Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Patrz swojego. Bo jak pisałem chciałeś błysnąc a ci nie wyszło. Obaj macie swoje lata a mądrości za grosz. Śmiech na sali i jeszcze dorabiasz do tego ideologię, że pochodzenie mieli ukraińskie a mogli być Polakami. Jakie to pochodzenie gdzie ono jest opisane? Ukrainiec z pochodzenia bo ojca wywieźli serio? Tam chyba tylko Frasyniuk jest opisany z politycznych że dziadek był Dymytr z tego co czytałem . A reszta to dyrdymały i domniemania.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
mirro napisał:

20 minut temu, Roman176 napisał(a):

paliwa też nie sprzedają po cennie polskiej bo ukrainny zażyczyli sobie świadectwo  pochodzenia ropy tym zdyskwalifikowali węgierski MOL który dostarczał 100tyś ton miesięcznie   

Jakiego świadectwa? Trza im powiedzieć że to ARAMCO, zgodnie z PiSowskimi umowami dostarcza ropę i po sprawie. No chyba że nie dostarcza?🤣

No chyba nie bo poco było w szwajcarskim miejscu zakładać firmę co ropę w zasadzie za bitcoiny miała kupić. Własciwie to węgierski przykład...

Roman176 napisał:

ja nie mam siły czasem już jak dzieciom odpowiadać 

Mój ojciec, jako najmłodszy, nie mial okazji się ani z niemcem ani z ruskim napierd..ać. Wujaszki już tak. Jako z pochodzenia Polak ale z grodzienszczyzny nasiąkł tym tematem. Zatem skoro Romek przezywasz mnie od białoruskich zajczyków to weź spierdalay.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał(a):

CO nie zmienia faktu zaklinowany móżdżku, że te osoby nie ważne jakiego były pochodzenia miały obywatelstwo polskie czyli były Polakami.

Roman jak na niego przystało wkleił jakąś bzdurę. Nie mówiącą prawdy a mającą tylko ośmieszyć i zdyskredytować przeciwników politycznych lub osoby pisowi nie wygodne i tym podobne. A dzisiaj najlepiej przypisać im ukraińskość. Nawet z Żyda wypada dzisiaj Ukraińca zrobić by człowieka ośmieszyć. 

Ty sam jesteś jak dzieciak a do tego głupi. Wklejasz bzdury piszesz bzdury Czego przykładem jest Lem. Z którego twoje bzdury próbowały zrobić Ukraińca jak to na poprzedniej stronie wkleiłeś.

Takie czasy, że w pisowskiej szczujni lepiej dzisiaj nawet z Żyda Ukraińca zrobić by kogoś ośmieszyć. Jeszcze kilka lat temu pisowcy jeździli na Ukrainę i klękali przed nimi oferując pomoc. Dzisiaj w imię interesu politycznego Ukrainiec to wróg. 

Rozumując wasz tok myślenia to całe USA powinno się rozpaść bo tam zlepek wszystkich nacji świata. A jakoś funkcjonuje jest mocarstwem. 

Nieważne jakiej się jest narodowości, mieszkasz w PL czujesz się Polakiem, mieszkasz w USA czujesz się Amerykaninem.

Powinno się tylko robić jak jest np w Norwegii, musisz znać historię itp. Albo składać przysięgę na godło, flagę, tak jest chyba w USA 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubertuss napisał(a):

Daj już spokój ośmieszyłeś się obroną Romana i tyle. Ukraińcy z pochodzenia bo ojca wywieźli😄

nie chcę cię martwić ale chyba znowu zrobiłeś z siebie idiotę

temat mnie nie interesuje, więc nie będę się wgłębiał, ale najprościej jak tylko można:

wikipedia podaje, że bodnar to Syn Michała i Marty, od strony ojca ma pochodzenie ukraińskie.

nie wczytywałem się w temat sporu, więc jeśli coś pokręciłem to sory :D 

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Wpaw napisał(a):

Rozumując wasz tok myślenia to całe USA powinno się rozpaść bo tam zlepek wszystkich nacji świata. A jakoś funkcjonuje jest mocarstwem. 

Nieważne jakiej się jest narodowości, mieszkasz w PL czujesz się Polakiem, mieszkasz w USA czujesz się Amerykaninem.

