Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie widze powodu, zeby sprzedawac ponizej 30zl za O.

Nauczcie sie wystawiac swoje bydlo czy na grupach czy olx. Jak wiekszosc by wystawiala, to drobni handlarze co tu wycygania 2 sztuki tam 3, bo rolnik niezna ceny nie mieli by racji bytu. Albo placisz najwyzsza kwote, albo mozesz jechac na urlop, bo juz nigdzie nie kupisz...

Jak handlarze dla przykladu cielaka 120kg cenia np. 4000 to nikt ci taniej nie sprzeda, bo kazdy na ogloszeniu takie ceny wystawia, wiec tak samo robmy z duzym bydlem. Ja od dłuższego czasu wystawiam każda partie i wybieram w cenach od powaznych ludzi, a od golodupcow same komentarze, ze jak to rolnik moze sobie swoja cene za bydlo wystawic czy licytacje robić. Tacy golodupcy konkurencji nie lubia... Najlepiej po cichu kupic i za kazdym razem wmawiac, ze bydlo w dol idzie...

Teraz jest rynek sprzedajacego, jak potrzebuje, to zaplaci. Korzystac, bo za rok czy dwa sytuacja moze sie zmienic i kazdy będzie cie mial w d*pie za ile ty cielaka kupiles...

• Like 4
Opublikowano
Godzinę temu, asus921 napisał(a):

Nie widze powodu, zeby sprzedawac ponizej 30zl za O.

Nauczcie sie wystawiac swoje bydlo czy na grupach czy olx. Jak wiekszosc by wystawiala, to drobni handlarze co tu wycygania 2 sztuki tam 3, bo rolnik niezna ceny nie mieli by racji bytu. Albo placisz najwyzsza kwote, albo mozesz jechac na urlop, bo juz nigdzie nie kupisz...

Jak handlarze dla przykladu cielaka 120kg cenia np. 4000 to nikt ci taniej nie sprzeda, bo kazdy na ogloszeniu takie ceny wystawia, wiec tak samo robmy z duzym bydlem. Ja od dłuższego czasu wystawiam każda partie i wybieram w cenach od powaznych ludzi, a od golodupcow same komentarze, ze jak to rolnik moze sobie swoja cene za bydlo wystawic czy licytacje robić. Tacy golodupcy konkurencji nie lubia... Najlepiej po cichu kupic i za kazdym razem wmawiac, ze bydlo w dol idzie...

Teraz jest rynek sprzedajacego, jak potrzebuje, to zaplaci. Korzystac, bo za rok czy dwa sytuacja moze sie zmienic i kazdy będzie cie mial w d*pie za ile ty cielaka kupiles...

Jak na olx robisz licytacje? Ja nie facebookowy, dlatego pytam.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem co wam do smiechu. Czytac ze zrozumieniem nie potraficie? Robienie licytacji to komentarze handlarzy golodupcow. Najwiekszy ubaw to ma handlarzyk jak za twoje dwa lata roboty, wiecej zarobi w kilka godzin. Dalej nie cencie swojego towaru, bo przeciez kazda branza moze tylko nie rolnik. Jak dzwonisz po cielaka to jest na ogloszeniu? Dzwonisz i mowisz, ze u ciebie taka i taka cena czy sprzedawca okresla widelki cenowe?

@johny1991

Wystawiasz ogloszenie z cena lub bez. Olx w sumie tez, ale lepiej na grupach fb. Dostaniesz kilka komentarzy od golodupcow, ze tak nie wolno, jak to tak xD, ale dostaniesz tez kilka telefonow od zainteresowanych. Negocjujesz cena i warunki sprzedazy. Np. u mnie na wstepie waga i platnosc natychmiastowa. Wtedy wybierasz komu sprzedajesz i tyle.

Normalny pośrednik niema z tym problemu. Handlarzyk golodupiec dostaje bialej goraczki. 

Edytowane przez asus921
  • Like 2
Opublikowano
6 minut temu, asus921 napisał(a):

Nie wiem co wam do smiechu. Czytac ze zrozumieniem nie potraficie? Robienie licytacji to komentarze handlarzy golodupcow. Najwiekszy ubaw to ma handlarzyk jak za twoje dwa lata roboty, wiecej zarobi w kilka godzin. Dalej nie cencie swojego towaru, bo przeciez kazda branza moze tylko nie rolnik. Jak dzwonisz po cielaka to jest na ogloszeniu? Dzwonisz i mowisz, ze u ciebie taka i taka cena czy sprzedawca okresla widelki cenowe?

