Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, nie napisał(a):

jeżeli trump tak bardzo znieważył polskę i polskich żołnierzy .......... to dlaczego twój ukochany tusk nie wezwał jeszcze  ambasadora usa na dywanik? DLACZEGO?????

dlatego, że znowu wykorzystał, przy współpracy swoich prestytutek, polskich żołnierzy do walki politycznej, tak samo jak w czasie ataku na granicę polsko-białoruskę, czy tworzeniu wot

dla po i wszystkich celebrycko-dziennikarskich sprzedajnych k**ew, żołnierze to gówno znaczą, potrzebni są tylko żeby uderzać nimi w przeciwników politycznych,

po to właśnie nakręcili kolejną gówno-burzę, żeby takie po-łgłowki karmić nienawiścią i pogardą, bo to jedyne emocje jakie potrafią odczuwać 

🤮🤮

Oj Goebbels Goebbels twoje pisanie to jak zawracanie rzeki kijem. Możesz próbować ale efekt a raczej jego brak wszyscy znamy. U was wina Tuska a Nawrockiemu poparcie spada. To Nawrocki mienił się przyjacielem Trumpa i jednym co ma wstęg do Białego Domu a teraz nagle Tusk wam potrzebny/ Reakcja Tuska była dużo ostrzejsza niż Nawrockiego podobnie Sikorskiego. Ambasador USA sam próbuje wyjść jakoś z sytuacji i prostować te obelgi Trumpa. Tylko Nawrocki stchórzył. 

Podsumowując Goebbels to nie jest na tyle wielki problem by wzywać ambasadora ale nasi przywódcy powinni przynajmniej okazać niezadowolenie i przekazać, że nasi żołnierze zostali znieważeni. i że działali ramię w rami e z żołnierzami USA i innymi nie siedzieli na tyłach czy z boku. Tusk i Sikorski to zrobili Nawrocki udawał i udaje, że to nie o nas. 

7 minut temu, racyl napisał(a):

To myślisz, że będą ci za darmo pozwalać robić w polu 😂

Mądry to ty nie jesteś 😄. teraz nic nie robisz to jak ci każą biegać załatwiać kwity to będzie dobrze 😂

Jak zechce podpisze z nimi umowę zapłaci legalnie i czynsz sobie wpisze w koszty. Będzie wiedział ile czasu może na ziemi robić czy wapnować itd czy za rok może ktoś przyjdzie i zabierze bo coś mu ktoś inny szepnie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
35 minut temu, mirro napisał(a):

🤣

.😂 .😂

Aaaa mnie się ta ustawa podoba, mimo że mam w ciul dzierżaw na gębę.😂

A co możesz teraz powiedzieć jak na nich głosowałeś 🤣

Ja też dam sobie radę, najwyżej nie będe brał dopłat na te działki z  umową ustną 

Opublikowano

Sami tego chcieli wręcz się domagali wiec mają co chcieli i teraz zamknąć mordy .

Zainicjowana przez rząd premiera Donalda Tuska i ministra rolnictwa z PSL ustawa o wzmocnieniu pozycji rolników aktywnych .

1,2 mln gospodarstw rolnych w Polsce zostanie co najwyżej około 600 tys .  kasy na dopłaty jest coraz mniej wiec dla rządu jest spełnieniem żądań samych rolników .

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak zechce podpisze z nimi umowę zapłaci legalnie i czynsz sobie wpisze w koszty.

Nie wszyscy są na vat . 

Powinno się ukrucić to wrzucanie w koszty wszystkiego co popadnie. W niektórych firmach to charytatywnie pracują latami z takimi kosztami i bez zysku 😄

Opublikowano
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Oj Goebbels Goebbels twoje pisanie to jak zawracanie rzeki kijem. Możesz próbować ale efekt a raczej jego brak wszyscy znamy. U was wina Tuska a Nawrockiemu poparcie spada. To Nawrocki mienił się przyjacielem Trumpa i jednym co ma wstęg do Białego Domu a teraz nagle Tusk wam potrzebny/ Reakcja Tuska była dużo ostrzejsza niż Nawrockiego podobnie Sikorskiego. Ambasador USA sam próbuje wyjść jakoś z sytuacji i prostować te obelgi Trumpa. Tylko Nawrocki stchórzył. 

