Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy jak sie traktuje Pismo Swięte , ja przyjąłem żę cześć zdarzeń , wydarzeń jest autentyczna , Wierze żę wątek Jezusa jest prawdziwy , można sie zastanawiać na temat poczecia i Zmartwychwstania , 

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

zależy jak sie traktuje Pismo Swięte , ja przyjąłem żę cześć zdarzeń , wydarzeń jest autentyczna 

Ale nie ma pewności co do autentyczności, brak opisów tego zdarzenia w innych źródłach z tych czasów, a Herod który podobno wydał rozkaz tej rzezi umarł w 4 roku przed naszą erą czyli przed narodzinami największego bohatera tej książki ...

Opublikowano
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale nie ma pewności co do autentyczności, brak opisów tego zdarzenia w innych źródłach z tych czasów, a Herod który podobno wydał rozkaz tej rzezi umarł w 4 roku przed naszą erą czyli przed narodzinami największego bohatera tej książki ...

Znalazł się katolik 

Opublikowano
57 minut temu, Ulman napisał(a):

Po pierwsze to nie wiadomo ile oni dotychczas przysyłali do Europy. Po drugie - żremy upainskie produkowane tak samo. Po trzecie , nie wiemy ile oni faktycznie używają chemii i jakiej. Po czwarte, masą chemii wycofanej została nie dlatego że szkodzi ludziom tylko jest niekorzystna dla żab, ryb, chrząszczy,   rozwieliek czy innego robactwa. W profilach toksykologicznych dla ludzi wszystko grało ale były kategorie w których wypadły źle i to spowodowało wycofanie substancji. Po piąte, czemu zakładasz że ziarno przeczowują pod chmurą i masz zgniliznę z mykotoksynami? 

Tak więc, niech nam się nie wydaje ze my robimy wszystko super zdrowe a inni produkują truciznę,  choć trzeba przyznać że taka narracja dla społeczeństwa jest pożądana z punktu widzenia naszego biznesu.

w tej wołowinie był hormon, Estradiol wspomaga wzrost i służy do stymulowania rui u bydła

wygłupiłeś się i teraz próbujesz się wytłumaczyć, ale nie wyszło ci to

Opublikowano (edytowane)

namiastka Wiedzy? ale tylko tam gdzie jednoznacznie Wiedzy nie ma
kwestionowanie Wiedzy tam gdzie ona jest potwierdzona to już nie wiara a głupota

nie mniejszą głupotą jest stawianie wiary wyżej od wiedzy niezależnie już od tego czy co do danej kwestii istnieje wiedza czy nie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

No ja nie wierzę w te bajki ;) za to wierzę że istniał Kot w Butach ;)

Wiara polega na wierzeniu a nie na materialnym potwierdzeniu .

Wtedy to już nie jest wiara

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał(a):

namiastka Wiedzy? ale tylko tam gdzie jednoznacznie Wiedzy nie ma

Księga tez o tym wspomina słowami św Tomasza z Akwinu.

Przed tak wielkim Sakramentem
Upadajmy wszyscy wraz,
Niech przed Nowym Testamentem
Starych praw ustąpi czas.
Co dla zmysłów niepojęte,
Niech dopełni wiara w nas.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał(a):

Księga tez o tym wspomina słowami św Tomasza z Akwinu.

Przed tak wielkim Sakramentem
Upadajmy wszyscy wraz,
Niech przed Nowym Testamentem
Starych praw ustąpi czas.
Co dla zmysłów niepojęte,
Niech dopełni wiara w nas.

z takim podejściem to mikroskopu i choćby radaru nikt by nie wynalazł ani nawet szukał bo wiara by musiała wystarczyć a ciekawość to nawet do dziś jest za grzech postrzegana przez doktrynistów religijnych

taki trochę nie za mądry ten Tomasz był z tego Akwinu

to że czegoś nie wiem nie oznacza że muszę koniecznie zapełniać wiarą, sama świadomość niewiedzy wystarczy

każde działanie oparte tylko na wierze jest niczym innym jak najpospolitszym hazardem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
29 minut temu, nie napisał(a):

w tej wołowinie był hormon, Estradiol wspomaga wzrost i służy do stymulowania rui u bydła

Eeee to przyrost naturalny skoczy po tym mięsie😀 pierwsze pozytywne skutki mercosur😀

• Haha 1
Opublikowano

Polski Sejm będzie wspierał Ukrainę w drodze do Unii Europejskiej - taką deklarację podpisał w poniedziałek w Kijowie marszałek Sejmu Włodzimierz Czarzasty.

Opublikowano
38 minut temu, nie napisał(a):

Estradiol to naturalny hormon który masz w organiźmie. W kurczakach i indykach masz o wiele gorsze syfy. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał(a):

Estradiol to naturalny hormon który masz w organiźmie. W kurczakach i indykach masz o wiele gorsze syfy. 

widocznie jest jeszcze za mało, skoro chcesz importować więcej syfu

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał(a):

to dlaczego służby UE postanowiły o wycofaniu z rynku miesa skoro to naturalny hormon takżę wzrostu ? I OD jakiego poziom ta substancja , hormon działa jak stymulator wzrostu ? 

Opublikowano
2 minuty temu, nie napisał(a):

widocznie jest jeszcze za mało, skoro chcesz importować więcej syfu

Umiesz udowodnic ze to syf czy tylko tak na pasku u sakiewicza wyczytales?

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

to dlaczego służby UE postanowiły o wycofaniu z rynku miesa skoro to naturalny hormon takżę wzrostu ? I OD jakiego poziom ta substancja , hormon działa jak stymulator wzrostu ? 

jak już zapewne zauważyłeś że to żeński hormon  i pewnie do takiego jednego wierszyka na skład "tableteczek" by pasował

poziom ocipienia w xujni i tak już wystarczająco wysoki i żadnych kolejnych "estradioli" już nie potrzeba xD 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

czy tylko tak na pasku u sakiewicza wyczytales?

Sakiewicz to chyba inne hormony żarł, takie na kałdun, stolika nie potrzebuje, kieliszek czy filiżankę może na brzuchu sobie postawić xD 

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał(a):

tylko że mi ajwaj podpowiada że to żeński hormon i to najsilniejszy (cokolwiek to ostatnie znaczy)xD 

a z drugiej storna UE dopuszcza kastracje farmakologiczną knurków , wszystko zależy które lobby jest silniejsze