Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prawdę powiada .

Kanclerz Friedrich Merz w jednym z ostatnich przemówień stwierdził, że tocząca się od czterech lat wojna na Ukrainie trwa już dłużej niż II wojna światowa, którą najwyraźniej datuje od roku 1941 do 1945. - Od 22 czerwca 1941 r. do 9 maja 1945 r. 

Wojna między Niemcami (III Rzeszą) a Związkiem Radzieckim (ZSRR) podczas II wojny światowej, znana jako front wschodni lub w radzieckiej/rosyjskiej historiografii jako Wielka Wojna Ojczyźniana, trwała 1418 dni.

Regularne Wojsko Polskie w czasie wojny obronnej 1939 roku broniło się przez 35 dni .

Ministerstwo Edukacji Narodowej wprowadziło od 1 września 2024 r. zmiany mające na celu „odchudzenie” podstawy programowej o około 20%.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dysydent napisał(a):

tym forum to całkiem przydatna broń u bezbronnych w cokolwiek innego
wzajemne obrzucanie się gnojem jest tu w lepszym guście niż dowolne wszystkie inne rodzaje dyskusji

Tylko że to nie o takim Oborniku tu rozmowa czasami...

Tu chodzi o obornik ...cywilizacyjny...🤭

...i takim się nie obrzuca....taki się posiada....jeśli jest się bogatym...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)

..no nie dla wszystkich...

W cywilizowanych miejscach szczycą się taka majętnością...

...oj dobra, bo to ...gówniana rozmowa....🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

dobra; zaraz bo se Ardanowskiego od @konteno słucham

opamiętał się z doradami energetycznymi samo na koniec zimy kiedy właśnie ocieplenie nadeszło

nie chce mi się szukać swojego wpisu z przed co najmniej roku jako to doradzałem pellet robić ze zbóż bez ich młócenia, rotacyjna, zgrabiarka zwijarka i pelleciarka
kombajn zaoszczędzony

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał(a):

dobra; zaraz bo se Ardanowskiego

Tyż posłuchałem. Ale on nie pamięta już jak za jego kolesi węgla w Polsce zabrakło? Jak piznęli bana z dnia na dzień, na ruski węgiel choć zima czekała u bram. 

5 minut temu, dysydent napisał(a):

nie chce mi się szukać swojego wpisu z przed co najmniej roku jako to doradzałem pellet robić

Iiiiii znowu trza powiedzieć " A nie mówiłem"?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, mirro napisał(a):

Tyż posłuchałem. Ale on nie pamięta już jak za jego kolesi węgla w Polsce zabrakło? Jak piznęli bana z dnia na dzień, na ruski węgiel choć zima czekała u bram.

farciarze i tak bo wtedy to przedłużająca się jesień przedwczesną wiosną się skończyła
no teraz by ten węgiel wiele nie... właściwie to właśnie nie pomógł pomimo względnego dostatku bo w międzyczasie piece węglowe na pelleciaki powymieniano i jak tamtym brak węgla nie zaszkodził tak obecnym obecny względny dostatek nie pomógł

wesoły jest ten świat ludzi że boki zrywać xD 

Godzinę temu, mirro napisał(a):

...

Iiiiii znowu trza powiedzieć " A nie mówiłem"?

a to nie powiedziałem tak w tamtym poscie? 
olerna skleroza

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/mleko/gospodarstwo-mleczne/rolnik-postawil-drugi-mlekomat-po-3-tygodniach-mleko-po-7-50-zl-znika-w-kilka-godzin-2647132

dziesięć rejestrów musi chłopina prowadzić
czy mógł by ktoś w końcu zacząć strzelać do tych popi..olonych urzędasów? bodaj z paintballa
bo wszystkie inne metody dawno już zawiodły

ja za stary, może już tak niedowidzę i mógł bym jeszcze niechcący jakiego człowieka farbą upaskudzić

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dysydent napisał(a):

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/mleko/gospodarstwo-mleczne/rolnik-postawil-drugi-mlekomat-po-3-tygodniach-mleko-po-7-50-zl-znika-w-kilka-godzin-2647132

dziesięć rejestrów musi chłopina prowadzić
czy mógł by ktoś w końcu zacząć strzelać do tych popi..olonych urzędasów?
bo wszystkie inne metody dawno już zawiodły

Mleko może być niebezpieczne dla zdrowia  w takim   mlekomacie  i produkcja sera bez kontroli w domu nie dopuszczalne zakazać natychmiast .