Powinno się tylko robić jak jest np w Norwegii, musisz znać historię itp. Albo składać przysięgę na godło, flagę, tak jest chyba w USA 

Nasz to do Romana on wkleja tu jakieś dyrdymały przypisujące ukraińskość jakimś osobom. Podczas gdy oni lub ich przodkowie urodzili się na ziemiach polskich. Tak zwanych kresach II RP. Być może niektórzy z nich mieli wśród przodków Ukraińców lub Żydów ale zadeklarowali narodowość polską jeszcze ich dziadkowie. A wielu urodziło się już w powojennej Polsce.

9 minut temu, nie napisał(a):

nie chcę cię martwić ale chyba znowu zrobiłeś z siebie idiotę

temat mnie nie interesuje, więc nie będę się wgłębiał, ale najprościej jak tylko można:

wikipedia podaje, że bodnar to Syn Michała i Marty, od strony ojca ma pochodzenie ukraińskie.

Idiotę to ty z siebie robisz. W teiście który wkleił Roman jest wyraźnie napisane, że Bodnar ma pochodzenie ukraińskie bo jego ojca wywieźli. Tam nie ma nic napisane z tego co ty piszesz ani nic nie ma napisane, że Bodnar sam się do tego przyznaje. Gratuluje samozaorania po raz kolejny. Bo mnie generalnie Bodnar i jego pochodzenie nie interesuje. Napisałem tylko, ze Roman wkleja brednie nie po raz pierwszy zresztą. Dlatego za swoje samozaoranie dostajesz serduszko. Nie po raz pierwszy zresztą. wyszedłeś na głupca.

Opublikowano

nie interesuje mnie pochodzenie bodnara, ale myślę, że wikipedia to pewniejsze żródło informacji niż twoje urojenia, więc roman zaorał cię orką zimową

wyzywasz go od głupków a on cię zmiażdżył :D 

-----------------------

a tutaj masz kolegów putina , o których tak lubisz pisać

Kontrahentem Miejskich Zakładów Autobusowych w Warszawie została spółka należąca do Rosjan i powiązana z Gazpromem. To ona dostarcza gaz do części stołecznych autobusów. Firma znajdowała się na liście sankcyjnej, ale kilka tygodni temu z niej zniknęła - biznes wart kilkaset mln zł Rosjanie sprzedali za 3 zł powiązanym z nimi Polakom. MSWiA uznało to za wystarczające.

Miejskie Zakłady Autobusowe w Warszawie kupiły zajezdnię z instalacją gazową należącą do Cryogas M&T Poland, spółki wpisanej na listę sankcyjną podmiotów bezpośrednio lub pośrednio wspierających rosyjską agresję na Ukrainę.

Obecnie spółka działa pod nazwą Omne Energia - Rosjanie za 3 zł sprzedali wart kilkaset mln zł biznes powiązanym z nimi Polakom.

Firma chciała usunięcia z listy sankcyjnej, ale kierownictwo MSWiA za rządów PiS się na to nie zgodziło, twierdząc, że ustalona cena "nie ma uzasadnienia ekonomicznego" i transakcja ma charakter pozorny.

Nowe władze resortu w grudniu skreśliły Omne Energia z listy sankcyjnej. Zakup 100 proc. akcji za kwotę 3 zł uznały za akceptowalny. Równocześnie nikt nie informuje, skąd pochodzi gaz, którym tankowana jest część warszawskich autobusów. Wiadomo natomiast, że gaz do stworzonej przez rosyjski biznes instalacji dowozi cysterna spółki z nieudolnie zdartym logotypem.

https://wiadomosci.wp.pl/warszawskie-autobusy-rosyjski-partner-i-3-zl-dla-ludzi-putina-7112774559812320a

tak się dyma peowskich debili

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Czym mnie zmiażdżył. Że wkleił, że Bodnar to Ukrainiec bo ojca wywieźli? Wy się sami miażdżycie.

Niebardzo rozumiem po co piszesz o Wikipedii skoro ja się nie odnosiłem do tego kim jest Bodnar tylko do tego, że Roman wkleja brednie. Jeśli dla ciebie to dowód na pochodzenie bo ojca wywieźli to gratuluję głupoty. A raczej współczuję.

Losy Adama Bodnara wiążą się z Ukrainą. W 1947 r. jego ojciec, mając wówczas zaledwie kilka lat, został wraz z rodziną wywieziony z niewielkiej miejscowości pod Sanokiem. Przyjmuje się więc, że Adam Bodnar urodził się jako syn Polki i Ukraińca.

