Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rowan napisał(a):

Troszke nieprecyzyjnie napisałeś… Po pierwsze to zrobili „skok” na przedsiębiorców obniżając vat z 23 na 8%, a potem i tak ON był za chwile z 6 na 8zł, na dodatek jeszcze go nie było. A potem sterowali cenami robiąc krzywde hurtownikom, którzy mieli wyższe ceny niż stacje orlenu. Tak oto pis zerżnął wtedy na kase obywateli…

Przed wybuchem wojny bodajże na dwa tygodnie wcześniej cena spadła do poziomu 5,50zł na stacjach przy dużo większej cenie baryłki i kursu dolara 

Hurtownicy mieli więsze ceny to jakim cudem na bp, moya, cricle  te ceny były identyczne jak na orlenie 

Obywateli przerżnął jak zrobił im paliwo po 6zł we wrześniu 2023 gdzi cena baryłki ropy naftowej była wysoka,
średnio osiągając poziom około $92,15 USD. Ceny dolara była 4,36

Obywatela interesuje za ile kupi końcowy produkt na stacji a nie za ile ma hurtownik 

Opublikowano
19 minut temu, racyl napisał(a):

W porównaniu do ciebie studiowałem dziennie na państwej uczelni a nie jak ty na jakimś colegium tumanum okazyjnie 😄

Już robiłeś z siebie błazna twierdząc, że mojego kierunku i specjalności nie ma na politechnice lubelskiej 😄. Zapomniałeś jak się zbłaźniłeś ? , mało ci jeszcze tego ?🤣

Darmową baryłkę to będziesz miał jak wydobędziesz ze swojego wychodka po pradziadku 😄

Ile lat gryzłeś na darmo ziemię żeby z tego nie mieć nic na starość ? 🤣

Długo by pisać więc wytłuściłem urojenia, dopowiedzenia , spekulacje i konfabulacje. Jak możesz zauważyć oprócz tego nie ma w tym co piszesz żadnej treści a razem tworzy to mega bełkot. 

Jakbyś studiował na kierunku technicznym to byś się umiał w liczbach poruszać i rozumiał co się dzieje wkoło. 

Błędy robisz jak wieśniak, liczb nie rozumiesz jak wieśniak, rozumujesz jak wieśniak, skolima słuchasz jak wieśniak , a może ty po prostu jesteś typowy wieśniak co nie ma nic do powiedzenia tylko bije pianę?

Opublikowano

Widać w pisie desperację

Kaczyński wystąpił z konferencją gdzie instruował główne media że nie mają się zajmować wojną w pisie tylko mówić o ich objazdach powiatów i że niedługo będą gminy objeżdżać. Normalnie cyrk. Nie wiem o której telewizji mówił, że ich 10 mln ogląda? Polsat? No przecież jest republika co to ja wg propagandy pis ogląda najwięcej  to po co on do tej drobnicy jak polsat tvn tvp to w ogóle mówił? Ale desperacja jest niezła chłop wychodzi do mediów i mając durni w partii prosi by o tych durniach nie mówić tylko o jakichś objazdach gmin.

Po drodze jeszcze pocisnął Braunowi że u niego jakieś jaszczury są, wiadomo o kogo chodzi i zarzekał się, że z nim w koalicji nie bezie. Ale po Lepperze kto mu uwierzy.

Opublikowano
37 minut temu, racyl napisał(a):

Hurtownicy mieli więsze ceny to jakim cudem na bp, moya, cricle  te ceny były identyczne jak na orlenie 

Nie wiem jakim cudem… Ale Bemar, od którego kupuje paliwo hurtowo w tamtym czasie po prostu miał wyższą cene niż na stacji orlenu, gdzie w NORMALNYM czasie zawsze jest okolo 60-70gr taniej niż na stacji orlenu. To czyja to była zagrywka? Hurtownicy podnieśli tak cene aby nie sprzedać? Druga sprawa to ten VAT, obniżyli do 8% podnosząc w tym momencie cene do poziomu ceny jaka była z VATem 23%, to łatwo zrozumieć, że po prostu złupili przedsiębiorców odliczających ten VAT. W tym i nas rolników.

Opublikowano
2 minuty temu, Rowan napisał(a):

Nie wiem jakim cudem… Ale Bemar, od którego kupuje paliwo hurtowo w tamtym czasie po prostu miał wyższą cene niż na stacji orlenu, gdzie w NORMALNYM czasie zawsze jest okolo 60-70gr taniej niż na stacji orlenu. To czyja to była zagrywka? Hurtownicy podnieśli tak cene aby nie sprzedać? Druga sprawa to ten VAT, obniżyli do 8% podnosząc w tym momencie cene do poziomu ceny jaka była z VATem 23%, to łatwo zrozumieć, że po prostu złupili przedsiębiorców odliczających ten VAT. W tym i nas rolników.

