Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
  • AgroTeam
Opublikowano

Pany KUPIĘ oponę 18,4r30 do kombajnu. Bieżnik bez znaczenia. Ważne aby guma była zdrowa. Max 100km od Wrocławia. A wręcz im bliżej tym lepiej. Mam jedną na oku za 600zł ale ponad 100km trzeba podjechać ....

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał(a):

Jak zakupił 4 szt.  to będzie 64 ledy. 😂

16 pól, w każdym polu klaster 4 led

38 minut temu, griga napisał(a):

Pany KUPIĘ oponę 18,4r30 do kombajnu. Bieżnik bez znaczenia. Ważne aby guma była zdrowa. Max 100km od Wrocławia. A wręcz im bliżej tym lepiej. Mam jedną na oku za 600zł ale ponad 100km trzeba podjechać ....

pytałeś na grupie fortschritt ? bo taki rozmiar idzie do kombajnów 512 i 514 z tego co pamiętam

• AgroTeam
Opublikowano

Praktycznie większość kombajnów starych ma takie koła. Jak zacząłem szukać to niemieckie stare forszaje bizony. Ale chcę to kupić blisko bo paliwo też swoje kosztuje

Opublikowano
W dniu 22.04.2025 o 13:38, wlamaj1 napisał(a):

A uchwyt trzeba wziąć do ręki, wydaje się taki blaszany ale może to grubsza blacha...

to na pewno nie blacha jak w kablach rozruchowych

9 godzin temu, wlamaj1 napisał(a):

aczkolwiek jak mierzyłem pobór prądu (co prawda na zgaszonym silniku, nie te co w linku) to nie miały mocy deklarowanej...

one nie będą mieć mocy delkarowanej tylko proporcjonalnie niższy prąd pocierają wraz ze wzrostem napiecia zasilającego by mieć stałą moc bez względu czy instalacja na 12 czy 24v

W dniu 24.04.2025 o 10:17, debrzyna napisał(a):

Siedziałem cicho bo miałem nadzieje ze przez zime mnie trafi, ale nic z tego, trzeba tyrać następny sezon 

co cie miało trafić ? wygrałeś z chorobą to 2 młodość musisz przeżywać

W dniu 24.04.2025 o 08:06, debrzyna napisał(a):

To co ty pijesz skoro alkohol marnujesz na czyszczenie styków ?

u nich dużo rekwirowanego a że na dezynfekcje tyle nie idzie to jest na uzytek własny

10 godzin temu, jahooo napisał(a):

Zakupiłem dziś , bo mnie ze starymi żarwkowymi szlag już trafiał, warte to tych pieniędzy ? Sprzedawca polecał, w sumie człowiek , do którego mam zaufanie, ale zapytam. Aukcja tylko przykładowa

https://allegro.pl/oferta/lampa-ledowa-robocza-64xled-diody-osram-kwadratowa-12v-24v-64w-tt-13364-16601048156

warte , pmma ryflowane wokół diód i nie bedzie oślepiać jak będziesz przy ich świetle chodzic wokół ciągnika po zmroku, waży sporo ale dla mnie zyska na wartości jak sie zesra i zrobie unboxing

9 godzin temu, jahooo napisał(a):

Bardziej chodzi mi o trwałość, żeby za rok nie wywalić tego do elektrośmieci,

gwarancję przeżyją o ile masz na nie dowód zakupu i bedziesz trzymał czytelny przez 2 lata 

jak wyrzucisz dowód zakupu to bardziej niż pewne że polecą szybciej

Opublikowano

Zamontowałem, porobiłem wtyczki, działa, świeci całkiem nieźle, zobaczę, jak się to będzie spisiwać w nocy. Jak się sprawdzi, to zmienię też z tyłu halogeny i podciągnę na dach, bo z wysokości błotników to guzik oświetlają.

Opublikowano

Pytałem tam wcześniej o przerywacz elektroniczny.

Założyłem na tył te, co w zetorku - ledowe waś. Wszystko gra i buczy. Tylko ta instalacja, to niech ją ch*j. Łączenia, wtyczki pod blotnikiem, wszystko za***ane syfem. Szczęście w nieszczęściu, że mam tapicerkę dojechana, to wywaliłem te wtyczki, pociągnąłem nowe przewody i idę tylko pozabezpieczam wszystko. 

