Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
57 minut temu, nie napisał(a):

Billboardy na ulicach polskich miast, spoty w telewizji i radiu, specjalna strona internetowa — rząd ruszył z kampanią pod hasłem "Robimy, nie gadamy". Promocja sukcesów kosztuje i to niemałe pieniądze. Kancelaria Premiera wydała na kampanię ponad 7,8 mln zł.

propaganda większa niż za komuny

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Donald Tusk o zapowiedziach Donalda Trumpa dotyczących aneksji Grenlandii:

„Chciałbym, żeby w Waszyngtonie było dla wszystkich jasne, że jakiekolwiek próby rozbicia czy podważania istoty NATO nie spotkają się z akceptacją w żadnym kraju europejskim”.

niemcy wypuścili swojego kundla żeby z daleka obszczekiwał usa, a idiota nie widzi, że jest wykorzystywany i szkodzi polsce, tylko się jeszcze cieszy, że pan, w uznaniu za wierną służbę, wybrał jego do wykonania zadania

Na przepustce?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Obecnie chyba nie tak łatwo ustawić nowy paczkomat , zmieniły się zasady gry nie po to Brzoska skumał się Premierem żeby doradzać wbrew sobie co do akcji alegro to normalne że fundusz sprzedaje akcje , zarobił co miał zarobić sprzedaje i szuka nowych inwestycji 

Zresztą sprawdzić można wykres cen akcji i za ostatni rok raczej czarno to wygląda

Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

W promieniu 5km 6 paczkomatów InPostu, żadnego innego ... Allegro, DPD itp dopiero w mieście powiatowym ... 

Te allegro one box najbardziej się rzucają i tego  najwięcej przybywa .

one box , dpd, gls to już trochę w ciut większych wioskach.

\in post nie ma już bardzo gdzie tego stawiać 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał(a):

A gdzie ma stawiać jak już nawet na wiochach do najbliższego jest 1km ... To jak z DINO w okolicy, dostawienie kolejnego i tak już nic nie zmieni, i dochodów firmy nie zwiększy ....

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

mam zatem rozumieć że Ty obstawiasz coś podobnego do tej opcji?

Jeśli masz takie same opcje  paczkomatach innych firm . To nie stety ale rynkiem paczek w punktach będą się musieli dzielić konkurujące firmy

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał(a):

Te allegro one box najbardziej się rzucają i tego  najwięcej przybywa .

one box , dpd, gls to już trochę w ciut większych wioskach.

orlen szuka miejsc pod paczkomaty, można się zgłaszać

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A gdzie ma stawiać jak już nawet na wiochach do najbliższego jest 1km ... To jak z DINO w okolicy, dostawienie kolejnego i tak już nic nie zmieni, i dochodów firmy nie zwiększy ....

Dochodów firmy nie zwiększy a do tego konkurencja stawia swoje i raczej dochody będą spadać 

Ja wybieram zawsze in post choć mam na wsi też one box ale jak nie ma na allegro innej możliwości dostawy  niż allegro one to nic nie zrobię .

Biedronek ciągle przybywa , byle tylko klient daleko nie musiał jechać i nie daj Boże trafił gdzie indziej 😄

18 minut temu, nie napisał(a):

orlen szuka miejsc pod paczkomaty, można się zgłaszać

W takiej  miejscowości niedrzwica duża masz już wszystko:

In post- 4 sztuki

Allegro one box- 3 sztuki 

orlen to razem gls działa  tez jest 1, 

dpd- 1

dhl-1

poczta polska-1 

kwiatomar-1

biedronka -1

stoktortka-1

I to nie jest żadne miasto tylko wioska 

Na mojej wiosce tylko paczkomat i one box

Edytowane przez racyl
Opublikowano

inpost ma bardzo duży potencjał na zachodzie europy, (np. w uk podpisali umowę z ebay i z royal mail)

wygląda jakby ktoś chciał kupić i wycofać z giełdy, w celu wcielenia w struktury większej firmy, jako podmiot zależny

Opublikowano

Inpost w ciągu ostatnich dwóch lat nie pokazał niczego nowego, jakiejś ściezki rozwoju. A prawdopodobnie jakiemuś potentatowi nadepnął na odcisk. Będzie pewnie próba wrogiego przejęcia. Wiem, ze mocno się ścieli z grupą Allegro i ci ostatni budują teraz na szybko sieć własnych paczkomatów, w 2026 roku nie wiadomo, czy nie pożegnają się z InPost. Próby wejścia na rynki zagraniczne są, probem jest jednak taki, że niewiele jest państw, gdzie cyfryzacja w społeczeństwie jest tak do przodu, jak u nas, w Niemczech chyba próbowali i zdaje się, nie wyszło.

