Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, jarecki napisał(a):

tak , ale w wiekszosci osoby zamożne są zamożne , bogate bo pracują , opieką nad osobą starszą jest nieraz 24 h więc to jest rezygnacja z pracy , nie łatwo jest znalesc opiekunke do starszej schorowanej osoby i czesto trafiają do domów opieki nie DPS 

Nie brnij w to. Potwierdzasz tylko brak pokory do życia i jakiej kolwiek mądrości życiowej i refleksji. Wymyślasz pierdoły a ja ci tłumaczę, że życiu są takie akcje i zwroty, że przysłowiowe opadanie kopary to mało powiedziane.

11 godzin temu, dsbh napisał(a):

Wymień w takim razie przynajmniej jeden sukces tego rządu który ułatwił życie społeczeństwu. Ściganie Pisu nie wchodzi w grę. 

Podwyżki dla nauczycieli odblokowanie kpo renta wdowia zasiłek pogrzebowy podniesiony i jeszcze jakieś by się znalazły. Ktoś powie, że mało ok rozumiem ale nie znaczy, ze nie ma żadnych.

10 godzin temu, Siedzacybyk napisał(a):

kiedy pis wpadl na pomysl budowy tej zapory granicznej, po i lewaki wrzeszczeli,ze sarenki i dziki nie beda mogly sie przemieszczac. krzyczeli o kataklizmie ekologicznym itp. teraz sie chwala, ze go wzmocnili.

NO bo po partaczach z pisu było trzeba poprawiać lewarek samochodowy lub saperka kilkadziesiąt sekund i imigrant przechodzi. Nawet lepiej mieli niż przez te druty bo pokaleczyć się nie mogli. Przez płot pisu panna młoda w sukni ślubnej przeszła by prosto na wesele bez draśnięcia przez druty raczej nie. Tak właśnie działał pis wszystko na pokaz i wszystko fasadowe.

Płot trzeba było poprawić bo to była farsa dopiero po poprawieniu przez obecnych ilość przejść wg SG drastycznie spadła. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

zaraz ci odpiszą, że naoglądałeś się radia rydzyka i nasłuchałeś trwam itd. Oni nie potrafią wyciągać wniosków z własnych obserwacji tylko ślepo wierzą w lewackie media sączące im nienawiść do własnej ojczyzny od lat. Wystarczy porównać sobie dwie opcje : 

-L . Kaczyński -warto być Polakiem

-D .Tusk -polskość to nienormalność.

16 minut temu, Andrzej28 napisał(a):

Napisz jak było z tymi kamienicami warszawskimi,z których Gronkiewicz Walc i trzaskowski wysiedlali mieszkańców w kłamstwie, że na czas remontu. Spójrz ile w czasie krótkim tusk zaciągnął kredytów u Niemców.  Dziwne okoliczności też są znikania pieniędzy w miastach gdzie są prezydentami ludzie z ko.  Orlen też zmniejszył zyski , a miał na światowej giełdzie wysokie notowania. Dlaczego tak się dzieje ? 

Opublikowano
9 minut temu, Dastan napisał(a):

No tak, skoro inni kradną to my też mozemy i to już jest dobre 😅. Urocze jest to uzasadnienie jakoby właściwie nie do konca złamał przepisy, bo inni też coś tam gdzieś kiedy naciągneli kogos. . Jeśli okaże się, że nawet nie złamał przepisów prawnych to normy społeczne i moralne na pewno. Sęk w tym, że ten osobnik startował na prezydenta kraju, a nie szefa osiedlowego gangu kradnącego lizaki..

A no za coś trzeba spłacać niegospodarność i kradzieże pisu... Orlen zaczął w końcu w miarę rynkową działalność, a nie dopłacanie przed wyborami i podnoszenie cen po wyborach. 

znaczy z tego dppłacania miał zyski, a jak teraz nie dopłaca, to nie ma ? zaiste dziwna ta księgowość

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Andrzej28 napisał(a):

Jaki otrzymał wrok ? Z którego artykułu kk. Jako prezes IPN został dokładnie sprawdzony. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale powielanie nieprawdziwych informacji jest karalne. Internet już przestał mieć wolność słowa,  ko dobrze wszystko cenzuruje. 

