Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
konteno napisał:

2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

O mój panie 🤦🤦🤦

180 tys za Zetora 5340 🤦

połowe tego dobrze byłoby wziąć za swego

widzisz jaki masz majątek opierdolisz zetora i kawalerkę w małym mieście kupisz

turion23 napisał:

a co to za yutuber ?

• Haha 1
Opublikowano
41 minut temu, griga napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz to co napisał ze zrozumieniem. 

Waga wagą a ziemie?Mam przesmyk gdzie ziemia ciężka,przy uprawach.90 koni ze scierniskowcem 2.1  - brakło mocy.Myslisz że bliźniacze by pomogły?

Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Agrodave93

On tu kiedyś miał konto i co traktor kupił to pisał że u niego będzie miał dożywocie po remoncie, a mijało magiczne 6 miesięcy i sprzedawał. 

Teraz też zrobił 3p za pewnie 70 tys i niby to na części rozebrał i puścił 😁

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
Baks00 napisał:

41 minut temu, griga napisał(a):

Przeczytaj jeszcze raz to co napisał ze zrozumieniem. 

Waga wagą a ziemie?Mam przesmyk gdzie ziemia ciężka,przy uprawach.90 koni ze scierniskowcem 2.1  - brakło mocy.Myslisz że bliźniacze by pomogły?

W 3050 jak zakładałem bliźniaki różnica była. Silnik schodził z obrotów a nie boksował. Teraz w 3060 niby jest przód za to brak masy i też brakuje przełożenia mocy na glebę choć opony szerokie

Opublikowano
27 minut temu, krilan06 napisał(a):

Ja tak za bardzo z agrofoto go nie kojarzę ale za to na youtubie straszny płaczek jak ktoś mu napisze nie po jego myśli 

Ojj tak, nie znosił krytyki.

Czym się teraz zajmuje bo coś jego filmy przestały mi wyskakiwać 

Opublikowano
Godzinę temu, krilan06 napisał(a):

Ja tak za bardzo z agrofoto go nie kojarzę ale za to na youtubie straszny płaczek jak ktoś mu napisze nie po jego myśli 

Tutaj było podobnie, kiedyś napisałem że tur wolmetu to słaby jest to się zaczął rzucać że nic lepszego nie ma. 

Opublikowano
Uziu92 napisał:

3 minuty temu, krilan06 napisał(a):

Agrodave93

On tu kiedyś miał konto i co traktor kupił to pisał że u niego będzie miał dożywocie po remoncie, a mijało magiczne 6 miesięcy i sprzedawał. 

Teraz też zrobił 3p za pewnie 70 tys i niby to na części rozebrał i puścił 😁

a to coś kojarzę gościa

Opublikowano
3 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Na FB nieraz się z nim scialem jak bajki o tym 3p opowiadał. Taki chory niby i mu zdrowie nie pozwalało projektu kończyć, a co chwilę kolejny się pojawia 🤦

• Like 2
Opublikowano

Taka sama przyczepa jak ta wyżej niedawno jakoś była w galerii. Nikt w sumie nie wiedział do czego ona fabrycznie służyła.

Nawet naładować na nią zboże to ciężko będzie wybrać..zostaje łopata a z tych zakamarków miotła i odkurzacz 🤷 do kostek słomy tooze i była dobra bo nisko ładować było.😁

Opublikowano
Godzinę temu, ZetorMisio napisał(a):

Taka sama przyczepa jak ta wyżej niedawno jakoś była w galerii. Nikt w sumie nie wiedział do czego ona fabrycznie służyła.

Nawet naładować na nią zboże to ciężko będzie wybrać..zostaje łopata a z tych zakamarków miotła i odkurzacz 🤷 do kostek słomy tooze i była dobra bo nisko ładować było.😁

Dołożyć deski i na odpust bądź na obchody pól można pół wsi wozić.

Ale fakt ch*j wie jak ją wykorzystać 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał(a):

Dołożyć deski i na odpust bądź na obchody pól można pół wsi wozić.

No nie można pół wsi wozić bo niezarejestrowana 😅

3 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

Do kostek słomy może i dobra ale kto teraz tak wozi? Ja strych jeszcze kostkami zapełniam ale znaleźć ludzi do roboty to szkoda gadać 

Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał(a):

Dlatego pewnie jest na OLX 🤷

11 minut temu, krilan06 napisał(a):

Do kostek słomy może i dobra ale kto teraz tak wozi? Ja strych jeszcze kostkami zapełniam ale znaleźć ludzi do roboty to szkoda gadać 

Z tą rejestracją 50 lat temu inaczej podchodzili....wszyscy wiemy jak było i jak jest. Dlatego pewnie nie ma chętnych do roboty przy kostkach i przyczepa jest na OLX.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Janeczko napisał(a):

Wozy były po 2tys to coś prawie 6, w podobnej kasie kupiłem przyczepę d50 od sąsiada.

3 godziny temu, krilan06 napisał(a):

Tak na dobrą sprawę to żadną przyczepą nie można ludzi wozić no chyba że byłaby zarejestrowana do przewozu osób. Swoją drogą to ciekawe czy bonanzy w PGRach miały przewóz osób.

Edytowane przez Grzechooo
Opublikowano
49 minut temu, Grzechooo napisał(a):

prawie 6, w podobnej kasie kupiłem przyczepę d50 od sąsiada.

W jakim stanie,? Z papierem? Przerabiałes na wywrotkę?  Mam d46 i zastanawiam się czy wymienić z handlarzem na d50 i przerobić czy przerobić swoją? 

Opublikowano

Jak parę lat temu chciałem przerobić swoją d46 na wywrot to stwierdziłem że lepiej kupić wywrotkę już gotową a d46 zostawić. I kupiłem d35. W żniwa zawsze przyczepy się przydadzą. Chociaż teraz to już w sumie mógłbym tę d35 sprzedać 

• Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, krilan06 napisał(a):

Jak parę lat temu chciałem przerobić swoją d46 na wywrot to stwierdziłem że lepiej kupić wywrotkę już gotową a d46 zostawić. I kupiłem d35. W żniwa zawsze przyczepy się przydadzą. Chociaż teraz to już w sumie mógłbym tę d35 sprzedać 

jakie okolice ? ja sdzukam jakiejś wywrotki

Opublikowano

D35 to taczka przy d50.  Ale panowie warto by wymienić d46 na d50? Koszty przeróbki w zasadzie takie same. Nawet nie wiem czy d46 nie większe bo trzeba ramę wzmacniać.  Tyle że w tej swojej mam za***iste koła. I to w dodatku 5 sztuk 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v