Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, jarecki napisał(a):

A PiS przyzwyczaił ludzi ze obietnice wyborcze spełnia 

A potem wystawia za to rachunek podnosi podatki drukuje pieniądze skutkiem czego oszczędności ludzi są mniej warte itd ale ciemnota nie rozumie. 

10 godzin temu, jarecki napisał(a):

Z zachodem to z jakim krajem z zachodu ? Maltą czy Francją? Według mnie wprowadzili za dużo i tak dopłat w rolnictwie PiS 

Mieli zrównać z Niemcami i Francją gdzie są najwyższe i guzik zrównali. Aby mieć to samo co mieliśmy przed zielonym ładem trzeba więcej kombinować. O poziomie Niemca czy Francuza możemy zapomnieć. 

10 godzin temu, dysydent napisał(a):

i dlatego to w Niemczech jest problem z nielegalnymi imigrantami; w Polsce wszyscy legalni :D

NO tak pis rozdawał te wizy a Czaputowicz mówił, ze nie ma problemu i tak pojadą do Niemiec. Teraz wracają a @nie na ten temat milczy.

10 godzin temu, jarecki napisał(a):

Podniesienie limitu paliwa , dopłata do zakupu byka itd .     Co do dopłat to Niemcy maja inne koszty prowadzenia gospodarstwa wyższa płaca itd .    Dopłaty do dobrostanu też niepotrzebne a za ostatni rok spadek liczby krów o 10 %

Wzbijasz się na wyżyny cynizmu głupoty i zaprzaństwa to są jakieś ochłapy. Z drugiej strony pis pompował inflację co dotknęło też rodników rentowność produkcji mocno spadła kraj został zalany płodami rolnymi z UA nawozy totalnie podrożały. Dodatkowo Wojciechowski wprowadził zielony ład miał dbać o polskiego rolnika i to widać. Teraz by mieć z dopłat to samo musisz więcej kombinować. Ale ciemnota nie rozumie. Rolnictwo to jedna z branż w której rządy poisu przyniosły najbardziej dotkliwe skutki negatywne.

10 godzin temu, GRZES1545 napisał(a):

Tak...a Tusk walczy właśnie z tą nielegalną migracja na wszelkie sposoby. Ponoć pierwsze transporty z cior...ymi wysłał już na zachód skąd przyszli 😂 

Z czym ma walczyć? Prosiłem @niepo filmy jak bojówki Bąkiewicza zatrzymują hordy nielegalnych. Nikt nic takiego nie wie nikt nic nie widział. Jedyne filmy to jak pajace Bąkiewicza szkalują SG.

9 godzin temu, racyl napisał(a):

mentzen to ekonomista a nie prawnik 😄

Działa w takim obszarze na jaki pozwala prawo podatkowe 😁

Nikt z nas nie chcę płacić wysokich podatków a tacy ludzie jak on są po to żeby nam pomagać w tym 

On ani ekonomista ani polityk. Firma mu zdycha a w polityce ograli go jak dzieciaka. Niby chciał by płacić niskie podatki ale niechcący poparł na prezydenta człowieka który dwa czy trzy dni przed wyborami powiedział, ze będzie stał na straży zdobyczy socjalnych pisu. A popierała go partia która ostatnio jak nikt inny podniosła wiele podatków i stworzyła nowe. A ciemnota wybrała. 

Pis tak dokopał przedsiębiorcom a ekonomista Mentzen poparł ich kandydata. Normalnie cyrk gdzie tylko ciemnota się nie śmieje. Bo nie rozumie. 

10 godzin temu, Roman176 napisał(a):

Może być zdjęciem przedstawiającym 3 osoby i tekst „Sławomir Mentzen KONFEDERACJA, prezes Nowej Nadziei Gdyby rządziła Konfederacja, kazdy niemiecki policjant próbujący nam podrzucić imigrantów byłby aresztowany, jego radiowóz rekwirowany, a imigrant momentalnie deportowany Niestety rządzi Tusk i Niemcy robią u nas co chcą. KONFEDERACJA WOLNOŚĆ| NIEPODLEGŁOŚĆ”

Roman tobie jak zwykle fejka podrzucili. To było tak. 

main_07s_awomir_tym_razem_mocno_po_pisie.jpg

Opublikowano (edytowane)

A potem każe za nie płacić pompując inflacje i podnosząc podatki i wprowadzając nowe. 

