Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, slawek74 napisał(a):

ale czemu mnie 🤔

nie widzę sensu...

chyba nie wiesz jak aplikacjia działa 🤦 do szkoły musisz iść 😁

Ty profesor , raczej tobie by się ta Szoka przydała i widać kto nie potrafi z aplikacji korzystać i potem całe strony cytuje .

Opublikowano
8 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Piszę z własnego podwórka o tym , bo mam weterynarza który jest zdania że on jest tak samo zależny odemnie jak i ja od niego jak ja zamknę hodowle on nie będzie miał z czego się i ludzi utrzymać, bo jest on i ma 5ciu ludzi do siebie i obsługa klienta 24 na dobę nie ma niedzil i świąt , a obsługują głównie bydło. 

Moja córka pracuje w takim gabinecie. Jest ich ośmioro, obsługują całodobowo 4 powiaty. Oczywiście nie wszystkie obory, a te, które z ich usług korzystają, bo są też inne gabinety

Opublikowano

Do tego to oni pierwsi. 

Zapasy gazu do ubijania gromadzą w rezerwach strategicznych, rozplanowali już miejsca zakopywania padliny...

A Rumun po lasach ciągnie busem gromadę cielaków i nic z tym nie można zrobić. 

Tyle psiarni siedzi na d*pie, nie brakowało ich by rolników pałować to i na granicy  mogą postać 

Opublikowano (edytowane)

Pisałem przecież o tym kilka dni temu że już jest przyklepane z góry co ma być. To nikt za bardzo nie chciał wierzyć. Nie wiem czy u was w powiatach były szkolenia na temat pryszczycy. Ale jak będą to radzę jechać i posłuchać. U nas nie owijali w bawełnę. Wprost mówili że każda gmina ma wyznaczyć miejsce do utylizacji 

Rumuna nie trzeba pilnować. Wystarczy że podrzucą jak na Węgrzech. Nie wiadomo jak i skąd i mają. To samo Słowacy. Nic się nie dzieje od tak. Plandemia pokazała. Wzięła się nagle z nikad i Władek nagle ją zakończył. 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Ja pierdziele ale lubicie pianę bić i panikę siać, w każdej gminie czy powiecie jest tzw sztab kryzysowy i oni muszą być przygotowani na takie okolicznosci by się w razie czego nie obudzić z ręką w nocniku .

Opublikowano
6 godzin temu, grzesiu napisał(a):

@Dream1990 przeglądasz powoli sprawozdania za 24rok? 

Czasu brak i tak szczerze przez  pryszczycę za chwilę może nie być sensu przeglądania w ogóle. Znajoma z kurnikami przez 20 lat jak ją znam nigdy nie narzekała, a teraz rozkłada ręce. Sk****** zniszczą całą polska hodowle. Śmiałem się kiedyś z robaków na talerzu, a teraz myślę, że to perspektywa kilku lat.

• Like 1
Opublikowano

Dokładnie zgadzam się z Tobą. Najgorsze jest to że społeczeństwo jest zielone w temacie i nie czują powagi sytuacji. Tak jak mówisz zniszczą polskie rolnictwo, gospodarkę. Uważam że scenariusz został dawno spisany i właśnie jest realizowany. 

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, robert1226 napisał(a):

Ja pierdziele ale lubicie pianę bić i panikę siać, w każdej gminie czy powiecie jest tzw sztab kryzysowy i oni muszą być przygotowani na takie okolicznosci by się w razie czego nie obudzić z ręką w nocniku .

Szkoda że tacy zapobiegawczy nie byli podczas powodzi. Mieli informacje co będzie ale nikt tam się ludzkim życiem nie przejmował. 
Może wtedy namiestnik w Polsce nie dostał rozkazów. W sumie może dostał że ma nas zalać a nie germanów. Teraz mają rozkazy to działają 

Opublikowano
25 minut temu, robert1226 napisał(a):

Ty ciągle masz oczy zastawione , a co do powodzi to kto przez ostatnie lata się wycofał z budowy zbiorników retencyjnych .

Jak ty potrafisz wodę zatrzymać to ty chyba z Nazaretu jestej urodziny .