Podsumowując Goebbels to nie jest na tyle wielki problem by wzywać ambasadora ale nasi przywódcy powinni przynajmniej okazać niezadowolenie i przekazać, że nasi żołnierze zostali znieważeni. i że działali ramię w rami e z żołnierzami USA i innymi nie siedzieli na tyłach czy z boku. Tusk i Sikorski to zrobili Nawrocki udawał i udaje, że to nie o nas

US Embassy Warsaw

"To, że Stany Zjednoczone nie potrzebowały bezwzględnie wsparcia tak wielu naszych sojuszników w Afganistanie czy Iraku, sprawia, że ich natychmiastowe poparcie - Polski w pierwszej kolejności - jest tym bardziej znaczące i tym bardziej doceniane. Lojalność, solidarność i wspólne przekonanie okazane przez Polskę i jej obywateli to coś, czego 
@realDonaldTrump
 i naród amerykański nigdy nie zapomną.

Polskie siły zbrojne dołączyły do walki bez konieczności wystosowania prośby - Polska walczyła u naszego boku ze swoim historycznie znanym profesjonalizmem, odwagą i gotowością do poświęceń. Nie był to gest symboliczny - był to realny, operacyjny i decydujący element naszego sukcesu.

Polska nie musiała dzielić z nami tego ciężaru. Zrobiła to z własnego wyboru - dlatego Polska jest czymś znacznie więcej niż tylko prawdziwie lojalnym i godnym zaufania sojusznikiem. Jest czymś więcej niż partnerem, który pomaga dzielić nasze obciążenia, podejmować ryzyko i stać ramię w ramię z amerykańskimi mężczyznami i kobietami, gdy znajdują się w niebezpieczeństwie. Polska robi to wszystko, ponieważ POLSKA JEST RODZINĄ.

Coraz silniejsze partnerstwo amerykańsko-polskie budowane jest od stuleci - a wielki obecny Prezydent Polski 
@NawrockiKn
, jej znakomity Premier 
@donaldtusk
, jej wielki były Premier 
@MorawieckiM
 oraz mój przyjaciel, wybitny (i zawsze uroczy 🤦🏼) Minister Spraw Zagranicznych 
@radeksikorski
 - wszyscy oni, w różnych momentach i rolach, przyczynili się do relacji opartej na zaufaniu, odwadze i wspólnym poświęceniu.

Polska w pełni zasłużyła na szacunek, podziw i trwałą wdzięczność Ameryki - zasłużyła także na naszą miłość i niezachwiane wsparcie. Dlatego właśnie Ameryka, 
@POTUS
 oraz ja KOCHAMY POLSKĘ."

ambasador usa potwierdził wszystko co pisałem kilka dni temu :D 

a po-łgłówki znowu wydymane przez tuska :D dalej możesz lizać niemieckie buty jak twój guru :D 

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

wystarczy jeden ekoschemat i jest sie rolnikiem aktywnym wiec nic to nie wnosi 

A gdzie są ci nie aktywni ? 😂

Opublikowano

Jeśli masz księgowość i płacisz czynsz związany z dzielnością w tym przypadku dzierżawa ziemi to dlaczego nie. Jeśli jesteś ryczałtowcem masz dzierżawy to zapłacisz czynsz i weźmiesz dopłaty będziesz miał finansowo to co masz teraz. I będziesz pewny, ze ci za rok nikt nie powie won. Wg mnie rolnik aktywny to szansa na trochę porządków jeśli rolnicy nie beką frajerami i nie zaczną załatwiać faktur. CO tez do końca nie będzie takie proste. Bo np sprzedawać zboże trzeba mieć numer producenta itd. Kupując opryski trzeba mieć uprawnienia itd.

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał(a):

US Embassy Warsaw

"To, że Stany Zjednoczone nie potrzebowały bezwzględnie wsparcia tak wielu naszych sojuszników w Afganistanie czy Iraku, sprawia, że ich natychmiastowe poparcie - Polski w pierwszej kolejności - jest tym bardziej znaczące i tym bardziej doceniane. Lojalność, solidarność i wspólne przekonanie okazane przez Polskę i jej obywateli to coś, czego 
@realDonaldTrump
 i naród amerykański nigdy nie zapomną.

Polskie siły zbrojne dołączyły do walki bez konieczności wystosowania prośby - Polska walczyła u naszego boku ze swoim historycznie znanym profesjonalizmem, odwagą i gotowością do poświęceń. Nie był to gest symboliczny - był to realny, operacyjny i decydujący element naszego sukcesu.