Przedsiębiorcy od 2015 roku zus ponad razy dwa do góry. Składka zdrowotna wysoko do góry. Nawet mój ojciec pracując na emie płaci 1/3 więcej. W międzyczasie pis podnosi płace minimalną co uderza w przedsiębiorców. Rok 2025 Duda blokuje obniżenie tej składki. Wybory prezydenta 2025 konfa i przedsiębiorcy popierają kantata partii która to podniosła. Cyrk.

@racylco na to doktor ekonomista Mentzen? On wiedział kogo i co popiera?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

To się nazywa ciemnota i zaprzaństwo. Jak chcą tak odpowiedzialnie za wszystko płacić trzeba było Zandberga wybrać u niego wszystko by szło w podatki.

Opublikowano

jakie to informacje splywaja?! spada poparcie dla rudego??? mamy rozumiec, ze jego twardy elektorat przestaje wierzyc w jego klamstwa???? no nie moze byc, taki madry czlowiek, panujacy krol europy traci swoj elektorat ?! ho ho ho 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jak pisałem już dawno Tusk ciągnie PO na dno , stał się memem więc tylko głęboka rekonstrukcja rządu z wymianą premiera może poprawić notowania . A tak z innej beczki to chyba spory wpływ na na ten stan ma przekaz z  internet bo o ile telewizja może przemilczeć pewne zdarzenia to internet to ładnie wychwyci 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
55 minut temu, hubertuss napisał(a):

NO tak pis

pispispispispispis, płyta ci się zacięła ?

59 minut temu, hubertuss napisał(a):

Teraz wracają

Kto wraca?🐏, ci co dostali polskie wizy?To dlaczego niemcy nie przedstawiają żadnych dowodów że mieli polskie wizy?bo wyrzucili w krzaki?😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jarecki napisał(a):

Tak jak pisałem już dawno Tusk ciągnie PO na dno , stał się memem więc tylko głęboka rekonstrukcja rządu z wymianą premiera może poprawić notowania . A tak z innej beczki to chyba spory wpływ na na ten stan ma przekaz z  internet bo o ile telewizja może przemilczeć pewne zdarzenia to internet to ładnie wychwyci 

Jakoś na razie nawet Internet nie wychwycił tych chord imigrantów odsyłanych z Niemiec do Polski. Ilu to ich zatrzymali wczoraj ilu nagrali?

No i kto na tego premiera za Tuska?

9 minut temu, witejus napisał(a):

pispispispispispis, płyta ci się zacięła ?

Kto wraca?🐏, ci co dostali polskie wizy?To dlaczego niemcy nie przedstawiają żadnych dowodów że mieli polskie wizy?bo wyrzucili w krzaki?😆

Komu mieli te dowody przedstawić? Tobie. Komu trzeba przedstawili. Tyle razy pisałem służby poszczególnych krajów dobrze wiedzą kto skąd przyszedł. Tak jak nasi wiedzą ilu przeszło z Białorusi do Polski a ilu przeszło z Białorusi przez Łotwę i Litwę do Polski. A ilu jest w Polsce na wizie od pisu. Tak Niemcy wiedzą ilu przyszło do nich z Polski. Niemcy oddają nam tak my za chwilę będziemy oddawać Liwie a Litwa pewnie Łotwie.

Po naprawie tego dziurawego pisowskiego płotu który było łatwiej przejść jak te druty szlaki się zmieniły. Teraz idą przez Łotwę najwięcej bo tam granica najsłabiej umocniona. Ale wy tego nie chcecie wiedzieć tylko bredzicie o jakichś dowodach a jak są podawane liczby to i tak nie przyjmujecie tego do wiadomości. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jakoś na razie nawet Internet nie wychwycił tych chord imigrantów odsyłanych z Niemiec do Polski. Ilu to ich zatrzymali wczoraj ilu nagrali?

No i kto na tego premiera za Tuska?

