Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

po co?
no chyba że z pobudek czysto sadystycznych ku znęcaniu się nad do reszty stetryczałym dziadkiem...

a czekaj - bezpotomy
no to - staruszkiem

Kaczyńskich to i tak już koniec w Polsce
sama w/w Przyroda już o to zadbała

Tusków niebawem też; ale tu może aż tak nie uprzedzajmy zdarzeń ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, tracker napisał(a):

Byś poszukał czegoś choć trochę bardziej obiektywnego niż Ziemkiewicz xD Powoływać się na Ziemkiewicza to jakby powoływać się na Wysocką-Schnepf ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Byś poszukał czegoś choć trochę bardziej obiektywnego niż Ziemkiewicz xD

co chcesz od Ziemkiewicza? Sam o sobie często mówi że jest pisarzem science fiction
bywa nawet dowcipny. Jest tylko jednym z kamyczków na wadze obiektywizmu i kto inny wrzuci tu kogoś z "Politico" czy pokrewnych i się zrównoważy 

Ziemkiewicz tylko jest jednym z punktów widzenia w całej relatywistycznej -nazwijmy - einsteinowskiej naturze wszechrzeczy

Opublikowano

@tracker a może wyjaśnimy stadionową i hotelową przeszłość Pana Rezydenta Pałacu Prezydenckiego ??

Teraz, dysydent napisał(a):

co chcesz od Ziemkiewicza? Sam o sobie często mówi że jest pisarzem science fiction

Jeżeli traktujemy to co mówi jako science fiction a nie rzeczywistość to w sumie nic do niego nie mam xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

a co ma wspólnego przeszłość czyjakolwiek z tym co obecnie robi?
to że każdy za noworodka walił kiedy i gdzie mu się zachciało nie znaczy że całe życie musi nosić pieluchy co by nie zapaskudzić - powiedzmy - prezydenckiego fotela 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

może tym razem zamierzał czarzastego zapytać - "no i który gang będzie teraz ważniejszy; mój czy twój?" ;) 

gdzieś ostatnio pono dreptywał do Tego od kanału zero (nie mam głowy do nazwisk) 
było już co na tym kanale o czarzastym w kontekście komuny?

powszechnie wiadomo że Nawrocki i - no muszę wyszukać - Stanowski to prywatnie kumple

normalka - gangi se cyngli zbierają i pewnie jakaś wojenka gangów się nam szykuje
a bo to jedna była i będzie?

ja tam nie chcę być akurat w tej wojence cynglem żadnej ze stron, czarzasty to już prominentna opcja niedługo wymrze naturalną śmiercią a Nawrocki to jeszcze nie wiadomo czy znak tego nowego co nadchodzi czy nawet jeszcze Sam nie wie czy jest jakimkolwiek znakiem czy tylko nieistotnym epizodem politycznym jak Jego poprzednik co znikąd przyszedł i tam powraca

po tym jak się publicznie wypowiada to ja tam nie widzę ani charyzmy ani polotu no ale chociaż ma odwagę przyznać się do wątpliwości przecież nieobcych każdemu i w kwestii tego trumpowego zbiegowiska frajerów nawet przeciwników politycznych wprost o radę pyta i zapewne to jest najgłówniejszym powodem to

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

całe posiedzenie u prezydenta

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

zadawanie takich pytań jest grubo przedwczesne i tylko określa poziom intelektualny pytających

można odpowiedzieć tylko pytaniem - a znasz wynik tych wyborów?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galan99 napisał(a):

Prezydent Nawrocki  wyznaczy nowego Premiera nadchodzących wyborach tylko kto to będzie ?

Patrząc po najnowszych sondażach gdzie PSL jest lekko poniżej albo lekko powyżej 5% jeszcze nie wiadomo kto będzie tego premiera w sejmie zatwierdzał ... A pytania takie będzie można zadawać za 2 lata. Bo jak na razie mandarynka z USA za bardzo naszym lokalnym jego przydupasom nie pomaga ;)

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo jak na razie mandarynka z USA za bardzo naszym lokalnym jego przydupasom nie pomaga ;)

może dlatego że jeszcze nie czas na to?
spokojnie; aż takim idiotą to nawet Trump nie jest; w polityce mniej groźnym jest zły start ale o czasie niż falstart 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
53 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

I po przemianach nie było czasu ... Tych których chcieli wyczyścić i ukryć w strukturach "nowego" państwa to wyczyścili ... A tych których chcieli mieć na sznurku to wynieśli ich teczki i tylko ochłapy z tego trafiły do IPN ... Kiszczak odpowiednio sobie przygotował "nową" władzę ... Zmiana władzy to nie była jakaś rewolucja, której nie mogły się spodziewać tajne służby, to była dobrze zorganizowana operacja przez te tajne służby ...

Co ty człowieku bredzisz?

Kilka lat temu oglądałem w telewizji reportaż o kobiecie co zakładała związki zawodowe w Stomilu Olsztyn, została aresztowana, byla bita przez milicjantów i ubeków. Na początku lat 2000 spotkał ją na mieście ubek który ją bił, śmiał się w twarz i zapytał się czy było warto. Reporterzy to sprawdzili i ci wszyscy co żyli, włacznie z tym co ją napierdalał w więzieniu powybijał zęby i wyrywał paznokcie, nie poniósł żadnej kary tylko brał 6 x emerytury co ona.

Ona zaś została inwalidką.

Takie rozliczenie było najwazniejsze. Nie jakieś tam teczki że ktoś kablował itp. To i tak wszystko wyszło bez żadnych konsekwencji np Wołoszański, Damiencki, Niedźwiecki itp itd. To było mało ważne.

Twój idol wygrywa wybory i tym wszystkim ubekom, mordercom przywraca duże emerytury. A ty piszesz o żołnierzu obsługującym radar.🤦‍♂️

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dysydent napisał(a):

może dlatego że jeszcze nie czas na to?
spokojnie; aż takim idiotą to nawet Trump nie jest; 

Patrząc po tym jak rozwijają się u niego choroby starcze to za 2 lata może być tak samo zdolny do pomocy jak Breżniew pod koniec swojego żywota ...

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Twój idol wygrywa wybory i tym wszystkim ubekom, mordercom przywraca duże emerytury. A ty piszesz o żołnierzu obsługującym radar.🤦‍♂️

A ty w to wszystko jak głupi wierzysz ... Bo Ci powiedzieli w TV że ubekom emerytury zabrali to tak musi być ... A oni nadal dobrze sobie żyją, nie ważne kto rządzi ...

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Patrząc po tym jak rozwijają się u niego choroby starcze to za 2 lata może być tak samo zdolny do pomocy jak Breżniew pod koniec swojego żywota ...

A ty w to wszystko jak głupi wierzysz ... Bo Ci powiedzieli w TV że ubekom emerytury zabrali to tak musi być ... A oni nadal dobrze sobie żyją, nie ważne kto rządzi ...

Bo tacy ludzie jak ty i tobie podobni, sam jestes na 100% z takiego rodu wybierają takich Czarzastych, Senyszyn czy inne czerwone gówno.

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

A co to dla ciebie. Robota prostą jak PISałes,  zrób prawo, aplikaturę i do 50tki będziesz sędzią politycznym PISocjalistów. 

Wszędzie ten pis widzisz, może pora się udać do specjalisty żeby coś zaradził na to 🤣

Tęsknisz tak za tym pis ?🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bo tacy ludzie jak ty i tobie podobni, sam jestes na 100% z takiego rodu wybierają takich Czarzastych, Senyszyn czy inne czerwone gówno.

To Pokłosie waszego ukochanego PRL...