Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 5.02.2026 o 17:03, galan99 napisał(a):

Nowa Era handlu się rozkręca .

Wołowina z kraju Mercosur przyleciała do Europy samolotem - Tego jeszcze nie było - Argentyna po raz pierwszy w historii wyeksportowała schłodzoną wołowinę do jednego z krajów Unii Europejskich drogą lotniczą. Czy po wejściu w życie umowy z krajami Mercosur takie transporty staną się normą .

Mięso trafiło do Europy samolotem rejsowym do Madrytu, a następnie zostało dostarczone drogą lądową do portugalskiego importera.

W przesyłce znalazło się ponad 4 tony wysokiej jakości wołowiny, w tym cenione na rynku europejskim elementy klasy premium. 

Zastosowanie transportu lotniczego w przypadku mięsa schłodzonego oznacza istotne skrócenie czasu dostawy -  lepszą kontrolę łańcucha chłodniczego oraz możliwość oferowania produktu o wyższej świeżości i jakości.

A rolnikom się wmawia że duża liczba zwierząt wytwarza gazy cieplarniane.ze rolnik to zatrowa środowisko..a czy taki samolot gdy spala tony paliwa na samym starcie to nie jest zatrowanie

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Teraz jak dowiedzieli się o podpisaniu umowy to wycofali się z postanowień o wycince lasów deszczowych. Teraz muszą tam ciąć na potęgę...

Zresztą Urszula lata jak opętana i podpisuje z każdym umowy o wolnym handlu. Była Ameryka Płd Indie teraz Australia, komu by jeszcze sprzedać volkswagena?

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
6 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Nie. Jak wlatuje na terytorium Europy to 5zł do kasownika wrzuca i już jest eko

To tylko w Krakowie 

5 godzin temu, HF86 napisał(a):

Tysiace hektarów lasów równikowych spalono i zaorano i nikt się nie odzywa, a my się pierdzącą krową zajmujemy 😂

Nie mondra o tym wspomnieć bardzo nie mondra 

Opublikowano

Kup witaminy, rzepaku, kredy i zablokuj nr naganiacza, który Ci to przywozi 🤭 

Będziesz miał to samo i taniej i pewnie zdrowiej.

Godzinę temu, Pablo9812 napisał(a):

Który będzie lepszy według was?

Skład bardzo zbliżony 

Różnica na worku 12zł 

20260203_145521.jpg

20260203_145528.jpg

Opublikowano

Ja tam już dawno się wyleczyłem z tych koncentratów, teraz tylko śruta zbożowa i rzepakowa I sianokiszonki, I byczki w 24msc 800kg mają, a ostatnio to 20/21msc wyjeżdżają, a też cuda zawoziłem, sanbule i co tylko, I jedynie co to mi kieszeń dobrze wietrzyło 

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, Pablo9812 napisał(a):

Który będzie lepszy według was?

Skład bardzo zbliżony 

Różnica na worku 12zł 

20260203_145521.jpg

20260203_145528.jpg

ten górny jest z mocznikiem a mocznik naljepiej z qq , choć i tak lepiej kupic soje , rzepak , sruta słonecznikowa w zywieniu bydła to nieporozumienie 

Opublikowano
30 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

Ja tam już dawno się wyleczyłem z tych koncentratów, teraz tylko śruta zbożowa i rzepakowa I sianokiszonki, I byczki w 24msc 800kg mają, a ostatnio to 20/21msc wyjeżdżają, a też cuda zawoziłem, sanbule i co tylko, I jedynie co to mi kieszeń dobrze wietrzyło 

Kreda?

Opublikowano

wiekszość tej kredy paszowej to twardy dolomit który można sypać dowolnie on służy jako bufor przy duzej ilosci zbożą , wapń jest z witamin dla rosnącego bydła a poza tym to warto kupić krede paszową z kredy 06a z tej miękiej co się w palcach rozciera ale jest mało dostępna jest lepsza 

Opublikowano (edytowane)

pewnie tak ja dopiero po otwarciu worka rozpoznaje , jak są twarde kamyki , tylko że kreda paszowa to nie jest kreda 06a najczesciej 

Edytowane przez jarecki