Opublikowano

Widać bezpośrednio, że największą konkurencją dla inspost jest allegro one box w kategorii odbiór w punkcie 

W tych one boxach jest dokładnie tak samo a nawet więcej możliwości .

A co może nowego pokaząc inpost w Polsce ?. To jest już szczyt . Perfekcja w dostawach  kurierskich i do paczkomatów, płatności in post też już są 

Opublikowano

jak są rozmowy to nie ma wrogiego przejęcia, (chyba, że się nie dogadają :D )

Grupa InPost na koniec trzeciego kwartału 2025 roku dysponowała blisko 90.000 punktami out-of-home, w tym niemal 57.000 urządzeń Paczkomat i ponad 33.000 punktów PUDO w 9 krajach (Wielka Brytania, Francja, Polska, Włochy, Hiszpania, Portugalia, Belgia, Luksemburg, Holandia).
InPost świadczy także usługi kurierskie i fulfillment dla sprzedawców e-commerce, współpracując z około 100.000 e-sprzedawców.
W trzecim kwartale 2025 r. wolumen paczek obsłużonych przez InPost wyniósł 351,5 mln, co oznacza wzrost o 34 proc. r/r.

potencjał jest wielki

Opublikowano
Godzinę temu, nie napisał(a):

W trzecim kwartale 2025 r. wolumen paczek obsłużonych przez InPost wyniósł 351,5 mln, co oznacza wzrost o 34 proc. r/r.

potencjał jest wielki

to, że rośnie wolumen, nie oznacza, że rośnie zysk netto, bo to nie jest zbieżne, poza tym, trzeba patrzeć na konkurencję

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „Pamiętacie kwoty cukrowe, które nam narzuciła nam UE bo tak i już? w ich efekcie zezłomowaliśmy polskie cukrownie a ich resztki kupili Niemcy. Trzy lata temu kwoty znikły a niemieckie firmy zostały. O to samo chodzi w woinie o klimat.”

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

to, że rośnie wolumen, nie oznacza, że rośnie zysk netto, bo to nie jest zbieżne, poza tym, trzeba patrzeć na konkurencję

jedyna firma kurierska co płaci podatki Niemcy nie muszą , to jest prawdziwa konkurencja ... naszymi rządzącymi 

• Like 1
Opublikowano

Michał Moskal

Apartamenty dla swoich! Od CPK dla tłustych kotów z nowe PSL
 Po czterech miesiącach czekania, w ostatni dzień 2025 roku, otrzymałem odpowiedz na moją interpelacje do 
@MI_GOV_PL

@DariuszKlimczak
 odnośnie ujawnionych przez 
@NIKgovPL
 kosztów wynajmu apartamentów dla obecnych członków zarządu spółki CPK. Odpowiedział  
@LasekMaciej

👉 członkowie zarządu CPK zarabiają miesięcznie około 44 000 zł brutto. Jak widać jest to za mało by wynająć sobie z tego mieszkanie w Warszawie. 
👉 dlatego koszty wynajmu apartamentów i mediów pokrywa im spółka CPK. Im podwyżka cen energii czy wody jest niestraszny. 
👉 Te tłuste koty to: Dariusz Kuś i Piotr Rachwalski 
👉 Spółka CPK wynajmuje Dariuszowi Kusiowi apartament wraz z opłaceniem mediów za 7790 zł miesięcznie, a Piotrowi Rachwalskiemu za 8100 zł. 
👉 Łącznie za wynajem apartamentu Dariusza Kusia spółka CPK zapłaciła do tej pory 138 122,66 zł, a Piotrowi Rachwalskiemu 99 090,00 zł 
👉 Piotr Rachwalski ,,zasłynął” fotkami w koszulce ,,JBC PiS” czy waleniem wódy z małpek podczas delegacji służbowej na targach kolejowych w Berlinie w 2024. Zobaczcie poniżej. ⬇️⬇️⬇️
👉 Podsumowując: Panowie zarabiają astronomiczne na polskie warunki pieniądze, ale muszą jeszcze drylować spółkę CPK, czyli Was drodzy podatnicy, na wynajem apartamentów w Warszawie.

złodziej krzyczy łap złodzieja

• Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

W promieniu 5km 6 paczkomatów InPostu, żadnego innego ... Allegro, DPD itp dopiero w mieście powiatowym ... 

Do najbliższego paczkomatu mam ok. 6km. Cztery stoją obok siebie.

Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał(a):

👉 Podsumowując: Panowie zarabiają astronomiczne na polskie warunki pieniądze, ale muszą jeszcze drylować spółkę CPK, czyli Was drodzy podatnicy, na wynajem apartamentów w Warszawie.

Ty to wymyśliłeś czy jakiś gołodupiec naPISał?