Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

TeamAgro Krystyna Kuczyńska -  do 15 paź cena saletry brutto  1555 zł  powiadają że będzie tylko drożej . Od 1 stycznia 2026 podatki będą większe i nawozy też .

Siennica Nadolna - Pieczątka saletra 1730 zł brutto i praktycznie  w każdym składzie podobna cena saletry .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, galan99 napisał(a):

TeamAgro Krystyna Kuczyńska -  do 15 paź cena saletry brutto  1555 zł  powiadają że będzie tylko drożej . Od 1 stycznia 2026 podatki będą większe i nawozy też .

Jakie podatki będą większe? Na cenę nawozu mają wpływ rolnicy i ich zapotrzebowanie będą kupować to obniżek nie będzie skoro wiedzą że będzie drożej to dlaczego robią  gwarancje ceny do końca roku? Jak ma ktoś kasę niech kupuje ktoś musi kupić drożej żeby ktoś mógł kupić taniej 😁😁od 16 zaliczki to dlatego do 15 😁

Edytowane przez Alpacino
  • Like 2
Opublikowano
54 minuty temu, krzysiek277 napisał(a):

Tylko weźcie sobie też zobaczcie że przyjeżdża z pola i zamiast iść leżeć to siedzi kilka godzin i film montuje, to samo w polu, ile czasu sie marnuję na to nagrywanie, każdy może nagrywać i brac mamonę 

Przecież on cały czas mówi że mają tyle krów , tyle pola że 15 osób u nich pracuje na cały etat , więc raczej bardziej się zajmuje zarządzaniem tymi ludzmi niż robotą w polu , 

Opublikowano
6 minut temu, mysza103 napisał(a):

Przecież on cały czas mówi że mają tyle krów , tyle pola że 15 osób u nich pracuje na cały etat , więc raczej bardziej się zajmuje zarządzaniem tymi ludzmi niż robotą w polu , 

Mówisz o Fit Farmerze

Opublikowano (edytowane)

a niech sobie zarabiają ile chcą,tylko te tytuły filmów u jokera mi się nie podobają.A ten joker moc to ma bo jak zamówiłem te skrzynkę z chotkowa co reklamowali to pól roku i jeszcze nie zrobiona tyle zamówień przez jego filmy.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
39 minut temu, Alpacino napisał(a):

Jakie podatki będą większe? Na cenę nawozu mają wpływ rolnicy i ich zapotrzebowanie będą kupować to obniżek nie będzie skoro wiedzą że będzie drożej to dlaczego robią  gwarancje ceny do końca roku? Jak ma ktoś kasę niech kupuje ktoś musi kupić drożej żeby ktoś mógł kupić taniej 😁😁od 16 zaliczki to dlatego do 15 😁

Jaki wpływ mają rolnicy? Zazwyczaj cena im bliżej sezonu tym wyższa, a nawet jak spadnie to zazwyczaj jak pierwsza dawka posiana. Większy wpływ na cenę ma cena ziarna, bo nawet jak gaz tanieje a zboże drogie to nawóz nie stanieje. A rolnicy jak co roku jeden kupuje w lato, drugi jesienią trzeci zimą, a czwarty jak na pole ma jechać siać.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Alpacino napisał(a):

Nie nadążasz ?.

Od 2026 roku ceny nawozów będą wyższe? Wchodzi nowy podatek węglowy - CBAM .

W grudniu tego roku kończy się okres przejściowy na dostosowanie się do nowego narzędzia polityki klimatycznej UE. Mowa o CBAM - czyli opłacie za emisję CO2. Czym jest CBAM i jak wpłynie na ceny nawozów od przyszłego roku

https://www.topagrar.pl/articles/zarzadzanie/od-2026-roku-ceny-nawozow-beda-wyzsze-wchodzi-nowy-podatek-weglowy-cbam-2539588?fbclid=IwY2xjawNaNIhleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBaVGZRVnNLbDNHZUxrQlJpAR54tyxgLlQvW-XCiczcf2VLL52-fhGZyGzvMQjb

Edytowane przez galan99
  • Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał(a):

Nie nadążasz ?.

Od 2026 roku ceny nawozów będą wyższe? Wchodzi nowy podatek węglowy - CBAM .