Jaki kiedys zrozumiesz,ze chodzi tylko o interesy,to przestaniesz robic z siebie pajaca 🤷🏻 

• Like 1
Opublikowano

Dlaczego rząd nie zamknął granicy jak wystąpiła pryszczyca u szkopów i następnie u słowaków i Madziarów. Gdyby to był rząd prawdziwie Polski to od razu by to zrobił . Twierdzą że nie mieli możliwości i środków. Na budowę  ośrodków dla nachodzców mają środki i możliwości. A co do teorii spiskowy ile to już się potwierdziło chociaż by pierwsza z brzegu do tej pory niektóż  nas mają ją na dachach naszych budynków . Ja jeszcze pamiętam lata 80 już niektórzy ostrzegali że azbest   jest rakotwórczy to producenci i władza że sieją zamęt i głoszą spiski 

11 minut temu, mirekcich napisał(a):

Jaki kiedys zrozumiesz,ze chodzi tylko o interesy,to przestaniesz robic z siebie pajaca 🤷🏻 

No właśnie to każdy normalny wie że to interesy. Tylko gdzie my mamy propolski rząd . Od początku zawsze inne narody umiały ustawiać sobie Polskę. Czyli wprowadzać swoich agentów . Po co Stalin zabił tylu ludzi w Katyniu. Żeby później w raz wyzwalaniem Polski na tankach wieżdzli na stanowiska w polskich władzach ruskie. 

• Like 1
Opublikowano
20 godzin temu, WitekRolnik napisał(a):

Mlekpol za marzec, ilość 5541L

Tł. 4.58 Bi. 3.38

Cena 2.43 brutto RR  i od tego -2 gr na udział.

żywienie popraw kolego to wzrośnie ,mi żywieniowiec 4l podniósł ,ja przy 11200  2,05 RR

Opublikowano
2 godziny temu, mirekcich napisał(a):

Większego od ciebie nie da rady.

2 godziny temu, krzychu121 napisał(a):

Nie przetłumaczysz 

Tak jak pisałeś w luźnych rozmowach że Polska to po.....ny kraj i ludzie i tu się muszę z tobą zgodzić bo się narobiło takichmadrali co z wielkim bólem jakieś tam studia skończył i uważa się za najmądrzejszego. 

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, robert1226 napisał(a):

Większego od ciebie nie da rady.

Tak jak pisałeś w luźnych rozmowach że Polska to po.....ny kraj i ludzie i tu się muszę z tobą zgodzić bo się narobiło takichmadrali co z wielkim bólem jakieś tam studia skończył i uważa się za najmądrzejszego. 

To uzasadnij to tlumoku 🤷🏻 czy jedyne co potrafisz to szczekać jak bezmyslny trol ...

Edytowane przez mirekcich
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Dzień dobry w 2026 roku! 🥛
      Rozpoczynamy roczny wątek poświęcony cenom skupu mleka. To tutaj będziemy śledzić kondycję polskiego mleczarstwa, porównywać oferty poszczególnych podmiotów (OSM i firm prywatnych) oraz dzielić się informacjami o podwyżkach (lub niestety obniżkach).
      Początek roku to często czas korekt w cennikach bazowych. Jak sytuacja wygląda u Was na starcie 2026? Czy Wasze mleczarnie wysyłały już nowe cenniki, czy warunki pozostają bez zmian?
      Ponieważ cena mleka to wypadkowa wielu zmiennych, proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru (samo podanie "2,50 zł" niewiele mówi bez informacji o zawartości tłuszczu i białka):
      Województwo:
      Mleczarnia (OSM / Firma):
      Za jaki miesiąc (rozliczenie):
      Cena końcowa (netto):
      Parametry (Tłuszcz % / Białko %):
      Miesięczna ilość dostawy (tys. litrów):
      Dodatki (np. GMO-free, dobrostan, premia lojalnościowa):
      Zapraszam do dyskusji wszystkich dostawców – zarówno tych mniejszych, jak i największych producentów. Porównajmy, kto w 2026 roku oferuje najlepsze warunki współpracy.
      Dbajmy o poziom dyskusji. Merytoryczna wymiana informacji o cenach pomaga nam wszystkim w negocjacjach i podejmowaniu decyzji.
    • Przez tomekskw
      Jakie są u was ceny mleka? Podawajcie ceny i parametry w swoich mleczarniach.

Zapraszamy do dyskusji na temat cen mleka w sezonie 2026.
      Mlekpol cena za styczeń 2026 1,8871 przy białku 3,4 i tłuszczu 4,1
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
  • Dodaj nową pozycję...
v