Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Odnośnie kamer które chcieli PISowcy:

https://forsal.pl/artykuly/1117668,kamery-w-lokalach-wyborczych-sprzeczne-z-rodo.html

Komu to zależy na robieniu wałów?

Kamery to jest pic na wodę kto będzie to oglądał godzinami kto dojrzy w kamerze co kto wrzucał. Sprawa jest prosta jak cep karty wrzucać do maszyny która je zeskanuje i potem wpadną do urny. mamy dwie drogi liczenia głosów liczy maszyna i liczy komisja. 

Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Kamery to jest pic na wodę kto będzie to oglądał godzinami kto dojrzy w kamerze co kto wrzucał. Sprawa jest prosta jak cep karty wrzucać do maszyny która je zeskanuje i potem wpadną do urny. mamy dwie drogi liczenia głosów liczy maszyna i liczy komisja. 

Kto kazał dopisać głosy Nawrockiemu i w jakim celu jak byli w komisjach sami z KOKO ?. 

Sami się przyznali z tych komisji  - na czyje zlecenie działali ?.  

Sądy potwierdziły nieprawidłowości wyborcze tylko w 11 komisjach. We wszystkich z nich przewodniczącymi lub wice, były osoby wyznaczone przez koalicję 13 grudnia.

Wiec @hubertuss przestań pier**lić .

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, nie napisał(a):

liczyć to sobie możesz barany przed spaniem :D 

ponowne liczenie głosów, które gdzieś sobie leżą i wielu ludzi ma do nich dostęp - trzeba być peowskim głupkiem żeby w  takie coś wierzyć

sn rozpatruje protesty i jeżeli uzna że dany protest jest poparty wiarygodnymi dowodami to taki protest uznaje za zasadny

następnie rozpatruje czy ten fakt (y) miał decydujące znaczenie w wyniku wyborów

jeśli tak, to domniemanie ważności wyborów upada i należy przeprowadzić ponowne wybory.

jeżeli nie, to potwierdza ważność wyborów 

droga do stwierdzenia nieważności wyborów prowadzi poprzez fakty a nie poprzez urojenia peowskich świrów

Skoro te karty gdzieś sobie leżą to po co sąd nakazuje je liczyć w niektórych komisjach? Peowskie świry? Oj coś ci się rozjeżdża domorosły prawniku.

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał(a):

Kto kazał dopisać głosy Nawrockiemu i w jakim celu jak byli w komisjach sami z KOKO ?. 

Sami się przyznali z tych komisji  - na czyje zlecenie działali ?.  

Sądy potwierdziły nieprawidłowości wyborcze tylko w 11 komisjach. We wszystkich z nich przewodniczącymi lub wice, były osoby wyznaczone przez koalicję 13 grudnia.

Wyborcy trzaska dobrze wiedzą jak było i czemu to miało służyć, tylko próbują robić z ludzi głupszych niż oni są sami, coś na wzór tego kawału.

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Skoro te karty gdzieś sobie leżą to po co sąd nakazuje je liczyć w niektórych komisjach? Peowskie świry? Oj coś ci się rozjeżdża domorosły prawniku.

Sami donieśli  na siebie że się pomylili . Więc sąd nakazał przeliczyć wiec wyszło że We wszystkich z nich przewodniczącymi lub wice, były osoby wyznaczone przez koalicję 13 grudnia. Kto kazał im tak zrobić ?.

Sąd wydał oświadczenie tam gdzie byli były osoby wyznaczone przez koalicję 13 grudnia , są pomyłki świadomie działali do pierdla ich na 100 lat .

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

zorganizowanie i szkolenie grupy do fałszowania głosów to tylko głupi PiS mógł wymyśleć i jego czarodziej ...a teraz smród koło d*py 🤪

Dajcie mi na chwilę członków tych komisji i kawałek pasa taktycznego po karnej jednostce w Orzyszu. Już ja ich liczyć nauczę.🤣

Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał(a):

Jak czytamy na stronie SN,  uchybienia w liczeniu głosów lub błędy w protokołach głosowania mogą stanowić podstawę protestów wyborczych. SN wskazał, że skarżący muszą nie tylko sformułować swoje zarzuty w takim proteście, ale także uzasadnić je oraz przedstawić lub wskazać dowody na ich poparcie.

