Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

co ty porownujesz, w polu siontkom robili, a JCB nie znali, mechanizacja i postęp to się nazywa, wydajność pracy 

No tak. I do tego zarobi teraz 8-10 tyś za 270-300 godzin pracy w sezonie.  Prawda? Najniższa krajowa na konto, a reszta w kopercie. Pracownicy pegieerów, choć po kostkach na stojąco drapać się mogą, to 4-4,5 tyś emerytury mają. A kopertowy ile dostanie? 

Opublikowano
5 godzin temu, Mateusz1q napisał(a):

co ty porownujesz, w polu siontkom robili, a JCB nie znali, mechanizacja i postęp to się nazywa, wydajność pracy 

Idź Pan i powiedz to całej budżetówce, że postęp, komputery, bajery i trzeba robić więcej 🤣

Idź powiedz stolarzowi,spawaczowi, glazurnikowi, czy innym fachowcom, że trzeba stawki trzymać na poziomie z przed 20 lat bo ma maszyny nowoczesne i wydajne 😂

• Like 3
Opublikowano

Wymyślili jak reszta świata postęp przez najniższą krajową i branże budowlaną pompowaną na siłę. Budują co się da i gdzie się da a budżetówka żyje ponad stan nic nie wnosząc i może w sumie sama wybierać władze przy niskiej frekwencji więc za to się płaci...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez kuba24051
      pora zalozyc nowy temat. jak u was z cena?
      Michalczyk dzis 670+vat a cena od 640-670
    • Przez thomas015
      Witam, potrzebuje ceny Brony talerzowej Unia Cut Xl 3.2, chodzi mi o maszynę nową fabrycznie.
      Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi  
    • Przez agroRolniTV
      Witam.
      Kolega będzie sprzedawał prasę Claas Variant 360RC z 2012 roku i nie jest do końca pewny za ile wystawić.
      Tą belarką zrobił około 20tys. bel
      Może znajdzie się ktoś kto się zna i wyceni taką prasę, mniej więcej.
      Z góry dzięki, pozdrawiam

• Przez jarek2030
      Witam! Mam problem ponieważ chcę sprzedać słomę po mieszance jęczmienia/owsa/pszenicy 2.70 ha i kolega chce sobie kupić i zbelowac tą słomę moje pytanie jest ile wziąć od belki zestaw to Case maxxum 135 i class Variant
  • Dodaj nową pozycję...
v