Takie brednia wkleja głupi Romek a inni głupcy go popierają. 

Opublikowano
14 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Pacierz i spać

⬇️

😣⚒️🔨⛏️T i T i UvdL i tych co P0 głosowali na P0wstanie uśmiechniętych koalicjantów i tych wyborców co nie P0szli a mogli przeciw uśmiechniętym koalicjantom 

Rysiek co to jest to Uvdl ?

14 godzin temu, mirro napisał(a):

Tiaaaa zasypia. Przy tym to się za***iście ale ostrzy nóż szturmowy a nie zasypia.🤣

Mi tam w tańcu muzyka nie przeszkadza a i tekstów też nie słucham 🙃.

Godzinę temu, witejus napisał(a):

U ciebie nawet tego niema, głupku wioskowy.

Tylko że on w mieście mieszka.

@galan99 twierdzi że z powodu Brauna, Konfederacja się rozpadnie. Na pewno odbierze kilka głosów Mentzenowi i to wszystko. To co w takim razie powie Lewica bo wystawia również dwóch kandydatów ? W najlepszej sytuacji jest Kosiniak. Umiał się ustawić.

Opublikowano (edytowane)

Myślę, że Braun odbierze więcej głosów Mentzenowi niż kilka. No chyba, że procent. Braun to ideowiec na którego może zagłosować dużo prawicy ideowej. Mentzen to po prostu cyniczny karierowicz.  Obaj będą mieli po kilka procent. Na tym wygra tylko Hołownia zdobywając 3 miejsce.

Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał(a):

Rysiek co to jest to Uvdl ?

Tylko że on w mieście mieszka.

@galan99 twierdzi że z powodu Brauna, Konfederacja się rozpadnie. Na pewno odbierze kilka głosów Mentzenowi i to wszystko. To co w takim razie powie Lewica bo wystawia również dwóch kandydatów ? W najlepszej sytuacji jest Kosiniak. Umiał się ustawić.

Królowa europy

8

Screenshot_20250113_115622_com.opera.browser.jpg

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, hubertuss napisał(a):

Myślę, że Braun odbierze więcej głosów Mentzenowi niż kilka. No chyba, że procent. Braun to ideowiec na którego może zagłosować dużo prawicy ideowej. Mentzen to po prostu cyniczny karierowicz.  Obaj będą mieli po kilka procent. Na tym wygra tylko Hołownia zdobywając 3 miejsce.

ja jeszcze nie odważę się prognozować wyników
zatem mamy już jakieś typy i ... no zobaczymy czy Twoje trafne
czy Braun startuje w wyborach (bo nic mi nie wiadomo ale i nie dociekałem) czy tylko odejmie Mentzenowi jako dla wielu wyborców "wartość ujemna"?

dla mnie to wartość ujemna i jeśli bym miał wybór tylko między Braunem a Mentzenem i nie mógł "na żadnego z Nich" to - oczywiście że Mentzen
Karierowicze są o niebo przewidywalniejsi od ideowców i co do tego - sądzę - nie ma dyskusji

w Konfederacji pewnie tak samo myślą skoro wystawili kogo wystawili

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

to ze byles wyborca sld a teraz pis

A to tak można? 🤣

Godzinę temu, nie napisał(a):

że gaz do stworzonej przez rosyjski biznes instalacji dowozi cysterna spółki z nieudolnie zdartym logotypem.

Yyyyyyyy na naszych dwu kombajnach jest jeszcze logo Bonduelle, bo kupione z firmy co dla nich robiła zbiory. Trochę wyblakłe , ale jeszcze widać. To co mam drzeć do blachy żeby tego widać nie było? A może nie trzeba, bo jednak coś tam dla nich sprzedajemy?🤣

56 minut temu, dsbh napisał(a):

Łooooo nastepny myzykalny jak ja.😂

Opublikowano

Braun odbierze głosy Mentzenowi bez wątpienia tak jak Zandberg odbierze głosy pani Biejat. Tak to działa. W przypadku konfy może zadziałać na korzyść Hołowni bo Mentzen mógł by realnie odebrać mu 3 miejsce. Które oczywiście nic nie znaczy. Ale dla Hołowni jego nie zdobycie to będzie jednak jakaś porażka.

