Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Grzechooo napisał(a):

Coś tam zamówiłem na próbę do tej pory było z k2 to piana bardzo szybko spływała.

Messenger_creation_74073FDB-53B3-4B7B-A767-95E00E3979F9.jpeg

Ogólnie K2(z wyjątkiem krwawej felgi) czy plak to słabe marki z kosmetyków samochodowych już lepszy adbl z tych tanich.

Paradoksalnie piana jak śnieg nie czyści tak dobrze jak delikatny oprysk. No i nie rób na słońcu takich rzeczy bo szybko zasycha. Miałem epizod z kosmetyka samochodowa to coś mogę doradzić 

Opublikowano
4 godziny temu, Janeczko napisał(a):

Dimer na gruby syf ale trzeba uważać bo może odbarwić lakierowane elementy szczególnie przy częstym użytkowaniu.

Adbl tfr dobry jest do mycia szczególnie po zimie z tego filmu drogowego.

Do codziennego użytkowania to uzylbym coś mniej agresywnego ponoć z action nawet niezłe wypada piana aktywna.

Co do założenia piana aktywna jest do wstępnego mycia i nie zastąpi nigdy mycia ręcznego. No chyba że masz naprawdę duże ciśnienie i ciepłą wodę to może może. Do kombajnu dimer nie ma co podchodzić z czymś słabszym.

Połóż wosk to będzie lżej brud schodził :D

Miałem ciągnik i po nałożeniu dinera przez +/-20 min nie było prądu żeby to spłukać to z czerwonego się zrobił bladoróżowy 🫣

Opublikowano
2 godziny temu, Janeczko napisał(a):

Ogólnie K2(z wyjątkiem krwawej felgi) czy plak to słabe marki z kosmetyków samochodowych już lepszy adbl z tych tanich.

Paradoksalnie piana jak śnieg nie czyści tak dobrze jak delikatny oprysk. No i nie rób na słońcu takich rzeczy bo szybko zasycha. Miałem epizod z kosmetyka samochodowa to coś mogę doradzić 

Akurat oryginalny Dimer jest Produkowany przez firmę atas czyli plak.

2 godziny temu, jahooo napisał(a):

Ja używam Tenzi, piana nawet niezła

No parę godzin temu właśnie zamówiłem tenzi.

Opublikowano

@jahooo tak śmiga juz, ale bosch lepiej w ręku leży. Jest trochę duża i ciężka co może być też atutem, do kręcenia blachy powinna być ok, na plus jest dodatkowa rączka i udar. U mnie każde narzędzie znajdzie swoje zdanie😉

Opublikowano
W dniu 30.06.2025 o 19:04, superfarmer02 napisał(a):

Miałem ciągnik i po nałożeniu dinera przez +/-20 min nie było prądu żeby to spłukać to z czerwonego się zrobił bladoróżowy 🫣

W 80 zzarlo mi boczna osłonę z aluminium i z grilla farba uciekła 🤦

Zagadałem się z kolegą przez telefon a miałem spryskane 🫣

Opublikowano
20 godzin temu, GABBER85 napisał(a):

30km to jest na miejscu, patrzyłem na to ogłoszenie

Byłem obejrzeć.

Z pompy wtryskowej paliwo leci jak z kranu. Akumulatora nie ma, opony do wymiany. W skrzyni oleju to nie wiem ile bo na wskaźniku sucho... Coś tam jednak jest bo z szybkozłączy leciało. 

Maszyna wzięta podobno w rozliczeniu... Nikt nic nie wie... 

Opublikowano (edytowane)

oddam w dobre ręce za przyzwoite pieniążki , nowe części robocze a te używane (piersi i płozy oraz dolna krawędź ścinaczy )napawane na newralgicznych krawędziach elektrodami trudnościeralnymi Weartrode 55,60 i 62 

P_20250702_085256.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano

Z właścicielem tylko przez tel. rozmawiałem wczoraj i po obejrzeniu już nie dzwoniłem. Dał tel. do faceta gdzie stoi. Jakaś firma transportowa. Ale tam jest prawie 70 000 a to dużo za dużo za ładowarkę w tym stanie bez osprzętu. Także nawet nie dzwoniłem.

Szyba każda z innej parafii i długo by wymieniać...

Opublikowano
W dniu 30.06.2025 o 17:22, daron64 napisał(a):

Takie te tanie to jeszcze bym kupił jakby było akceptowalnie. Bo jak patrzę na te po 200-300-400zl, to jednak już bym wolał chyba trochę swojego czasu poświęcić, i zrobić samemu.

Za te pieniądze chyba nie ma co za wiele oczekiwać. 

3 wywrotki, jedna sztywna. Tylko dwuosiowymi to tam całą zabudowa, razem z podłogą do wymiany, także nie chciałbym tam za wiele euro inwestować. 

Jest tego sporo, tylko tak jak pisałem wyżej - wydawać parę stów za okienko, to chyba bym wolał sam poświęcić trochę czasu i materiału. Ale znowu za te do 100zl, to szkoda swój czas tracić, jeśli jest to akceptowalne jakościowo.

A tak w ogóle z innej bajki - takie coś, to jeszcze towar handlowy? Widziałem na internetach, że wystawiają ludzie, ale ktoś to kupuje jeszcze? Największy trójnik na wewnętrzną średnicę chyba 180

IMG_20250630_171251137_HDR_copy_1772x908.jpg

ale na kołnierzu przyłączeniowym te 180 w środku czy z tej strony węższej ? może mi i do pieca na wylot i wyczystke by sie przydało , to w górnym rzędzie z lewej i w środku ile ma ? 

23 godziny temu, michal1993 napisał(a):

Nada się to do obory? 
https://www.allewenta.pl/fko500

chciałbyś to podwiesić w środku ? 

W dniu 30.06.2025 o 21:02, Grzechooo napisał(a):

@jahooo tak śmiga juz, ale bosch lepiej w ręku leży. Jest trochę duża i ciężka co może być też atutem, do kręcenia blachy powinna być ok, na plus jest dodatkowa rączka i udar. U mnie każde narzędzie znajdzie swoje zdanie😉

jaka to ? 

Opublikowano

Ale musisz mieć np okienko w drzwiach od góry gdzieś na drugim końcu obory i wtedy jest fajna cyrkulacja

tylko wyciągowy nie od strony spodziewanych wiatrów

i czy  potrzebujesz aż 320W? moze wystarczy mniejszy

ja mam pcv jakieś stare , w sumie już nie używam, ale max kilkadziesiąt Watt

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v