@johny1991

Wystawiasz ogloszenie z cena lub bez. Olx w sumie tez, ale lepiej na grupach fb. Dostaniesz kilka komentarzy od golodupcow, ze tak nie wolno, jak to tak xD, ale dostaniesz tez kilka telefonow od zainteresowanych.

Pomysł ok,ale wiesz jak to w rzeczywistości będzie wyglądać? Połowa będzie du..w zawracać,czas zabierać -a są takie osoby jak ja które go mają mało.Lubie konkrety.Tyle i tyle pasuje,jak nie to zwijają żagle 

Opublikowano
1 minutę temu, Karl123 napisał(a):

Cenić można i dodawać ogłoszenia ale nikt takim towarem się nie zainteresuje powyżej  ceny rynkowej 

Sprzedawałem też graty poniżej ceny rynkowej,by szybko sprzedać -wtedy to kurwica z nerwicą normalnie

Opublikowano (edytowane)

@Baks00

No to wybieraj tylko konkrety zapros 2-3 konkretnych ludzi na wycene i tyle. Nie jeden ja tak robie, bo troche ogloszen z duzym bydlem sie pojawia od dluzszego czasu i to powinna byc norma.

Jak ktos mi rzuca np. od 15 do 19 i nie potrafi sie okreslic i kaze czekać 2tygodnie to w ogole nie biore go pod uwage, ktos wyceni np. 18.50 do 18.70 i po ogledzinach te 20 gr jest ruchome (wiadomo film czy zdjecie nie zawsze oddadza pelen obraz) to juz jest ok

@Karl123

Taa bo ty znaffca czy ktos sie zainteresuje czy nie. Zadzwon sobie do lekarza to ci podpowie. Druga kwestia jaka jest cena rynkowa, bo masz 2 lokalnych jeden daje 16, drugi 16.20 to nie znaczy, ze jest taka cena rynkowa w Polsce. Ktos podjedzie z 300km od innej ubojni i cena moze sie znaczaco roznic.

Edytowane przez asus921
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Spore. Jaki wiek? Będzie Pan dalej hodował kolejne?

Jak sprzedawałem jałówki to pytałem o wolce, jak cenią itp. mówił kierowcą że ładowali ostatnio wolce i średnia 820 albo 830kg

Sam też chce zaczać produkować wolce

Opublikowano
34 minuty temu, asus921 napisał(a):

@Baks00

No to wybieraj tylko konkrety zapros 2-3 konkretnych ludzi na wycene i tyle. Nie jeden ja tak robie, bo troche ogloszen z duzym bydlem sie pojawia od dluzszego czasu i to powinna byc norma.

Jak ktos mi rzuca np. od 15 do 19 i nie potrafi sie okreslic i kaze czekać 2tygodnie to w ogole nie biore go pod uwage, ktos wyceni np. 18.50 do 18.70 i po ogledzinach te 20 gr jest ruchome (wiadomo film czy zdjecie nie zawsze oddadza pelen obraz) to juz jest ok

@Karl123

Taa bo ty znaffca czy ktos sie zainteresuje czy nie. Zadzwon sobie do lekarza to ci podpowie. Druga kwestia jaka jest cena rynkowa, bo masz 2 lokalnych jeden daje 16, drugi 16.20 to nie znaczy, ze jest taka cena rynkowa w Polsce. Ktos podjedzie z 300km od innej ubojni i cena moze sie znaczaco roznic.

Żadna ubojnia handlarz nie będzie sie z tobą licytował chłopie bo masz 2szt na sprzedanie. A tym bardziej jechał 300km 

Opublikowano
5 minut temu, karol091193 napisał(a):

Tylko jest jeden problem z gumkami, z KRLW uznała ten sposób za nie spełniający dobrostan czyli nielegalny. Więc tam głośno sie nie chwalić tym 

rzuć linkiem bo pierwsze słyszę 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karl123 napisał(a):

To tak jak z lekarzami hołowni co sami do pacjentów mieli dzwonić jak się czujesz 🤣🤣🤣

To masz słaby towar że nie dzwonią 🤭🤭🤭

Opublikowano
2 minuty temu, kris82 napisał(a):

To masz słaby towar że nie dzwonią 🤭🤭🤭

No słaby ogólnie hf i domieszki. Bo nie wystawiam na fb olx. A ubojnie handlarze czasami zadzwonią ale rzadko bardziej smsa z ofertą 

Opublikowano
Godzinę temu, Karl123 napisał(a):

Żadna ubojnia handlarz nie będzie sie z tobą licytował chłopie bo masz 2szt na sprzedanie. A tym bardziej jechał 300km 

Wez sie juz nie kompromituj