Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Chłoporobotnik jak widzisz ludzie nawet o złom sie biją

chcesz coś ludzkiego to masz 

https://www.surplex.com/l/iseki-2012-at340-4wd-landwirtschaftstraktor-A1-39916-34?source=eyJ0eXBlIjoiY2F0ZWdvcmllcyIsInJhZGl1c0ZpbHRlckFwcGxpZWQiOmZhbHNlfQ%3D%3D

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zacytuję naszych starych ludzi - "d*pa haj"...

chyba źle dosłyszałeś , miało być dvpę pchaj i chodziło byś za kobiety sie brał

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-255-ursus-c-330-c-360-CID757-ID18nfJL.html 

Szalony człowiek to zrobił 🙆

Ii jeszcze robi 60tke z V8

Nowy silnik V8 i taka cena, kitu w tym opisie co niemiara

Przegląd też lipny, nikt o zdrowych zmysłach nie podbije na takie coś przeglądu

20 minut temu, jaco512 napisał(a):

Kombinowany ciągnik, tłumik na pewno wymieniony, ktoś szuka łosia który mu za zapłaci...

A w 90 roku to jeszcze pakowali stare silniki, bo coś mi się wydaje, że raczej nie?

Opublikowano

Mało tego, tylne błotniki są nowe bo mają inne przetłoczenia niż fabryczne, lampy tak samo zmienione, bieżnik na oponach nie pasuje... w galerii są zdjęcia ciągnika z muzeum

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacor73 napisał(a):

Nowy silnik V8 i taka cena, kitu w tym opisie co niemiara

Przegląd też lipny, nikt o zdrowych zmysłach nie podbije na takie coś przeglądu

A w 90 roku to jeszcze pakowali stare silniki, bo coś mi się wydaje, że raczej nie?

w 1987 roku szły ostatnie silniki C360 4 cylindry

Opublikowano

Czasem nie rozumiem was jak jaracie się kupa złomu. Ruski czy 30 to tylko do ogródka czy do lasu nawet na 5ha. Bo przy obecnych cenach to lepiej dołożyć i kupić coś większego i wygodniejszego.

Jak chcecie to za 10k sprzedam wam Ruska od nowości u nas w gospodarce gratis dwie skiby dorzucę ale cena nie jest do negocjacji 

Opublikowano
2 minuty temu, Janeczko napisał(a):

Czasem nie rozumiem was jak jaracie się kupa złomu. Ruski czy 30 to tylko do ogródka czy do lasu nawet na 5ha. Bo przy obecnych cenach to lepiej dołożyć i kupić coś większego i wygodniejszego.

Jak masz ten ogródek to czy ten komfort jest tak ważny? Mam ogródek, jako odskocznię, jak się nie zmęczę, nie uszarpię, w głośnych, "telepiących" warunkach nie pojeżdżę to nie czuję, że żyję. Mi już wystarczy, że ponad 160h miesięcznie jeżdżę w cichym, ogrzewanym wózku widłowym, u siebie to się chcę trochę zmęczyć, widłami te parę rozrzutników gnoja przewalić, ziemniaki po kopaczce konnej pozbierać... 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

jak się nie zmęczę, nie uszarpię, w głośnych, "telepiących" warunkach nie pojeżdżę to nie czuję, że żyję. Mi już wystarczy, że ponad 160h miesięcznie jeżdżę w cichym, ogrzewanym wózku widłowym, u siebie to się chcę trochę zmęczyć, widłami te parę rozrzutników gnoja przewalić, ziemniaki po kopaczce

Kurna....sadomaso na ogródku...😆🤭

Opublikowano
43 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Jasiu dłużej, 88 w okolicy jest oryginał 

tak, w 1988 roku dało się kupić jeszcze C-360 z silnikiem 4 cylindrowym - na specjalne zamówienie, natomiast na składnicach stały tylko 3p i 4512

do 1991 roku szły jeszcze na zamówienia eksportowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v