Znowu będziesz straszyć prokami jak za dawnych lat?🤣

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał(a):

Nie brnij w to. Potwierdzasz tylko brak pokory do życia i jakiej kolwiek mądrości życiowej i refleksji. Wymyślasz pierdoły a ja ci tłumaczę, że życiu są takie akcje i zwroty, że przysłowiowe opadanie kopary to mało powiedziane.

Podwyżki dla nauczycieli odblokowanie kpo renta wdowia zasiłek pogrzebowy podniesiony i jeszcze jakieś by się znalazły. Ktoś powie, że mało ok rozumiem ale nie znaczy, ze nie ma żadnych.

NO bo po partaczach z pisu było trzeba poprawiać lewarek samochodowy lub saperka kilkadziesiąt sekund i imigrant przechodzi. Nawet lepiej mieli niż przez te druty bo pokaleczyć. Przez płot pisu panna młoda w sukni ślubnej przeszła by prosto na wesele bez draśnięcia przez druty raczej nie. Tak właśnie działał pis wszystko na pokaz i wszystko fasadowe.

Płot trzeba było poprawić bo to była farsa dopiero po poprawieniu przez obecnych ilość przejść wg SG drastycznie spadła. 

przecież ten płot zaczął poprawiać PiS, KO tylko to dokończyło, a nawet więcej - ma zamiar wybudować dodatkowe przeszkody na granicy

podwyżki dla nauczycieli czy ogólnie w budżetówce pojawiły się za PiS, wczesniej PO wprowadziła blokadę etatów i blokadę widełek płacowych, KO po prostu realizuje politykę poprzedników

pieniądze z KPO - nie rozśmieszaj, jedna demokratycznie wybrana władza była blokowana przez Brukselę, druga nie zrobiła nic i nagle dostała pieniądze z KPO, renta wdowia i zasiłek pogrzebowy to akurat działania pod wybory prezydenckie i powiem, że w szczegółach ta renta wcale nie jest taka korzystna dla tych wdów, a realne korzyści to 100-200zł miesięcznie więcej, to wszystko tylko pięknie wygląda w niemiecich polskojęzycznych mediach

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Andrzej28 napisał(a):

Internet już przestał mieć wolność słowa,

wcale nie trzeba zakazywać wolności słowa aby egzekwować odpowiedzialność za nie

to tak tylko gwoli doprecyzowania

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@jahooo Tak tak wszystko co dobre za po to zrobił wcześniej pis a płoty nie dokończył, Pis płot dokończył ale po swojemu go spartolił i taka jest prawda. Dopiero za obecnego rządu powstał na AGH bodajże projekt wzmocnienia więc nie bredź. Jesteś po prostu oczadzony pisem i tle. Dla ludzi którym nie starcza 200 zżł to sporo a ty, ze to nic. Bo to nie pis zrobił. Taka z wami dyskusja. Dobrze, że przynajmniej ksiądz więcej za pogrzeb weźmie bo będzie z czego.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Prokuratorzy😗 Toż to stara Ansja jeśli kojarzysz

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał(a):

A tym czasem konfa wyrzuciła rząd techniczny Jarosława do kosza. Oj na razie pis przebiera nogami do władzy w miejscu

Widzisz a niedawno przebierałeś nogami że konfa to przystawką pisu...🤷‍♂️

• Like 1
Opublikowano

A tym czasem konfa wyrzuciła rząd techniczny Jarosława do kosza

Konfa się sama pcha do kosza, Mecenasowi wydaje się że zdobędzie większość w przyszłych wyborach i PIS będzie przystawką konfy🤣

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał(a):

Nie brnij w to. Potwierdzasz tylko brak pokory do życia i jakiej kolwiek mądrości życiowej i refleksji. Wymyślasz pierdoły a ja ci tłumaczę, że życiu są takie akcje i zwroty, że przysłowiowe opadanie kopary to mało powiedziane

akurat mieszkam w rejonie tak jakby podwarszawskim , jest sporo domów opieki nawet znam osoby które w nich pracują , ogólnie tak jak napisałem z tym żę są drobne szczegóły o których nie chce mi sie pisać , 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

