Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Większość ma się za znawców rynku nawozowego i przy każdej cenie twierdzą że jest jeszcze czas na zakup i będzie taniej a tymczasem wiadomo że przyjdzie wiosna i nawóz jest do wysiania to że raz na 50 lat nawóz staniał z ceny bardzo drogiej na drogą nie świadczy o tym że tak się stanie kolejny raz -nie ma opcji żeby do końca maja poszło coś w dół 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kampl napisał(a):

To już się 10 tys na etacie zarabia? 

Znajomy Majster robi wykończeniowke to liczy sobie 600zl za dzień, robi więcej niż 8h.U siebie w domu to robiłem Co, łazienkę, przeróbka wody to by się zgadzało bo po tyle każdy sobie woła.

24 minuty temu, mysza103 napisał(a):

Tak jak wcześniej pisałem że na przyszły rok raczej ciężko będzie kupić azot w tych cenach co się kupiło na ten rok

Przecież trump obiecał że zaleje świat tanią ropa i gazem.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Bo nie każdy jest taki sam, to znów z ludźmi się trzeba użerać. A gospodarka to jeszcze taka trochę wolność.

Edytowane przez Tigon
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tigon napisał(a):

Ja jeszcze nie mam na drugą dawkę i co, sram na to 🤣

Też przez zbieg niefortunnych zdarzeń nic na drugą jeszcze nie kupiłem. Zborze na magazynie i jakoś to będzie. Saletrosan 26 1600 z groszami tydzień temu przywiozłem i już wysłałem a na drugą dawkę deszczu nie widać

Opublikowano
Godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Dwie osoby plus emerytura babki i w sumie może być te 10 tyś 

Nie rozumiem skąd ta szydera, zazdrość?  Przecież nikt nie broni pójść na etat, chyba, że ktoś nic po za ryciem w bryłach nie potrafi więc do kogo pretensje? Osobiście pracuje na etacie i gospodarka jest tylko i wyłącznie zajebistą odskocznią od życia codziennego. Natomiast to, że nie muszę siedzieć z kartką i liczyć każdy grosz podwyżki w azotach czy sor to tylko i wyłącznie moja osobista zasługa, ba... może i nawet sukces życiowy ;)

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, kampl napisał(a):

To już się 10 tys na etacie zarabia? 

Spawacz w państwowej spółce takiej jak np. Bumar Gliwice, bez problemu.

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Czemu wszyscy nie pójdą na etat te kokosy zarabiać?

Ja wiem 🤭🤣🤣🤣🤣🤭

Nie ma tylu etatów, a poza tym większości zwyczajnie nie chce się robić, bn łun je bamber 🤣

Opublikowano
16 minut temu, boogie7 napisał(a):

Nie ma tylu etatów, a poza tym większości zwyczajnie nie chce się robić, bn łun je bamber 🤣

Tylko trzeba umieć , mie chęci i najważniejsze papier, a takich mało wśród młodych

Opublikowano
30 minut temu, boogie7 napisał(a):

A ja bym powiedział ze nie każdy potrzebuje szarpać się z etatem a później jeszcze z gospodarką. Jak ktoś się urodził żeby robić to nie ma co mu żałować. Chociaż roboty nie przerobi. A jak dla kogoś ważniejsze żeby obrobić gospodarkę a potem poleżeć czy z rodziną czas spędzić to jego wola. I nie ma co się śmiać że każdy grosz liczy. Jak komuś nie szkoda ciężko zarobionych pieniędzy oddawać pośrednikom czy firmom to jego sprawa. Panowie w krawatach takich lubią. Ciągnąć dwa etaty żeby potem większość tej kasy im oddać bo się może pochwalić że nie patrzy na cenę 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, wilkołak napisał(a):

Tylko trzeba umieć , mie chęci i najważniejsze papier, a takich mało wśród młodych

Ludzie kończą wyższą szkołę melanżu na wypiź***owicach podgórnych albo jakieś hotelarstwa czy administrację i potem łolaboga zły świat się uwziął a oni najniższa krajowa. A pójść w zawód nie ma komu bo przecież jak to mój studiów ma nie mieć? I tak to się kręci. Druga kwestia że co trzecia osoba ma tyle pod kaszkietem że ledwo łączy chodzenie z oddychaniem i potem też zdziwiony

Edytowane przez STIG13
  • Like 4
Opublikowano

Jaki zlot specjalistów. Przychodzą na forum rolnicze poopowiadać swoje mądrości. Nie ma forum spawaczy magazynierów czy innych programistów. Wszyscy chcą odreagować i wyżyć się jak ciężko w rolnictwie...

• Haha 5
Opublikowano

Roboty nie przerobisz to jest teraz myśl przewodnia całej Europy. Pogadamy za 20-30 lat jak zaczną płacić emerytury obecnym 30-40 latkom. Na każdym kroku chińskie samochody elektronika narzędzia a tu będzie wszystko bez roboty...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie w nowym sezonie 2026! 🌱
      Wchodzimy w ten rok z wieloma niewiadomymi dotyczącymi kosztów produkcji. Tradycyjnie, jednym z największych kosztów w naszych gospodarstwach są nawozy. Dlatego otwieram oficjalny wątek zbiorczy, który – mam nadzieję – pomoże nam wszystkim w podejmowaniu decyzji zakupowych.
      Poniżej lista pytań, które nurtują nas wszystkich na starcie roku. Postaramy się w tym wątku wspólnie na nie odpowiedzieć:
      Jakie są ceny nawozów na początku 2026 roku?
      Ile kosztuje saletra amonowa (Pulan, Zaksan, Anwil) w 2026?
      Jak kształtują się ceny mocznika (z inhibitorem i bez)?
      Ile zapłacimy za Polifoskę 6 i 8 oraz inne NPK?
      Po ile chodzi RSM i saletrzak?
      Czy warto kupować teraz, czy czekać na korekty cenowe?
      Zapraszam do wymiany konkretnych informacji. Abyśmy mieli jasny obraz rynku (detal vs hurt), proszę o wpisywanie cen według sprawdzonego schematu:
      Województwo / Powiat:
      Produkt (Nazwa handlowa):
      Cena (netto/brutto):
      Opakowanie (BigBag / Worek / Luz):
      Ilość (detal / całe auto 24t):
      Warunki (płatność, dostawa w cenie?):
      Przykład: Powiat świdnicki, Saletra Zaksan 33,5 – cena 1300 zł netto – zakup całosamochodowy, płatność przy odbiorze.
      Ważna uwaga: Nawozy to temat, który budzi emocje ze względu na powiązania z polityką i cenami gazu. Proszę jednak, abyśmy w tym wątku skupili się na merytoryce i cenach. Unikajmy wycieczek politycznych i kłótni – szanujmy się nawzajem i swój czas.
      Jaka jest sytuacja u Waszych lokalnych dystrybutorów? Magazyny pełne czy braki towaru? Zapraszam do dyskusji!
    • Przez DW88663311
      Witam 
       lamborghini premium 950dt 
      Miga kontrolka wykrzyknik w trójkacie 3 razy wolno i 5 razy szybko(pewnie bląd 35?i kompletnie nie reaguje rewers przód tył.nie jedzie kompletnie

• Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v