Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Takeda napisał(a):

galanowi nie pasuje lewica, na nową jeszcze za mądry, a na starą zawsze za głupi...

żeby to tylko "Galan"; jaki ułamek populacji pisowców nie nazywa prawicą? co PiS ma tyle wspólnego z prawicą co ta nowa ze starą lewicą
dewiacja - chyba najtrafniejsze słowo które obie opcje te nowe określa

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@dysydent  Ty jesteś skryty komunista tylko niemów że teraz popierasz gaśnicę :D

PO i PiS to bracia i siostry jedna wielka rodzina teraz MY a potem WY nikt nas nie pokona nawet gaśnica .

PSL - Popierają chłopi .

Włodzimierz Czarzasty PRAWDĘ powiedział że wy komunę pokonali WY SIĘ TYLKO DOGADALI .

Za czasów układu Warszawskiego wszyscy byli komunistami .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał(a):

żeby to tylko "Galan"; jaki ułamek populacji pisowców nie nazywa prawicą? co PiS ma tyle wspólnego z prawicą co ta nowa ze starą lewicą

jaką "lewicę" macie na myśli ?  bo ja w naszej krajowej polityce żadnej nie widzę - walczącej o prawa pracowników, o realne prawa kobiet, których one same chcą, o uczciwy rynek i handel

ja tylko widzę grupkę frustratów, którzy walczą o dominację dewiatów i szaleńców, starają się za wszelką cenę zlikwidować tradycje, rodzinę, wiarę, próbują szturmem wprowadzać jakies utopie, których nie udało się wprowadzić komunistom w pierwszej edycji "kto więcej sp***doli"

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, mirro napisał(a):

Pieprzony ruski alkoholik teraz problemami lingwistycznymi się zajmuje?🤣

ale to powód do zmartwienia? Obawiałbym się rosyjskiego abstynenta, bo to oznacza rewolucję, a z zadnej rewolucji nie wyszło nic dobrego, czy to wielka burżuazyjna francuska, która nam dała w końcu Napoleona, czy robotnicza wszechzwiązkowa, która zamiast cywilizowanego Lenina, Trockiego dała nam Stalina i Berię, chociaż trzeba pamiętać o polskim talencie do improwizacji Dzierżyńskiego, a jak by było pięknie gdyby obstawali przy Bakuninie czy Kropotkinie

29 minut temu, dysydent napisał(a):

a to znamienne, w obecnych czasach, tylko pojęcie dewiacji się zmienia w zależności czy to postepowe LGBTQ i kij wie co jeszcze, czy też konserwatywny beton  jak takie nasze Ordo iuris.

To stary komuch, prawie u grobu jakim jest Miller bez ogródek punktuje hipokryzję wszelkich rządzących, za co z lewa i prawa jest opluwany jako wichrzyciel, takiego pięknego porządku

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale co Cię piecze ?? Przecież prawdę o Nałrokim napisałem ... 

Mnie nic nie piecze, akurat ja czy sote czy po używkach jestem jeden do jednego, tylko mentalne zakłamane ... (wężykiem) zmieniają się gdy im percepcja trochę szwankuje. Więc sorki to tylko świadczy źle o tobie nie o mnie

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał(a):

@dysydent  Ty jesteś skryty komunista tylko niemów że teraz popierasz gaśnicę :D

PO i PiS to bracia i siostry jedna wielka rodziny teraz MY a potem WY nikt nas nie pokona nawet gaśnica .

PSL - Popierają chłopi .

Włodzimierz Czarzasty PRAWDĘ powiedział że wy komunę pokonali WY SIĘ TYLKO DOGADALI .

Za czasów układu Warszawskiego wszyscy byli komunistami .

no to może pogadaj z @jacus iem bo On twierdzi że ja faszystowski rasista
jak osiągniecie jakiś konsensus; dajcie znać co Wam wyszło

osobliwe, liberalizm obecnie komuną nazywają; ależ ten świat się zmienia

Opublikowano
1 minutę temu, Takeda napisał(a):

ale to powód do zmartwienia? Obawiałbym się rosyjskiego abstynenta, bo to oznacza rewolucję, a z zadnej rewolucji nie wyszło nic dobrego, czy to wielka burżuazyjna francuska, która nam dała w końcu Napoleona, czy robotnicza wszechzwiązkowa, która zamiast cywilizowanego Lenina, Trockiego dała nam Stalina i Berię, chociaż trzeba pamiętać o polskim talencie do improwizacji Dzierżyńskiego

a to znamienne, w obecnych czasach, tylko pojęcie dewiacji się zmienia w zależności czy to postepowe LGBTQ i kij wie co jeszcze, czy też konserwatywny beton  jak takie nasze Ordo iuris.