Czy Braun wystartuje czas pokaże. Jest coraz więcej głosów o tym a jasnej negacji też nie było. Być może w konfie trwają jakieś  negocjacje bo Mentzen wie dobrze, że start Brauna mu zaszkodzi jak nikomu innemu.

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał(a):

ja jeszcze nie odważę się prognozować wyników
zatem mamy już jakieś typy i ...

Iiiiii wczoraj PiSowcy nieśmiało zaczęli przebąkiwać że Metzen to nawet bardziej im się widzi jak ich obecny obywatelski kandydat.😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ujawniona dziś przez slowik i figurski sprawa nie jest jedyną, w której nowa władza wykreśla z listy sankcyjnej podmioty gospodarcze bezczelnie łamiące prawo i współpracujące z Federacją Rosyjską.

Przy ulicy Imielińskiej 20 w Imielinie ma swoją siedzibą firma VAN 7 prowadzona od lat przez mieszkających w Polsce Ormian - powiązanych rodzinnie z niejakim Arturem Davtyanem. Firma handluje samochodami i ciągnikami siodłowymi.

Przy ulicy Imielińskiej 20 w Imielinie ma swoją siedzibą firma VAN 7 prowadzona od lat przez mieszkających w Polsce Ormian - powiązanych rodzinnie z niejakim Arturem Davtyanem. Firma handluje samochodami i ciągnikami siodłowymi.

Dzięki informacjom zgromadzonym przez KAS firma VAN 7 została wpisana na listę sankcyjną. Jak ustalono, w momencie agresji Federacji Rosyjskiej na Ukrainę spółka zaczęła eksportować ciągniki siodłowe deklarując jako miejsca docelowe Armenię, Gruzję, Kazachstan i Turcję.

Tymczasem okazało się, że z 69 sprawdzonych przez KAS pojazdów 36 trafiło do Rosji, gdzie zarejestrowano je na rosyjskich dokumentach. Były one wywożone z Polski dziwnymi trasami - przez kraje bałtyckie. Rozumiecie - z Polski do Gruzji najbliżej jest przez Estonię, prawda?

Sprawa była oczywista, a odwołania VAN 7 do MSWiA i do sądu były bezskuteczne. Wydawało się, że sprawa jest załatwiona. A jednak... 30 grudnia wiceminister MSWiA Czeslaw Mroczek skreślił VAN 7 z listy sankcyjnej. A uzasadnienie decyzji po prostu mnie zniszczyło.

Otóż z uzasadnienia możemy się dowiedzieć, że po objęciu spółki VAN 7 sankcjami przestała ona zarabiać na nielegalnym eksporcie do Federacji Rosyjskiej, więc jest już ok i może ona wznowić działalność. Słyszę huk strzelających na Kremlu korków od szampana. Uśmiechajcie się. JB

kaczyński to ruski agent - tak się dyma debili z po :D 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Iiiiii wczoraj PiSowcy nieśmiało zaczęli przebąkiwać że Metzen to nawet bardziej im się widzi jak ich obecny obywatelski kandydat.😂

Nowogrodzki jest słaby ma drętwą gadkę słabą kampanię i co rusz zalicza wpadki. Albo nie uważa nic albo trafia w miejsca gdzie dochodzi do dziwnych zachowani jak na Jasnej Górze w których co by nie powiedział to komuś się narazi.

Mądry człowiek by pomyślał, że ok warto walczyć o głosy kibiców. Ale może jednak nie w takim miejscu się z nimi spotykać bo wiadomo coś mogą odwalić. 

Opublikowano
8 minut temu, nie napisał(a):

Słyszę huk strzelających na Kremlu korków od szampana. Uśmiechajcie się. JB

Noooooo 36 ciężarówek to faktycznie strategiczna dostawa dla Rosjii. Tyle to oni chyba dziennie tracą na wojnie.🤣

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, mirro napisał(a):

nie natrafiłem albo nie rozpoznałem (że to pisowiec; znaczy ten "przebąkujący" )
niemniej prawdopodobne bo ci co mniej zorientowani w niuansach personalnych o Mentzenie słyszeli a o Tym dru.. no właśnie - też nie pamiętam tak na automat i dopiero po chwili namysłu ; no Nawrocki to wielu jeszcze nie pamięta tego nazwiska
ale to jest tylko kwestia tresury i jeszcze naczalstwo pisowskie ma czas
wytresuje wytresuje jak RM klepanie "zdrowasiek"

Edytowane przez dysydent