Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, Strongman napisał(a):

Ja mam kasę i biorę kredyty fabryczne bo po co ją wydawać jak za darmo te kredyty a kasa zarobi na co innego więc poco płacić całość jak i za ile procent dadzą a reszta zarabia na co innego.

Za darmo nic nie ma wszystko wliczone w maszynę jeżeli chodzi o kredyt fabryczny 😁

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, LonelySoul napisał(a):

Joker ma jakieś umowy podpisane, nie wstawił żadnego filmu że strajku , nawet jak wstawił post z listą importerów z Ukrainy to był może godzinę i usunął. Trochę wygląda to tak że mimo że to jego kanał to treści są już cenzurowane 

Kasa kasa kasa, Panie kasa.

Teraz jest sztuka tak reklamować, żeby nie wyglądało to na reklame. Ma to wyglądać na testowanie produktu itp, trochę zmiana prawa im przeszkodzila ale pieniądz rządzi.

Kiedys zerknąłem pary raz jak knur pluł na różne firmy do czasu jak mu wypozyczyli lub sypneli groszem, to wtedy były najlepsze na świecie. Tacy ludzie bez zasad, ale ma, albo miał swoje 5 minut i to wykorzystuje - chyba bo nie oglądam.

Opublikowano
7 godzin temu, Strongman napisał(a):

Ja mam kasę i biorę kredyty fabryczne bo po co ją wydawać jak za darmo te kredyty a kasa zarobi na co innego więc poco płacić całość jak i za ile procent dadzą a reszta zarabia na co innego.

Kredyt za darmo , to tak samo jak hodowla tucznika swoim zbożem , też darmowe bo z silosu.

• Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Chemię kupuję w lokalnym sklepie. A wiesz dlaczego, bo ceny są takie same jak u Osadkowskiego czy innych sklepach internetowych ... Mają bardzo konkurencyjne ceny i raczej towaru na półce nie brakuje.

Czyli jednak są sprzedawcy, którzy nie wyje***li marży w kosmos. Rekordowa różnica cen pomiędzy sklepem internetowym a lokalnym jaką spotkałem to 194 zł za 5 l chlorotoluronu przez Internet i 230 zł za to samo w sklepie niedaleko (to było w zeszłym roku). Z reguły jest tam 5-10 zł drożej na opakowaniu.

15 godzin temu, Alpacino napisał(a):

Tak jak się ludzie nauczą to i środki będą zamawiać razem i dojdzie do tego że kolejnym dystrybutorami będą tik tokerzy youtuberzy którzy będą sprzedawać swoim widzom 😁 

Są okolice, gdzie się nie dogadasz. Próbowałem ze znajomym (bardzo dobrym-prawie jak rodzina) wspólny zakup wapna to nie idzie się porozumieć. A co dopiero z obcym. Prędzej by się pozabijali jak dogadali.

Na lokalnym składzie najtaniej w przeliczeniu na czysty składnik wychodzi nowy Tarnogran Pro-2400 zł/t brutto.

Opublikowano
Teraz, Młody1997 napisał(a):

Czyli jednak są sprzedawcy, którzy nie wyje***li marży w kosmos. Rekordowa różnica cen pomiędzy sklepem internetowym a lokalnym jaką spotkałem to 194 zł za 5 l chlorotoluronu przez Internet i 230 zł za to samo w sklepie niedaleko (to było w zeszłym roku). Z reguły jest tam 5-10 zł drożej na opakowaniu.

Niższa marża ale spory obrót i idzie, do tego w miejscowości są 2 sklepy z chemią rolniczą. Coś tam nieraz jest w internecie tańsze, ale na tyle, że jak dołożysz kuriera to już nie ma sensu zamawiać przez internet. 

Opublikowano

Z wspólnymi zakupami jest naprawdę ciężko, jak chodziłem i dzwoniłem to kupowaliśmy wspólnie z sąsiadami. Wystarczy że trochę odpuściłem to sami zamawiali nie dając znać. Kilka razy w rodzinie próbowałem to też nie.

Kiedyś była większa współpraca, nawet wspólne zamawianie paliwa. Teraz widzę że jak postawiłem nowe budynki to niektórzy jakby jeszcze bardziej się odwrócili. Na szczęście z niektórymi mozna współpracować.

Nie bez powodu jest powiedzenie że lepiej z mądrym coś zgubić niż z głupim znaleźć.

• Like 8
Opublikowano

Na wsi już tak jest. Żeby Tobie wygniło i rzepak po siewie zaklepało(ostatnio się z tym spotkałem) a jemu żeby urosło. Albo komentarze typu nie doł nawozu, ale blade, albo ale dojeboł, pewno mu się zwali. Łoo, na tym polu to moim gnoju rośnie (wymiana za słome). Ciekawe czy mu ukraińce przyjadu, może zamknu granice. Musi wiele wody upłynąć, żeby tych toksyków wypłukać, tylko na niewiele się to zdaje, bo jak w domu gadają, tak i dzieci gdakają.

