Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, wojak1986 napisał(a):

Póki jeszcze płacą dopłaty parę mamek coś tam odpoją i mniejszym kosztem upasione. Tylko to zostało na tej wsi

Dopłaty wkrótce nie będzie..i ta cena też nie wiadomo ...to jaki hejt w necie na rolników to ludzie nie rozumieją  by zabiegać o Polskie interesy naszej żywności .Polska bez własności jest niczym

Opublikowano

Tyle lat jakoś to było raz lepiej raz gorzej ale bydło przy trzodzie chlewnej to była dość stabilna hodowla nie było jakiś zawirowań oprócz tej afery leżakowej w mojej karierze z bydłem a teraz zobaczmy najgorsze że cielak jest drogi ciężko kupić nawet od tych co się zawsze brało bo są kolejki bo ludzie mają ssanie jak nie wiem a co będzie za rok dwa tego nie da się przewidzieć.

Opublikowano
12 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Dzisiaj aż tak dużo nie było jak wtedy co nas gazowali. 

Ale też sporo musiało obstawiać wjazdy wszystkie przed ciągnikami.

Brauna nie było. Była Marta Czech od niego

Pisiorow to od zajebania było 😆 Przyszli z kanapkami dla chłopów. 

Czarnek, Gwiazdowski, Macierewicz. Każdego asystentka prowadziła jak dziecko. 

Bosak herbatę polewał.

Szopka piarowa się udała.

Ale ludzi bardzo, bardzo mało 

A i prezydent zapraszał na coś ciepłego do picia i na ząb. Ale zaszlim w drodze powrotnej pod pałac prezydencki to już snajperzy brali nas na celownik 🤭

Dopóki te klakiery będą się łasic na protestach to ludzie będą tak traktowani. We Francji nikt z polityków nie przyszedłby na protest rolników 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, michalcium napisał(a):

Kto ci o tym mleku powiedział się lepiej przyznaj 😂

Chyba ty właśnie 😂 ale Teraz nie kupuje bo nie opłaca się przy tej cenie mleka i poje samym mlekiem 

Opublikowano
12 minut temu, dantur96 napisał(a):

Chyba ty właśnie 😂 ale Teraz nie kupuje bo nie opłaca się przy tej cenie mleka i poje samym mlekiem 

Poiłem Golden specjal josery i powiem jedno nie ma jak to mleko od krowy

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Azor07 napisał(a):

Sokołów Tarnów dla dużych 28,80 za O kl.Już ręce zacierają na tanią wołowinę . 

Klasa O to raczej w sporej części przemiał na burgery czy w kiełbasy a jak przypłynie to dobry stek i polędwica 

Opublikowano
6 godzin temu, dantur96 napisał(a):

Ja od kad zaczelem stosować ultimo jakoś Chyba od wczesnej wiosny to do dziś zero biegunek a cielak to się święci od tego jak psu jajka 😂

Jaka cena za worek ? Za niebieskie płacę teraz 220zł 

Opublikowano
Godzinę temu, Azor07 napisał(a):

Sokołów Tarnów dla dużych 28,80 za O kl.Już ręce zacierają na tanią wołowinę . 

Jest powód jest....

Ma jałówka tam pojechała przed świętami,jeszcze było dobrze 

Opublikowano
1 godzinę temu, wojak1986 napisał(a):

Poiłem Golden specjal josery i powiem jedno nie ma jak to mleko od krowy

Ja poje chyba najtańszym mlekiem na rynku z tasomixa, worek 20 kg z lnem płace teraz 150 a białe dla małych 205 i bardzo dobrze mi się sprawdza nie ma problemów z biegunkami i cielaki rosną 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja poje chyba najtańszym mlekiem na rynku z tasomixa, worek 20 kg z lnem płace teraz 150 a białe dla małych 205 i bardzo dobrze mi się sprawdza nie ma problemów z biegunkami i cielaki rosną 

Ja miałem i takie po 150 worek i takie 300 worek i swoje. Swoje mleko na lucernie i gdzieś to białko muszą przyjąć. Nie ma przyrostów bez białka 

Opublikowano
28 minut temu, wojak1986 napisał(a):

Ja miałem i takie po 150 worek i takie 300 worek i swoje. Swoje mleko na lucernie i gdzieś to białko muszą przyjąć. Nie ma przyrostów bez białka 

Wiem że od krowy najlepsze , swoje przez jakiś czas piją ale kupuje też cielaki a do tego mleko odstawiam do mleczarni dla wszystkich nie starcza bo muszę złapać przedział 3-7 tyś na miesiąc 😉