Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

Podobnie spawarkę na 230 raz na jakiś czas musze coś pospawać dalej od garażu, nie musi to być jakieś cudo, bardziej a rozsądnych pieniądzach

Magnum, Dedra itp, to wszystko będzie to samo.

Sam mam z Dedry model 180, spokojnie daje radę, a trochę się spawa. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
5 minut temu, migacz napisał(a):

Koledzy mam pytanie jak się sprawują kombajny deutz-fahr które produkował dla nich sampo? Ma ktoś jakieś doświadczenie z tym? To chodzi do mnie że muszę zmienić na coś nowszego i tak w sumie powiem jedno klas za drogi Ferguson za duży i za bardzo skomplikowany a to co produkował deutz-fa razem ze sam po to chyba jest takie w miarę do ogarnięcia. Pytanie jak to chodzi w praktyce?

Najpierw rozejrzyj się jak z częściami do tego wynalazku. Jak masz kombajn to wiesz co się psuje sprawdź w internetach czy są graty dostępne. Czasami można coś kupić tanio a potem trzeba będzie usługę nająć.

• Like 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

14 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Poszukuje kompresor 100l polecicie jakąś firmę? Podobnie spawarkę na 230 raz na jakiś czas musze coś pospawać dalej od garażu, nie musi to być jakieś cudo, bardziej a rozsądnych pieniądzach

Co byś nie kupił to będzie chinol tylko w innej nazwie i kolorze. Ja mam z firmy Tagred i jestem zadowolony. Fajnie jest to że jak coś się popsuje to mają wszystkie części. Ojciec połamał w moim koło pasowe, zadzwoniłem to za 2 dni przysłali drugie.

widze że mają przecenę na 200l tylko czy potrzebna taka krowa? Do dziś wszystko ogarniałem kompresorem 25l

Opublikowano

A jest jakaś różnica między tymi dwoma? kompresor byłby używany tylko do przedmuchiwania i pompowania, warto dopłacić 250zł, jak myślicie? Teraz korzystam z c330, ale lipa trochę, podpompować można, przedmuchać tak średnio 

https://www.tagred.pl/kompresor-olejowy-sprezarka-tagred-50l-v2-2-tloki.html

https://www.tagred.pl/kompresor-50l-dwutlokowy-olejowy-sprezarka-tagred-pro-line-50l.html

Opublikowano
59 minut temu, raven18 napisał(a):

A jest jakaś różnica między tymi dwoma? kompresor byłby używany tylko do przedmuchiwania i pompowania, warto dopłacić 250zł, jak myślicie? Teraz korzystam z c330, ale lipa trochę, podpompować można, przedmuchać tak średnio 

https://www.tagred.pl/kompresor-olejowy-sprezarka-tagred-50l-v2-2-tloki.html

https://www.tagred.pl/kompresor-50l-dwutlokowy-olejowy-sprezarka-tagred-pro-line-50l.html

te dwutłokowe co zapodałeś nie będą pracowac na długim przedłużaczu i na gniazdku ze słabej instalacji - sprawdzone, wyrzuca po chwili termik, bo silnik jednofazowy nie może nabrać obrotów

mam taki - przedłużacz 30m żyła 2,5 i gniazdko z dobrą instalacją - to pracuje, przepnę do stodoły - d.....

u mnie już firmy powermat pracuje z 10 lat takiej konstrukcji - malowanie, przedmuchiwanie, pompowanie

do piaskowania za mała wydajność

• Like 1
Opublikowano

Ja mogę polecić airpress robiłem na takim na lakierni ( zwykły nie śrubowy tylko większą butla) w domu również mam.

Ogólnie najlepiej jak silnik jest oddzielnie a pompa oddzielnie to wtedy z czasem coś naprawisz czy wymienisz jeden element. Większość chinoli ma pompe z silnikiem w monobloku i wtedy jest gorzej. Wiem o czym mówię bo mam jakąś małą 20-40l coś takiego to po paru latach filtra nie dało się wydmuchać na jednym nabiciu butli a ciągła praca była za mało wydajna

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

te dwutłokowe co zapodałeś nie będą pracowac na długim przedłużaczu i na gniazdku ze słabej instalacji - sprawdzone, wyrzuca po chwili termik, bo silnik jednofazowy nie może nabrać obrotów

Jak kupowałem swój, to dobrze, że najpierw poczytałem na necie, bo bym odsyłał na gwarancję - na ch*jowym przedłużaczu nie odpalał. Jak odpaliłem na samym kablu/grubszym przedluzaczu - żyje. Nawet nie przyszłoby mi do głowy, że w kablu może leżeć problem 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał(a):

Jak kupowałem swój, to dobrze, że najpierw poczytałem na necie, bo bym odsyłał na gwarancję - na ch*jowym przedłużaczu nie odpalał. Jak odpaliłem na samym kablu/grubszym przedluzaczu - żyje. Nawet nie przyszłoby mi do głowy, że w kablu może leżeć problem 

nie w kablu, tylko w spadku napięcia na dłuższej linii

Opublikowano
24 minuty temu, raven18 napisał(a):

Ja jednak ten tańszy zamówię z silnikiem 2.8kw, na dodatek kurier gratis a tam 80zł dochodzi jeszcze 

https://www.tagred.pl/kompresor-olejowy-tagred-50l-ta301.html

Mam niebieskiego tagreda, nie pamiętam ile dałem i jaki silnik. Chodzi już ładnych parę lat (z 5 może?). Żadnych problemów. Ale ja go tam za wiele nie używam - koła w aucie, czasem w sprzęcie (choć to mała pojemność na np ciągnik), ze dwa razy coś malowałem (drzwi w ciągniku)

Opublikowano
59 minut temu, Janeczko napisał(a):

Miałem podobny wizualnie tylko niebieski i nie polecam

Chyba że faktycznie koła napompować i filtry przedmuchać to i może starczy 

No ale co innego chcesz robic takim kompresorem?

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał(a):

zrob eksperyment -zwin przedluzacz na beben  albo  rozrzuc luzno

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v