Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Swojego zalałem jeszcze na szybko w niedzielę płynem do spryskiwaczy bo akurat na promocję trafiłem a nie chciało mi się rozkręcać całego. Pierwsze pójdą chwasty i robal to się przy okazji umyją.

Opublikowano (edytowane)

Murowany , całą zime nie weszdł mróz ,środki , nie musiałem przenosić do piwnicy, ale to w tym budynku co strop jest , kiedys był mieszkalny , do 1966 roku

Edytowane przez wilkołak
Opublikowano
14 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

Tomek sorry ale z roku na rok coraz większe farmazony piszesz. 

Mówisz caryx mocny A dajesz nawet 1.5l i rzepaki ponad 2m.

A powiedz mi co to znaczy mocny środek na wiosnę? 

Dlamnie to jest dobrze chroniący od chorób, regulacja to drugoplanowa jest na wiosnę, bo rzepak odpowiednio wchodzący w zimie, odpowiednio nawieziony azotem na wiosnę nie potrzebuje mocnej regulacji. 

Cudujesz siejesz własnym materiałem, mieszasz pare odmian z różna mtn i zk, wychodzi niewiadomo jaka obsada to potem cudujesz środkami. 

Caryx nie nadaje się na wiosnę i tyle - proste jak wiadomo co. 

U nas dużo tak sieje, gospodarstwa co mają 6 tyś ha   tylko sieją parę odmian na raz, i też własny rzepak.  To  sie sprawdza i nie rezygnuję  z  tego.

1,5 litra Caryxu stosowałem interwencyjnie  jak miałem rzepak siany w Strip Tiilu to całkiem inne wschody i  pokrój  rośliny, efekt osiągnąłem bo stał   a nie położył się więc bardzo  dobrze zadziałał, tak jak powinien.  

Nie jeden stary przedstawiciel od środków  wyraźnie mówi mi że Toprex jesień, a  Caryx wiosna. Ja nawet Toprexem nie pryskam tylko Paklo czystym. 

Opublikowano
3 minuty temu, toooomaszewski napisał(a):

-7 było u mnie, przewody tylko trzeszczu. W sobotę po południu pospuszczałem, ale gdzieś membranę delikatnie przyłapało, bo zakręcić wałkiem na razie nie idzie, czyli prawdziwy mróz, nie oszukiwały.

Ja wczoraj jeszcze u kuzyna rozlewalem rsm po zasiany tydzień temu jęczmieniu,  to na koniec jak mi mył opryskiwacz to od razu powłoka lodowa się robiła na opryskiwaczu jak polał wodą,  w środku z opryskiwaczem nic oczywiście nie robiłem bo rsm jednak sam w sobie zabezpiecza przed takimi przymrozkami

Opublikowano
14 minut temu, toooomaszewski napisał(a):

-7 było u mnie, przewody tylko trzeszczu. W sobotę po południu pospuszczałem, ale gdzieś membranę delikatnie przyłapało, bo zakręcić wałkiem na razie nie idzie, czyli prawdziwy mróz, nie oszukiwały.

Na dworze stoi opryskiwacz 

Opublikowano
15 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

100g + 100g tak było w 2023

0.5 emponor + 100g protiokonazol tak było 2024

Jakoś royalty lepiej wyszło w 2023 ale rok rokowi nie równy 

ten royalty wychodzi chyba spoko w tym roku!

Przy dawce 100g koszt to niecałe 50zł brutto....

Opublikowano
2 godziny temu, arnoldino napisał(a):

Swojego zalałem jeszcze na szybko w niedzielę płynem do spryskiwaczy bo akurat na promocję trafiłem a nie chciało mi się rozkręcać całego. Pierwsze pójdą chwasty i robal to się przy okazji umyją.

Też tak zrobiłem mam nadzieję że płyn nie ma żadnych substancji szkodliwych na opryskiwacz. 

Przy okazji tak mój wygląda na dziś dostał wszystko w dwóch dawkach przed deszczami saletrosan , saletra i odżywki z robalem

IMG_20250317_094058.jpg

IMG_20250317_094048.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, wilkołak napisał(a):

Na dworze stoi opryskiwacz 

W stodole.

51 minut temu, kamil800 napisał(a):

Cos czuje, ze w najblizszych dniach bedzie wzmozona sprzedaż czesci 😂

Jak ktoś się przeliczył to się teraz drugi raz policzy 😅

Pompa na mrozie zawsze stawała, od 10 lat nie mam problemów.

Opublikowano
41 minut temu, panczo1922 napisał(a):

ten royalty wychodzi chyba spoko w tym roku!

Przy dawce 100g koszt to niecałe 50zł brutto....

Cenowo wychodzi ok ale bardzo słabo się rozpuszcza.

Opublikowano
2 minuty temu, Zetmar napisał(a):

Cenowo wychodzi ok ale bardzo słabo się rozpuszcza.

Dlatego wolę dołożyć 10zł do emponora

Opublikowano
25 minut temu, Jarek22B napisał(a):

Zamarzł i mój - dobrze że choć końcówki miałem pościągane bo ceramika przy mrozach łatwo się kruszy

Stal na dworze czy w wiacie ? 

Opublikowano
4 godziny temu, sawka71 napisał(a):

Też tak zrobiłem mam nadzieję że płyn nie ma żadnych substancji szkodliwych na opryskiwacz. 

Przy okazji tak mój wygląda na dziś dostał wszystko w dwóch dawkach przed deszczami saletrosan , saletra i odżywki z robalem

IMG_20250317_094058.jpg

IMG_20250317_094048.jpg

Ładny , rządki obrazkowe👍

Opublikowano

mazowieckie kiedy planujecie regulacja grzyb w rzepaku ? bo od piatku soboty piekna pogoda bez przymrozkow , a nastepny tydzien deszcze to moze po tych deszczach jak ruszy lepiej bedzie ?