Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, WojtekBuawski napisał(a):

Wrzesień bez zmian

Łowicz płaci jak chce. W moich stronach spadło sporo ludziom. Nawet jest jeden większy, który się do nich niedawno przeniósł z Polmleku i teraz żałuje mocno

Opublikowano
48 minut temu, dantur96 napisał(a):

@slawek74widziales co te twoje krowy i twoja wydajność narobiła w całej Polsce spadki wywolales🤭😂a może i w całej Europie 😂😂

No u mnie ponad 10% wzrostu do poprzedniego roku tak już kilka lat ... na przyszły rok planuję z 15-20% w górę 🤭

15 minut temu, starybudnik napisał(a):

Polmlek Raciąż -15 trzeba dokupić jałówek 

Sprzedam jałówki wysokocielne 🤭

Opublikowano
11 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Na pewno to był 1968 

No wlaśnie , tae mnie to zastanawia , w tych latach to gospodarstwo  całe za tyle sprzedawali 

3 minuty temu, scoffer napisał(a):

No wlaśnie , tae mnie to zastanawia , w tych latach to gospodarstwo  całe za tyle sprzedawali 

150 tyś mi się przeczytało 🤪, a 15 tys za ha było, to oczywiście ze atk mbylo 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, FarmerDyzio napisał(a):

po ile tam u Was ziemia ?

dzisiaj kupione po 89tyś za hektar, sąsiednia wieś tyle że to co kupiłem to obszar mlekpolowy już

Edytowane przez czareczek85
Opublikowano
3 godziny temu, Takisobierolnik napisał(a):

Ile teraz około wyjdzie przy 80 tys i 4.0 i 3.5 ?

Plus minus 2.10 netto, nie wiem dokładnie ale nowi dostawcy mają chyba przez rok plus 10gr, a starsi 40gr za dynamikę znaczy za większą ilość w miesiącu w porównaniu do miesiąca ubiegłego roku 

Opublikowano
5 godzin temu, alfa napisał(a):

Na ryczałcie przy 4.6 3.6 wyjdzie 3.5 brutto netto 3.25 około 

W sumie ciekawe czy i Piątnica po d*pie nie dostanie jak zaraz zacznie garmażeria po cenach dumpingowych jechać z Francji czy Holandii?

Opublikowano
46 minut temu, czareczek85 napisał(a):

dzisiaj kupione po 89tyś za hektar, sąsiednia wieś tyle że to co kupiłem to obszar mlekpolowy już

Tanio. U nas mleko po 2zl a za ziemię ostatnio ktoś dał 120k ha. 😅

45 minut temu, komizmo napisał(a):

W sumie ciekawe czy i Piątnica po d*pie nie dostanie jak zaraz zacznie garmażeria po cenach dumpingowych jechać z Francji czy Holandii?

Gdyby się na to zapowiadało to raczej nie rzucali by takiej premii.

Stara Babcia im wyrobiła dobrą markę w tv "z Piątnicy no bo skąd". Towar schodzi i jest cena.

Opublikowano

Nie trzeba na Mazury za Ostrołęka na Różan h po 40 tys tylko że tam złota glina

7 minut temu, radekz200 napisał(a):

kurła ja to bym chcial zobaczyć jak piatnicaki by się odnaleźli przy cenie 2 zł i tych swoich dzierżawach po 2 tys 

Zachowywali by się tak samo jak ty😂 czyli cieszyli się że kupili rzepak po 1000 zł 

Opublikowano
20 minut temu, Mariuszbrzeski napisał(a):

Dużo dostawców może mieć Piątnica?

Około 1900, przy 611 mln skupu za 2024r.

Mlekovita ponad 3 mld 

Mlekpol 2,1 mld 

Piątnica nie robi mleka w proszku i żółtego sera czyli czegoś co moze przyjechać z drugiego końca świata.

Problem co zrobić z 40% nadwyzka mleka w polsce, gdzie na dziś przyjeżdża koncentrat mleka z Francji za 1,2zl/L, ser w blokach z niemiec za 14 zł/kg.

Czy ktoś z uprzejmie rządzących sprawdził czy aby napewno ten import nie jest dotowany?

• Like 2
  • Sad 1
Opublikowano
czareczek85 napisał:

2 godziny temu, FarmerDyzio napisał(a):

po ile tam u Was ziemia ?

Dużo, ale jeśli pasowało to się cieszyć, że gospodarstwo się powiększa.