Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Andpol napisał(a):

To jest nas dwóch a i @mysza103 też tylko grad o ile dobrze pamiętam?

Kto jeszcze od przymrozków nie ubezpieczył?

Zaoszczędziłem około tysiąca a straciłem kilka jak nie więcej.

Zawsze miałem tylko grad, a w tym roku jest grad i przymrozki , na soi wyszacowane , na rzepaku jeszcze kwitł , wczoraj gościu dzwonił że będzie przejezdżał nie daleko mnie i by podjechał do tego rzepaku , ale co z tego jak rzepak kwitnie nadal w najlepsze tak że nici z szacowania , umówiliśmy się że jak już w końcu w miarę przestanie kwitnąć to mam mu zadzwonić że może przyjezdżać 

3 godziny temu, paktofonikas1987 napisał(a):

Masz zdjęcie jak wygląda taki rzepak szacowany na 30%?

takich zdjęć się nie wstawia bo zaraz będzie że za mało naliczył szkód , albo że za dużo 

Dostał 30 strat i finito , widocznie takie były straty 

2 godziny temu, Łukaszek napisał(a):

Ile mu w łapkę dałeś aby więcej zobaczył ?

Następny filozof się znalazł 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, d4rek napisał(a):

Żartujesz chyba, nie po to ubezpieczenie płace zeby jeszcze w łape dawać.  2 tony nakosze gdzie zawsze 4 była, jechał z szacowania tez 25 u chłopa stwierdzil. Normalny facet jakis a nie ch*j co to jak samochod Ci wycenia to mowi zaszpachlujesz  po co ci drugie drzwi w 3 letnim samochodzie heh

Właśnie dlatego że płacisz ubezpieczenie, aby wyciągnąć jak najwięcej warto posmarować czasami. Kosiłeś 4t teraz 2t to nie jest 25% raczej. 

Kolega dostał 80% z pzu odmiana auckland

Opublikowano
34 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Właśnie dlatego że płacisz ubezpieczenie, aby wyciągnąć jak najwięcej warto posmarować czasami. Kosiłeś 4t teraz 2t to nie jest 25% raczej. 

Obok jest jakis rzepak? Aby porównać czy tylko auckland taki trefny czy wysmalilo wszystko w koło? Na innym polu auckland tez u mnie dostal w dupe, ale dzierzawa na gebe to nie ubezpieczyłem

Opublikowano
Godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

O takich głupich  rzeczach to raczej nie przystoi pisać bo to bardziej głupio brzmi niż to że ludzie pisza że pryskają Dursbanem 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomek90 napisał(a):

80% to do kasacji rzepak ?

Opublikowano
13 minut temu, mysza103 napisał(a):

O takich głupich  rzeczach to raczej nie przystoi pisać bo to bardziej głupio brzmi niż to że ludzie pisza że pryskają Dursbanem 

Lepiej wygląda to jak urzędnik czy polityk daje w łapę. Nie znasz chyba realiów tego państwa. 

13 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie, zostawił resztę na grad mówił 😅. Za sucho tam na kukurydzę podobno już. 

• Haha 1
Opublikowano
6 godzin temu, d4rek napisał(a):

Żartujesz chyba, nie po to ubezpieczenie płace zeby jeszcze w łape dawać.  2 tony nakosze gdzie zawsze 4 była, jechał z szacowania tez 25 u chłopa stwierdzil. Normalny facet jakis a nie ch*j co to jak samochod Ci wycenia to mowi zaszpachlujesz  po co ci drugie drzwi w 3 letnim samochodzie heh

On swoje a za biurkiem krowa swoje jak u mnie w agro Ubezpieczenia w ubiegłym roku. 

Opublikowano
37 minut temu, Tomek90 napisał(a):

Lepiej wygląda to jak urzędnik czy polityk daje w łapę. Nie znasz chyba realiów tego państwa

Nie, zostawił resztę na grad mówił 😅. Za sucho tam na kukurydzę podobno już. 