@jahooo Tak tak wszystko co dobre za po to zrobił wcześniej pis a płoty nie dokończył, Pis płot dokończył ale po swojemu go spartolił i taka jest prawda. Dopiero za obecnego rządu powstał na AGH bodajże projekt wzmocnienia więc nie bredź. Jesteś po prostu oczadzony pisem i tle. Dla ludzi którym nie starcza 200 zżł to sporo a ty, ze to nic. Bo to nie pis zrobił. Taka z wami dyskusja. Dobrze, że przynajmniej ksiądz więcej za pogrzeb weźmie bo będzie z czego.

ty jesteś większym fanem KO niż DOnald Tusk i Trzaskowski

ja pamiętam, jak Tusk się odgrażał, że jak dojdą do władzy, to płot zostanie zdemontowany

Edytowane przez jahooo
  • Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Pis płot dokończył ale po swojemu go spartolił i taka jest prawda.

To ty między innymi szczekałeś do zesrania, że płot niepotrzebny, żołnierze na granicy niepotrzebni, tylko trza wincyj elektroniki.

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Widzisz a niedawno przebierałeś nogami że konfa to przystawką pisu...🤷‍♂️

Ja tam niczym nie przebierałem scenariusze są różne. Jeśli się zgodzą będą przystawką i to podtrzymuje bo dali się ograć i poparli złego kandydata. Zwycięstwo Trzaskowskiego dało by konfie siłę a pis osłabiło. Ale ,ze konfa dała się ograć to sami dali siłę Kaczyńskiemu i pisowni popierając Nawrockiego. I nie chodzi o to by mieli poprzeć Trzaskowskiego.

Teraz, witejus napisał(a):

Konfa się sama pcha do kosza, Mecenasowi wydaje się że zdobędzie większość w przyszłych wyborach i PIS będzie przystawką konfy🤣

Tu cię musza poprzeć. Przed wyborami ładnie dali się ograć popierając nie tego kandydata wzmocnili Kaczyńskiego i pis. I nie mówię wcale by mieli poprzeć Trzaskowskiego. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał(a):

im się wiele wydaje i do wyborów podziela się rozpadną bo to u nich już tradycja 🤣

• Like 1
Opublikowano
hubertuss napisał:

A tym czasem konfa wyrzuciła rząd techniczny Jarosława do kosza. Oj na razie pis przebiera nogami do władzy w miejscu

Ale przebiera i to nie jest budujące.

• Haha 1
Opublikowano
40 minut temu, Ulman napisał(a):

Ch6ba jej godność ważniejsza skoro ma być pierwsza damą.

Ojojojjjjjj ale prawda boli😆

Ojojojjjjj ale prawda boli😆

napisałbyś to o Trzaskowskiej, odpowiedziałbym tobie tak  samo, prymityw z ciebie i tyle. Wpadła mając 16 lat to nie znaczy, że jak ty twierdzisz kurwiła się na prawo i lewo. Nawet twój idol Braun byłby zniesmaczony. Popierdzielasz w krótkich spodenkach jak wieczny piotruś pan

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał(a):

ty jesteś większym fanem KO niż DOnald Tusk i Trzaskowski

ja pamiętam, jak Tusk się odgrażał, że jak dojdą do władzy, to płot zostanie zdemontowany

Twoja pamięć jest jak widać wyżej iluzoryczna i sam sobie kreujesz coś co ci pasuje w tej pamięci. 

3 minuty temu, witejus napisał(a):

To ty między innymi szczekałeś do zesrania, że płot niepotrzebny, żołnierze na granicy niepotrzebni, tylko trza wincyj elektroniki.

Wygraliście prezydenta a ty dalej z kijem w d*pie jad lejesz> Człowieku co z tobą, że taki jad z ciebie się leje? Przez te druty było trudniej przejść niż przez ten płot pisu wyjaśniłem wyżej. Kilkadziesiąt sekund i przechodzili bez draśnięcia. 

2 minuty temu, DTaras napisał(a):

Ale przebiera i to nie jest budujące.

No bo ludzie wybierali konfę i kandydata z poza sytemu a dostaną Kaczyńskiego i pis. Taki stary trik na który wielu nabiera się od lat. Na Kukiza w 2015 też głosowali jako na powie świeżości i anty system a dostali Kaczyńskiego i Kukiza w pise.