Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

------------------------------------------

myrcha wiceminister sprawiedliwości 

Ten "ekspert" złamał ciszę wyborczą, wyłudził kilometrówki na kampanię wyborczą, wyłudza dopłatę do mieszkania, pomimo, że jest zameldowany w Warszawie, żeby mógł dzieci posyłać do przedszkola, zataił w oświadczeniu majątkowym darowiznę domu, którą wraz z żoną otrzymał od teścia. 
I co? Nadal bezkarny.

to jest praworządność i demokracja 🤮

Opublikowano (edytowane)

no własnie , Kaczyński jak przedstawiał opis kamdydata ,, postawny '' to mniejszość sie smiała z tego a jednak dobrze zdiagnozował potrzeby narodu 👌, Rafał całą kampanie był troche jakby podmęczony , takie sprawiał wrażęnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał(a):

Tylko pary brak, poszła w gwizdek.

Nie chciał bym mieć takich wrogów jak on kolegów🙃. Jeden powiedział, że Rafał prezydentury Warszawy nigdy nie traktował poważnie, tylko jako odskocznie do zostania prezydentem Polski.

Opublikowano
hubertuss napisał:

Widać teraz taka moda, popatrz na nowego prezydenta.

Majster. Nadzieja umiera ostatnia. Może to będzie dobry prezydent? Na razie wychodzi na to co już pisałem - dwóch się biło a wygrała Marta Nawrocka. Jest parcie na postać tej kobiety bo o Karolu nie wiadomo nic - jak o Tymińskim.

Opublikowano
witejus napisał:

14 minut temu, jarecki napisał(a):

przypuszczam żę zrezygnuje w najbliższym czasie ,

Przypuszczam że nie zrezygnuje, przynajmniej dobrowolnie, chyba że zostanie zmuszony przez tą co pociąga za sznurki tej marionetki.

Ale hak Tusk zrezygnuje to się Wam dopiero w garach namiesza - co? Cała narracja w pizdu. Dla beki - wyebać na premiera Mentzena. Podpisał Karol kwity? Niech się teraz wypruwa ile warty ten podpis.

Krzysztof81 napisał:

Jak już jego obrzucili błotem to teraz bedą jechać po żonie i dzieciach. 

Ty masz jakiś automat? Nikt nie jedzie. Karola dopiero legendują chyba bo temat życiorysu układa jego żona - chyba ślubna.

jarecki napisał:

no własnie , Kaczyński jak przedstawiał opis kamdydata ,, postawny '' to mniejszość sie smiała z tego a jednak dobrze zdiagnozował potrzeby narodu 👌, Rafał całą kampanie był troche jakby podmęczony , takie sprawiał wrażęnie 

Ale to jest zgroza ta diagnoza...

andrzej78 napisał:

Za jego pobyt w szpitalu też ma płacić?

A jak się umawiał? Opieka to opieka.

• Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

no może w piekle jest ale tu na Ziemi nie ma

Że się tak przypier... naprawdę? Jedyne piekło jakie znam jest to na ziemi. Pierwej ulepione przez czarnych a za tym wzorem poszły już jednostki i obecnie każdy każdemu może. Nawet dla siebie

Opublikowano

kolejny przykład po-lszewi, brawo po-łgłówki róbcie z siebie idiotów

Minister sprawiedliwości Adam Bodnar udzielił wywiadu w którym dokonał tzw. samozaorania… 

Stwierdził bowiem, że do czasu kiedy upłynie kadencja sędziowskiej części KRS (wiosna przyszłego roku) nie będzie ogłaszał konkursów na wolne stanowiska sędziowskie. Obecnie w sądownictwie brakuje ponad półtora tysiąca sędziów, a sytuacja ta ma się pogarszać jeszcze przez rok. Jakby się Państwo zastanawiali dlaczego sprawy ciągną się latami to proszę sobie wyobrazić korporacje w której braki kadrowe przekraczają 15% personelu, a z tych pracowników którzy są 1/3 nie pozwala się normalnie pracować i grozi się, że to co zrobili przez ostatnie 7 lat będzie wymagało powtórzenia. Na rynku taka sytuacja doprowadziłaby do niechybnego upadku tej instytucji… 

Ale jakby tego było, pan minister stwierdził, że jeśli nowy prezydent nie ugnie się pod szantażem koalicji i nie zgodzi się na powrót do kastowego, korporacyjnego system wyboru spośród sędziów członków KRS, to zostaną oni wybrani… tak samo jak obecni (przez Sejm). Czyli inaczej mówiąc, jak „PiSowski” Sejm wybrać członków KRS to niedobrze, bo to niekonstytucyjne i Sejmowi tak nie wolno, to są neosędziowie, ale jak „uśmiechnięty” Sejm wybrać członków KRS to dobrze, bo to przywracanie praworządności… Ot taka mentalność… 

Przestańcie się bardziej pogrążać i po prostu podajcie się do dymisji. Dla wszystkich tak będzie lepiej.

Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

Gadowski to jeden z tych co mają patent na Polakowanie co umiejętnie wykorzystuje Jarosław. Czy jego nie powinniśmy obawiać się bardziej? Taka między nami jest różnica iż ja bez wahania chroniłbym jego dupsko a on napisał by felieton dlaczego mojego nie ochronił.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, DTaras napisał(a):

Ale hak Tusk zrezygnuje to się Wam dopiero w garach namiesza - co? Cała narracja w pizdu. Dla beki - wyebać na premiera Mentzena. Podpisał Karol kwity? Niech się teraz wypruwa ile warty ten podpis.

jakiego Mentzena , koalicja KO ma wiekszość , po prostu zamiast Tuska kogoś z KO , ten premier ma słabe notowania , zresztą jest zwyczajnie kiepskim strategiem ostatnio , obrażał nowego prezydenta , obrażał Trumpa i jak Ty sobie to dalej wyobrażasz ? Nawet to jego wystąpienie powyborcze nie przystało na premiera , ja oczekuje zdecydowanie więcej 

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A kto jest prezydentem Warszawy i ma na imie Rafał??

No ale musisz przyznać że do Nawrockiego to pasuje jak ulał