Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, MariuszDe napisał(a):

Miałem przypadki że za 5 razem i podaniu hormonów zacieliły się także wszystko zależy od tego jak człowiek jest uparty...chociaż wiecie zacielac 5 razy,hormon to trochę kasy się nazbiera no ale jak dobra krowa to trzeba próbować...

U mnie w obrębie kilkunastu km już nie ma takiego typowego małego osiedlowego sklepiku wszystkie upadły zostały dina, biedronki , lewiatany,Lidl,delikatesy centrum itd. widzę najbardziej oblegana jest 🐞wcześniej sporo osób do centrum chodziło ale odkąd postawili Dino to  ludzie się do niego z delikates przenieśli...jest trochę taniej 

Jaki jest koszt hormonów żeby wywołać ruję u jałówki??

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

@slawek74 ucz się jak podaje się cenę 

Pokaż fakturę 🤭😛

Ja się o twoje zdrowie martwię 🤭😁

2 minuty temu, rolnikgospodarny95 napisał(a):

Rozumiem czasami trzeba 2razy poprawić to się uzbiera 😉

Czasem i 3 a i 4 zastrzyki ... najpęwniej lekarz z usg i rozpisze bo można dawac w ciemno i tak wyjdzie lipa...

Edytowane przez slawek74
Opublikowano
30 minut temu, slawek74 napisał(a):

Pokaż fakturę 🤭😛

Ja się o twoje zdrowie martwię 🤭😁

Czasem i 3 a i 4 zastrzyki ... najpęwniej lekarz z usg i rozpisze bo można dawac w ciemno i tak wyjdzie lipa...

Rozumiem a co wy na taka mieszankę paszowa  dla krów mlecznych w laktacji 

IMG_20250220_112428.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, alfa napisał(a):

Dino rozwinął z giełdy chyba mało wiesz jak się świat prowadzi 

Pewnie wiem mało o świecie, ale też nigdy nie polegam na opinii ludzi, którym się wydaje że wiedzą o świecie dużo lub wszystko  😉 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, alfa napisał(a):

Dino rozwinął z giełdy chyba mało wiesz jak się świat prowadzi 

No właśnie , i dlatego trzeba z dystansem podchodzić kto jest właścicielem i kto posiada pakiet akcji , bo może być jak z InPost i panem Brzozka 🙃

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, rolnikgospodarny95 napisał(a):

Jaki jest koszt hormonów żeby wywołać ruję u jałówki??

No jak przyjedzie wet to gdzieś ze 30 zł u nas biorą niby po ponad 3 dniach ruja powinna być ale to różnie z tym bywa...

Edytowane przez MariuszDe
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał(a):

trochę nie w temacie, składaliśta? 

https://www.topagrar.pl/articles/doplaty-prow-i-vat/maksymalne-ceny-pradu-2024-rolnik-musi-zlozyc-oswiadczenie-lub-oddac-wsparcie-de-minimis-2527323

No właśnie też to czytałem wczoraj i się zastanawiam czy to wszystkich dotyczy czy jak były jakieś zmiany itd...podobno mają przedłużyć do końca czerwca...

Opublikowano

Panowie pytanko ,co byście zrobili . Kupiłem kukurydzę w balotach 28 sztuk z czego 16 z dziurami od szczurów bądź podarte i jak wy byście poszedli do tematu ,co gościowi powiedzieć ,bo się zastanawiam 

Opublikowano

Nie jest opłacona ,gościu dopiero przyjeżdża po kasę jak baloty przyjadą i kazał mi się zastanowić co robimy z tym fantem .

Widziałem i od razu dzwoniłem do gościa i myślę żeby zapłacić za max 14 balotów albo niech zabierają 

Opublikowano
2 godziny temu, konradek88 napisał(a):

Nie jest opłacona ,gościu dopiero przyjeżdża po kasę jak baloty przyjadą i kazał mi się zastanowić co robimy z tym fantem .

Widziałem i od razu dzwoniłem do gościa i myślę żeby zapłacić za max 14 balotów albo niech zabierają 

Trzeba było w ogóle nie zdejmować tego i tyle , teraz tylko problem będziesz miał , a tak na poważnie to dobre możesz zostawić resztę niech zabiera i tyle , a jak mu nie pasuje to wszystko niech bierze .

Opublikowano

Jeśli chodzi o SM Łapy, to prezes mówi, że negocjuje przejęcie przez inną spółdzielnię (poranny.pl) -oczywiście, po przejęciu, pan przewodniczący rady nadzorczej, pan S.W., 
najpewniej dostanie zarzuty m.in. za ujawnienie tajemnicy przedsiębiorstwa, (publicznie, o długu i jego wysokości) i jego majątek zostanie zajęty i zlicytowany, a pieniądze posłużą do spłaty długów. Długi łatwo będzie spłacić zlicytowanym majątkiem "cfaniakuf" z Rady Nadzorczej. Dziwne, że jeszcze
zarząd ich nie pozwał. Przy upadłości będzie to samo. Wierzycieli nie obchodzi skąd kasa, a mają dobrych prawników. Teraz ci z rady, będą musieli stanąć na głowie i ratować swoją spółdzielnię.   Będzie się działo....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Dzień dobry w 2026 roku! 🥛
      Rozpoczynamy roczny wątek poświęcony cenom skupu mleka. To tutaj będziemy śledzić kondycję polskiego mleczarstwa, porównywać oferty poszczególnych podmiotów (OSM i firm prywatnych) oraz dzielić się informacjami o podwyżkach (lub niestety obniżkach).
      Początek roku to często czas korekt w cennikach bazowych. Jak sytuacja wygląda u Was na starcie 2026? Czy Wasze mleczarnie wysyłały już nowe cenniki, czy warunki pozostają bez zmian?
      Ponieważ cena mleka to wypadkowa wielu zmiennych, proszę o precyzowanie parametrów według poniższego wzoru (samo podanie "2,50 zł" niewiele mówi bez informacji o zawartości tłuszczu i białka):
      Województwo:
      Mleczarnia (OSM / Firma):
      Za jaki miesiąc (rozliczenie):
      Cena końcowa (netto):
      Parametry (Tłuszcz % / Białko %):
      Miesięczna ilość dostawy (tys. litrów):
      Dodatki (np. GMO-free, dobrostan, premia lojalnościowa):
      Zapraszam do dyskusji wszystkich dostawców – zarówno tych mniejszych, jak i największych producentów. Porównajmy, kto w 2026 roku oferuje najlepsze warunki współpracy.
      Dbajmy o poziom dyskusji. Merytoryczna wymiana informacji o cenach pomaga nam wszystkim w negocjacjach i podejmowaniu decyzji.
    • Przez DanielFarmer
      Jakie są u was ceny mleka? Jak płacą poszczególne mleczarnie? Podawajcie ceny i parametry w swoich regionach. Uważacie, że nadchodzący rok 2024 będzie dla nas lepszy czy gorszy?

Czas zacząć narzekania w nowym temacie 🙂
  • Dodaj nową pozycję...
v