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
49 minut temu, Bartek933 napisał(a):

Z wspólnymi zakupami jest naprawdę ciężko, jak chodziłem i dzwoniłem to kupowaliśmy wspólnie z sąsiadami. Wystarczy że trochę odpuściłem to sami zamawiali nie dając znać. Kilka razy w rodzinie próbowałem to też nie.

Kiedyś była większa współpraca, nawet wspólne zamawianie paliwa. Teraz widzę że jak postawiłem nowe budynki to niektórzy jakby jeszcze bardziej się odwrócili. Na szczęście z niektórymi mozna współpracować.

Nie bez powodu jest powiedzenie że lepiej z mądrym coś zgubić niż z głupim znaleźć.

Jakie wspólne zakupy żeby jeden drugiego wyśmiał że za mało nawozu daje albo takimi słabymi środkami pryska nawet jak zapytasz sąsiada czym pryskał to ci powie że nie pamięta odmiany pszenicy ci nie powie a co mówić o wspólnych zakupach 😁

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

Ach te polaczki, tylko potrafią wyliczać kto ile zarabia, ale czemu sami nie zrobią tego samego kroku? Tylko wiecznie bo ktoś ma więcej, bo ktoś kupuje itp.

12 godzin temu, mysza103 napisał(a):

Przecież on cały czas mówi że mają tyle krów , tyle pola że 15 osób u nich pracuje na cały etat , więc raczej bardziej się zajmuje zarządzaniem tymi ludzmi niż robotą w polu , 

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A niech sobie zarabia na filmikach, ja mu tam nie bronię...

12 godzin temu, lukasz1995 napisał(a):

Mówisz o Fit Farmerze

12 godzin temu, krzysiek277 napisał(a):

A ja o jockerze

12 godzin temu, Strongman napisał(a):

a niech sobie zarabiają ile chcą,tylko te tytuły filmów u jokera mi się nie podobają.A ten joker moc to ma bo jak zamówiłem te skrzynkę z chotkowa co reklamowali to pól roku i jeszcze nie zrobiona tyle zamówień przez jego filmy.

11 godzin temu, LonelySoul napisał(a):

Joker ma jakieś umowy podpisane, nie wstawił żadnego filmu że strajku , nawet jak wstawił post z listą importerów z Ukrainy to był może godzinę i usunął. Trochę wygląda to tak że mimo że to jego kanał to treści są już cenzurowane 

10 godzin temu, slavik80 napisał(a):

Ja jestem na agrofoto I mam np ten kredyt na 2% bodajze wprowadzony przez Telusa. Msm tez I kredyt fsbryczny na ciągnik  . Dopóki  mogę spłacac I mam zdolnosc kredytową yo czemu nie? Aby nazbierac pełną kwotę to pewnie by inflacja te oszczędnosci zjadła.

10 godzin temu, karol19920 napisał(a):

Z tymi rolniczymi celebrytami jest tak że jakby nie było z tego mamony i nikt by tego nie oglądał to by tego nie nagrywali. Jest popyt to i jest podaż. Kasa z tego jest, jockery w kilka lat pchnęli gospodarkę mocno, i niech ktoś nawet nie mówi że z tej produkcji roślinnej, świruje pawiana to ma bo nic merytorycznego tam nie ma.Ktoś tu powiedział każdy może nagrywać. Oczywiście że tak, tylko nie każdy ma w sobie to coś że wlezie z kamerą do chałupy i nagrywa co się dzieje u niego na cały internet. Dla mnie to jest trochę już przekroczenie pewnych granic.

10 godzin temu, Strongman napisał(a):

10 godzin temu, mysza103 napisał(a):

A to nie wiem kto kim jest , nie oglądam żadnego to i nie kojarzę który- który , gdzieś mi się na fejsie filmik wyświetlił  

10 godzin temu, Alpacino napisał(a):

Za darmo nic nie ma wszystko wliczone w maszynę jeżeli chodzi o kredyt fabryczny 😁

5 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kasa kasa kasa, Panie kasa.

Teraz jest sztuka tak reklamować, żeby nie wyglądało to na reklame. Ma to wyglądać na testowanie produktu itp, trochę zmiana prawa im przeszkodzila ale pieniądz rządzi.

Kiedys zerknąłem pary raz jak knur pluł na różne firmy do czasu jak mu wypozyczyli lub sypneli groszem, to wtedy były najlepsze na świecie. Tacy ludzie bez zasad, ale ma, albo miał swoje 5 minut i to wykorzystuje - chyba bo nie oglądam.

3 godziny temu, marek1977 napisał(a):

Kredyt za darmo , to tak samo jak hodowla tucznika swoim zbożem , też darmowe bo z silosu.

1 godzinę temu, Młody1997 napisał(a):

Są okolice, gdzie się nie dogadasz. Próbowałem ze znajomym (bardzo dobrym-prawie jak rodzina) wspólny zakup wapna to nie idzie się porozumieć. A co dopiero z obcym. Prędzej by się pozabijali jak dogadali.

