Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Zdjęcie zapodaj tej 30-stki, żółta czy czerwona? Też mam z '88 roku. 

Żółta jest.Jak zrobię fotkę to wstawię bo nowy tel. mam i nie mam w nim zdjęcia.

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, migacz napisał(a):

mam pytanie jak tanio!!! znaleźć wózek do hederu na 4,80 m. Czym to można zastąpić ewentualnie ile może kosztować wózek do deutz-fahr

ja na wózku od bizona mam heder od MF-a, 4,90 szerokość cięcia

Może ktoś chętny na siewnik Isaria, lokalizacja LKS, będę miał do zbycia za niewielkie pieniądze, plus części zamienne, szerokość 2,5m, spulchniacze, znaczniki, grabki - to wszystko zdemontowane bo siewnik kilka lat jeździł z agregatem , ale jest w komplecie, plus zapasowe redlice lejki, kółka wysiewające itp.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
konteno napisał:

znalezione na złomie

w którą strone wiercic tym wiertłem? 

P_20250825_211920.jpg

P_20250825_211927.jpg

to jest do lewych otworów pod lewe gwinty😉😀😀😀

Agrest napisał:

1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Tooooo urządzenie niczego nie wnosi poza wyryciem rowka. Pewnie spełni Twoje marzenia.😂

Czyli ten zdecydowanie lepszy

https://www.olx.pl/d/oferta/glebosz-3-lapy-quivogne-piekny-unia-kret-CID757-ID16Rfyq.html

każdy będzie dobry, tylko żeby miał możliwość rozsuwania łap na różna szerokość. i sprawdź dostępność czesci, elementów roboczych głównie bo z tym może być problem z dobraniem dłut

Opublikowano (edytowane)

Ładny to tam szpadel fiskarsa :Do

A tak na serio fajna ta czerwona 

Ktoś kupował wapno z kornicy jakieś spostrzeżenia? Do Morawicy mam 300 a do kornicy 90 więc będzie taniej za transport 

Edytowane przez Janeczko
Opublikowano
W dniu 28.08.2025 o 16:27, turion23 napisał(a):

Mój teść ma c-330m z 88 roku bez kabiny z przebiegiem 900mth, opony od nowości i już kilka osób proponowało za nią 35000-40000 zł ale on nie będzie jej sprzedawał więc są napaleńcy na takie ciągniki.

Koledze na dzień dobry  od ręki proponują 30 koła za pierdusona 235 z kabiną, oprócz opon i kilku drobnych rzeczy (ewentualnie sprzęgło) na fabrycznych bebechach, pierwszy właściciel itp. 

Posiada także fetorka 7211, 1991 r. też od nowości u niego, 11 000 motogodzin bez remontu silnika i skrzyni- sprawny Licznik, i teraz chyba najlepsze: ten ciągnik stoi na jeszcze pierwszych, czechosłowackich barumach z tyłu. Tak właśnie. W zasadzie jest on jedynym operatorem obydwu maszyn (z małymi wyjątkami bo i ja nimi jeździłem ale to margines). No i jego pesel zaczyna się od 48... 

Ile taki zetor może być wart?? 

Uprzedzam, że nie nudzi mi się na samej końcówce wakacji i zamiast szykować sobie na poniedziałek piórnik, długopis, ołówek, cyrkiel, worek na ciapy itd. To pitolę publicznie rzeczy od rzeczy. 

Już mam naszykowane ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v