Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, ChiquitaB napisał(a):

Przyzwyczaiłem się ze u rolnika nic się nie opłaca.

Dużo przepłacisz finalnie, też na początku tak kombinowałem żeby raty nie były duże ale jednak im mniejszy końcowy wykup tym lepiej.

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

190tys glb220, cena nierealna jakbym chciał sam załatwiać. Szczegóły podam jak papiery dostane na maila jo nie pamiętam dokładnie. Wykup maks bo i tak z zamiarem że firma go odkupi.

Gul sąsiada bezcenny.

• Thanks 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, radekz200 napisał(a):

dokładnie… wydasz przez 3 lata 90 tys i zostaniesz z niczym 

Wydaje mi się że on nie pytał o radę tylko oznajmij co zrobił. A tu cala strona waszych nic nie zmieniających w tej sprawie mądrości 

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

Ale chodzi o to że ja go wykupie i im odsprzedam bo będę chciał inny.

To ile ten wykup 🤔 zapłacisz 90tys za samochód wart w dniu zskupu 190tys 🤔 to jaka kasa zostanie w kieszeni ?

Opublikowano

Realnie straci przez te 3 lata 90 tys tyle też by stracił kupując go normalnie za gotowe i z taką strata mniej więcej trzeba się wiązać czy to leasing czy kredyt gotówką abonament czy jeszcze co innego po drodze trzeba by policzyć odsetki jesli nie zakup za gotówkę ale to pomijam. Poprostu wykupi go i odsprzeda za tą sama kasę straci 90 tys na 3 lata co jest norma na taki samochód i nie ma co gdybać. Można kupić dacie za 90 i wziąć ja w leasing na 3 lata i wyjdzie 90 bez wykupu ale to nadal Dacia nie mercedes. Warunki dostał luks niech się cieszy z Mercedesa 👍 gratulacje dobry sprzęt 

Opublikowano

Dostałem papiery na maila ale warunkami się nie pochwale bo jak wcześniej pisałem to po mega znajomosci i praktycznie bez zarobku postronnych osób. Także ja na tym wyjdę spoko. Jak to mówią czasami przysługę ktos ci zrobi a ty kiedyś się odpłacisz i wszyscy będą zadowoleni bo nie wszystko na pieniądze trzeba przeliczać

• Like 3
Opublikowano

AC i serwisowanie  i tak by musiał robić nawet jakby za gotówkę wziął. 

Teraz, ChiquitaB napisał(a):

Dostałem papiery na maila ale warunkami się nie pochwale bo jak wcześniej pisałem to po mega znajomosci i praktycznie bez zarobku postronnych osób. Także ja na tym wyjdę spoko. Jak to mówią czasami przysługę ktos ci zrobi a ty kiedyś się odpłacisz i wszyscy będą zadowoleni bo nie wszystko na pieniądze trzeba przeliczać

A serwisy olejowe co ile? 35 tys km czy już 60? 🤭

Opublikowano
5 godzin temu, greg1985 napisał(a):

Też u siebie w regionie zauważyłem że co drugi bierze nowy samochód prawie 90 % na kredyt lub leasing. Cała gama od Toyoty highlander po nowe Audi Q7 Q 5 kończąc Skodach kodiaq same SUVy  aż sam się zastanawiam ale dla mnie to coś siedmioosobowego np Renault.