W grudniu tego roku kończy się okres przejściowy na dostosowanie się do nowego narzędzia polityki klimatycznej UE. Mowa o CBAM - czyli opłacie za emisję CO2. Czym jest CBAM i jak wpłynie na ceny nawozów od przyszłego roku

https://www.topagrar.pl/articles/zarzadzanie/od-2026-roku-ceny-nawozow-beda-wyzsze-wchodzi-nowy-podatek-weglowy-cbam-2539588?fbclid=IwY2xjawNaNIhleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBaVGZRVnNLbDNHZUxrQlJpAR54tyxgLlQvW-XCiczcf2VLL52-fhGZyGzvMQjb

To czy wpłynie tego nikt nie wie już raz były cuda z paliwem każdy mówił że wróci VAT od nowego roku i cena wzrośnie a została taka sama tak że zobaczymy

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Alpacino napisał(a):

To czy wpłynie tego nikt nie wie już raz były cuda z paliwem każdy mówił że wróci VAT od nowego roku i cena wzrośnie a została taka sama tak że zobaczymy

Kupię u TeamAgro Krystyna Kuczyńska. Po 1555 zł brutto . Będę tylko obserwował jak drożeje .

Na składach  saletra jest obecnie po 1700 zł brutto .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Kupię u TeamAgro Krystyna Kuczyńska. Po 1555 zł brutto . Będę tylko obserwował jak drożeje .

Wydaje mi się że przy tych cenach sprzedaż nawozów się zmniejszy chyba że tylko u nas  a luke wypełnią inne kraje kupując nasz Polski nawóz. Cena nawozu na razie nie spada bo muszą sprzedać ten z poprzednich zamówień co mają na placu a zaraz będą nowe dostawy i nowa cena oczywiście niższa 

Opublikowano
51 minut temu, Strongman napisał(a):

a niech sobie zarabiają ile chcą,tylko te tytuły filmów u jokera mi się nie podobają.A ten joker moc to ma bo jak zamówiłem te skrzynkę z chotkowa co reklamowali to pól roku i jeszcze nie zrobiona tyle zamówień przez jego filmy.

Joker ma jakieś umowy podpisane, nie wstawił żadnego filmu że strajku , nawet jak wstawił post z listą importerów z Ukrainy to był może godzinę i usunął. Trochę wygląda to tak że mimo że to jego kanał to treści są już cenzurowane 

Opublikowano
10 minut temu, galan99 napisał(a):

Na składach  saletra jest obecnie po 1700 zł brutto .

Poszukaj jakiegoś większego dystrybutora od Pani Krystyny bo można kupić taniej 😁

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał(a):

Nic nie szukam i nie będę szukał do 15 cena jest dobra na saletrę .

Szukajcie czekajcie do wiosny na tanią saletrę .

Będziemy czekać będzie taniej za dużo nie zdrożeje chyba że wezmą te kredyty na 1 procent i zaczną zamawiać na 3 lata do przodu 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Desperado napisał(a):

Ale to na pewno nikt z AF, tu nikt kredytów nie ma i nie bierze, musi jakie tubylcy tam stali.

Ja jestem na agrofoto I mam np ten kredyt na 2% bodajze wprowadzony przez Telusa. Msm tez I kredyt fsbryczny na ciągnik  . Dopóki  mogę spłacac I mam zdolnosc kredytową yo czemu nie? Aby nazbierac pełną kwotę to pewnie by inflacja te oszczędnosci zjadła.

Opublikowano

Z tymi rolniczymi celebrytami jest tak że jakby nie było z tego mamony i nikt by tego nie oglądał to by tego nie nagrywali. Jest popyt to i jest podaż. Kasa z tego jest, jockery w kilka lat pchnęli gospodarkę mocno, i niech ktoś nawet nie mówi że z tej produkcji roślinnej, świruje pawiana to ma bo nic merytorycznego tam nie ma.Ktoś tu powiedział każdy może nagrywać. Oczywiście że tak, tylko nie każdy ma w sobie to coś że wlezie z kamerą do chałupy i nagrywa co się dzieje u niego na cały internet. Dla mnie to jest trochę już przekroczenie pewnych granic.

• Like 6
Opublikowano (edytowane)

Ja mam kasę i biorę kredyty fabryczne bo po co ją wydawać jak za darmo te kredyty a kasa zarobi na co innego więc poco płacić całość jak i za ile procent dadzą a reszta zarabia na co innego.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, lukasz1995 napisał(a):

Mówisz o Fit Farmerze

2 godziny temu, krzysiek277 napisał(a):

A ja o jockerze

A to nie wiem kto kim jest , nie oglądam żadnego to i nie kojarzę który- który , gdzieś mi się na fejsie filmik wyświetlił