Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał(a):

Termos w plecak, kominiarka, kalesona gruba i się da radę 😉

Się nie chwalcie chociaż żeście opasowce, bo wszystkie inne na was frustrację wywalą zamiast Się sadzić do obalenia rządu 😂

• Haha 1
Opublikowano

Ja byłem na każdym proteście gdzie tylko się dało dzwoniłem namawiałem ale odpuszczam te tematy. Walenie wódy na protestach potem udzielanie wywiadów a hieny tego szukają kolejno wyzywanie się z kierowcami tirów na radiu no litości więcej czasem szkody niż pożytku w sensie wizerunku polskiego rolnika. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pedro2 napisał(a):

Też będą yebać.

Napisze się na banerze malopolska to nikt nawet nie zechce zagadać 

A co my jehowe?🤣🤣🤣

Edytowane przez livebird
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, michalcium napisał(a):

Ja byłem na każdym proteście gdzie tylko się dało dzwoniłem namawiałem ale odpuszczam te tematy. Walenie wódy na protestach potem udzielanie wywiadów a hieny tego szukają kolejno wyzywanie się z kierowcami tirów na radiu no litości więcej czasem szkody niż pożytku w sensie wizerunku polskiego rolnika. 

Ja też do tej pory odpuściłem tylko 30 grudnia w Jeżewie, a tak to od 5 kaczafiego na każdym. Jadę dla siebie, własnych przekonań, jak jest ruch to się idzie. 

Mi nie brak, żyje się dobrze i grosz na inwestycje jest. Mógłbym siedzieć w domu. Ale nie mam sumienia.

Chłopy płaczą, że bieda, a jak widać u nikogo biedy nie ma. Tyle, że to jest chore biorąc pod uwagę chociażby najniższą krajową na przestrzeni lat, a ceny w rolnictwie i koszty. Życie "osobiste" też non stop w górę.

Minimalna w górę, zdrowotna w górę, przedsiębiorca koszta przerzuca automatycznie na konsumenta. Sam po świętach podpisałem umowę na odśnieżanie tylko do końca grudnia, a od nowego roku inne stawki i nowa umowa. 

Szkoda, że rolnik tak nie może. 

Ziemniak się urodził, na krochmalni pękają w szwach i już ponoć ustalili cenę bazową z 2.4zł na 2zł za jednostkę. 

A w sejmie się kłócą o kawalerki dla psów, śluby i dzieci dla pedałów. O upadlinie nie wspominając. Dej dej dej dej

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

To zależy od regionu np u mnie jeszcze kilka lat temu hektar ziemi kosztował 30tys,w tej chwili około 50 i dużo osób nie kupuje bo mówią że za drogo...a gdzie tam 200tys to jakaś masakra...jakby tyle kosztowała to by sporo osób sprzedało wszystko, ja sam zresztą też.Ale tak jak pisze są różne ceny w różnych miejscach.

Edytowane przez MariuszDe
  • Like 1
Opublikowano
damianos95 napisał:

Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Gdzie po 200 ? U nas jest po 40-50

Gdzie ty masz ziemię po 40-50tys ?? daj mi namiar 

cały wschód przy granicy, nawet żyzne czarnoziemy chrubieszowskie dalej od miasta mają taką cene

Opublikowano
Teraz, raven18 napisał(a):

O ranty się nie ranią, nie obcierają skóry na karku-szyi? Wydaje mi się że lepiej dać na dół rurę

Nie, teraz kolejna partia bez rogów to wogole nie ma problemów. Kiedyś potrafiły przy przepychankach sobie rogi uszkodzić o rant blachy. 

Opublikowano
25 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Na 5m bez słupka to ciężko jak zaczną wariować 

4m mam i przy załadunku byków jedna  wyrwały 

To jeżeli wyrwały barierę to wszystkie profile czy rury tym bardziej by poszły.... 🤷

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, raven18 napisał(a):

O ranty się nie ranią, nie obcierają skóry na karku-szyi? Wydaje mi się że lepiej dać na dół rurę

Od kilku lat mam przy stole paszowym to tylko jeden przypadek miałem że sobie za uchem zadrapał ale to też nie ma 100procent barierą