Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, GABBER85 napisał(a):

ale będą jaja jak bedze N  po  3k a pszenica jak jutuber przepowiadał po  500zł 🫢

500 to nie ale 600 bardziej realne

Opublikowano
Godzinę temu, Alpacino napisał(a):

Nieliczni kupują nawóz akurat teraz ale zdarzają się takie sytuacje dziś jeden wracał z przyczepą ale chyba npk to był 😁

Czemu twierdzisz że nieliczni?

Musisz widzieć big baga na przyczepie by stwierdzić ruch w interesie?

Dziś handel to telefon i przelew. 

Przed zakupem zadaję sobie pytanie ile mogę stracić bądź nie stracić( zyskiem tego nie nazwę) przy aktualnej cenie.

I tak przy zakupie po 1650zł uznałem że  mam mniejsze szanse na to by kupić po 1450, a zdecydowanie większe na 2200 - 2500zł. Również małe szanse by cena pozostała w miejscu.

Opublikowano
2 godziny temu, Alpacino napisał(a):

Ludzie co się dzieje u mnie już 6,20 B7 od jutra kolejna podwyżka co lepsze zamówiłem i 5 minut później telefon że za tyle nie przywiozą jednak 🙈

Dziś jechałem w trasie to na orlenie co zawsze było-40gr mniej jak w moich okolicach to dziś 6.07zł ON, aż strach jechać na orlen w mojej okolicy jak tam zawsze cena najwyższa, wczoraj mieli 5.97zł

Opublikowano
3 godziny temu, Alpacino napisał(a):

Ludzie co się dzieje u mnie już 6,20 B7 od jutra kolejna podwyżka co lepsze zamówiłem i 5 minut później telefon że za tyle nie przywiozą jednak 🙈

U nas na Orlenie wczoraj 5,99 , a dziś już 6,17  , póki co nie zamawiam bo i tak nie mam gdzie lać , mam mauzera i wszystkie maszyny zalane jak cena była 5,30 za b0 . resztę to już po ile będzie to trzeba kupować w żniwa na bieżąco 

1 godzinę temu, Alpacino napisał(a):

A niech będzie i po 5 tysięcy kto to kupi 

Wszyscy , azot to podstawa , w okrojonych dawkach ale trzeba dać , inna sprawa w PK bo tutaj można spokojnie nie dać ani grama w jednym sezonie  i wszystko będzie ok (tak właśnie już jakiś czas temu postanowiłem przeskoczyć sezon z dawaniem PK 

Godzinę temu, Alpacino napisał(a):

Akurat teraz wątpię żeby sytuacja się powtórzyła i drastyczne wzrosty były cen zbóż jedynie rzepak może trochę podrożeć ze względu na jego powiązanie z rynkiem biopaliw 

Na bliskim wschodzie uprawa zbóż to marginalna sprawa więc nie ma co porównywać z Ukrainą , gdzie jest zbóż oporowo , i tak jak piszesz jedyna nadzieja to przy tej sytuacji to zwyżka cen rzepaku ze względu na biopaliwa 

Opublikowano
1 godzinę temu, krzysiek277 napisał(a):

Dziś jechałem w trasie to na orlenie co zawsze było-40gr mniej jak w moich okolicach to dziś 6.07zł ON, aż strach jechać na orlen w mojej okolicy jak tam zawsze cena najwyższa, wczoraj mieli 5.97zł

6,17 na górce

Opublikowano

LRA - lubelskie

6.25 zł/l B0 - Petrodom z możliwością zmiany ceny na wyższą

Tomex- cena z dnia dostawy także loteria 

Tydzień trzeba czekać na dostawę 

Dokupione na lokalnej stacji prawie 1 tyś litrów B0 po 6.15 zł/l 

Opublikowano
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Dzwoniłem do olbenzu, dzisiaj już nie przyjmują zamówień, trzeba dzwonić rano bo mają tyle zamówień że się nie wyrabiają , B0 6,23 b7 6,03 i cena codziennie rośnie. 

Dużo poszło w górę w Olbenzie , zamawiałem 12.06 po 5,45 B0 przywieźli pare dni później i ceny nie zmieniali jak inne firmy 

Opublikowano
7 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ale jak to drożeje? 

Tusk P0wiedział że P0 5.19

A nie ze jak wojna to PiS chciał się nachapać i ceny wzrosły nie z P0wodu konfliktów tylko ze pis chciał wydoić P0laków

I że Instrybutory P0 chorowali się z przepracowania bo ludzie w reklamówki leli 

No TUSEK P0każ tera że za ciebie P0 5.19 cały czas nawet jak ropy nie wydobędą

Bylo po tyle. Trzeba było kupować. Przywozili bez problemu. Nie jak za pisu że na stacjach po 5.99 a w hurcie nie dostępne. 