Jak nakupili wcześniej drogiego paliwa a potem były obniżki to nic dziwnego że nie mieli z czego spuścić i sprzedawać taniej . Dało się na innych stacjach sprzedawać tez po 6zł 

Teraz masz większą cenę na orlenie niż bp 

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał(a):

Jak nakupili wcześniej drogiego paliwa a potem były obniżki to nic dziwnego że nie mieli z czego spuścić i sprzedawać taniej . Dało się na innych stacjach sprzedawać tez po 6zł 

Ty naprawde nierozumiesz mechanizmu działania o którym mowie?😳

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Ulman napisał(a):

Długo by pisać więc wytłuściłem urojenia, dopowiedzenia , spekulacje i konfabulacje. Jak możesz zauważyć oprócz tego nie ma w tym co piszesz żadnej treści a razem tworzy to mega bełkot. 

Jakbyś studiował na kierunku technicznym to byś się umiał w liczbach poruszać i rozumiał co się dzieje wkoło. 

Błędy robisz jak wieśniak, liczb nie rozumiesz jak wieśniak, rozumujesz jak wieśniak, skolima słuchasz jak wieśniak , a może ty po prostu jesteś typowy wieśniak co nie ma nic do powiedzenia tylko bije pianę?

Jednym wielkim bełkotem to jest twoja osoba. Najpierw coś napiszesz a potem się tego wstydzisz albo uciekasz od sedna tematu. Wydaję ci się ludzie na niczym sie znają po za tobą . Może pora dorosnąć i uświadomić sobie jak wygląda świat 

Wiesz co to są w ogóle studia a tym bardziej techniczne 

Już się zbłaźniłeś że nie ma takiego kierunku studiów w lublinie. Zapomniałeś jak robiłeś z siebie durnia przez dwa dni 😄

Uświadomił ci ktoś że robisz z siebie wariata ? 🤣

3 minuty temu, Rowan napisał(a):

Ty naprawde nierozumiesz mechanizmu działania o którym mowie?😳

W czym Ty masz problem ? razem z innymi robiłem zapasy na bp taniego paliwa 

Nie interesują mnie zakupy hurtowe i ich mechanizmy . Wyraźnie napisałem o cenach na stacjach

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ja tłumacze jak krowie na rowie to w jaki sposób pis po przez zarząd orlenu złupił w tamtym czasie przedsiębiorców, jak i zwykłych obywateli na paliwie, a Ty dalej swoje. Jeden @hubertuss, co choćby Tusk się zesrał na stół, to powie, że to czekoladka mu wypadła, a Ty drugi, jakby się Jarek spuścił na kota, to byś powiedział, że to lukier z pączka mu spadł jak go głaskał…🙈

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

a weś'że @Rowan może jakich innych przenośni używaj bo może to kto czytać akurat podczas posiłku (z całym szacunkiem do tych trafności)

no i qwa podwieczorek mam z głowy xD 

może moja skleroza choć kolację mi uratuje

Edytowane przez dysydent
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Rowan napisał(a):

Ja tłumacze jak krowie na rowie to w jaki sposób pis po przez zarząd orlenu złupił w tamtym czasie przedsiębiorców, jak i zwykłych obywateli na paliwie, a Ty dalej swoje. Jeden @hubertuss, co choćby Tusk się zesrał na stół, to powie, że to czekoladka mu wypadła, a Ty drugi, jakby się Jarek spuścił na kota, to byś powiedział, że to lukier z pączka mu spadł jak go głaskał…🙈

Jeżeli mieliśmy 6zł na stacji jesienią 2023roku przy cenie baryłki ropy 92-96dolarów i kursie dolara 4,36zł a teraz luty 2026 mamy 6zł przy cenie baryłki63 dolary i cenę dolara 3,55zł 

Te wszystkie daje są ogólnodostępne a ty mi mówisz, że mnie pis łupił w danym czasie złupił 

🤣.

A teraz cena jest adekwatna ?😄

Edytowane przez racyl
  • Like 1
Opublikowano

Jednym wielkim bełkotem to jest twoja osoba. Najpierw coś napiszesz a potem się tego wstydzisz albo uciekasz od sedna tematu. Wydaję ci się ludzie na niczym sie znają po za tobą . Może pora dorosnąć i uświadomić sobie jak wygląda świat 

Wiesz co to są w ogóle studia a tym bardziej techniczne 

Już się zbłaźniłeś że nie ma takiego kierunku studiów w lublinie. Zapomniałeś jak robiłeś z siebie durnia przez dwa dni 😄

Uświadomił ci ktoś że robisz z siebie wariata ? 🤣

co pisze i czego się wstydzę? Zacytuj.