Polska nie musiała dzielić z nami tego ciężaru. Zrobiła to z własnego wyboru - dlatego Polska jest czymś znacznie więcej niż tylko prawdziwie lojalnym i godnym zaufania sojusznikiem. Jest czymś więcej niż partnerem, który pomaga dzielić nasze obciążenia, podejmować ryzyko i stać ramię w ramię z amerykańskimi mężczyznami i kobietami, gdy znajdują się w niebezpieczeństwie. Polska robi to wszystko, ponieważ POLSKA JEST RODZINĄ.

Coraz silniejsze partnerstwo amerykańsko-polskie budowane jest od stuleci - a wielki obecny Prezydent Polski 
@NawrockiKn
, jej znakomity Premier 
@donaldtusk
, jej wielki były Premier 
@MorawieckiM
 oraz mój przyjaciel, wybitny (i zawsze uroczy 🤦🏼) Minister Spraw Zagranicznych 
@radeksikorski
 - wszyscy oni, w różnych momentach i rolach, przyczynili się do relacji opartej na zaufaniu, odwadze i wspólnym poświęceniu.

Polska w pełni zasłużyła na szacunek, podziw i trwałą wdzięczność Ameryki - zasłużyła także na naszą miłość i niezachwiane wsparcie. Dlatego właśnie Ameryka, 
@POTUS
 oraz ja KOCHAMY POLSKĘ."

ambasador usa potwierdził wszystko co pisałem kilka dni temu :D 

a po-łgłówki znowu wydymane przez tuska :D dalej możesz lizać niemieckie buty jak twój guru :D 

Goebbels widać u ciebie desperacje ale ambasador to nie Trump. On teraz próbuje to wszystko jakoś załatwić. Ale widać też było jak się zachowali nasi po znieważeniu naszych przez Trumpa i było widać jak Nawrocki się nie zachował i tego nie zakrzyczysz tutaj.

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

a rolnik zapłaci 8 % pit 🤣

Za co za to że weźmie na dzierżawioną ziemie dopłaty? Od kiedy one objęte są podatkiem? Ryczałtowiec nic nie zapłaci a vat owiec wrzuci w koszty.

Opublikowano
Teraz, jarecki napisał(a):

być może ci co mają same TUZ ale tu znowu ptaszkowe i rolnik aktywny 

I potwierdza się znowu powiedzenie że rolnik to największy pasożyt bo zamiast wziąść się za robotę żeby mieć więcej kasy to innym zagląda do kieszeni .

Aktywny rolnik to byłoby wtedy gdyby zlikwidowali dopłaty i widać byłoby komu opłaca się uprawiać pszeniczkę po 600zł za tonę 😂

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Za co za to że weźmie na dzierżawioną ziemie dopłaty? Od kiedy one objęte są podatkiem? Ryczałtowiec nic nie zapłaci a vat owiec wrzuci w koszty.

zapłaci ten co ziemie oddał , to tak jak z najmem mieszkania 8% pit płaci wynajmujący to tak samo chyba wydzierżawiajacy 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jarecki napisał(a):

a rolnik zapłaci 8 % pit 🤣

od czego ..od czynszu za  dzierżawę ? ...na glowe upadles 🤔

"Zgodnie z art. 2 ust. 1 pkt 1 ustawy o PIT przepisów ustawy nie stosuje się do przychodów z działalności rolniczej, z wyjątkiem przychodów z działów specjalnych produkcji rolnej."

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

dopłaty są zwolnione z podatku . jak ktoś się chcę bawić w dzierżawy to niech sobie radzi

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

zapłaci ten co ziemie oddał , to tak jak z najmem mieszkania 8% pit płaci wynajmujący to tak samo chyba wydzierżawiajacy 

Dzierżawa gruntów rolnych nie podlega opodatkowaniu. Na razie.

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał(a):

Goebbels widać u ciebie desperacje ale ambasador to nie Trump. On teraz próbuje to wszystko jakoś załatwić. Ale widać też było jak się zachowali nasi po znieważeniu naszych przez Trumpa i było widać jak Nawrocki się nie zachował i tego nie zakrzyczysz tutaj.

znowu cię nakręcili i znowu wyszedłeś na głupka :D następnym razem nie podniecaj się tak, bo cię zamkną w izolatce

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

od czego ..od czynszu za  dzierżawę ? ...na glowe upadles 🤔

to jest z ubiegło roku interpretacja bo wczesniej była opodatkowana Dochód uzyskany z dzierżawy gospodarstwa rolnego nie podlega opodatkowaniu PIT ani ryczałtem ewidencjonowanym. Potwierdza to m.in. interpretacja indywidualna dyrektora Krajowej Informacji Skarbowej z 31 lipca 2025 r., 0115-KDIT1.13