyje w oparach absurdu które serwuje mu pisowska propaganda i zadaje dziwne pytania nie mające nic wspólnego z światem realnym.

a ja bym zadał pytanie czy istnieje możliwość porzyczki innej niż ta o której mowa ? PIS optuje za emisją obligacji a ja twierdze że nie jest możliwa taka porzyczka bo dług przekroczy założęnie konstytucyjne 60 % . Co do swiata realnego to realne jest udzielenie zgody na porzyczkę Węgrom z jednoczesnym zablokowaniem wiec obawy PIS są realne 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Kontrolować żywności na rynku własnym nam nikt nie zabrania ...

twój ukochany rząd 🤣🤣

⬇️

Godzinę temu, Siedzacybyk napisał(a):

Polskie służby dowiedziały się o skażonej wołowinie z Brazylii 11 listopada 2025 r. - donosi RMF FM. Mimo tego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju zleciło "pilne kontrole" dopiero w tym tygodniu. Pieknie to swiadczy o zakutych łbach w rzadzie!!!

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Twój ile czasu załatwiał problem ukraińskiego zboża ?? Rolnicy głośno krzyczeli a debil Kowalczyk udawał że nie ma problemu ...

A potem obrażony, że w niego na targach rzucali pomidorami🤦‍♂️😅

Kowalczyk już klase pokazał przy aferze gruntowej, gdzie Leppera chcieli uwalić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Rowan napisał(a):

A potem obrażony, że w niego na targach rzucali pomidorami🤦‍♂️😅

Taaa, a potem kolejny debil "gasił pożary" w rolnictwie ... Szkoda że 99% tych pożarów spowodowali swoją nieudolnością ...

https://www.youtube.com/shorts/ImPv09SFcXI

A potem wyszło, że najskuteczniejszy to był w handlu działkami, co w sumie nie dziwne, bo to często występująca umiejętność u członków PiSuaru ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał(a):

a ja bym zadał pytanie czy istnieje możliwość porzyczki innej niż ta o której mowa ? PIS optuje za emisją obligacji a ja twierdze że nie jest możliwa taka porzyczka bo dług przekroczy założęnie konstytucyjne 60 % . Co do swiata realnego to realne jest udzielenie zgody na porzyczkę Węgrom z jednoczesnym zablokowaniem wiec obawy PIS są realne 

Ok gdyby pis mówił. Nie inwestujmy dalej w armie bo nas nie stać nie mamy kasy nie możemy się zadłużać to bym ci przyznał i im rację.  Sami kupowali na kredyt w Korei na 6 % ale powiedzieli by na razie starczy inwestycji w armię musimy pospłacać trochę kredyty ok jest to jakaś linia polityczna. Ale oni mówią zadłużajmy się Kaczyński mówi, ze 30 mld oszczędności na kredycie safe to jest nic my możemy zadłużać się na rynkach i zapłacimy te 30 mld stać nas. No to to już jest cyrk i robienie durni z ludzi. 

Pis nie mówi nie rozwijać armii nie zadłużać się. Pis mówi rozwijać armię i zadłużać się na rynkach tylko drożej. 

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał(a):

Taka ostatnio zadyma z tym programem pożyczki dla obronności, najeżdżanie, że "kto nie z nami, ten przeciw nam" , straszenie ruskimi onucami

uważam, że pytania opozycji są zasadne, tylko źle sformułowane, a w internecie , gdzie rządza niemieckie media - przekręcana

po  pierwsze - skąd ta pożyczka i kto na niej będzie zarabiał

Tutaj przypomina mi się sytuacja, gdzie kiedyś, kiedyś przyszedł do nas znajomy i tak gada z rodzicami o różnościach, i temat zszedł na nasz bank spółdzielczy (a kredyty miał w tym banku, że o innych chwilówkach nie wspomnę), mówi:

Z: No, ale ta naszo kierowniczka to dobro kobita.

Matka: A to czego tako dobro?

Z: A bo jak dzisiej byłem to mi pinknie doradziła.

M: A to co Ci takiego doradziła?? 

Z: kredyt. 

• Like 1
Opublikowano

Ja bym podpisał się pod tym kredytem ale tylko dlatego że prawnie wydatkowane wewnątrz UE jest , KO ma jeszcze dwa lata to powinna wykorzystać środki lub już dość mocno podpisać umowy na dofinansowania lub zakupy , natomiast kredyt z Korei był podpisywany gdy w Polsce stopy %byly pewnie ponad 10%, trochę też nie wiadomo jakie mechanizmy są brane pod uwagę spłaty i czy jest powiązane z oprocentowaniem banku Korei bo być może wraz ze spadkami spadnie też oprocentowanie 

4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ok gdyby pis mówił. Nie inwestujmy dalej w armie bo nas nie stać nie mamy kasy nie możemy się zadłużać to bym ci przyznał i im rację.  Sami kupowali na kredyt w Korei na 6 % ale powiedzieli by na razie starczy inwestycji w armię musimy pospłacać trochę kredyty ok jest to jakaś linia polityczna. Ale oni mówią zadłużajmy się Kaczyński mówi, ze 30 mld oszczędności na kredycie safe to jest nic my możemy zadłużać się na rynkach i zapłacimy te 30 mld stać nas. No to to już jest cyrk i robienie durni z ludzi. 