Nie jest źle w mleczarstwie 👍👍

Sms od Mlekovity o pryszczycy dziś przyszedł. Powoli się i do mleka dobierają, a bauery z zachodu jałówki ciągną na potęgę to prędzej czy później i do nas dojedzie 

Opublikowano
3 minuty temu, ThePerkins napisał(a):

Sms od Mlekovity o pryszczycy dziś przyszedł. Powoli się i do mleka dobierają, a bauery z zachodu jałówki ciągną na potęgę to prędzej czy później i do nas dojedzie 

W cywilizowanym kraju była by granica zamknięta w momencie wzmianki o chorobie w sąsiednim państwie. Dodatkowo przebadane przewozy zwierząt z tydzień czy dwa przed wykryciem tej choroby . Ale to jest Polska i u nas zaczną coś robić jak choroba rozleje się na cały kraj. Wtedy każdy nowy albo były minister będzie miał złoty środek jak trzeba by było się zachować w przypadku tej choroby. ,,asf” nam się szykuje u krów a polskie państwo udaje że nic się nie dzieje. UŚMIECHNIĘTA POLSKA 

• Like 5
Opublikowano
14 minut temu, ThePerkins napisał(a):

Gdzie ciągną 🤔 zakaz już kilka miesięcy ze względu na niebieski język 🙋‍♂️🤦

8 minut temu, krzychu121 napisał(a):

W cywilizowanym kraju była by granica zamknięta w momencie wzmianki o chorobie w sąsiednim państwie. Dodatkowo przebadane przewozy zwierząt z tydzień czy dwa przed wykryciem tej choroby . Ale to jest Polska i u nas zaczną coś robić jak choroba rozleje się na cały kraj. Wtedy każdy nowy albo były minister będzie miał złoty środek jak trzeba by było się zachować w przypadku tej choroby. ,,asf” nam się szykuje u krów a polskie państwo udaje że nic się nie dzieje. UŚMIECHNIĘTA POLSKA 

Opublikowano (edytowane)

My nie możemy zrobić czegoś bez zgody Niemców. Idę o zakład że Niemcy te ognisko przy granicy szybko wydziela i opanują a u nas będzie hulało wszystko. O tyle dobrze że narazie nic nie wiadomo o dzikich zwierzętach bo znowu ostaszewska i holland broniły by dziczków 

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano

Znam handlarza co wozi z Czech, Słowacji całe stada przywożą stamtąd. Pytał w weterynarii jak w Czechach wykryli niebieski język czy może przywozić do nas stamtąd to mu powiedzieli że może ale mogą mu zablokować stado. MOGĄ ZABLOKOWAC. Nie powiefziali ze zakaz totalny, nie wolno jaja urwią jak przywiezie tylko że mogą mu zablokować stado 

Opublikowano
57 minut temu, ThePerkins napisał(a):

Gdzieś niedaleko koło nas?

Opublikowano

Broń boże żeby to przyszło i krowy zaczęło brać to byłby kataklizm, fale bankructw samobójstw i tak dalej. Krowy wybija odkupić nie będzie gdzie a i dopóki z terenu nie wyjdzie to i za wielkiego sensu odkupu nie ma. Podobno że roznosi się niesamowicie szybko 

• Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, Matmen napisał(a):

Albo chociaż jakieś badania dwa dni przed wyjazdem. A jak u nas sie znacznie to jebn.. strefę 150 km 

O czym my mówimy... Nie w tym kraju.

Z niemcowni kwalifikat sadzeniaka porażony przyjechał, podstemplowane przez naszych inspektorków, a miesiąc po wysadzeniu wzeszło 50%, z tego duża część potem również padła. 

Zacząłem kręcić aferę, dystrybutor oddał kasę z nawiązką, gdybym poszedł do piorinu to przy wykryciu bakteriozy miałbym kwarantanne na kilka lat na tym polu. A im i tak by zapewne nic nie zrobili. 

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Nie wiem kto był, z bratem rozmawiał

Łukowski 

Stw tańsze, ale to tylko na papierze przy procencie białka, realnie nie liczone bo nie znam składu 

Więc nie wiem 

Na obsługę nie narzekam, w listopadzie był problem z badaniem bo było bardzo dużo prób 

Teraz zobaczymy, po niedzieli pewnie będzie pobranie kukurydzy, ale najpierw wyniki muszą być z oceny

Może dla GUS pracuje

To zachęcam do małej ilości spróbowania, myślę że podziękujesz później.