5 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Chcą chcą się nachapać bo w budżecie dziura. Barylka spadla 3 dolary względem tego jak skoczyła gdy zaatakowali Iran . Dolar na tym samym poziomie a w hurcie cały czas w górę. To tak Wygląda ta dobra i uśmiechnięta zmiana ? Mieli tak dbać o obywatela a doją jak inni. A Robercik udaje że deszcz pada 

Paliwo musi dobić w hurcie do 6.3 brutto. Nie podniosą w jeden dzień o złotówkę tylko codziennie po trochu. Zawsze tak było. 

Już Wam się od polityki lasuja mózgi. Widzicie jakiegos uśmiechniętego Kaczyńskiego. 

Według mnie kupowanie teraz na zapas to głupota. Do miesiące sytuacja się uspokoi i cena wróci poniżej 6. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał(a):

Ciekawe czy wtedy Tusk P0wie

Przepraszam nie da się P0 5.19

Skoncz już waćpan pier**lić w koło jedno i to samo 🤦🤦 tam miało być 5.19, a tam 10 zł no i ...

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, EppS napisał(a):

Chyba macie jakieś tajne informacje bo na teraz ropa praktycznie bez podwyżek.

ropa bez ale handlarze zarobią bo panika i sztuczna marża w górę 

Godzinę temu, yacenty napisał(a):

Klepnięte zamówienie na jutro, dolewam wszystko na full.
B0 - 6.29
B7 - 6.09

do 12 nawet nie odbierali telefonów.

na stacji 5,89 

Opublikowano
3 godziny temu, Agrest napisał(a):

Czemu twierdzisz że nieliczni?

Musisz widzieć big baga na przyczepie by stwierdzić ruch w interesie?

Dziś handel to telefon i przelew. 

Przed zakupem zadaję sobie pytanie ile mogę stracić bądź nie stracić( zyskiem tego nie nazwę) przy aktualnej cenie.

I tak przy zakupie po 1650zł uznałem że  mam mniejsze szanse na to by kupić po 1450, a zdecydowanie większe na 2200 - 2500zł. Również małe szanse by cena pozostała w miejscu.

Oczywiscie że nie ale mam znajomą która jest księgową prowadzi księgowość od mniejszych po bardzo duże gospodarstwa rolne i znam sytuację na bieżąco to mi jakiś pogląd daje do tego dochodzą rozmowy z okolicznymi rolnikami na różnego typu wydarzeniach rolniczych 😁

• Root Admin
Opublikowano
6 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

ropa bez ale handlarze zarobią bo panika i sztuczna marża w górę 

na stacji 5,89 

To przywieź mi B0 1500l.

Opublikowano (edytowane)

Jak by zmienili mi cenę na wyższą to nie biorę,pojadę kilka baniek kupię na razie starczy ,u nas B0 mają tez na cpn takich nie firmowych. Przynajmniej jak podjedziesz pod dystrybutor to wiesz ile kosztuje lejesz i płacisz a jakby się trafiło że zamówiłem za tyle a potem oni mówią z 50 groszy więcej i to ci przywiozą to ich pierniczę

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
2 godziny temu, yacenty napisał(a):

Klepnięte zamówienie na jutro, dolewam wszystko na full.
B0 - 6.29
B7 - 6.09

do 12 nawet nie odbierali telefonów.

1 godzinę temu, Mateusz3512 napisał(a):

LRA - lubelskie

6.25 zł/l B0 - Petrodom z możliwością zmiany ceny na wyższą

Tomex- cena z dnia dostawy także loteria 

Tydzień trzeba czekać na dostawę 

Dokupione na lokalnej stacji prawie 1 tyś litrów B0 po 6.15 zł/l 

Te ceny co piszecie to hurt ? jeśli tak to na stacjach jest taniutko na obecną chwilę bo prawie taka sama cena , więc jutro na stacjach kolejne +20 groszy na ok 6,40

Opublikowano
57 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Po 60zł, a w innych miejscach już 77zł butla 

IMG_20250623_160539.jpg

PKS Radzyń 5.90 ropa

Totak w dzień bez krępacji leja gaz, myślałem że tylko wieczorem jak nikt nie widzi 😁

• Haha 1
  • Root Admin
Opublikowano
6 minut temu, mysza103 napisał(a):

Te ceny co piszecie to hurt ? jeśli tak to na stacjach jest taniutko na obecną chwilę bo prawie taka sama cena , więc jutro na stacjach kolejne +20 groszy na ok 6,40

to dostawa 1000l, więc taki mini hurt ale dostawa wliczona w cenę, przecież cysterna i pracownik nie są na powietrze.
Tu tylko ojciec otwiera bramę i przybija pieczątkę po dostawie