Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

W Chinach im zrobią 

Będzie do wyboru chiński VW niemiecki VW i niemiecko-chinski VW a tak na serio już nie długo Chińczyk będzie im coś tanio produkował...

Opublikowano
43 minuty temu, wojak1986 napisał(a):

Za 30-40 tys idzie w Chinach kupić nowe auto i czym my mówimy. Niemcy za to cenę to nie wiem czy motocykl zrobią?

masz gogle to sprawdz ile na badania i rozwój wydaje np . mercedes ? Chinczycy sporo się ucza i kopiuja od innych bo produkcja to jest efekt mld. wydanych na badania 

Opublikowano

taka Wenezuela ma najwieksze zasoby ropy naftowej a benzyne kupuje w Iraku bo nie potrafi wydobywać ani rosja ani chiny jej nie pomoga bo tez nie potrafią 

14 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Jak kasy mało w portfelu to nikt się nie zastanawia kto ile wydaje na badania tylko ile kosztuje jego produkt?

czyli rolnicy to bogate społeczeństwo bo zamiast białuruskiego ciągnika kupują zachodnie drogie ? na marginesie to francuski np Airbas ma w polsce centra rozwoju i zatrudnia kilka tys inżynierów choć fabryki nie mają stanowiska dobrze płatne itd . 

Opublikowano
Godzinę temu, jarecki napisał(a):

taka Wenezuela ma najwieksze zasoby ropy naftowej a benzyne kupuje w Iraku bo nie potrafi wydobywać ani rosja ani chiny jej nie pomoga bo tez nie potrafią 

czyli rolnicy to bogate społeczeństwo bo zamiast białuruskiego ciągnika kupują zachodnie drogie ? na marginesie to francuski np Airbas ma w polsce centra rozwoju i zatrudnia kilka tys inżynierów choć fabryki nie mają stanowiska dobrze płatne itd . 

Ja bym powiedział że oni nie mogą wydobywać bo ktoś ich ,,krępuje”. Zresztą ostatni atak dobrze to pokazał. Tak samo jak i w Polsce. Surowców mamy pełno ale ,,nic się nie opłaca”. W myśl zasady ,,pieniędzy nie ma i nie będzie”. 
Budżet do obronę mamy podobny jak Turcja. I wystarczy popatrzeć czym Turcja dysponuje a czym Polska. Problemem nie jest ilość pieniędzy. Tylko gdzie te pieniądze giną po drodze. 
Jestem ciekaw jaka dywersja przykryją nowa afera korupcyjna u naszych braci. Jadzio pewnie znowu 100 mln dolarów wyciągnie ze swojej kieszeni i przekaże potrzebującym bo tak trzeba 

Opublikowano

Krzysiek , to nie jest takie proste ,, kopiuj -wklej '' prosty przykład samolotów mig 29 , Polska nie wyprodukuje cześci zamiennych bo to nie jest proste i łatwe , gaz łupkowy tylko kilka firm z zachodu potrafi wydobyć , Wenezuelskiej ropy nie wydobedziesz bo jest zbyt gęsta i np . jedna z technologi polega na podpaleniu złoża żeby go ogrzać lub wtłaczaniu pary wodnej w celu ogrzania tejżę ropy itd .. 

Opublikowano

Nie takie rzeczy się robiło kiedyś i nadal robi na świecie. Po prostu wmawia się nam że nie da rady lub zwyczajnie blokuje i niszczy. Jest wiele przykładów jak to u nas się nie opłacało albo nie było można a zachód kupił technologię za grosze i można. 

Opublikowano

Tak wygląda 100% lm i 100% Hf. Jednakowo żywione, ten sam dzień urodzenia. Czerwony już w dzień porodu ważył z 60kg. Jedynie ze lm ma potencjał więc dodaje mu po 0.5kg soi i rzepaku dziennie. Od tyłu jeszcze gorsza przepaść. Ale zdjęcia nie wrzucę bo mnie powyzywaja że brudne. Aż sam się zdziwiłem a obornik codziennie sprzątany. Może za mało słomy.

IMG_20260117_114248679.jpg

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Jak będą chcieli rozwalić rynek wołowiny to przywalą po kosztach cenę przez jakiś czas. Normalnie to każdy chce zarobić i z tych 10-12 złotych zrobi się pewnie 15 minimum ale to trzeba konkurencję wykosić. Najgorsze że główny przeciwnik rolnika to UE i jej przepisy...

Się martwicie jakby z tego opasu miliony zostawały 😄

Patologia siedząc przed komputerem zarabia więcej niż my za dwa lata pracy...

• Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Się martwicie jakby z tego opasu miliony zostawały 😄

Patologia siedząc przed komputerem zarabia więcej niż my za dwa lata pracy...

I wystarczy że dadzą sobie po liściu przed kamerą, a za kotarami razem drinki sączą 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kampl napisał(a):

Tak wygląda 100% lm i 100% Hf. Jednakowo żywione, ten sam dzień urodzenia. Czerwony już w dzień porodu ważył z 60kg. Jedynie ze lm ma potencjał więc dodaje mu po 0.5kg soi i rzepaku dziennie. Od tyłu jeszcze gorsza przepaść. Ale zdjęcia nie wrzucę bo mnie powyzywaja że brudne. Aż sam się zdziwiłem a obornik codziennie sprzątany. Może za mało słomy.

