Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, HF86 napisał(a):

Grafity, wełny cuda i fbuckowe papudraki co to pojęcia nie mają jak to dociąć i obrobić 🤣

A co złego w graficie? 

Jak dociąć i obrobić bo będę może w tym roku robił sobie

Opublikowano
2 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

@Michal014d Rok temu płaciłem 300zł za 100ml, na szczęście już nie potrzebuje tego 😃

Jak to rozumiec że niepotrzebujesz? Masz tańszy sposób czy wszystkie sztuki zdrowe?

18 minut temu, jarecki napisał(a):

serio ? jeszcze ze dwa lata temu płaciłem 50 zł za 100 ml. 

Jakie dawki na kg/mc bydlaka?

Opublikowano
Nintendo napisał:

10 minut temu, Daro20 napisał(a):

Na miesiąc?

Na całą zimę. Pellet 1000zł tona.

gdzie znajdziesz pellet po 1000? i dom pewnie super ocieplony.U znajomego na 80m2 od listopada poszło już 2 tony pelletu a i tak często przepala drzewem,dom nieocieplony

• Like 1
Opublikowano
Teraz, robi57362 napisał(a):

gdzie znajdziesz pellet po 1000? i dom pewnie super ocieplony.U znajomego na 80m2 od listopada poszło już 2 tony pelletu a i tak często przepala drzewem,dom nieocieplony

Na olxie, znalazłem rok temu ogłoszenie. W tym roku brałem od niego drugi raz, ale to bylo w czerwcu. Teraz nie wiem jaka jest cena.

Dom ocieplony.

Opublikowano

Podobno Paragwaj ma w nosie klauzule ochronne i twierdzi że nie są one zawarte w umowie i w razie jakichkolwiek  blokad będą ją zaskarżać. UE właśnie zaczyna kopać swój grób. 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał(a):

A co złego w graficie? 

Jak dociąć i obrobić bo będę może w tym roku robił sobie

Czy grafit,Czy biały to nikła różnica jeśli chodził o brak porządnego wykonania i uniknięcia mostków termicznych 

Merkosiurem tuczy po około 10 zł za żywca, Australia po 12 .

Staliśmy się globalną wioską, także czasy mamy mocno ciekawe. 

Opublikowano

Jak będą chcieli rozwalić rynek wołowiny to przywalą po kosztach cenę przez jakiś czas. Normalnie to każdy chce zarobić i z tych 10-12 złotych zrobi się pewnie 15 minimum ale to trzeba konkurencję wykosić. Najgorsze że główny przeciwnik rolnika to UE i jej przepisy...

Opublikowano

Coś niebywałego Okazuje się, że kraje Mercosur nie będą uznawać klauzul ochronnych dla europejskiego rolnictwa, bo... NIE MA ich w umowie Proszę o UDOSTĘPNIANIE, bo rolnicy i wszyscy konsumenci zostali oszukani 🚨

Przepraszam, ale to są jakieś jaja. Już jutro Ursula von der Leyen w Paragwaju ma podpisać umowę z krajami Mercosur, tymczasem od państw Ameryki Południowej dowiadujemy się, że... nie obowiązują ich mechanizmy, które miały chronić europejskich rolników i konsumentów! Minister spraw zagranicznych Paragwaju, Rubén Ramírez Lezcano, przewodniczący obecnie Mercosurowi, dziś publicznie stwierdził, że unijne zabezpieczenia "nie są częścią umowy Mercosur-UE, która zostanie podpisana 17 stycznia".

Skąd tak gigantyczna rozbieżność? Chodzi o to, że kraje Mercosuru obowiązują prawnie jedynie klauzule zapisane w samej umowie handlowej, zaś wspomniane mechanizmy ochronne są unijnym rozporządzeniem - czyli prawem obowiązującym jedynie w UE. Z tego powodu kraje Mercosuru wprost mówią, że nie będę tego respektować! A przecież miało być inaczej, prawda pani von der Leyen?

Efekt? Należy spodziewać się tego, że gdy Komisja Europejska na wniosek np. Polski lub Francji będzie chciała chronić rolników w związku z nadmiernym importem towarów i spadkiem cen, to kraje Mercosuru zaskarżą tę decyzję. To scenariusz, przed którym od początku ostrzegała Francja. Przez to może się okazać, że KE niechętnie będzie sięgać po klauzule, które mają chronić unijnych rolników - właśnie w obawie przed zaskarżeniem lub odwetem. 

Umowa z Mercosur to jest jeden wielki wał, który ma służyć niemieckiemu eksportowi kosztem interesów wielu innych państw UE, w tym Polski. Całą tą skandaliczną umowę należy zaskarżyć i wycofać, a sama Ursula von der Leyen powinna polecieć z hukiem ze swojego stanowiska!