Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jebać karać chłopa za nieprzestrzeganie bioasekuracji jeden drugiemu sprzeda bez wcześniejszych badań 30 dni przed przemieszczeniem wykonać badanie . Na koszt Chłopa .

Koniec pobłażania -   Nawet 50 tys. zł kary dla rolnika. Te przepisy wchodzą w życie od marca .

Niema tłumaczenia bo ja nie wiedział ja nie chciał .

Cytat . 

Rolnicy, którzy lekceważą zasady bioasekuracji , zatają chorobę lub popełnią proceduralne błędy, mogą zapłacić od kilkuset do nawet kilkudziesięciu tysięcy złotych. To nie wszystko - za niektóre przewinienia grozi nawet odpowiedzialność karna. Wszystko w związku z wejściem w życie nowej ustawy o zdrowiu zwierząt, która dostosowuje polskie prawo do wymogów unijnych.

https://wiescirolnicze.pl/hodowla/koniec-poblazania-nawet-50-tys-zl-kary-dla-rolnika-te-przepisy-wchodza-w-zycie-od-marca,25397/

Zatrzymanie weterynarzy na wsiach i zachęcenie ich do pracy w inspekcji, szczególnie w kontekście walki z ASF i  Niebieskim Językiem innymi chorobami zwierząt.  ponad 110 zł dokładniej wskazywano na 113 zł za godzinę pracy. 

Opublikowano
15 minut temu, spwrp napisał(a):

Rzecznik PiS: Robert Telus został odwieszony w prawach członka partii

I czego nie rozumiecie... Telus nie winny!!! ziemia sie sama sprzedała😏

NO wiadomo kruk krukowi oka nie wykolei. Telus jeszcze zaczął by sypać innych w partii widmo rozłamu to co mieli robić 

14 minut temu, jarecki napisał(a):

o stalowej woli nie słyszałem notomiast strategicznie nie jest to dobry pomysł , z białorusi kilka rakiet dośc szybko zrównało by fabrykę z zięmia lub uszkodziło , jesli wydawać tyle mld , to bezpieczniejsze było by centrum Polski  . Pewnie nie da się sądu najwyzszego odpolitycznić ale wyprowadzenie by trochę pomogło , co do oznaczeń to bardziej przemysłowe rzeczy , chemia gdzie oznaczenie powinno być wyrazne kraju pochodzenia 

Ty se jaja robisz? Konon kiedyś mówił - żeby nic nie było. To po co ta elektrownia atomowa po co te cpk rakieta może rozwalić. 

6 minut temu, Rowan napisał(a):

Wiesz gdzie jest Stalowa Wola?🙂

Może mu się pomyliło z Suchowola. 😀

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Rowan napisał(a):

Wiesz gdzie jest Stalowa Wola?🙂

Wiem i te 100-150 km z Białorusi rakiety sięgną , zwykła balistyczną zrobi robotę a Rosją nie ma problemu z produkcją 

2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Ty se jaja robisz? Konon kiedyś mówił - żeby nic nie było. To po co ta elektrownia atomowa po co te cpk rakieta może rozwalić. 

Puki co to zbrojenie jest na wypadek wojny z Rosją , nie wiadomo jak zakończy się wojna na Ukrainie a lokowanie fabryki głównej amoncji w  takiej odległości to głupota , bo te 20 mld zł o których wspomniałeś to raczej inwestycja spora

Ta linia Wisły powinna być wyznacznikiem budowy fabryk ambicji na wypadek wojny z Rosją , 

Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał(a):

Wiem i te 100-150 km z Białorusi rakiety sięgną , zwykła balistyczną zrobi robotę a Rosją nie ma problemu z produkcją 

Puki co to zbrojenie jest na wypadek wojny z Rosją , nie wiadomo jak zakończy się wojna na Ukrainie a lokowanie fabryki głównej amoncji w  takiej odległości to głupota , bo te 20 mld zł o których wspomniałeś to raczej inwestycja spora

Ta linia Wisły powinna być wyznacznikiem budowy fabryk ambicji na wypadek wojny z Rosją , 

wziąłeś poprawkę, że może byc wojna z niemcami, czy jak sanacja zakładasz, że wrogiemjest tylko Rosja ??

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Co wy macie z tą wojną? Aż tak was mainstream wystraszył?

na podstawie danych historycznych zakładam, że pokój  w Europie nie będzia trwał wiecznie, zawsze problemy społeczno-gospodarcze większych państw skutkowały wojnami, które miały przycmic problemy trapiące społeczeństwo, a w razie sukcesu gwarantowały chwilowy oddech rządzącym

ja jestem realistą, a nie idealista i miłośnikiem ruskiego miru czy niemieckiego

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał(a):

wziąłem poprawkę i ta lina wisła te 250 km od granicy z rosją i z niemcami pozostaje pas 100 km szerokosci na lokowanie fabryk 

Twierdzisz, że centrum Polski lepsze?😀 Do centrum raczej bliżej niż do Stalowej. Swoją drogą bardziej bym się obawiał wojny z UA niż z RU 🙂

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Rowan napisał(a):

bardziej bym się obawiał wojny z UA

a to chyba jeszcze bliżęj Stalowej Woli jest ukraina 😀 przyjąłem prawdopodobieństwo ataku z terytorium  Białorusi .

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

No nie wstydź się. Powiedz że do Wisły i tak będzie wszystko zaorane .w razie wojny z Rosją. 

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

No nie wstydź się. Powiedz że do Wisły i tak będzie wszystko zaorane .w razie wojny z Rosją. 

Przecież nasz nierząd chce budowac od Bugu do linii Wisły linię Maginota. Marzy się naszym politykom powtórka znad Sommy - okopy, zasieki, błoto i milion poległych w sztyrmach i nawale artyleryjskiej. Tylko tyle nasi stratedzy potrafią wymyśleć.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

Tylko tyle nasi stratedzy potrafią wymyśleć.

Na wyraźne życzenie Narodu, który PiS ostrzegł iż do Wisły nic walczone i bronione nie będzie.

Opublikowano

i tu jest własnie hipokryzja rządzących

ja tam mogę iść na ochotnika, pod warunkiem, że Sejm przegłosuje ustawę, iż w warunkach konfliktu wszyscy posłowie i senatorowie staną wpierwszej linii walczących z bronią w reku, a za dezercję kula w łeb, w drugiej linii przewodniczący i zarządy wszystkich partii, które sa w parlamencie

dopiero w trzeciej linii regularne oddziały wojska

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał(a):

iż w warunkach konfliktu wszyscy posłowie i senatorowie staną wpierwszej linii walczących z bronią w reku,

Noooooo rozpoznanie bojem faktycznie mogłoby się przydać.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nałroki już ma doświadczenie w takich spotkaniach na leśnych polanach ...

Aaaaa co na to lesnyje zwierii? Szto im skazat?