Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, krzychu121 napisał(a):

To jest najgorsze że ludzie wybierają takich ..ujkow a ci potem w radzie nie robią nic poza załatwianiem swoich interesów. Przecież mogli by się zgadać i trochę towarzystwo utemperować ale lepiej zarobić parę tys na boku albo rodzinę wkręcić 

To jest tak jak mi lekarz opowiadał przykład jak przyszedł ksiądz na parafie i pewna pani strasznie na niego gadała że jest zły , to on ją wezwał i dał jej posadę gospodyni , wtedy wiatry się odwróciły i już był najlepszym księdzem , tak samo i tu jest , to interes się zrobi , to mleko przejdzie w każdej klasie , i jest dobrze .

1 minutę temu, grzesiu napisał(a):

W pytoczonym przykładzie chłopy chcieli wybrać swojego to pojawił się ogromny problem.  

Taki Pan z lydera ważny nie prezes ale może i ważniejszy (wiecie o kogo chodzi )na spotkaniu z rolnikami do jednego powiedział co pan się tu burzy jak Pan nie jest dostawcą , a gość jest dostawcą mleka do lydera od 35 lat co najmniej rozumiecie to , dla nich rolnicy się nie liczą oni mają całe cysterny mleka przerzutowego tyle , że ja nie wierzę w to , że te mleko ma ponad 4 % tłuszczu za tą cenę , musi być już trochę ,,odsączone " kto by za tyle doił .

Opublikowano
8 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

To jest tak jak mi lekarz opowiadał przykład jak przyszedł ksiądz na parafie i pewna pani strasznie na niego gadała że jest zły , to on ją wezwał i dał jej posadę gospodyni , wtedy wiatry się odwróciły i już był najlepszym księdzem , tak samo i tu jest , to interes się zrobi , to mleko przejdzie w każdej klasie , i jest dobrze .

Taki Pan z lydera ważny nie prezes ale może i ważniejszy (wiecie o kogo chodzi )na spotkaniu z rolnikami do jednego powiedział co pan się tu burzy jak Pan nie jest dostawcą , a gość jest dostawcą mleka do lydera od 35 lat co najmniej rozumiecie to , dla nich rolnicy się nie liczą oni mają całe cysterny mleka przerzutowego tyle , że ja nie wierzę w to , że te mleko ma ponad 4 % tłuszczu za tą cenę , musi być już trochę ,,odsączone " kto by za tyle doił .

To już wiadomo gdzie te brakujące parametry tłuszczu 🤣🤣🤣🤣🤦

• Like 1
Opublikowano

Z Kuleszą były już chyba plotki z dwa lata temu nawet chyba tu na forum ale później wybrali go znowu do PZPN. W sumie już mało rzeczy może dziwić. Ale co zrobił lyder że spółdzielni to aż nie chce się wierzyć i chyba dobrze to się nie skończy 

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, kampl napisał(a):

Skądś trzeba wyrównać żeby swoim dać 3zl. Ja wydoje za 1.50, moja mleczarnia wyśle to za 1.20, do Piątnicy akurat nie ale inny frajer blizej ich okolic będzie na nich musiał robić. 

I sorry. Ale to że mleko przerzutowe jest za te pieniądze to nie oznacza od razu że doimy  jakieś ścieki...

Ja odnoszę się tylko do tego że dużo ludzi pisze że produkty spadły z jakością i wiąże się to z przerzutem, nigdzie nie powiedziałem że ktoś doi ścieki

Opublikowano
Godzinę temu, grzesiu napisał(a):

Tzn że zamiast pracować u siebie będzie pracować na dziada. 

Popytaj chłopaków z Końskich jak to się skończyło jak na tym wyszli. 

Są w kraju spółdzielnie które oferują dużo więcej i nadal pozostajesz spółdzielcą gdzie jest jeden cennik dla każdego. 

Pracować będą na kogoś.

Ładne te kolejki z przerzutem w święta były u lydera. 22 grosze za chude mleko.