Realia to być może znam lepiej niż Ty , co nie znaczy że wypada pisać o takich rzeczach publicznie bo takie sprawy lubią jednak ciszę , bo dopuki jest cisza to jest jak jest a tym i twoimi wypowiedziami dziś dostałeś 20-30% , a może przyjść czas że za takie same szkody dostaniesz 2-3% , i nikt sie nie będzie chciał wychylić na więcej przez takie twoje wypowiedzi 

24 minuty temu, Łukaszek napisał(a):

Na agrofoto niektóre asy czegoś takiego potrafią jeszcze 4 tony natrzepać.

Słuchaj , mróz jak mróz , czy grad jak grad , gdzieś się zaczyna i gdzieś się kończy , wystarczy że na działce 1-2 kilometry długości zaleci silny grad z jednej strony na ok 50 - 100 metrach  i akurat z tej strony będzie szacowane , i może tak być że straty w plonie 50% i 4 tony jeszcze ktoś nakosi 

Opublikowano
7 minut temu, mysza103 napisał(a):

Realia to być może znam lepiej niż Ty , co nie znaczy że wypada pisać o takich rzeczach publicznie bo takie sprawy lubią jednak ciszę , bo dopuki jest cisza to jest jak jest a tym i twoimi wypowiedziami dziś dostałeś 20-30% , a może przyjść czas że za takie same szkody dostaniesz 2-3% , i nikt sie nie będzie chciał wychylić na więcej przez takie twoje wypowiedzi 

Słuchaj , mróz jak mróz , czy grad jak grad , gdzieś się zaczyna i gdzieś się kończy , wystarczy że na działce 1-2 kilometry długości zaleci silny grad z jednej strony na ok 50 - 100 metrach  i akurat z tej strony będzie szacowane , i może tak być że straty w plonie 50% i 4 tony jeszcze ktoś nakosi 

Nie myśl że ty coś dostaniesz bo na następny sezon kasują przymrozki w ubezpieczeniach. Ile ta moja flaszka szału narobiła. 

10 minut temu, mysza103 napisał(a):

Chyba nie wiesz jak grad szacuja w rzepaku blisko zbioru 😅 skoro twierdzisz że sprawdza jeden brzeg działki. 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Nie myśl że ty coś dostaniesz bo na następny sezon kasują przymrozki w ubezpieczeniach. Ile ta moja flaszka szału narobiła. 

Chyba nie wiesz jak grad szacuja w rzepaku blisko zbioru 😅 skoro twierdzisz że sprawdza jeden brzeg działki. 

1 . tylko po co o tym pisać ? 

2. Nie wiem jak szacują , ale wiem jak szacowali u mnie po gradzie , zajechaliśmy od jednej strony pola ,( tej od której powinniśmy zajechać , ) 2 panów wbiło się w kilka miejsc , i na jakieś 20-30 metrów od drogi , poilczyli ile łuszczyn jest uszkodzonych a ile zdrowych , powtórzyli to kilkakrotnie i potem wyciągnęli średnią , grad zaleciał pole na 70 metrów a na 100-120 metrów szkody były zerowe , działka 500 metrów , 

Opublikowano

Ja mówię o gradzie przed zbiorem, wtedy idzie prawdopodobieństwo 100% szkody to potrafią przejechać czy przejść pole z paru stron. 

6 minut temu, mysza103 napisał(a):

1 . tylko po co o tym pisać ? 

Dla spokojności 

A tak co do dursbanu tam na wschodzie 

Screenshot_20250528_081651_com.facebook.katana.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, Damianek20 napisał(a):

On swoje a za biurkiem krowa swoje jak u mnie w agro Ubezpieczenia w ubiegłym roku. 

Coś w tym jest, oni tam mają swoje współczynniki i wyliczają potem. 

Opublikowano
10 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Teraz nic juz nie zasiejesz , kuku na kiszonke , ale t trzeba mieć bydło, na sprzedaż nie w każdym rejonie da sie sprzedać

Opublikowano
Godzinę temu, GRZES1545 napisał(a):

Coś w tym jest, oni tam mają swoje współczynniki i wyliczają potem. 

Rzeczoznawca twierdził że z firmy i tak będą na podstawie zdjęć po swojemu szacować mimo że on wpisze swoją ocenę na kwicie 

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Damianek20 napisał(a):

Rzeczoznawca twierdził że z firmy i tak będą na podstawie zdjęć po swojemu szacować mimo że on wpisze swoją ocenę na kwicie 

Dokładnie