To stary komuch, prawie u grobu jakim jest Miller bez ogródek punktuje hipokryzję wszelkich rządzących, za co z lewa i prawa jest opluwany jako wichrzyciel, takiego pięknego porządku

Mnie nic nie piecze, akurat ja czy sote czy po używkach jestem jeden do jednego, tylko mentalne zakłamane ... (wężykiem) zmieniają się gdy im percepcja trochę szwankuje. Więc sorki to tylko świadczy źle o tobie nie o mnie

Przecież im ktoś jest gorszym prezydentem tym ci z innych krajów go chwalą. Pamiętam takkego Jelcyna, jaki był wychwalany przez innych przywódców albo ostatnio Bidena, który ledwo nogami powłóczył. Albo ten łysy z Francji co skuterem jeździł wieczorami na ruchanie. Im większa miernota tym większe międzynarodowe "uznanie".

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

oj to ja bym się obawiał, żeś jednak "naszysta" jak mawia Szewko. (pa)jacuś jako wielbiciel wszelkiej austriackiej aktywności musi, że się na tym zna i to nie ważne czy chodzi o CK obsrańców czy już akwarelistów

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

jaką "lewicę" macie na myśli ?  bo ja w naszej krajowej polityce żadnej nie widzę - walczącej o prawa pracowników, o realne prawa kobiet, których one same chcą, o uczciwy rynek i handel

ja tylko widzę grupkę frustratów, którzy walczą o dominację dewiatów i szaleńców, starają się za wszelką cenę zlikwidować tradycje, rodzinę, wiarę, próbują szturmem wprowadzać jakies utopie, których nie udało się wprowadzić komunistom w pierwszej edycji "kto więcej sp***doli"

no tę która sama każe tak na siebie wołać

rzeczywiście to nowobogaccy hedonistyczni libertyni a nie lewica, ale tego akurat Tobie tłumaczyć... wzajem sobie tłumaczyć nie musimy

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Takeda napisał(a):

Piecze, piecze, jak o Tusku pisze że to złodziej to Ci się podoba, ale jak o Nałrokim że to kibol z którym król brytyjski nie chce się spotkać to Cię piecze ... Śmierdzisz PiSuarem ...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

. Im większa miernota tym większe międzynarodowe "uznanie".

Gdyby tak było to Tusk byłby prezydentem Świata, a Kaczyński jego pierwszym ministrem, albo na odwrót

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Piecze, piecze, jak o Tusku pisze że to złodziej to Ci się podoba, ale jak o Nałrokim że to kibol z którym król brytyjski nie chce się spotkać to Cię piecze ... Śmierdzisz PiSuarem ...

dawaj przykłady, jakoś mi wychodzi, że jestem od 10 lat w opozycji, a jeśli chodzi o ciebie to wychodzi klakiernia rządowa, na trzeźwo oczywiście

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Takeda napisał(a):

oj to ja bym się obawiał, żeś jednak "naszysta" jak mawia Szewko. (pa)jacuś jako wielbiciel wszelkiej austriackiej aktywności musi, że się na tym zna i to nie ważne czy chodzi o CK obsrańców czy już akwarelistów

kiedyś; dawno temu postrzegali mnie tu jako samotnego wilka i bardziej by tu ... tylko takiego słowa nie ma to wymyślę - niczyista - parafrazując szewkową lingwistykę 

p.s.
tylko niech mi tu qwa nikt nie przerobi na "bezpański pies" :P 

boo... pogryzę :D 

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Takeda napisał(a):

, a jeśli chodzi o ciebie to wychodzi klakiernia rządowa, na trzeźwo oczywiście

Ja tu tylko na trzeźwo pisze ... Jak wypije to z kumplami/rodziną a wtedy nie mam czasu na głupoty jak te forum ... A że bardziej mi śmierdzi PiSuar to co poradzę ... 

Opublikowano
Teraz, dysydent napisał(a):

kiedyś; dawno temu postrzegali mnie tu jako samotnego wilka i bardziej by tu ... tylko takiego słowa nie ma to wymyślę - niczyista parafrazując szewkową lingwistykę 

Akademia Sztuk Pięknych w Wiedniu zaprosiła Trumpa do pobierania u nich nauk, uzasadnili to  tym, że raz już jednego chętnego odrzucili i miało to zły wpływ na cały świat.

Moim zdaniem , Polska nie powinna uczestniczyć w procesie kontroli Palestyny, niech się tam układają ze sobą żymianie z Izraela i z USA. Bo oni tam narobią świństw, a potem całe g.... wyleje się na nas.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Co prawda to prawda. Może bali się, ze od nich windsor wyłudzi. Wiadomo starsi ludzie. 

to musza uwazac na jeszcze jednego..

z rodzina zyja kiepsko a ten by ich na dozywocie namowil..