Apropo sytuacji, USA wzrost produkcji listopad 4,47%, nowa zelandia ponad 2, argentyna okolo 10. Na cła się nie zanosi. Długo będziemy doić po 1,5 zł.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, alfa napisał(a):

Pedro co się będę kłócił z czarkiem jak on lepiej wie i wszystkich zna a nie jest już radnym w Piątnicy to chyba dzwoni i dopytuje o ludzi do siedziby bo innej opcji nie ma . Smsik o odsniezaniu Piątnica dla dostawcy Giżycka wysłała 😁 

Screenshot_20251230-153036.Wiadomości~2.png

Usuń wiadomości nie można napisać 

Jak na razie to Czarek jest chyba bardziej przekonywujący 

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, grzesiu napisał(a):

Tzn że zamiast pracować u siebie będzie pracować na dziada. 

Popytaj chłopaków z Końskich jak to się skończyło jak na tym wyszli. 

Są w kraju spółdzielnie które oferują dużo więcej i nadal pozostajesz spółdzielcą gdzie jest jeden cennik dla każdego. 

To Ty chyba do spółdzielni w Szczekocinach nie oddawałeś. Cennik byl taki jak sie prezesowi umyslało. Oczywiście dla każdego dostawcy inny

Opublikowano
9 godzin temu, Marcin133 napisał(a):

E tam tu na forum kto oddaje na przerzut lub np Polmlek to już jest traktowany jak trędowaty. 

Znam firmę w okolicy która tylko przerzutem się zajmuje. We wsi kto nie dał rady z parametrami to odszedł z Sierpca właśnie tam.Sąsiad oddaje do tego przerzutowca to zadowolony bo "jak kiedyś, jak kiedyś" a dewiza firmy aby białe było. Sąsiad z naprzeciwka zanim mu weterynaria hodowlę zamknęła też tam oddawał. On tam nie oddawał ścieków, on tam duuużo gorszy syf oddawał. No a potem mamy mleko w Biedronce w promocji 3 za 2 itp. 

Opublikowano
9 godzin temu, KoneserOporu napisał(a):

Ja odnoszę się tylko do tego że dużo ludzi pisze że produkty spadły z jakością i wiąże się to z przerzutem, nigdzie nie powiedziałem że ktoś doi ścieki

To jest pisanie aby pisać... nie  ędę dodawał dlaczego 🤭

Opublikowano (edytowane)

Tutaj bym porównał taki Danon do Piątnicy.  Oba podmioty bazują na produkcji głównie galanterii a jednak ruchy cenowa odmienne. Porównanie zachodni koncern vs polska spółdzielnia. 

Edytowane przez grzesiu
  • Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, grzesiu napisał(a):

Tutaj bym porównał taki Danon do Piątnicy.  Oba podmioty bazują na produkcji głównie galanterii a jednak ruchy cenowa odmienne. Porównanie zachodni koncern vs polska spółdzielnia. 

I co będziesz porównywał prywaciarza do spółdzielni 🤔🤭🤣🤣🤣🤣🤦 prywaciaż nawet jak by zarabiał 100% na mleku to jak widzisz że da się rolnikom zapłacić,,grosze,, to płaci grosze 🤪🤦

• Like 2
Opublikowano
Supersebusiek napisał:

4 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Przecież lyder to nie jest spółdzielnia tylko grupa kapitałowa. Od nowych dostawców nie biorą już udziałów. Że też rolnicy pozwalają na to że firma która budowała się na ich garbie niedlugo  stanie się prywatnym podmiotem. A przez tyle lat musieli słuchać że cenę mają niższą bo inwestują w przyszłość i później się im to opłaci 

Pozwalają bo jak jesteś w radzie i krzyczysz przeciwko to do widzenia i sam odejdziesz bo pozaklasę ci zrobią cały czas i co powiesz że Białystok zbadał i było ok , większość radnych ma jakiś interes ,np pasza z jednej firmy jest fakturowana przez dostawcę niech on ma  z tego na worku 5 zł ale takich worków wyjedzie na premie lojalnościową 1000 sztuk i jest 5 tyś czystych pieniędzy i co dalej byś krzyczał że źle jak już masz swój interes .

dokladnie. U nas to samo mysle ze końcówka juz w mlekovicie i trzeba iść do wloszczowej