Tu akurat premier dał sie podpuscić z zamykaniem granic , to jest zupełnie inny Tusk niż 10 lat temu , a kto zamiast nie wiem ale na pewno ktoś by był czy ktokolwiek stawiał by na Morawieckiego jako premiera ? 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
20 minut temu, witejus napisał(a):

To dlaczego niemcy nie przedstawiają żadnych dowodów że mieli polskie wizy?bo wyrzucili w krzaki?😆

Gra się tak, jak przeciwnik pozwala. Jeśli dany osobnik był na terytorium RP a potem znalazł się w innym państwie, to jest identyfikowalny dla polskich służb. Jeśli nie są w stanie go zidentyfikować, to z dozą prawdopodobieństwa graniczącą z pewnością, nie był wcześniej na terytorium RP

Zamiast bić pianę o uchodźców, bo i tak każdy pozostanie przy swoim poglądzie, z różnych względów, może by się ktoś wypowiedział na temat zdań odrębnych z wczorajszego posiedzenia IKNiSP SN w przedmiocie ważności wyborów. Wysłuchałem jednego z tej trójki sędziów, czyli Pana Sędziego Leszka Boska. Pozostalych dwóch stanowisk nie znam. Obejrzałem też wypowiedź Pana mec. Kalisza. I ciekawi mnie, co Wy na to

• Like 1
Opublikowano

Siekierski żali się ws. umowy handlowej między KE a Ukrainą. W sieci zawrzało: "Mnie nikt w Unii nie ogra? No to właśnie ograli!"

•  
  •  

Z rozczarowaniem przyjąłem sposób, w jaki KE poinformowała państwa członkowskie o zakończeniu negocjacji z Ukrainą w ostatnim dniu polskiej prezydencji w Radzie UE” - powiedział minister rolnictwa i rozwoju wsi Czesław Siekierski. W sieci zawrzało. Polska jak zwykle została ograna na arenie europejskiej. „Dymisja Czesława Siekierskiego to powinien być tylko początek”

brawo tusk 

https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/wiesci-rolnicze/pozostale-wiesci-rolnicze/39340-za-naszymi-plecami-bruksela-dogadala-sie-z-wladzami-ukrainy-ws-warunkow-handlu-siekierski-rozczarowany

10 godzin temu, Ulman napisał(a):

A ile ty Romanek tej kasy napłaciłeś w tym zus? Może wejdź na e-zus,  zrób screena  i pokaż ile to składek na emerytalne wpłaciłeś? Ze 200 tys będzie?

wyncyj , propo jak tam paliwa ? 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, racyl napisał(a):

mentzen to ekonomista a nie prawnik 😄

Działa w takim obszarze na jaki pozwala prawo podatkowe 😁

Nikt z nas nie chcę płacić wysokich podatków a tacy ludzie jak on są po to żeby nam pomagać w tym 

pomocą to się MOPS-y i podobne zajmują no i czasem prywatnie sobie pomagamy i wszystkie logiczne wnioski z tego wynikające.
taka złośliwość wobec socjalizmu który to pomaga rozwiązywać problemy które sam stwarza i które nie występują w innych systemach i akurat "pomoc" mentzenowa w stu procentach mieści się w tej definicji tak że biznesy Mentzena i podobnych są równie a może i bardziej socjalistyczne niż środowisko na jakim pasożytują i Mentzen jako polityk ma być niby zainteresowanym aby to zmienić? ;)
Mentzen komercyjnie świadczy usługi które niebawem a właściwie już teraz po części jest w stanie rozwiązać dobry algorytm aplikacji komputerowej i komputer zrobi to niemal za gratis bo tylko za koszt elektryki coraz ekonomiczniejszych energetycznie procesorów; no a skąd owe problemy się biorą? czy nie z poczynań polityki do której Tenże Mentzen ma aspiracje?
Który zakapior z Konfederacji ma jakieś spektakularne sukcesy w realnym pozytywistycznie sprawczym biznesie? Mentzen byłby wyjątkiem gdyby działał w sferze produkcyjnej nno ostatecznie handlowej lub materialnie usługowej, tyle że działa w sferze abstrakcyjnie usługowej i skoro tak dobrze potrafi pozostałym sferom doradzać to dlaczego nie robi w nich sam? wszak można prowadzić kilka branż i po co zadowalać się jakimiś ochłapami za doradztwo biznesowo prawne jeśli można z własnej "mądrości" korzystać samemu na "pełen rachunek"
ciekawe
prawda?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Roman tobie jak zwykle fejka podrzucili. To było tak. 