Na lokalnym składzie najtaniej w przeliczeniu na czysty składnik wychodzi nowy Tarnogran Pro-2400 zł/t brutto.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Niższa marża ale spory obrót i idzie, do tego w miejscowości są 2 sklepy z chemią rolniczą. Coś tam nieraz jest w internecie tańsze, ale na tyle, że jak dołożysz kuriera to już nie ma sensu zamawiać przez internet. 

38 minut temu, toooomaszewski napisał(a):

Na wsi już tak jest. Żeby Tobie wygniło i rzepak po siewie zaklepało(ostatnio się z tym spotkałem) a jemu żeby urosło. Albo komentarze typu nie doł nawozu, ale blade, albo ale dojeboł, pewno mu się zwali. Łoo, na tym polu to moim gnoju rośnie (wymiana za słome). Ciekawe czy mu ukraińce przyjadu, może zamknu granice. Musi wiele wody upłynąć, żeby tych toksyków wypłukać, tylko na niewiele się to zdaje, bo jak w domu gadają, tak i dzieci gdakają.

Ostatnia strona w cenach nawozów.

Agrest miał rację żeby stąd spirdalac. 

Co do inicjatywy kuli dejta se na wstrzymanie. Okaże się za kilka dni co mu z tego wyjdzie. Ja przy 50 t jak będę miał 20zl/t taniej za nic to biorę.

Opublikowano

Moderatorzy to się cieszą, że ruch w ogóle tutaj jest. Jakby taki rygor tutaj był jak w wojsku to by ono umarło 😅

11 minut temu, limousine napisał(a):

Ostatnia strona w cenach nawozów.

Agrest miał rację żeby stąd spirdalac. 

Co do inicjatywy kuli dejta se na wstrzymanie. Okaże się za kilka dni co mu z tego wyjdzie. Ja przy 50 t jak będę miał 20zl/t taniej za nic to biorę.

Kula sam powiedział, że jest optymistą. A ja jestem realistą.

• Like 4
Opublikowano
2 godziny temu, Bartek933 napisał(a):

Wszystko innych w oczy kuje. Jakim kosztem to przyszło nikogo nie interesuje tylko efekt ale tak wygląda ten kraj...

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, toooomaszewski napisał(a):

Przynajmiej są szczerzy i dzieci wychowują po bożemu , mają  przecież bąąkiewicza za wzór co powiada że w jednej ręce trzeba trzymać różaniec a w drugiej kose 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Młody1997 napisał(a):

Ostatie lata jest przyzwoicie bo coraz więcej młodych rolników a i terenowych sprzedaców można cene sprawdzić w necie ale jeszcze kilka lat temu cena razy dwa w sklepie stacjonarnym była normą , jak za olej w sklepie rolniczym zapłaciłem 140 zł a w necie 80 to czesto ceny sprawdzam i smart se wykupiłem 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

U mnie gł*pi superol w sklepie chcą 300zł a z alledrogo przywiezie do domu za 210 ten sam, ale jak to u mnie jedna właścicielka sklepu mówi, te z neta są gorszej jakości 😁 

Na Alledrogo nigdy bym oleju nie kupił, remont silnika sporo droższy niż te parę groszy różnicy na cenie oleju ... Zresztą, chemii rolniczej też bym tam nie kupił, jedynie znane sklepy z chemią rolniczą.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 7
Opublikowano (edytowane)

na alegro jest np . mizar sklep i ceny ma jak u innych sprzedawców na alegro . 

8 minut temu, krzysiek277 napisał(a):

U mnie gł*pi superol w sklepie chcą 300zł a z alledrogo przywiezie do domu za 210 ten sam, ale jak to u mnie jedna właścicielka sklepu mówi, te z neta są gorszej jakości 😁 

słodki sekret, jak masz apke orlen to wchodzi z orlenu na alegro i za kazdy 1 zł wydane na alegro naliczają 4 pkt vitaj , ostatnia za myjke cisnieniową odebrałem 4  konkret burgery 🙃

Edytowane przez jarecki
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, jarecki napisał(a):

na alegro jest np . mizar sklep i ceny ma jak u innych sprzedawców na alegro . 

Raz zamówiłem Motul 7100 na allegro, i jakoś organoleptycznie różnił się od końcówki która mi została z zeszłego roku. Kupiłem nowy stacjonarnie (25zł drożej za 4l) i był taki sam jak ten mój stary, ten na allegro zostawiłem do celów gdzie jakość oleju nie ma znaczenia ...

Tylko te motule to akurat często podrabiają ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

a ja kupiłem ze sklepu karton oleju Turdus w 5 l zapakowany firmowy i sie różniły , być może inne partie , nie sprawdzałem nr parti ,  więc nieraz rózne partie tak samo jak paliwo  ON niebieskie , zielone , zółte