Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie nie kupisz czesci do francuza w sklepie..

do zetora tez coraz ciezej ale da sie. 

ciezka seria ursusow to chyba tez zetory ?? tyle ze slowackie.

ja tez uwazam ze ceny zetorow sa zawyzone ale i ursusow tez zwariowaly..

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał(a):

u mnie nie kupisz czesci do francuza w sklepie..

do zetora tez coraz ciezej ale da sie. 

Do siuntki czy ciapka leży pełno tego na półkach w okolicznej Agromie, tylko co z tego, jeżeli do dopasowania części potrzebny jest zestaw szlifierka, pilnik i papier ścierny ...

A to że nie ma na półce w lokalnym sklepie ?? A co to za problem, szczególnie w Polsce A, kurierzy, paczkomaty, 2-3 dni i z drugiego końca świata są części ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
43 minuty temu, szwagier24 napisał(a):

To do jakiego kupisz ,,od ręki"?

na przedmiesciach krakowa to jedynie ursus 30,60, moze cos od wladymirca by kupil. 40 km trzeba jechac zeby kupic cos do zachodnich ale bez szalu.

43 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Do siuntki czy ciapka leży pełno tego na półkach w okolicznej Agromie, tylko co z tego, jeżeli do dopasowania części potrzebny jest zestaw szlifierka, pilnik i papier ścierny ...

A to że nie ma na półce w lokalnym sklepie ?? A co to za problem, szczególnie w Polsce A, kurierzy, paczkomaty, 2-3 dni i z drugiego końca świata są części ...

no z usa w 3 dni.. albo z pakistanu czy indii ..

inpost cos wymodzil z paczkami

https://inpost.pl/aktualnosci-przesylki-zagraniczne-sposoby-nadania-terminy-dostawy-i-koszty-wysylki-paczki

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał(a):

Znajomemu co mi prasuje poszedł jakiś uszczelniacz w Fendziorze, okazało się że leży ich kilka na półce, tylko że w Brazyli, po niecałych 48h od awarii ciągnik znowu był w polu ... Przesyłka pewnie parę PLN kosztowała, ale w takim okresie to się nie liczy, ważne aby sprzęt znowu wyjechał ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, jacus napisał(a):

na przedmiesciach krakowa to jedynie ursus 30,60, moze cos od wladymirca by kupil. 40 km trzeba jechac zeby kupic cos do zachodnich ale bez szalu.

inpost cos wymodzil z paczkami

https://inpost.pl/aktualnosci-przesylki-zagraniczne-sposoby-nadania-terminy-dostawy-i-koszty-wysylki-paczki

To 40km pojechać to problem 🤔🤦 no tak autobusem to pewni i problem przesiadki itp...🙆‍♂️🤦

Ty się tam Tomasz nie hahaj 🤭😁

Nie każdy ma prawo jazdy na autobus 🤠

Edytowane przez slawek74
  • Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja bym nie chciał, w tej cenie można znaleźć dużo fajniejszych opcji ...

No właśnie w tej cenie a ja napisałem że  jest dla mnie za drogi. Jakby był tańszy to bym kupował. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, ZetorMisio napisał(a):

Zetorek muszę cię zasmucić mam siątkę, mam 7245 i mam też 12045. I od nowości u dziadka był 7211. Znam te ciągniki. Z tym radiem to bym nie przesadzał 😁 dobrze zrobiony i mało awaryjny tak ale te ciągniki mają już ok 40 lat. I za cenę 80 tys można kupić inny,między ciągnik. 

Za 50-70 tyś zł co można kupić? 

Daj przykład zetora/ursusa i zachodniego 

Ile trzeba włoży na dzień dobry 

Daj przykład zetora/ursusa zachodniego 

🤔

Opublikowano

wiekszosc zetorow 52-72 a w szczegolnosci te z napedem to chyba wszystkie sa sprowadzane z zachodu 

tam raczej w duzych-czytaj bogatych -gospodarstwach nie pracowaly. wiec i zuzyte sa mniej niz inne marki.

rolnicy je kupowali bo byly tanie-gdy zaczely sie psuc sprzedawali blizej czech..

gdy nie bylo jeszcze tyle sklepow to wielu z poludnia jezdzilo do czech.

42 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Znajomemu co mi prasuje poszedł jakiś uszczelniacz w Fendziorze, okazało się że leży ich kilka na półce, tylko że w Brazyli, po niecałych 48h od awarii ciągnik znowu był w polu ... Przesyłka pewnie parę PLN kosztowała, ale w takim okresie to się nie liczy, ważne aby sprzęt znowu wyjechał ...

juz nie wymyslaj bajek...