IMG_20260117_114248679.jpg

Co niektórzy to pod deklem mają niepoukładane. Nie zwracaj uwagi. To nie śpi w pościeli i się nie myje jak kot żeby było piękne bez skazy

• Like 2
Opublikowano

Pytanie z innej beczki może ktoś miał podobny problem. 

Kupiłem 15 cielaków 2-3 tygodniowych od handlarza. Po przywozie cialakow wszystko było ok sztuki ładne zdrowe. Po 2 dniach zdechły mi 2 sztuki następnego dnia kolejne 2 dziś też w sumie 5 sztuk. Lekarz rozkłada ręce czemu to się tam dzieje. Handlarz nie odbiera telefonu i nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Macie jakiś pomysł? Czy można jakoś pociągnąć do odpowiedzialności ów handlarza za te cielaki 

• Confused 2
Opublikowano
4 minuty temu, Bartekj1994 napisał(a):

Kupiłem 15 cielaków 2-3 tygodniowych od handlarza. Po przywozie cialakow wszystko było ok sztuki ładne zdrowe. Po 2 dniach zdechły mi 2 sztuki następnego dnia kolejne 2 dziś też w sumie 5 sztuk. Lekarz rozkłada ręce czemu to się tam dzieje. Handlarz nie odbiera telefonu i nie wiem co w tej sytuacji zrobić. Macie jakiś pomysł? Czy można jakoś pociągnąć do odpowiedzialności ów handlarza za te cielaki 

Dużo za nie dałeś?

Opublikowano
8 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Na 99% tego handlarza w żadnych papierach nie ma? 

Jak będzie chciał wyjść z twarzą to Ci powie że na następnych da 50 zł rabatu 

Opublikowano
5 godzin temu, jarecki napisał(a):

masz gogle to sprawdz ile na badania i rozwój wydaje np . mercedes ? Chinczycy sporo się ucza i kopiuja od innych bo produkcja to jest efekt mld. wydanych na badania 

I cały czas tak badają? Chińczycy w najnowszych modelach to już przerośli europejczyków, biorą od nich baterie do elekryków, silniki itd. Teraz to niemecy biorą technologię chińczyków.

Opublikowano (edytowane)

Przecież ostatnio Mercedes miał chiński silnik w ofercie

46 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Jak były naszprycowane już wcześniej to kto je uratuje. Chorują u Ciebie to zawsze jest większa szansa a tak nie wiadomo co dostały wcześniej i czy były mocno zainfekowane 

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
Opublikowano
49 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Rób sekcje i ratuj pozostałe 

Długa walka Cię czeka by coś wskórać 

Naglosnij sprawę by ostrzec innych,a nam tutaj podpowiesz tego dobrodzieja?

49 minut temu, Bartekj1994 napisał(a):

Rób sekcje i ratuj pozostałe 

Długa walka Cię czeka by coś wskórać 

Naglosnij sprawę by ostrzec innych,a nam tutaj podpowiesz tego dobrodzieja?

Opublikowano
16 minut temu, Nintendo napisał(a):

I cały czas tak badają? Chińczycy w najnowszych modelach to już przerośli europejczyków, biorą od nich baterie do elekryków, silniki itd. Teraz to niemecy biorą technologię chińczyków.

Taaak . Kto kupował mercedesy , będzie kupował mercedesy 

Opublikowano

Handlarz z okolic Rypina wozi cielaki autem na rejestracji CBR ogłasza się na OLX aktualnie nic nie ma. Sekcja była robiona niby wszystko ok a sztuki padają z badań z kału wyszło jak to lekarz mówił cała tablica Mendelejewa 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Cybulek17 napisał(a):

Taaak . Kto kupował mercedesy , będzie kupował mercedesy 

Kto chce niech kupuje, ale sprzedaż im spada, więc nie do końca jest tak jak mówisz.

Mercedesy są mocno plastikowe, żeby były ładnie wykończone to już trzeba gruby hajs zostawić. Brałem niedawno nowe auto i przymierzałem się do mercedesa, ale coś sensownego to chyba z pół bańki trzeba dać, a te tansze to plastik fantastik.

"

• Mercedes Samochody osobowe 2025: Ok. 1,8 miliona, spadek o 9% rok do roku, ale z rekordami w segmencie Top-End (samochody luksusowe)."
Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
2 minuty temu, Bartekj1994 napisał(a):

Handlarz z okolic Rypina wozi cielaki autem na rejestracji CBR ogłasza się na OLX aktualnie nic nie ma. Sekcja była robiona niby wszystko ok a sztuki padają z badań z kału wyszło jak to lekarz mówił cała tablica Mendelejewa 

@JarekBazydlo będziesz znał?

Opublikowano
12 minut temu, Nintendo napisał(a):

Kto chce niech kupuje, ale sprzedaż im spada, więc nie do końca jest tak jak mówisz.

Mercedesy są mocno plastikowe, żeby były ładnie wykończone to już trzeba gruby hajs zostawić. Brałem niedawno nowe auto i przymierzałem się do mercedesa, ale coś sensownego to chyba z pół bańki trzeba dać, a te tansze to plastik fantastik.

"

• Mercedes Samochody osobowe 2025: Ok. 1,8 miliona, spadek o 9% rok do roku, ale z rekordami w segmencie Top-End (samochody luksusowe)."

Mam na myśli modele od E w górę