większego fejka od ciebie niema , wejdź na fb na stronę konfy i powiedz mi  czy to fejk 

• Like 2
Opublikowano
58 minut temu, jarecki napisał(a):

Tu akurat premier dał sie podpuscić z zamykaniem granic , to jest zupełnie inny Tusk niż 10 lat temu , a kto zamiast nie wiem ale na pewno ktoś by był czy ktokolwiek stawiał by na Morawieckiego jako premiera ? 

Tak tak teraz jak wprowadził kontrole to dął się podpuścić. Już nawet napływ z Litwy i Łotwy imigrantów wam nie przeszkadza.  Skoro na granicy robią burdel ludzie Bąkiewicza którym nikogo nie udało się namierzyć ale za to lżą SG i nawet się pod nich podszywają to porządek jednak trzeba było jakiś zrobić 

43 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Gra się tak, jak przeciwnik pozwala. Jeśli dany osobnik był na terytorium RP a potem znalazł się w innym państwie, to jest identyfikowalny dla polskich służb. Jeśli nie są w stanie go zidentyfikować, to z dozą prawdopodobieństwa graniczącą z pewnością, nie był wcześniej na terytorium RP

Zamiast bić pianę o uchodźców, bo i tak każdy pozostanie przy swoim poglądzie, z różnych względów, może by się ktoś wypowiedział na temat zdań odrębnych z wczorajszego posiedzenia IKNiSP SN w przedmiocie ważności wyborów. Wysłuchałem jednego z tej trójki sędziów, czyli Pana Sędziego Leszka Boska. Pozostalych dwóch stanowisk nie znam. Obejrzałem też wypowiedź Pana mec. Kalisza. I ciekawi mnie, co Wy na to

Tyle razy pisałem służby doskonale wiedza skąd przyszli dokąd imigranci. Jeśli Niemcy nam ich oddają to 98 % przypadków przyszli oni odo nich od nas. Szkoda tylko, ze ciemnota daje się tak mamić. 

CO do sytuacji w Sn to już czysta polityka. Już po wyborach pisałem, że nie wierzę w zmianę wyniku. Szkoda tylko, że został taki burdel i ciekawe jak Nawrocki jako prezydent wszystkich Polaków za 5 lat powie idźcie na wybory każdy głos ie liczy. 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Komu mieli te dowody przedstawić?

Komu trzeba przedstawili.

konkretnie komu?

To trzeba czekać aż pójdą procesje jak w 2015 roku, nikogo, oni nie są od zatrzymywania, idioto, kłamco, niemiecki najemniku🐏🔨

Po naprawie tego dziurawego pisowskiego płotu

Który, jak zapewniał tusek, nie powstanie, a pieniądze rozkradną, z którego szydziłeś że zamiast płotu wincyj elektroniki. NA CZYM TA ,,NAPRAWA POLEGAŁA?jak przechodzili tak przechodzą

le wy tego nie chcecie wiedzieć tylko bredzicie o jakichś dowodach

Bredzimy?taki powinien mieć przy sobie lub też niemiecki strażnik komplet dokumentów do deportacji, a nie że polska SG bierze uprzejmie pod rękę i wywozi w głąb Polski,  DELIKWENT MA KARTKĘ Z NABAZGRANYM , ZMYŚLONYM NAZWISKIEM I DATĄ URODZIN 01.01

Edytowane przez witejus
  • Haha 1
Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, włosy blond i tekst „Singielka szuka niemieckiego Pana.”

1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Tyle razy pisałem służby doskonale wiedza skąd przyszli dokąd imigranci. Jeśli Niemcy nam ich oddają to 98 % przypadków przyszli oni odo nich od nas. Szkoda tylko, ze ciemnota daje się tak mamić. 

skąd wiesz ? pracujesz w służbach  

Opublikowano
59 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jeśli dany osobnik był na terytorium RP a potem znalazł się w innym państwie, to jest identyfikowalny dla polskich służb. Jeśli nie są w stanie go zidentyfikować, to z dozą prawdopodobieństwa graniczącą z pewnością, nie był wcześniej na terytorium RP

I TO JEST SEDNO SPRAWY, odpowiedź dla nawiedzonych najemników.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Roman176 napisał(a):

większego fejka od ciebie niema , wejdź na fb na stronę konfy i powiedz mi  czy to fejk 

Przecież ci pokazałem jak to wyglądało a ty się kompromitujesz jak zawsze. 