48 minut temu, galan99 napisał(a):

Polska potrzebuje  dużo pożyczać pieniędzy od Amerykanów pomimo dużego zadłużenia nadal pożycza .

W zamian Amerykany będą kopać w Polsce .

Polska skrywa metale kluczowe dla XXI wieku. Złoża przyciągają Amerykanów .

W Polsce, w województwie śląskim znajduje się jedno z najbardziej niedocenianych bogactw surowcowych w Europie. To rozległe złoża wolframu i molibdenu - metali uznawanych dziś za krytyczne dla nowoczesnej gospodarki, technologii i bezpieczeństwa państw. To właśnie one przyciągnęły uwagę inwestorów z USA.

https://tech.wp.pl/polska-skrywa-metale-kluczowe-dla-xxi-wieku-zloza-przyciagaja-amerykanow,7245821190207680a

gdybys doczzytal do konca to bys wiedzial ze to patykiem na wodzie pisane.

cos jak gaz lupkowy..albo bursztyny w przekopie rowu elblaskiego 

7 minut temu, dysydent napisał(a):

przez grzecznosc nie bede zaprzeczal 😂

3 minuty temu, Takeda napisał(a):

znowu cos bredzisz ..

takie niedojdy jak ty to nawet by akwareli nie namalowaly 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Moim zdaniem , Polska nie powinna uczestniczyć w procesie kontroli Palestyny, niech się tam układają ze sobą żymianie z Izraela i z USA. Bo oni tam narobią świństw, a potem całe g.... wyleje się na nas.

A po co ta cała zbieranina Trumpa ... Żeby zalegalizować działania żymian ... Tylko głupcy pójdą do tego jego kółka wzajemnej adoracji ... Chyba nawet ta zbieranina z pałacu o minimalnym IQ to zauważyła ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tu tylko na trzeźwo pisze... A że bardziej mi śmierdzi PiSuar to co poradzę ... 

widzisz, a mi jednakowo śmierdzi i PIS i KO, ale najbardziej mi śmierdzą hipokryci którzy akceptuja głupoty rządzących gdy rządzi ich opcja, a takie same głupoty u przeciwników wywołuja święte oburzenie. I potem mamy co mamy, a trzeba być ślepym fanatykiem by nie widzieć że rządzący śmierdzą Pisem i to czasem lepiej niż same pisiory.

Kolejny raz powtórze, że dzisiaj pisiory powinny siedzieć cicho, a popaprańcy powinni dalej robić marsze w obronie praworządności i demokracji

22 minuty temu, jacus napisał(a):

takie niedojdy jak ty to nawet by akwareli nie namalowaly 😂

widzisz z twoich ust takie coś to pochwała jak już niejednokrotnie pisałem. Jeśli kiedykolwiek starczy tobie, jadąc z HoMM3 trzech umiejętności tzn. knowledge, wisdom i intelligence i się ze mną zgodzisz to się zastanowię czy jednak może jestem tępy jak galicyjskie parobczaki🖕

Edytowane przez Takeda
Opublikowano
37 minut temu, jahooo napisał(a):

trzeba by sie lepiej przyjżeć bo to jest bardziej lewactwo ale też postulaty typowo lewicowe były na stole tylko Tusk ich ,, tłamsi '' 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Do ludzi nie dociera że  pogląd na świat się z z czasem zmienia -  coraz to młodsze  pokolenie wchodzi do Polityki  i nikt tego nie zatrzyma . To co było przed 2 wojną i po 2 wojnie a jest obecnie a co jeszcze będzie ?.

Przed drugą wojną światową były -  głębokie podziały społeczne, gdzie szlachta i posiadacze ziemscy cieszyli się przywilejami . Chłop mógł nabrać batów i powiedzieć dziś Pan był dobry nie nalał dużo batów i dał koszulę .

Po drugiej wojnie światowej nastał czas komuny -  Klasa chłopsko-robotnicza .

Wielu tu na Forum tylko liznęło końca komuny .

Zaś urodzeni po roku 2004 wiedzą że jest Unia wolność i swoboda . Dorastały w kraju będącym pełnoprawnym członkiem Unii Europejskiej  otwartych granic, swobodnego podróżowania  dostępu do rynków UE .  życie charakteryzuje się brakiem barier - tylko starsi za h..a nie zrozumieją obecnych młodych że Czasy się zmieniają .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
21 minut temu, Takeda napisał(a):

widzisz, a mi jednakowo śmierdzi i PIS i KO, ale najbardziej mi śmierdzą hipokryci którzy akceptuja głupoty rządzących gdy rządzi ich opcja, a takie same głupoty u przeciwników wywołuja święte oburzenie. I potem mamy co mamy, a trzeba być ślepym fanatykiem by nie widzieć że rządzący śmierdzą Pisem i to czasem lepiej niż same pisiory.