36 minut temu, slawek74 napisał(a):

To 40km pojechać to problem 🤔🤦 no tak autobusem to pewni i problem przesiadki itp...🙆‍♂️🤦

cywilizacja polega na tym ze nawet pociagiem moge pojechac..

ale nie boj sie ty nigdy tego nie zaznasz...

Opublikowano
21 minut temu, Pawelek998 napisał(a):

Za 50-70 tyś zł co można kupić? 

Daj przykład zetora/ursusa i zachodniego 

Ile trzeba włoży na dzień dobry 

Daj przykład zetora/ursusa zachodniego 

🤔

To w końcu mowa o 50 czy 80?  Stary Zetor czy nawet Ursus był kupowany że względu na cenę. Zetor z końcówką 45 to już ciągnik z 4x4, z jakim kolejek komfortem i można nim robić w polu . Po przesiadce z siątki czy ciapka to był kosmos. Ale cena była powiedzmy rozsądna. Dzisiaj ceny są pojebane, ale pewnie i na te pojebane ceny znajda się pojebani ludzie którzy tyle wyjmą i zapłacą. Bo chyba nikt nie powie że 60, 70 czy 80 tys to normalna cena za 5245-7745 czy ciężka serię. Już o tych 330 za tego 190 to nawet nie ma co wspominać. 

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał(a):

co was to obchodzi kto i za ile wystawia jesli nie kupujecie ??

Mnie obchodzi bo przez szaleńców kupujących zetory za kosmiczne ceny to już praktycznie nie można kupić tych ciągników za normalne pieniądze. Kiedyś bardzo chcialem mieć Zetora 7745, wręcz chorowałem na niego ale już wtedy chodziły od 50tys w górę, a taniej to musiala być naprawdę dobra okazja.

I w końcu kupiłem Case 856 za 45tys. Z turem stoll, napędem, synchronizowaną skrzynią, dwiema parami wyjść hydraulicznych, z mocniejszym silnikiem, lepszą kabiną. Patrząc na to co ma ten case to zetor 7745 powinien kosztować maksymalnie 30tys w dobrym stanie

• Like 1
Opublikowano

Młodsze, z lepszymi parametrami, lata produkcji zetora 84-93, co takiego masz w zetorze? synchronizację 4i5  biegu? Wajchę między nogami?Podnośnik 2200kg i dwa lub trzy złącza z tyłu? Zacofane wspomaganie na serwo?

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, KlimekPL napisał(a):

Mnie obchodzi bo przez szaleńców kupujących zetory za kosmiczne ceny to już praktycznie nie można kupić tych ciągników za normalne pieniądze. Kiedyś bardzo chcialem mieć Zetora 7745, wręcz chorowałem na niego ale już wtedy chodziły od 50tys w górę, a taniej to musiala być naprawdę dobra okazja.

I w końcu kupiłem Case 856 za 45tys. Z turem stoll, napędem, synchronizowaną skrzynią, dwiema parami wyjść hydraulicznych, z mocniejszym silnikiem, lepszą kabiną. Patrząc na to co ma ten case to zetor 7745 powinien kosztować maksymalnie 30tys w dobrym stanie

Tak tak, a ciapek i 60-tka maksymalnie 8-10 tys. Wy nie rozumiecie że tych ciągników jest coraz mniej, zresztą nigdy za dużo nie było i cena ich na pewno nie spadnie? to jest ciągnik względnie prosty, części dostępne i gro ludzi nie chce się pchać w zachodnie trupy żeby później szukać byle pierdoła do tego i płacić jeszcze nie wiadomo ile, jak jakiego klamota kupić idzie tanio,  to części pewnie nadrobią. Ile jest stron Zetora 52-72 na OLX? 2-3 z każdego modelu? do tego tylko kilka godnych uwagi, to by się rozeszło jak ciepłe bułeczki, a ci co mają, to nie chcą sprzedać, więc o czym mowa. 

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano

Części do case są porownywalne cenowo do ursusa, mnóstwo rzeczy idzie dostać w hurtowniach od ręki, ale w takich większych a nie w lokalnym GS-ie. O jakości części do ursusa czy zetora nie chce mi się wypowiadać, za oryginały albo lepsze marki też trzeba słono zabulić i czesto tak samo trzeba zamawiać kurierem podobnie jak do case.

Opublikowano
34 minuty temu, jacus napisał(a):

juz nie wymyslaj bajek...

Ale po co mam wymyślać ... Śmieci z AliExpresa przychodzą w 3-4 dni ... To nie te czasy że trzeba czekać, płacisz za przesyłkę lotniczą i wszystko jest ...

Opublikowano (edytowane)

No ale nikt nie zmusza nikogo żeby sobie kupował Zetora jak można Case

Zetor jak się jaki pojawi na OLX to zaraz ma w krótkim czasie tysiąc dwa wyświetleń, więc o czym mowa, że za drogie?  

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1