7 minut temu, witejus napisał(a):

To czeba czekać aż pójdą procesje jak w 2015 roku, nikogo, oni nie są od zatrzymywania, idioto, kłamco, niemiecki najemniku🐏🔨

Który, jak zapewniał tusek, nie powstanie, a pieniądze rozkradną, z którego szydziłeś że zamiast płotu wincyj elektroniki. NA CZYM TA ,,NAPRAWA POLEGAŁA?jak przechodzili tak przechodzą

Bredzimy?taki powinien mieć przy sobie lub też niemiecki strażnik komplet dokumentów do deportacji, a nie że polska SG bierze uprzejmie pod rękę i wywozi w głąb Polski,  DELIKWENT MA KRTKĘ Z NABAZGRANYM , ZMYŚLONYM NAZWISKIEM I DATĄ URODZIN 01.01

To oni tam są czy będą szli? Znowu widzę nakręcony jesteś i żółć się leje. 

Naprawa polegała na tym, że nie da się go sforsować w kilkadziesiąt sekund lewarkiem samochodowym lub saperką a idą przez Litwę teraz w większości gamoniu. Dlatego kontrola na granicy z LT.

Sprawdzałeś im te krtki? Czepiasz się mnie czasami błędów a tu widzisz ciśnienie ci skoczyło i sam w furii zacząłeś robić 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

To oni tam są czy będą szli?

Jedno i drugie matołku niedorozwinięty

3 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Sprawdzałeś im te krtki?

Jabyś zechciał zauważyć to już poprawiłem, a ty walisz byka za bykiem i masz to w d*pie

Opublikowano

Prosiłem @niepo filmy jak bojówki Bąkiewicza zatrzymują hordy nielegalnych. Nikt nic takiego nie wie nikt nic nie widział.

dalej rób z siebie głupka

Prosiłem @niepo filmy jak bojówki Bąkiewicza zatrzymują hordy nielegalnych. Nikt nic takiego nie wie nikt nic nie widział.

nikt nic nie widział :D jak ty możesz jeszcze w lustro spoglądać? nikt się tutaj tak nie kompromituje jak ty

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, witejus napisał(a):

Jedno i drugie matołku niedorozwinięty

Jabyś zechciał zauważyć to już poprawiłem, a ty walisz byka za bykiem i masz to w d*pie

Dobrze dobrze poprawiłeś cieszę się a wracając do meritum to te krtki im sprawdzałeś, ze takie dane?

A jak są to gdzie skoro brygady Bąkiewicza nikogo nawet nie nagrały przez te dwa czy trzy dni nie mówiąc o zatrzymaniu? Ty wyzywasz ale sam pokazujesz, że to ciebie w wała robią nie mnie.

@nie ty se jaja robisz w pierwszym filmie na ponad 11 minut nagranie z uchodźcami i niemiecką policją trwa może sekundę reszta to jakiś bełkot. Te nagranie z policją to nawet nie wiadomo gdzie. I ty myślisz, że wszyscy tacy głupi jak wy. Dziwicie się, że was ciemnota nazywają, że badania pokazują, że na pis głosują ludzie nie wykształceni? Gdzie te dowody gdzie te chordy uchodźców przywożonych przez niemiecką policję?

Drugiego filmu już nawet nie oglądam bo szkoda oczu na takie gówno. To jest dobre dla was ciemnoty. Nagrać sekundę nie wiadomo gdzie i do tego dorobić 11 minut propagandy.

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał(a):

@hubertuss głupio ci ?  co tak zamilkłeś ? 

szkoda czasu, jego stanu już nic nie poprawi

3 godziny temu, hubertuss napisał(a):

13 minut temu, hubertuss napisał(a):

Drugiego filmu już nawet nie oglądam bo szkoda oczu na takie gówno

:D 

• Haha 1