Niektórzy się znają i z nich głupków nie robię byłbym na przegranej pozycji. Dla ciebie, galana i kilku innych robię wyjątek żeby mieć ubaw. 

Wiem co to są studia i to bardzo dobrze. Niestety twój poziom nie wskazuje na żadne studia a techniczne tym bardziej.  Jak się ten twój kierunek nazywał? Ciągniki i samochody? Nie wydaje mi się zeby ktoś tak prostacko nazwał kierunek bo byłby to wstyd dla tej uczelni na całą Polskę. 

Jak już przypomnisz sobie swój kierunek studiów to może wstaw zdjęcie swojego dyplomu. Nikczemny wizerunek i dane możesz zamazać. 

1 minutę temu, racyl napisał(a):

Jeżeli mieliśmy 6zł na stacji jesienią 2023roku przy cenie baryłki ropy 92-96dolarów i kursie dolara 4,36zł a teraz luty 2026 mamy 6zł przy cenie baryłki63 dolary i cenę dolara 3,55zł 

No to kto kogo łupi ? 🤣

Po co się dalej zaorujesz? 

Opublikowano
Teraz, Ulman napisał(a):

co pisze i czego się wstydzę? Zacytuj.

Niektórzy się znają i z nich głupków nie robię byłbym na przegranej pozycji. Dla ciebie, galana i kilku innych robię wyjątek żeby mieć ubaw. 

Wiem co to są studia i to bardzo dobrze. Niestety twój poziom nie wskazuje na żadne studia a techniczne tym bardziej.  Jak się ten twój kierunek nazywał? Ciągniki i samochody? Nie wydaje mi się zeby ktoś tak prostacko nazwał kierunek bo byłby to wstyd dla tej uczelni na całą Polskę. 

Jak już przypomnisz sobie swój kierunek studiów to może wstaw zdjęcie swojego dyplomu. Nikczemny wizerunek i dane możesz zamazać. 

Naprawdę nie widzisz jakiego idiotę z siebie robisz ? .😄

Poprawnie rozumujący człowiek mający o czymkolwiek pojęcie sprawdziły uczelnię, kierunki, specjalności a nie śmiał się jak głupi do sera ale tak widocznie musi byc w tej waszej rodzinie Ulmanów 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał(a):

O poprawnie rozumujących to ty nie masz pojęcia.

Wrzucisz fotkę  swojego dyplomu?

Jak już proste metody na sprawdzenie prostych rzeczy nie działają to ja już nic nie poradzę na takie zaburzenia w rozwoju intelektualnym .🤣

Doskonale cię znam od lat i te twoje maniery 🤣

Trzeba być kompletną mendą jak ty żeby brać fakturę na papier toaletowy czy wydruk kartki papieru 🤣

Według twojego rozumowanie nie ma takiej uczelni, takiego kierunku czy specjalności więc jak coś mogę wrzucać 🤣

Opublikowano
31 minut temu, Rowan napisał(a):

a Ty drugi, jakby się Jarek spuścił na kota, to byś powiedział, że to lukier z pączka mu spadł jak go głaskał…🙈

Nieeeee no panowie, to już przesada żeby futrzaka do tego procederu mieszać.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

Ty twierdzisz że są więc udowodnij ze skończyłeś. Masz z tym problem? Ja mogę wrzucić fotkę swojego dyplomu bez ceregieli.

Ty masz problem ze zrozumieniem czegokolwiek a tym bardziej z jego istnieniem 

Żadnych zdjęć , relacji a tym bardziej takich rzeczy nie udostępniam w internecie 

Opublikowano
37 minut temu, Rowan napisał(a):

Ty lepiej wytłumacz jak pis dowalił przedsiębiorcom składką zdrowotną 

Opublikowano
Teraz, hubertuss napisał(a):

Ty lepiej wytłumacz jak pis dowalił przedsiębiorcom składką zdrowotną 

No to teraz nie ma składni wielka dziura w służbie zdrowia 😄 to jest dopiero sukces tuska 😄

Opublikowano

Ty masz problem ze zrozumieniem czegokolwiek a tym bardziej z jego istnieniem 

Żadnych zdjęć , relacji a tym bardziej takich rzeczy nie udostępniam w internecie 

A co to za problem? Gębę i dane osobowe zamażesz, nawet datę wydania żeby niczego nie zdradzać i po kłopocie. A może ty po prostu fantazjowałeś i jak przyszło " sprawdzam" to wymówki szukasz? Cienko, mistrzu, cienko 🤣