"W trakcie rozpoznawania protestów kwestionujących ustalenia wyników głosowania lub wyniku wyborów Sąd Najwyższy może dopuścić dowód z oględzin kart wyborczych, w praktyce prowadzący do podobnego efektu, jak ponowne przeliczenie kart. Z reguły, Sąd Najwyższy zleca przeprowadzenie takiego dowodu właściwemu sądowi rejonowemu w ramach odezwy o udzielenie pomocy sądowej. Wówczas to sąd rejonowy, a nie Sąd Najwyższy, na posiedzeniu przeprowadza dowód, o wyniku którego informuje Sąd Najwyższy" - czytamy na stronie SN.

SN podkreśla, że dopiero złożenie protestu wolnego od braków formalnych otwiera drogę do jego merytorycznego badania. A jego wynikiem może być wyrażenie przez SN opinii, że protest jest zasadny albo niezasadny. W przypadku wyrażenia opinii o zasadności zarzutów protestu, Sąd Najwyższy wskazuje, czy stwierdzone nieprawidłowości miały wpływ na wynik wyborów.

W dotychczasowym orzecznictwie Sąd Najwyższy rozpoznawał zarzuty dotyczące ustalenia wyników głosowania lub wyników wyborów, wiążące się z koniecznością oględzin kart wyborczych. Nigdy jednak nie zdarzyło się, by SN uznał, że tego typu zarzuty wpłynęły  na wynik wyborów. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał(a):

Dajcie mi na chwilę członków tych komisji i kawałek pasa taktycznego po karnej jednostce w Orzyszu. Już ja ich liczyć nauczę.🤣

Będziesz ich bił przecie oni od Tuska . Były osoby wyznaczone przez koalicję 13 grudnia .

Konia też będziesz bił napisał 95 % skarg ze swoim peselem .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Będziesz ich bił przecie oni od Tuska .

W czwartki i piątki ścigam PeOwców. Wtorki i środy PiSowców. Podzieli się to na grupy, żeby było łatwiej.🤣

Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

W czwartki i piątki ścigam PeOwców. Wtorki i środy PiSowców. Podzieli się to na grupy, żeby było łatwiej.🤣

Nie było tam z PiS nikogo wiec za co bić .

Opublikowano
Teraz, galan99 napisał(a):

Nie było tam z PiS nikogo wiec za co bić .

No to cały tydzień dla PO.🤣

5 minut temu, galan99 napisał(a):

Konia też będziesz bił

Zbyt osobiste pytanie. 🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

no niestety byli tam w wiekszosci  komisjach pisowcy 

Jaki wchodził , to nie ważne. Ważne żeby kiedy będzie wychodził nie pamiętał do jakiej partii należał przed szkoleniem. Wtedy cel zostanie osiągnięty. Jak nie, to tylko więcej piachu do plecaka i wjazd na kolejny turnus.🤣

Opublikowano

Dariusz Lipiński

Mieliście w tych komisjach 32 tysięcy swoich ludzi. Istnieją tylko dwie hipotezy tłumaczące waszą próbę destabilizacji państwa:
1) wysłaliście do komisji obwodowych 32 tysiące analfabetów i imbecyli, którzy - wszyscy co do jednego - byli zbyt głupi, aby dostrzec fałszerstwa;
2) nie było żadnych fałszerstw, ale Tusk nie potrafi pogodzić się z porażką nawet za cenę podpalenia państwa.

Opublikowano
18 minut temu, nie napisał(a):

Dariusz Lipiński

Mieliście w tych komisjach 32 tysięcy swoich ludzi. Istnieją tylko dwie hipotezy tłumaczące waszą próbę destabilizacji państwa:
1) wysłaliście do komisji obwodowych 32 tysiące analfabetów i imbecyli, którzy - wszyscy co do jednego - byli zbyt głupi, aby dostrzec fałszerstwa;
2) nie było żadnych fałszerstw, ale Tusk nie potrafi pogodzić się z porażką nawet za cenę podpalenia państwa.

na coś około 200 tys członków komisji to nie wiele 🤣

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Naprawdę narracja że to politycy PO czy tam KO sfałszowali wybory i to przez nich to tylko w republice dla wyborcy pisu jest fajna.

Nie sfałszowalibo jak widać są na to za głupi.

Ty chcesz maszyn do liczenia jak oni nie potrafią wyników w protokoły wpisać.

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

widać że nie masz pojęcia jak to jest dzielone ..gówno wiem ale  się wypowiem 🤪

Wiem doskonale bo kilkanaście lat temu woziłem protokoły z komisji wyborczej po nocach.

Ty  przypadkiem nie startowałeś kilka lat temu ale coś zabrakło?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v