Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kilka.lat temu mocznik byl z importu ,.zdarzało się że był mega drobny. W.2024 kupiłem import i fajne granulki, worki 700 kg, napisy na bb -firma nimezis.

Ceny coś spadną, kupiłem wczoraj sol potasowa, w miejscowym punkcie. Cena 1720 zl brutto. A w grudniu 1780 zl i żadnego rabatu. A teraz opuścił. Mocznik o którym pisałem powyżej, ma mieć po 15 styczeń poniżej 2000 brutto, z importu. Polski mocznik z IN ma po 2230zl, maly worek.

11 minut temu, kampl napisał(a):

Tylko trochę strach kupić. Fajna cena. Całe auto potrzebne, no ale ja się raczej nie odważe. 

W tym linku co podałem, to minimalne zamówienie 4 tony. Jakby platnosc przy dostawie to spoko cena.Tylko jaka jakość?

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Oferty z OLX to najczesciej "kasa wpłacona, towar nie dojechał ".

W latach popularnosci mocznika UFF niestety czesto tak bywało... 2 wsie dalej "kupili" całe auto UFF i teraz po sądach latają bo towar nie dojechał. Spółka jest z o.o., ściągalności nie ma.

Edytowane przez Marl
Opublikowano

Teraz przejrzałem olx to saletra kazgod całosamochodowe dostawy od 1150zł. Czyli będzie ciekawie.

Cierpliwi mogą chłodzić szampana

Opublikowano

Lubelskie pow. Biłgoraj 

Fos dar - 2650 

Saletrosan 1650 

Lubofos 2400 

Superfosfat prosty 19. 1350 

Saletra pulana 1750

Fosforan amonu 3250

Ceny aktualne na dzień wczorajszy. 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Teraz przejrzałem olx to saletra kazgod całosamochodowe dostawy od 1150zł. Czyli będzie ciekawie.

Kurba, a 4 dni temu wieszcze głosili że teraz do wiosny to już tylko będzie drożeć xD 

Opublikowano
55 minut temu, misio3p napisał(a):

Wagi 60t mają dokładność +/- 20kg, raczej w przypadku RSM leją cysternę na wadze, w związku z czym 90% dostaw będzie miało na fakturze wagę netto 24980, 25000, 25020.

rsm w azotach idzie na 100% przez licznik litrów a wagi są na bramach wjazdowych i tam wypisują wz cmr ale bywa różnie 

a te oferty olx jeszcze nie spotkałem aby cena była aktualna to ściema jest na 99% żeby przyciągnąć klienta

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał(a):

I wierzysz w te 1150? Przecież to albo cena będzie tylko po to żeby zachęcić klienta , albo jak doliczysz transport to się zrobi 1400.

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, Tomek90 napisał(a):

Z transportem na gospodarstwo. 

Mówię że przespałeś cenę gościu, albo za dużo piwa było po kościele 🤪

IMG_20250104_102424.jpg

Mój drogi no widzisz kłamstwo ma krótkie nogi. Pisałeś że kupiłeś za 1000 zł brutto a na fakturze jest prawie 50 zł więcej. To jedno a drugie to że pokazałeś cenę bez transportu z Litwy. Pokaż fakturę za transport. W ogóle to jakiś nerwowy jesteś wyzywasz tutaj ludzi! Nie wiedzieć czemu? Jak cię ktoś prosi o podanie firmy to co to za tajemnica? Firma potrzebuje reklamy żeby jak najwięcej sprzedawać a to forum jest po to żeby wymieniać się informacjami i żeby użytkownicy korzystali ze swoich doświadczeń. Piwa nie piję tylko robię ducha puszczy i czasami w małych ilościach połykam z sąsiadami. Pozdrawiam.

P.S

Mocznik.bez inu w/p 2200 zł brutto. Na wiejskim składzie.

Edytowane przez kulczer
  • Like 2
Opublikowano
25 minut temu, STIG13 napisał(a):

Te 1150 czy jakoś to plus transport 

Vat i transport ale to dużo taniej niż 1700

Opublikowano

Gałan wieścił że minimum 2 tys będzie a nawet i 3 tys za saletrę. Ja kupiłem po 1500 brutto bo sam nie wiedziałem czy będzie drożej czy taniej. Oczywiście przy kilku tonach. Do wiosny się okaże czy zaoszczędzę czy przepłacę a może tylko zamrożę kasę w towarze 

18 minut temu, Agrest napisał(a):

Vat i transport ale to dużo taniej niż 1700

Doliczyć te 100 zł do tony to wyjdzie 1350 brutto. Więc cena bardzo dobra jak na ten okres. Tyle że to całego TIRa trzeba wziąć 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Gałan wieścił że minimum 2 tys będzie a nawet i 3 tys za saletrę. 

