Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Grzechooo napisał(a):

Fakt nie zauważyłem że to 1200, tak czy siak jak dobrze sieje to lepiej siać takim z zapasem pojemności niż miałby się nawóz przesypywać. I po co od razu zmieniać na lejka🤔

Jakiego lejka? 

3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Zamontuj na wózku to jeszcze nadstawkę dorobisz😜

A zapomniałem. Masz mtz to przecież sobie poradzi nawet z 1,5t

Poradzi ale po co? Jak wszystkie pola "za stodolą" 

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kupić coś dobrego od centusiów z Wielkopolski to albo przypadek albo kupa szczęścia. 

Dawno temu kupowałem od rolnika jd w centralnej wlkp. Przy handlu kawa i coś do kawy. Parę dni później przy odbiorze tak samo i oczekiwanie na umycie i wysprzątanie. Sprzęt pierwsza klasa.

Opublikowano
W dniu 30.01.2025 o 23:31, vat napisał(a):

Nie wiem czy coś żle robię czy ten polecany Clicktrans to jakaś lipa. Mam do przewiezienia mały gabaryt <300kg, termin do 1msc  a najlepsza cena (przy 500km licząc w jedną stronę) to 1100zł.

Chyba nie tak powinien wyglądać transport przy okazji...

A może ktoś tutaj z ok. Wrześni, w niedalekiej przyszłości, wybiera się na Podlasie?

Jeśli to ma być z Wrześni na Podlasie i jest nadal aktualne to zadzwoń 501 186 681.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, slawek74 napisał(a):

To jest z okolic i to nie jeden...

Tu szerokość wysiewu słaba regulacjia inne modele mają fajną płynną regulacjię no i słaba aplikacjia du ustawiania dawki ....

Akurat ja muszę rzucić na 11m, a możesz wytłumaczyć dlaczego słaba regulacja szerokości rozrzutu? Wielkość dawki też trudno się ustawia?

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Jak handlarz przyjechał do mnie po rozrzutnik dwuosiowy to miał kopaczkę na lawecie. Piękna sztuka z nową taśmą, lakier pięknie zachowany . Dał 3tys zł.

Ale naprawdę egzemplarz piękny.

Trupy to poniżej 2tys

Opublikowano

Widział ktoś najnowszą dramę z fitfarmerem? Pomijając całą otoczkę - jak można kupić sprzęt za 240 tyś zł nie oglądając go? Tzn kolegę wysłali który był w pobliżu ale po zakupie się zreflektowali 😅😂

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Akurat ja muszę rzucić na 11m, a możesz wytłumaczyć dlaczego słaba regulacja szerokości rozrzutu? Wielkość dawki też trudno się ustawia?

https://www.olx.pl/d/oferta/sulky-dpx-expert-2700l-rozsiewacz-do-nawozu-sulky-dpx-expert-2400l-CID757-ID13SZjI.html zobacz wctym drugie zdjęcie jest dźwignia do regulacji szerokości . Do tych większych jest aplikacjia do ustwiania podaje się nawóz prędkość wom i inne dane i ustawia ale ona słabo działa ...

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Widział ktoś najnowszą dramę z fitfarmerem? Pomijając całą otoczkę - jak można kupić sprzęt za 240 tyś zł nie oglądając go? Tzn kolegę wysłali który był w pobliżu ale po zakupie się zreflektowali 😅😂

Widziałem. Też się zastanawiam jak można wyrzucić tyle kasy nie widząc maszyny. 2000 to jeszcze rozumiem ale nie tyle. Chociaż niektórzy twierdzą że drama celowo zrobiona żeby wyświetlenia wyskakiwały.

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, jaco512 napisał(a):

ok. 15-20 sekund

Dziękować.

Kupiłem nową świece, podłączyłem na krótko - świece grzeją, spirala grzeje (nagrzewa się mniej więcej po takim czasie jak pojawia się płomień ze świec. Także odemzaraz spróbuję czy coś lżej będzie kręcił, czy nie. Jak tak, to będę rzeźnik instalacje, jak nie to nie.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Następny atencjusz robiący gównianą zadyme dla zasięgów. Nie ważne co piszą, ważne żeby pisali i nabijali wyświetlenia. Tylko że ludzie w to wierzą🤦‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v