Potem w wolnej chwili w zetorku będzie trzeba przeglądać wszystko - kierunek w prawo, to tył (LED) ledwo mruga, przód nic. Kierunek w lewo - przód (żarówka) elegancko, tył bez reakcji. 

IMG_20250426_172611495_HDR_copy_2048x1152.jpg

Opublikowano

Tak też myślałem. Jak robiłem parę lat temu instalacje, to dołożone przednie lampy robocze, nowe co poszły zamiast tych na błotnikach, nowe lampy robocze tył - wszystko zrobiłem masę w jednym miejscu -  przychodzi w kokpit na wierzchu. Tylnie lampy zespolone zostawiłem tak jak było - każda ma swoją masę (przykręcone do błotnika). No i z początku był git. Po paru latach zaczęło się pier**lić z tymi kierunkami (tylko z tym jest problem) to patrzyłem masę ta wspólna I patrzyłem te osobne od lamp - wszystko rozkręcałem, czyscilem i skręcałem na nowo i nic. Trzeba będzie jeszcze raz to zrobić powoli. Widzę, że 90% wszystkich problemów z takini prostymi instalacjami to masa. 

Kiedyś w zetorku zaczęło mi instalacje palić. Przyjechał znajomy znajomego, co robi instalacje tak dorywczo. Szukał, zaglądał, mierzył - rozrusznik robi zwarcie. Darek kupił nowego Magnetona za pierdylion cebulionow. Elektryk podłączał wszystko. Odpalamy - jebbbb instalacja w ogniu. Elektryk szuka, zagląda - masa pod kabina była poluzowana...odkręcił, wyczyścił, zakręcił - spokój 🤦 od tego czasu wolę sam szukac

• Like 1
Opublikowano

Nie uwierzycie - sprzedałem graty do skrzyni 😁

Wystawiałem kilka razy i jeden gościu tylko był zainteresowany. Wczoraj przyjechał oglądać, potem mówi, że to dla znajomego, że przyjechał tylko obejrzeć. No to myślałem, że nic nie weźmie i tylko d*pę zawraca. Dziś przyjechali autem z przyczepka, zabrali wszystko + jeszcze ze złomu wybierali sobie parę rzeczy. Choć raz jakiś konkretny klient. No ale część rzeczy za ułamek ceny nowych, a w stanie jak nowe, to nie marudzili i zabrali wszystko

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, daron64 napisał(a):

Nie uwierzycie - sprzedałem graty do skrzyni 😁

Wystawiałem kilka razy i jeden gościu tylko był zainteresowany. Wczoraj przyjechał oglądać, potem mówi, że to dla znajomego, że przyjechał tylko obejrzeć. No to myślałem, że nic nie weźmie i tylko d*pę zawraca. Dziś przyjechali autem z przyczepka, zabrali wszystko + jeszcze ze złomu wybierali sobie parę rzeczy. Choć raz jakiś konkretny klient. No ale część rzeczy za ułamek ceny nowych, a w stanie jak nowe, to nie marudzili i zabrali wszystko

Panie, ja w tym tygodniu sprzedałem łyse opony do ciagnika które wystawiałem przez dwa lata😉

Opublikowano
3 minuty temu, Grzechooo napisał(a):

Panie, ja w tym tygodniu sprzedałem łyse opony do ciagnika które wystawiałem przez dwa lata😉

Ja też sprzedaje prawie 1,5 roku oponę do Władka i brak zainteresowania i nie łysa. Pierwsza miała pęknięcia i poszła zaraz po wystawieniu a tą nawet nikt nie zapyta.

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał(a):

Ja też sprzedaje prawie 1,5 roku oponę do Władka i brak zainteresowania i nie łysa. Pierwsza miała pęknięcia i poszła zaraz po wystawieniu a tą nawet nikt nie zapyta.

W przypadku opony do wladka to nowa chińska nie kosztuje majątku. W moim przypadku jedną chińska kosztuje 3,5tys a ja sprzedałem 2 za 700, ale lepsze to jak ma darmo leżeć albo jeszcze trzeba by zaplacic za utylizację a tak jakąś majówkę można pyknąć🍹🍹🍹🥓🥩 

Opublikowano
3 godziny temu, Grzechooo napisał(a):

Opon to  ja mam kupkę całą, ale złom wszystko. W końcu trzeba będzie zapłacić i się ich pozbyć. Tutaj najważniejsze, że już nie muszę tych rzeczy przerzucać znowu z kupki na kupkę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v