Kolejny raz powtórze, że dzisiaj pisiory powinny siedzieć cicho, a popaprańcy powinni dalej robić marsze w obronie praworządności i demokracji

widzisz z twoich ust takie coś to pochwała jak już niejednokrotnie pisałem. Jeśli kiedykolwiek starczy tobie, jadąc z HoMM3 trzech umiejętności tzn. knowledge, wisdom i intelligence i się ze mną zgodzisz to się zastanowię czy jednak może jestem tępy jak galicyjskie parobczaki🖕

pasikonik ktory wstydzi sie przyznac nawet skad pochodzi .

to sa prawdziwe asy -bez rodziny .bez przyszlosci ,samotne przegrywy z zadupia..

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał(a):

Akademia Sztuk Pięknych w Wiedniu zaprosiła Trumpa do pobierania u nich nauk, uzasadnili to  tym, że raz już jednego chętnego odrzucili i miało to zły wpływ na cały świat.

a czekaj czekaj

dewa linki

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zaproszenie-prezydenta-do-rady-pokoju-msz-przekazalo-odpowie,nId,22542051

https://tvn24.pl/polska/msz-przekazal-odpowiedz-na-prosbe-kancelarii-prezydenta-w-sprawie-rady-pokoju-st8861264

no i myślałem że się dowiem coś w tej kwestii bo oba tytuły to obiecują i co? a no gó.no; Nawrocki zbaraniał i nie mogąc udźwignąć samodzielnej decyzji bodaj wstępnej w te pędy zwalił kłopot na rząd co by zadecydował no i tak Nawrockiemu "pomogli" - "Niezmiennie pozostajemy do dyspozycji Pana Prezydenta"

a ja jak nie wiedziałem tak dalej nie wiem czy oni tam już wiedzą co zrobić czy zbaranieli wszyscy tam bez wyjątku?

a co ja o tym myślę? Bogu dzięki co bym nie wymyślił to i tak nie ma to znaczenia bo ta fucha to żaden zaszczyt a wielki kłopot.
Sama formuła gdzie hersztem samozwańczym ma być nikt z wyborów czy nominacji i do tego jeszcze to wpisowe.
no śmierdzi to z daleka i że co? że tylko dlatego że Trump? 
che, czasem wygrywa ten co pierwsze robi a dopiero później myśli; tylko co tu można wygrać?

Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał(a):

a czekaj czekaj

dewa linki

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zaproszenie-prezydenta-do-rady-pokoju-msz-przekazalo-odpowie,nId,22542051

https://tvn24.pl/polska/msz-przekazal-odpowiedz-na-prosbe-kancelarii-prezydenta-w-sprawie-rady-pokoju-st8861264

no i myślałem że się dowiem coś w tej kwestii bo oba tytuły to obiecują i co? a no gó.no; Nawrocki zbaraniał i nie mogąc udźwignąć samodzielnej decyzji bodaj wstępnej w te pędy zwalił kłopot na rząd co by zadecydował no i tak Nawrockiemu "pomogli" - "Niezmiennie pozostajemy do dyspozycji Pana Prezydenta"

a ja jak nie wiedziałem tak dalej nie wiem czy oni tam już wiedzą co zrobić czy zbaranieli wszyscy tam bez wyjątku?

a co ja o tym myślę? Bogu dzięki co bym nie wymyślił to i tak nie ma to znaczenia bo ta fucha to żaden zaszczyt a wielki kłopot.
Sama formuła gdzie hersztem samozwańczym ma być nikt z wyborów czy nominacji i do tego jeszcze to wpisowe.
no śmierdzi to z daleka i że co? że tylko dlatego że Trump? 
che, czasem wygrywa ten co pierwsze robi a dopiero później myśli; tylko co tu można wygrać?

krótko i na temat - chcą wpuścić prezydenta w maliny

Opublikowano

A ja uważam że Nawrocki może być dobrym strategiem może być wilk syty i owca cała , Nawrocki ma czas bo w USA myślą że prezydent chce ale premier blokuje , a i premier ma czas co zrobią inni zaproszeni z UE więc strategicznie dobre rozwiązanie 

• Like 1
Opublikowano

będzie dobrze, pod warunkiem, że z naszej strony wszyscy będą grać do jednej bramki, w co wątpię

jak rudy będzie chciał upieć dwie albo trzy pieczenie na jednym ogniu, to g.... z tego wyjdzie i jak zwykle Polska obudzi się z ręką w nocniku

on się w końcu musi zdecydowac- czy pracuje dla Polski, czy dla Niemiec

• Like 1