Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dzieci już piaskownicę mają, a ja za stary na zabawy w piaskownicy xD 

Jak nie skasują dopłat do kwiatków, bo wtedy zostaniesz z nic nie wartą ziemią ...

Pakiet eko, łubiny inne gryki czy nostrzyki i po 5 latach mamy prawie zwrot inwestycji, brak też obaw, że zabiorą dopłatę ekologiczną

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał(a):

To nie ten konkurs. To bezpłatna próby glebowe. 15szt do 50ha, 40 sztuk powyżej 50ha.

A w grunt to urodzaj wygrałem 1000zł

tak mi ostatnio pobadali że wyszło, że praktycznie nic nie mam w glebie 

kupię auto rsm priv

Opublikowano
23 minuty temu, Strongman napisał(a):

Co tam przyjechało 

20250129_160110.jpg

Tak pod chmurką bez przykracia będzie stało

4 minuty temu, XTRO napisał(a):

kupię auto rsm priv

A jesteś pewien że coś jest

Opublikowano (edytowane)

Godzinę temu, wilkołak napisał(a):

Tak pod chmurką bez przykracia będzie stało

co mu będzie jak trochę postoi na dworze ? w tamtym roku korn kali i dap przyszły na miesiąc przed sianiem stały na kostce i normalnie się siało bez żadnych zbryleń . Teraz też siarczan magnezy przyszedł tydzień temu i stoi na dworze , zresztą dziś zacząłem siać ( sieje się elegancko na koła nie oblepia wogule ) jutro się skończy i trzeba będzie myśleć o zasilaniu roślin dopiero azotem , a coś mi się wydaję że będzie to szybciej niż póżniej 

20250129_144742.jpg

20250129_145238.jpg

20250127_161604.jpg

Edytowane przez mysza103
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jacus napisał(a):

nie dostales meila za nic z tego ??

chyba w grudniu rozsylali..

kasy nie ma i nie bedzie-juz w lecie pozwalniali przedstawicieli.

faktycznie sprawdziłem maila i sam pisałem do nich w grudniu co z tymi badaniami.
Zapomniałem 😅

Przedstawiciel był w maju i  mówił, ze nieciekawa sytuacja w firmie i nie wie co dalej będzie .

Odpisali to.

"

Z przykrością informujemy, że ze względu na trudną sytuację firmy nie będziemy 
w stanie w tym roku zrealizować XII edycji Programu Grunt to Wiedza. Projekt zostaje zawieszony do odwołania. Za wszelkie niedogodności bardzo Państwa przepraszamy
 i jednocześnie zobowiązujemy się w przypadku wznowienia programu 
do zakwalifikowania Państwa w pierwszej kolejności.
9 godzin temu, Agrest napisał(a):

Raz sprzedawca podał moje dane przedstawicielowi, drugim razem sam zadzwoniłem do przedstawiciela GA by mnie wpisał. 

i robili za friko ? 😜

Edytowane przez Michall51
Opublikowano (edytowane)

Tak sucho? u mnie to gumowce by zostały:) jak mróz nie zetnie nie ma mowy o sianiu czegokolwiek niedaleko ode mnie TPI ja TKI jak jechałem po siarczan to już widziałem jak Fendt wyciągał drugie utopionego:)

Edytowane przez Grab12
Opublikowano
2 godziny temu, XTRO napisał(a):

kupię auto rsm priv

Koledze macherzy z Timac'a tak samo robią 😆

Opublikowano
Godzinę temu, rocco0987 napisał(a):

patrz ja z 50 km na południe od Ciebie a u mnie takie błoto że buty można pogubić.

Wszystko zależy od gleby , znając życie to o de mnie na południe 4 km już są sapy i gliny , to tam pewnie jeszcze mokro

Opublikowano
38 minut temu, Badwolf napisał(a):

@mysza103 myślisz że od soboty pozwolą? Wydaje mi się że ogłaszali zawsze wcześniej coś, gdy włączali ten azot rok temu. Ktoś pamięta, jak to było?

Powinni. 5 dni będzie powyżej tych 3 stopni 

Opublikowano
37 minut temu, Badwolf napisał(a):

@mysza103 myślisz że od soboty pozwolą? Wydaje mi się że ogłaszali zawsze wcześniej coś, gdy włączali ten azot rok temu. Ktoś pamięta, jak to było?

Raczej nic nigdy wcześniej nie ogłaszają tylko jest mapka i według niej można coś działać , czyli jak są spełnione warunki do siania azotu to powiat podświetla się na żółto imożna siać wówczas na legalu , 

a swoją drogą zapoda ktoś namiar do tej mapki ? bo gdzieś mi się usunęła strona ta z tamtego roku .

Jak do soboty nie wpadnie na żółto to i cały luty ciężko żeby wpadł żółty kolor , patrząc na długoterminowe , Jak będzie trzeba to ludzie będą siali .

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, mysza103 napisał(a):

Raczej nic nigdy wcześniej nie ogłaszają tylko jest mapka i według niej można coś działać , czyli jak są spełnione warunki do siania azotu to powiat podświetla się na żółto imożna siać wówczas na legalu , 

a swoją drogą zapoda ktoś namiar do tej mapki ? bo gdzieś mi się usunęła strona ta z tamtego roku .

Jak do soboty nie wpadnie na żółto to i cały luty ciężko żeby wpadł żółty kolor , patrząc na długoterminowe , Jak będzie trzeba to ludzie będą siali .

https://agrometeo.imgw.pl/html/kryterium_wczesniejszego_terminu_nawozenia.html

• Like 1
Opublikowano

Skąd ku.wa możecie wiedzieć, jakie warunki zapanują za np. 3 tygodnie, ok. 20 lutego ?

Opublikowano
7 godzin temu, alfa napisał(a):

Jak plan jest w trakcie czy tam już uchwała podjęta jakaś można jeszcze zrobić coś? I od czego zacząć bo potrzeba mi w polu z pół hektara działki 

A jak u mnie robią plany pod turbiny i wyznaczone na czerwono jest wszędzie że to teren rolniczy i pod budowę turbin. A mi potrzeba zrobić dzialje w polu 

jak jest plan w trakcie to jeszcze się da wszytko przepchnąć. Jak będziesz miał w planie grunt pod budowe turbin to już masz pozamiatane bo nigdy nic tam nie postawisz. Któryś rolnik podpisał umowe na wiatrak i teraz firma, która go będzie budowała cichaczem próbuje przepchnąć plan zagospodarowania. Jak na tym etapie tego nie zablokujecie to już nigdy nic na tych polach nie postawicie