Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Miało ale ten numer , akurat dzisiaj, jest im propagandowo na rękę. Jak im ruscy będą coś sapać, to im powiedzą. "Wołodia ty patrz i ucz się jak trza takie sprawy załatwiać"

No cóż, raz jedni raz drudzy sa górą, w Korei był krwawy remis

Opublikowano

Teraz patrząc obiektywnie, jak władzom w USA nie spodoba się Polski prezydent albo premier - to najazd jak w czasach I Rzeczpospolitej i kosim. Nie wiem, co amerykanie chcą osiągnąć, ale teraz Ameryka południowa gremialnie zwróci się w stronę Chin.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Chyba wraz z nowym rokiem czesc krajów w afryce wprowadza płatnosci graniczne w juanie chińskim , może ten prezes NBP nie jest az tak glupi i zamiast dolarów skupije złoto 🤣

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
W dniu 2.01.2026 o 19:41, jahooo napisał(a):

nie widzę w tej wypowiedzi żadnego sarkazmu, nie wiem, o jaki reset ci chodzi - od ponad 30 lat nie spożywam alkoholu, wieczór 31 grudnia spędziłem na formatowaniu swojej nowej książki

przyjmiesz wyrazy współczucia?
tak tylko pytam ;) 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

przyjmiesz wyrazy współczucia?
tak tylko pytam ;) 

wystarczy mi, jak przez 28 lat przyglądałem się na nawalonych ludzi bawiących się na balach sylwestrowych :D

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, jahooo napisał(a):

Teraz patrząc obiektywnie, jak władzom w USA nie spodoba się Polski prezydent albo premier - to najazd jak w czasach I Rzeczpospolitej i kosim. Nie wiem, co amerykanie chcą osiągnąć, ale teraz Ameryka południowa gremialnie zwróci się w stronę Chin.

Zbyt mali jesteśmy żeby nas atakowali...i złóż ropy nie mamy itd.

Edytowane przez MariuszDe
Opublikowano

To, co mamy, jest dość skrupulatnie ukrywane przed społeczeństwem. Złoża gazu łupkowego poległy, bo w stosunku do oczekiwań amerykańskich, czyli "za darmo", nasz rząd wyskoczył ze zbyt wielkimi stawkami podatku. Nie opłacało się nawet dokładnie szukać, poza tym niemcy zaczęli na poziomie UE blokowac ewentualną możliwość wydobycia czegokolwiek, bo popsułoby im to geszeft z NS i NS2

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

To, co mamy, jest dość skrupulatnie ukrywane przed społeczeństwem. Złoża gazu łupkowego poległy, bo w stosunku do oczekiwań amerykańskich, czyli "za darmo", nasz rząd wyskoczył ze zbyt wielkimi stawkami podatku. Nie opłacało się nawet dokładnie szukać, poza tym niemcy zaczęli na poziomie UE blokowac ewentualną możliwość wydobycia czegokolwiek, bo popsułoby im to geszeft z NS i NS2

Musi złoża miedzi pokaźne...

Opublikowano
27 minut temu, jahooo napisał(a):

wystarczy mi, jak przez 28 lat przyglądałem się na nawalonych ludzi bawiących się na balach sylwestrowych :D

Kuźwa a ja zawsze miałem wrażenie że ktoś mnie obserwuje i liczy ile wypiłem. Nikt mi nie wierzył.

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale Tuska mogli by porwać tak profilaktycznie?

No chyba że profilaktycznie🤣no ale Niemcy za bardzo by płakali że stracili swoją strefę wpływów 😁

Edytowane przez MariuszDe
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Siedzacybyk napisał(a):

witam wszystkich w Nowym Roku! czesi to jednak mądry narod, w d*pie maja KSEF , w ogole go nie wprowadzaja. 😎😂😂😂

Powiedzieli że banderowców też nie będą finansować. Ukraińcy obchodzą rocznice urodzin mordercy, a oni mają niby wysyłać im pieniądze. Ni ch*ja.

• Like 2
Opublikowano

Przypadek zachorowania na zakaźną tularemię zarejestrowała w grudniu 2025 roku Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Głogowie. Zakżenie wystapiło u 38-latka z powiatu głogowskiego. Nie jest hospitalizownay, leczy się antybiotykami. Tularemia jest chorobą, która może zostać przeniesiona ze zwierząt na ludzi. Bakteria, która ją wywołuje, może przetrwać kilka tygodni w niskiej temperaturze, zarówno w wodzie, wilgotnej glebie, sianie, jak i padlinie zwierzęcej. Naturalnym rezerwuarem bakterii są różne gatunki zwierząt, głównie króliki, zające, wiewiórki, lisy i kleszcze.