Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

No to nowszych Mercedesów sobie nie kupisz xD Bo tam silniczki od renówki pakują xD 

Renówki przerabiałem i nigdy więcej czy to w dieslu czy benzynie . jeszcze bus Master to ok

Już wcześniej pakowali 1,5dci do benza to jest dopiero dno

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, racyl napisał(a):

Renówki przerabiałem i nigdy więcej czy to w dieslu czy benzynie . jeszcze bus Master to ok

Jakiś czas było na podwórku 1.5 dCi, to się tylko rozrząd robiło, paliwo lało, jakieś zawieszenie czy hamulce ... Oby każdy samochód był tak samo awaryjny jak tamten to by mechanicy tylko oleje, klocki i zawieszenie robili ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Jakiś czas było na podwórku 1.5 dCi, to się tylko rozrząd robiło, paliwo lało, jakieś zawieszenie czy hamulce ...

tam pompa wiecznie opiłkowała , uszkadzało zaworki we wtryskiwaczach i paliwo leciało na przelew . Spadało ciśnienie i problem z odpaleniem .

Do jazdy codziennej 1,5dci jako bezawaryjne nie nadawało się 

3 minuty temu, jarecki napisał(a):

Jeszcze zatęsknicie za 1,5 litra a standardem będzie 1,0 😁

I ze  cztery turbiny 😄

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał(a):

tam pompa wiecznie opiłkowała , uszkadzało zaworki we wtryskiwaczach i paliwo leciało na przelew . Spadało ciśnienie i problem z odpaleniem .

W tych z pierwszych lat to tak było. Ciężko spotkać 1.5 lub 1.9 dci bez komunikatu check injecion z lat poniżej 2008r😅

Opublikowano
1 minutę temu, Rowan napisał(a):

W tych z pierwszych lat to tak było. Ciężko spotkać 1.5 lub 1.9 dci bez komunikatu check injecion z lat poniżej 2008r😅

2,5dci np masterach to już zupełnie inna trwałość ale nadwozie czym młodsze to gorsze w nich 

Przerabiałem meganki,sceniki, laguny, kangoo to wiecznie coś tam leciało .

Hyundai , kia to zupełnie inny świat 

Opublikowano
9 minut temu, Rowan napisał(a):

Ale to gówno było. Szwagier miał taką. Kupił 2 latka. Miał z 5 lat i pewnie z 5 razy wtryski i pompe wymieniał.🤣

Opublikowano (edytowane)

końcówek to nikt nie wymieniał , tylko w ultradźwięki wrzucali .

zaworki się w nich wymieniało . . kiedyś 2 tys zapłaciłem a później jak zobaczyłem jak to się robi to sam wymieniałem 

pompa w tym układzie opiłkowała

Edytowane przez racyl
Opublikowano

u nas laska poprosiła kumpla, by jej sprawdził dlaczego się komunikat swieci na zegarze w renault laguna, od jakiegos czasu nie pamietam. kumpel mowi : olej, sprawdził : suchuto. pyta sie kiedy go wymieniała? ona ze niewie, 5 lat nim jezdzi, a o jakims oleju to ona nic nic nie wie! wlali banke, dalej jezdziła. Były to lata okolo 2010 !

Opublikowano
9 minut temu, racyl napisał(a):

2,5dci np masterach to już zupełnie inna trwałość ale nadwozie czym młodsze to gorsze w nich 

Przerabiałem meganki,sceniki, laguny, kangoo to wiecznie coś tam leciało .

Hyundai , kia to zupełnie inny świat 

Jak renault takie złe to po co żeś je ciągle kupował?

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ale to gówno było. Szwagier miał taką. Kupił 2 latka. Miał z 5 lat i pewnie z 5 razy wtryski i pompe wymieniał.🤣

Tutaj to chyba 2013 był, w 2015 kupione i do 2019 jeździło bez problemów, tylko typowa eksploatacja, w tym czasie około 100tys przejechane było.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tutaj to chyba 2013 był, w 2015 kupione i do 2019 jeździło bez problemów, tylko typowa eksploatacja, w tym czasie około 100tys przejechane było.

Mało kto ma pozytywne opinie na temat 1,5dci zwłaszcza w jeździe codziennej . Później może poprawili  ale te wszystkie rozwiązania w renault przed 2010 to awaryjne 

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał(a):

Jak renault takie złe to po co żeś je ciągle kupował?

kupujesz to na co cię stać a niezawodność poznasz po czasie . z reszta swego czasu sporo było renówek na ulicach jak teraz hyundai kia

Opublikowano

widze ze swiry nie moga zyc be ze mnie..🤣

widac ze samotne przegrywy nie maja innej rozrywki..

jakie macie graty ze do krakowa nie wjada ??

ale was pociesze -bierzta ursusy i zetory one moga wjechac 🤣

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał(a):

no ale jak pierwsza się psuje , druga się psuje to po cholerę kupujesz trzecią i czwartą?

przecież nie ten sam model i nie ten sam silnik 

Opublikowano
15 minut temu, racyl napisał(a):

Mało kto ma pozytywne opinie na temat 1,5dci zwłaszcza w jeździe codziennej . Później może poprawili  ale te wszystkie rozwiązania w renault przed 2010 to awaryjne 

No nie wiem jak tam, ale tutaj to było bezawaryjne autko ;) 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał(a):

widze ze swiry nie moga zyc be ze mnie..🤣

widac ze samotne przegrywy nie maja innej rozrywki..

jakie macie graty ze do krakowa nie wjada ??

ale was pociesze -bierzta ursusy i zetory one moga wjechac 🤣

diesle do 6/2014 nie wjadą to o czym tu mowa .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No nie wiem jak tam, ale tutaj to było bezawaryjne autko ;) 

Jak swego czasu renówki w czerwonym metaliku to na większości z nich schodził lakier bezbarwny .

Te sceniki typu żelazko to dopiero porażka była 

W młodym aucie to tak nie wychodzą nie doróbki ale jak już zbliża się do 10 latkai do 200tys  to się zaczyna

Edytowane przez racyl