Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chce kupować przemysłowej bo na własne potrzeby nie potrzebna duża i droga . Ale taka żeby w miarę dobre ciśnienie było. Do tej pory miałem małą 100bar chińczyk za 250zł i ponad 10lat juz ma i dawała radę ale już szwankuje. Chodzi o to że może są jakieś modele które w cenie 700zł zrobią podobną robotę jak te za 1500zł. 

Opublikowano
27 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Nie chce kupować przemysłowej bo na własne potrzeby nie potrzebna duża i droga . Ale taka żeby w miarę dobre ciśnienie było. Do tej pory miałem małą 100bar chińczyk za 250zł i ponad 10lat juz ma i dawała radę ale już szwankuje. Chodzi o to że może są jakieś modele które w cenie 700zł zrobią podobną robotę jak te za 1500zł. 

"Podobną" to słowo klucz. Nie znam tej marki, ale to raczej chiniol jak kazdy inny tylko w ladnym opakowaniu. Broń Boże, nikogo na nic nie namawiam, jak wcześniej pisałem "to tylko moje zdanie". Miałem kilka myjek i wszystkie robiły "podobną" robotę. Żyjemy w czasach chińskiej tandety sam używam wielu chińskich narzędzi które wykonują podobną robotę co markowe. Aczkolwiek z tandetnych szlifierek się wyleczyłem, z myjek podobnie, przypuszam że jak dojrzeję to i wyrosnę też z innych chińskich narzędzi. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego nie chce przepłacać, jaki sens brać myjke za 2tys jak ta za 500zl może być niewiele gorsza. Maszyny za 5tys nie będę kupował bo to więcej będzie stało jak pracowało. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
49 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Proponuję wziąć takie coś: 

https://www.mediaexpert.pl/dom-i-ogrod/myjki-wysokocisnieniowe_i_akcesoria/myjki-wysokocisnieniowe/myjka-cisnieniowa-karcher-k-5-1-679-600-0-myjka-do-okien-karcher-wv-1-plus-d60-eu-1-633-621-0

A że ciut droższa to Mariola nie będzie zła bo będzie miała czym umyć okna na święta 😅😝

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał(a):

Jak się nie ma do mycia uklejonych, zaschniętych gównowozów itp to wystarczy taka od roweru 😉

Ta ma sporo dobrych opinii , patrząc na masę karcher co wstawiałeś a ten Stanley to drugie tyle waży 🤔

https://allegro.pl/oferta/myjka-cisnieniowa-stanley-250bar-mosiezna-pompa-indukcja-zestaw-patio-2500w-17204990455

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.11.2025 o 13:23, Grzechooo napisał(a):

"Podobną" to słowo klucz. Nie znam tej marki, ale to raczej chiniol jak kazdy inny tylko w ladnym opakowaniu. Broń Boże, nikogo na nic nie namawiam, jak wcześniej pisałem "to tylko moje zdanie". Miałem kilka myjek i wszystkie robiły "podobną" robotę. Żyjemy w czasach chińskiej tandety sam używam wielu chińskich narzędzi które wykonują podobną robotę co markowe. Aczkolwiek z tandetnych szlifierek się wyleczyłem, z myjek podobnie, przypuszam że jak dojrzeję to i wyrosnę też z innych chińskich narzędzi. 

Mówią że biednego nie stać na tanie rzeczy , chińszczyzna tez może być dobra i trwała ale musi być przewymiarowana względem potrzeb. Europejskie marki w coraz wyższych modelach wprowadzają postarzanie produktu żerując na serwisie i częściach zamiennych a dotyczy to nie tylko myjek ale wszelkiego agd rtv i motoryzacji europejskiej.

@Chłoporobotnik za kiję moge ci taki kupić https://www.facebook.com/watch?v=4159486344311631

W dniu 30.11.2025 o 13:09, slawek74 napisał(a):

Za co on ma dla ciebie flaszkę alkoholiku 🤦

to sprawa między nami ale skoro cie to ciekawi to powiem że za "węgiel w płynie"

Edytowane przez konteno
Opublikowano
12 godzin temu, Grzechooo napisał(a):

To coś ze zdjęcia o dupe potłuc. Mino że lubię yato to ten model jest kiepski. Mam podobnego innego chińczyka to śmiga a ten yato jak kręci to ma się wrażenie że w rękach się rozpada.

Zalezy od marki sprzetu oraz  obrotów i materiału wykonania przekładni . Te na plastikowych bieżniach planetarnych chodzą ciszej ale coś za coś bo często silniczek mniejszy i brak regulacji momentu dokręcania i potrafi zmielić otwory na wkręty w plastikowych obudowach . 

P_20251130_200240.jpg

@Nieustraszony1044 robisz zakupy na święta , jest black friday 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/maszyny-rolnicze/ciagniki-rolnicze/mega-okazja-dla-rolnikow-kietrz-wyprzedaje-ponad-100-maszyn-za-ulamek-ceny-2554377?fbclid=IwY2xjawOZksBleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBDRXdFbklDYkNlSFhic2hUc3J0YwZhcHBfaWQQMjIyMDM5MTc4ODIwMDg5MgABHpotnD968q6IsprfkCONC8vUNAvW6Y1akyG152-Q-C6T-cdnM4jUI-IQd3Ya_aem_blLplWCvXXXGbyrIQp5u-Q&brid=rMRx3OpaglBNSanDX2af-Q

https://www.wrp.pl/takiej-wyprzedazy-ciagnikow-i-maszyn-rolniczych-nie-bylo-kombinat-kietrz-sprzedaje-ponad-setke-sprzetu-co-mozna-kupic/

Opublikowano
5 minut temu, migacz napisał(a):

Szukałem gdzieś cen za ich sprzęty i nie ma. A te MB tracki mnie ciekawią.

Po nie to zaraz jacyś niemcy się zjadą.

Kiedys można bylo kupic je za male pieniadze- nikt nie chciał dziwoląga. Mogłem kiedyś kupić za naprawde śmieszne pieniądze🤦‍♂️ Teraz szukaja ich szwaby wszędzie.

U mnie w mieście obok miała takiego, oststnie wydanie firma budowlana, ktoś kupił jak zbankrutowała, to kilka razy później  jego szukali po fejsbukach.

Opublikowano
17 godzin temu, Krzysztof81 napisał(a):

Po nie to zaraz jacyś niemcy się zjadą.

Kiedys można bylo kupic je za male pieniadze- nikt nie chciał dziwoląga. Mogłem kiedyś kupić za naprawde śmieszne pieniądze🤦‍♂️ Teraz szukaja ich szwaby wszędzie.

U mnie w mieście obok miała takiego, oststnie wydanie firma budowlana, ktoś kupił jak zbankrutowała, to kilka razy później  jego szukali po fejsbukach.

Mi by taki pod opryskiwacz pasował. To obecnie się klasyk zrobił. Kiedyś oglądałem chyba jak Chris na YouTube go remontował i nie ukrywam że ciekawe to.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v