W związku z tym, że pojawia się ich coraz więcej zastanawia się nad zawieszeniem produkcji serów i masła. Pojawiają się problemy interpretacyjne dot. przepisów przy kontrolach produktów przetworzonych.

Tak  można  produkować .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

u nas jest wszystko niebezpieczne, trujace i szkodliwe. najzdrowsze jedynie ze sklepu. jakos w innych krajach nikt nie narzuca takiego rezimu. nie wspominam tutaj o ameryce poludniowej, bo to wykracza poza horyzont debili z warszawy! sa tez tacy , ktorzy wierza w opiekuncza role państwa, ale to iluzja. oddajemy wolnosc, za bezpieczeństwo. to jest przerazajace. jesli ktos chce to moze sobie kupic z mlekomatu, a jesli sie boisz idz do sklepu. jakie to proste! miec wybor, lub byc go pozbawionym. w wielu sytuacjach panstwo mowi nam co mamy robic dla naszego dobra, a za plecami zaciera rece by ukarac mandatem.

Opublikowano (edytowane)

to urzędnicze bydło nie rozumie przez siebie samo wyprodukowanych przepisów

13 minut temu, galan99 napisał(a):

Pojawiają się problemy interpretacyjne dot. przepisów

debile u władzy!
nie ma tam Trump jeszcze kilku luźnych statków szpitalnych ?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dysydent napisał(a):

to urzędnicze bydło nie rozumie przez siebie samo wyprodukowanych przepisów

debile u władzy!
nie ma tam Trump jeszcze kilku luźnych statków szpitalnych ?

Są statki i to 10 z Argentyny płyną do Bułgarii - 400 tyś ton słonecznika przed startem - Mercosur zanim dopłyną będzie marzec - Wszystko legalnie na 100 %  Mercosur rusza . 

Żebyś nie siał  słonecznika bo wdu...sz .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

nie smieszna, te 400 tys ton to ilosc jaka europa bedzie musiala przyjac. to nie ostatni transport, wiec spokojnie dowioza. jestesmy rolnikami, wszyscy, czy uwazasz ze konkurujemy na podobnych zasadach? te same srodki, te same przepisy? pominmy teraz sytuacje rolnikow, bo i tak jest przesrana. spojrzmy na nas jako spoleczenstwo, ktore bedzie to jadlo. czy gmo.pryskane glifosatem, ziarno przechowywane pod chmurka, plesniejace , z mykotoksynami bedzie trafialo na nasze stoly. nie tylko chemia jest szkodliwa. mykotoksyny sa szczegolnie terato i carcinogenne! twoje dzieci, ich dzieci ,beda sie tym rowniez zywily, nie wspominam o tobie, bo zakladam ze sie tym nie martwisz. nasze rolnictwo jest gnebione przepisami, by spoleczenstwo bylo zdrowsze. dowiadujemy sie po jakims czasie, ze dla dobrobytu zaxhodniego sasiada i rynku zbytu motoryzacyjnego ,oddajemy swoje zdrowie! meczylismy sie produkujac zdrowiej, ale drozej, dla naszych przyszłych pokolen, a ktos za naszymi plecami jednym pociagnieciem piora to wszystko niszczy. najbardziej boli, ze nie potrafimy tego calego dramatu zatrzymac. czytajac takie wpisy, jak twoj, zaczynam watpic czy kiedykolwiek sie to uda. dobrej nocy

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Ulman napisał(a):

To śmieszna ilośc.

na początek wydaje się śmieszna, ale tych statków będzie więcej, te 400tys może przypłynąć co tydzień, wielkie korporacje mogą dotować eksport do UE przez wiele lat, aby u nas zakopac rolnictwo na amen

• Like 1