Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, krilan06 napisał(a):

My często narzekamy w jakich czasach żyjemy ale czasami warto sobie uświadomić że kiedyś ludzie żyli w o wiele gorszych

Wystarczy wyjechać troche za granice i zejść z turystycznych szlaków. A tak po prawdzie to odpalić internet i popatrzeć jak żyją miliardy ludzi w różnych gównokrajach.

Ludzie w PL nie doceniają dobrobytu w jakim żyją.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

u każdego parę sztuk samochodów, nie wspominając o luksusach jakie teraz w domach są.

u mnie te pare szt tylko jak goście sie zjadą a w domu luxusów ni ma chyba że chodzi o suchy dach nad głową i ciepłą wode 

W dniu 24.03.2025 o 15:47, Krzysztof81 napisał(a):

Czemu? Pioter żyje po swojemu i jemu to pasuje.

drugi Pioter też 

W dniu 24.03.2025 o 18:49, Chłoporobotnik napisał(a):

Przy moim areale to niemożliwe utrzymać się nawet w pojedynkę. Na 6 do pracy, wcześniej do zwierzaków, do 14 w pracy, do domu. 

zazdro , też bym tak chodził jakby u mnie tak mogło być 

ludzie idą po rozum do łba , na badaniach okresowych biora kwit że na 2 zmiany moga tylko pracować i leją na nocki 

W dniu 24.03.2025 o 15:27, Chłoporobotnik napisał(a):

nie interesuję się ani dziewczynkami

a ja sie interesuje , czasem se na datezone popatrze jak sie bzykajo jak twe króliki

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał(a):

W końcu uzupełnione klucze żeby się nie denerwować że 17 robi za 18/19

IMG_20250326_163909.jpg

Jest moc💪

3 godziny temu, konteno napisał(a):

u mnie te pare szt tylko jak goście sie zjadą a w domu luxusów ni ma chyba że chodzi o suchy dach nad głową i ciepłą wode 

drugi Pioter też 

zazdro , też bym tak chodził jakby u mnie tak mogło być 

ludzie idą po rozum do łba , na badaniach okresowych biora kwit że na 2 zmiany moga tylko pracować i leją na nocki 

a ja sie interesuje , czasem se na datezone popatrze jak sie bzykajo jak twe króliki

O właśnie jesteś przykładem takiego wieczniego narzekacza... 

Opublikowano
8 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

Sata to górna półka

Za ten w pokrowcu zestaw około 300 to czy aż tak drogo, w sumie porównując do tego małego vorela za jakieś 40 zł to może i drogo wygląda ale mam nadzieję że warto 

Opublikowano
2 godziny temu, Janeczko napisał(a):

Za ten w pokrowcu zestaw około 300 to czy aż tak drogo, w sumie porównując do tego małego vorela za jakieś 40 zł to może i drogo wygląda ale mam nadzieję że warto 

Mam wiele różnych narzędzi ale akurat SATA znam tylko z legend.

Opublikowano

Musiał bym zapytać. On nie jest fanem motocykli bmw, mówi że są specyficzne. 

Zaskoczył mnie tym że mają tam dwóch policjantów co bardzo dobrze na nich jeżdżą, w przeciwieństwie do kierowców samochodów którzy cały czas je gruzują.

Najlepszy numer to przerabiał siedzenie w busie bo nowa policjantka nie sięgała do pedałów 😂. Polska policja 🤦‍♂️

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Musiał bym zapytać. On nie jest fanem motocykli bmw, mówi że są specyficzne. 

Zaskoczył mnie tym że mają tam dwóch policjantów co bardzo dobrze na nich jeżdżą, w przeciwieństwie do kierowców samochodów którzy cały czas je gruzują.

Te BMW świetnie się prowadzą, niby wielki motocykl a jakbyś rowerkiem jechał, ten silnik Boxer co tam jest też w miarę udany, w przeciwieństwie do pierwszej generacji litrowej R4, teraz podobno jest lepiej, ale i tak ten silnik R4 na wolnych obrotach rzęzi i brzęczy, ale podobno tak ma być xD ogólnie BMW to nie jest to samo BMW co 20 lat temu ...

A i policjanci na motocyklach to jakaś inna klasa policji :) kilka razy miałem kontrolę na motocyklu i policjanci też na motocyklach to taka kontrola była przyjemnością, normalnie się pogadało, wszystko z uśmiechem, na spokojnie, jakoś w patrolach motocyklowych nie spotkałem gbura policjanta ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

i policjanci na motocyklach to jakaś inna klasa policji :) kilka razy miałem kontrolę na motocyklu i policjanci też na motocyklach to taka kontrola była przyjemnością, normalnie się pogadało, wszystko z uśmiechem, na spokojnie, jakoś w patrolach motocyklowych nie spotkałem gbura policjanta ...

...i na LWG odpowiadają...

...motocykl łagodzi obyczaje..🤷

Opublikowano
10 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Te BMW świetnie się prowadzą, niby wielki motocykl a jakbyś rowerkiem jechał, ten silnik Boxer co tam jest też w miarę udany, w przeciwieństwie do pierwszej generacji litrowej R4, teraz podobno jest lepiej, ale i tak ten silnik R4 na wolnych obrotach rzęzi i brzęczy, ale podobno tak ma być xD ogólnie BMW to nie jest to samo BMW co 20 lat temu ...

A i policjanci na motocyklach to jakaś inna klasa policji :) kilka razy miałem kontrolę na motocyklu i policjanci też na motocyklach to taka kontrola była przyjemnością, normalnie się pogadało, wszystko z uśmiechem, na spokojnie, jakoś w patrolach motocyklowych nie spotkałem gbura policjanta ...

takie BMW K100 to moje marzenie sobie kupić

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał(a):

Łoooooooo kryzys wieku średniego?😂

Od 14 roku życia jeżdżę motocyklami, non stop jakis w domu jest, a marzy mi się takie kultowe BMW żeby je po prostu mieć, przejechac się od czasu do czasu, taki drugi motocykl w domu

Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ja to nad nowszym, S1000XR myślałem, ale jak się czyta o jakości jaką teraz reprezentuje BMW ...

ja nie chcę nowszego, chcę takiego oldtimera, nowszy to mam, mały, mało pali, niezawodny, a od czasu do czasu bym wyciągnął większy tak po prostu dla przyjemności

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał(a):

ja nie chcę nowszego, chcę takiego oldtimera, nowszy to mam, mały, mało pali, niezawodny, a od czasu do czasu bym wyciągnął większy tak po prostu dla przyjemności

Ja lubię popatrzeć na takie starsze motocykle, jak się gdzieś stoi i ktoś podjedzie, ale jeszcze siebie na takim nie widzę ;) jakąś MZ-tke to bym może się skusił, ale ceny tego są trochę chore ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v