Pis nie mówi nie rozwijać armii nie zadłużać się. Pis mówi rozwijać armię i zadłużać się na rynkach tylko drożej. 

Opublikowano
8 minut temu, Shaun napisał(a):

Tutaj przypomina mi się sytuacja, gdzie kiedyś, kiedyś przyszedł do nas znajomy i tak gada z rodzicami o różnościach, i temat zszedł na nasz bank spółdzielczy (a kredyty miał w tym banku, że o innych chwilówkach nie wspomnę), mówi:

Z: No, ale ta naszo kierowniczka to dobro kobita.

Matka: A to czego tako dobro?

Z: A bo jak dzisiej byłem to mi pinknie doradziła.

M: A to co Ci takiego doradziła?? 

Z: kredyt. 

ten na 2% żal było nie wziąć w bs i spłaciło się te droższe 

Opublikowano

Ten 2% może i tak ale to było z 20 lat temu i  żaden preferencyjny tylko typowo komercyjny. poza tym tam na krechę szły pralki, okna, podkaszarka, skuterek dla synia... jakoś to będzie.

Później jak przyszło do spłaty którejś mini ratki to ze łzami w oczach powiedział: ratujta mnie.

Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Taaa, a potem kolejny debil "gasił pożary" w rolnictwie ... Szkoda że 99% tych pożarów spowodowali swoją nieudolnością ...

https://www.youtube.com/shorts/ImPv09SFcXI

A potem wyszło, że najskuteczniejszy to był w handlu działkami, co w sumie nie dziwne, bo to często występująca umiejętność u członków PiSuaru ...

Faktem jest, że np wykupy z ANR ziemii po PGR pisowcy wstrzymali. Sam znam przypadek znajomego, któremu szykowali ponad 60ha do wykupu, wrócił pis i wstrzymali sprzedaż. 

Opublikowano
2 minuty temu, Rowan napisał(a):

Faktem jest, że np wykupy z ANR ziemii po PGR pisowcy wstrzymali. Sam znam przypadek znajomego, któremu szykowali ponad 60ha do wykupu, wrócił pis i wstrzymali sprzedaż. 

Ale cudzoziemcy jednak kupowali polską ziemię bez problemu, i to więcej niż w latach przed PiSuarem ...

Opublikowano
2 minuty temu, Rowan napisał(a):

tutaj o wykupach z ANR wiem na pewno, że zostały wstrzymane i dziś już ta ziemia jest nie do kupienia.

U mnie w okolicy ziemi z ANR nie ma, kilka PGR'ów czy podobnych tworów co były w okolicy to już w latach 90-tych wyprzedano.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Twój ile czasu załatwiał problem ukraińskiego zboża ?? Rolnicy głośno krzyczeli a debil Kowalczyk udawał że nie ma problemu ...

dobrze, że dzisiaj nie ma importu i dodatkowo jest dobra cena 🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał(a):

Polskie służby dowiedziały się o skażonej wołowinie z Brazylii 11 listopada 2025 r. - donosi RMF FM. Mimo tego Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju zleciło "pilne kontrole" dopiero w tym tygodniu.

niemiecka umowa ważniejsza niż zdrowie polaków

po-łgłówki robić pokłony dla niemca

Prawdziwy pisowski patridiota to dziad którego na wołowinę nie stać więc jesteście bezpieczni. A jak sie rozchorują złodzieje , spekulanci i wyzyskiwacze ludu pracującego prawicowo socjalistycznego , to chyba niewielka szkoda z tego będzie

• Haha 3
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał(a):

Prawdziwy pisowski patridiota to dziad którego na wołowinę nie stać więc jesteście bezpieczni. A jak sie rozchorują złodzieje , spekulanci i wyzyskiwacze ludu pracującego prawicowo socjalistycznego , to chyba niewielka szkoda z tego będzie

Mania wielkości (megalomania) to zaburzenie psychiczne charakteryzujące się urojeniowym przekonaniem o własnej wyższości, potędze, nadzwyczajnych zdolnościach lub bogactwie. Objawia się zniekształconym obrazem rzeczywistości, w którym jednostka przecenia swoje znaczenie, co utrudnia funkcjonowanie społeczne i często towarzyszy schizofrenii lub zaburzeniom afektywnym. 

Może być mechanizmem obronnym maskującym głębokie poczucie niższości lub wynikać z chorób organicznych mózgu.