Gałana słuchaj a daleko zajedziesz xD  Przed COVID-em i wojną na wschodzie rynek nawozów był w miarę stabilny i jakoś przewidywalny, a teraz to ciężko cokolwiek przewidzieć. 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Po co, twoje bajki łatwo zweryfikować xD

https://www.sad24.pl/nawozenie/rosna-ceny-nawozow-azotowych-hurtowe-ceny-nawozow-17-06-2024/

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/rynki-rolne/ceny-nawozow/jakie-sa-ceny-nawozow-na-koniec-czerwca-2024-2513606

Takie ceny były w połowie czerwca i pod koniec czerwca, chcesz to wciskaj ten swój kit z taką ceną RSM-u ale dla mnie to tyle warte co plony rzędu 15t/ha pszenicy ...

Pisał bodajże w czerwcu czy lipcu że ma cenę na rsm poniżej 1000 zł , z importu bodajże Litwa , więc czemu by miał wstawiać jakąś lipną fakturę teraz , ? Szkoda tylko że na tej fakturze zamazany jest jakiś kontakt do tej firmy , bo w przyszłości by się spytał w jakich pieniądzach by byli w stanie dostarczyć rsm na południe Polski 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Marl napisał(a):

https://www.olx.pl/d/oferta/saletra-amonowa-34-CID757-ID13zdZe.html

Takie się pokazują oferty na olx. 

Lokalny handlowiec mi mówił, że wkrótce będzie miał mocznik poniżej 2000 zl (import) z dostawa do klienta. 2000 zl  - 200 zl ( zarobek punktu handlowego) = 1800 zl, czyli mocznik w cenie 1700 zl w porcie jak najbardziej realne :)

Pod kukurydze to najlepiej poczekac.

np: Małaszewice :)

To ogłoszenie śmierdzi , nie kupił bym w ciemno, pewnie przedpłata i towar nie dojedzie

Opublikowano
Teraz, mysza103 napisał(a):

Pisał bodajże w czerwcu czy lipcu że ma cenę na rsm poniżej 1000 zł , z importu bodajże Litwa , więc czemu by miał wstawiać jakąś lipną fakturę teraz , ? 

Tylko widzisz, teraz piszą, że zapomniał o fakturze za transport ;) 

Opublikowano
29 minut temu, kulczer napisał(a):

Mój drogi no widzisz kłamstwo ma krótkie nogi. Pisałeś że kupiłeś za 1000 zł brutto a na fakturze jest prawie 50 zł więcej. To jedno a drugie to że pokazałeś cenę bez transportu z Litwy. Pokaż fakturę za transport. W ogóle to jakiś nerwowy jesteś wyzywasz tutaj ludzi! Nie wiedzieć czemu? Jak cię ktoś prosi o podanie firmy to co to za tajemnica? Firma potrzebuje reklamy żeby jak najwięcej sprzedawać a to forum jest po to żeby wymieniać się informacjami i żeby użytkownicy korzystali ze swoich doświadczeń. Piwa nie piję tylko robię ducha puszczy i czasami w małych ilościach połykam z sąsiadami. Pozdrawiam.

P.S

Z jakiej Litwy transport? Cena z faktury to cena u mnie na gospodarstwie. Cenę miałem taką samą jak kolega @XTRO  czyli 920, reszta to transport do mnie. Za duży jestem żeby kłamać, a Ty kłamiesz bo ducha puszczy dawno niema, to co obecnie jest to podszywanie się naklejkami. Pijesz bimber, a nie  jakiegos ducha puszczy co ty kniaź jesteś? 

Nie zamierzam się dzielić z tobą nazwa firmy skoro wyzywałeś mnie od kłamcy. 

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko widzisz, teraz piszą, że zapomniał o fakturze za transport ;) 

Co ty bredzisz panie truskawka 🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Tomek90 napisał(a):

Co ty bredzisz panie truskawka 🤣

To ty bredzisz, skoro problemem jest podać nazwę firmy która ma takie tanie nawozy xD A ta twoja fakturka ma wartość papieru toaletowego ...

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Gałan wieścił że minimum 2 tys będzie a nawet i 3 tys za saletrę. Ja kupiłem po 1500 brutto bo sam nie wiedziałem czy będzie drożej czy taniej. Oczywiście przy kilku tonach. Do wiosny się okaże czy zaoszczędzę czy przepłacę a może tylko zamrożę kasę w towarze 

Doliczyć te 100 zł do tony to wyjdzie 1350 brutto. Więc cena bardzo dobra jak na ten okres. Tyle że to całego TIRa trzeba wziąć 

92 zł to jest vat , a transport może i 200 zależy gdzie i pytanie jaka jakość 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomek90 napisał(a):

Truskawki chcesz popalić RSM? Czy bób? 🤣

Mam zboża, kukurydzę, na to by mi pasował taki tani RSM ;) Do tej pory szła granula, ale jak można kupić RSM po 950 gdy saletra jest po 1300 xD 

Opublikowano
39 minut temu, kulczer napisał(a):

P.S

Kolega pisze prawdę i proszę być spokojnym. Za 26 ton zapłaciłem 26 z małym hakiem brutto już u mnie na podwórku. Żałuję że nie wziąłem wtedy 2 auta.

Pewna Pani  z którą współpracowałem przeszla do innej firmy i to właśnie tam brałem rsm. Badałem go w temp pokojowej już i densymetr wskazał dobre 1,33

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Gościu na olx od miesiąca , to jakoś nie za bardzo wiarogodny